Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2012 18:14
layo

XXX.XXX.168.3

Zdravím,
jak divoký jsou agamy? Kdybych jí třeba chtěl vyndat ven, nezačne lítat po terárku? Co když spadne třeba z 1 metru na koberec? Často nám taky padá elektrika, takže kdybych v 7 ráno odešel a netopilo se jí tam třeba až do 5ti, nestane se jí nic?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2012 20:34

Myslím,že by se jí u vás nedařilo a asi by mohla i umřít.

14.10.2012 20:34
zdoter

XXX.XXX.124.35

Moje agamky jsou naprosti klidasove. Kdyz je potrebuju vyndat v klidu se nechaji. S tim vyskocenim s terarka by hodne zalezelo jak (ne)sikovne by spadla. A kdyz vypnou proud a agamam se jeden den nebude vubec svitit tak je to trvale nepoznamena.

14.10.2012 20:36
zdoter

XXX.XXX.124.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím,že by se jí u vás nedařilo a asi by mohla i umřít.

Docela by me zajimalo jak jsi na tohle prisel po polozeni jednoho dotazu?? Zadavatele neznam,ale takhle ho hned odsoudit a setrit mi neprijde zrovna fer.

14.10.2012 20:54

Když jim nejde elektřina ?!!

14.10.2012 21:02
zdoter

XXX.XXX.124.35

Ono staci bydlet na vesnici. U nas je taky celkem bezny,ze jednou dvakrat do mesice vypadne proud. Nekdy je to v radech minut jindy hodin. V tom nevidim duvod nekomu rikat,ze u nej agamy zemrou. Ja toho mam vic nez jen agamy a kvuli obcasnym vypadkum proudu me nikdy nic neumrelo,ani nestradalo.

14.10.2012 23:17
tupinambis

XXX.XXX.227.56

Ale Pánové jen klíd na jednu stranu se nedivím hadilovi a to:agamy dík své povaze na to doplácej zrovna jak stepáci.Dotaz aniž se chci někoho dotknout je položen dost neobratně!1:není známo o jakou agamu se jedná.2.nejsou to hračky.3.v dnešní době není problém získat mnoho info.4.položit konkrétní dotaz k danému druhu.5.výpadek pokud nemám narván inkubátor neva ale:v zimně neotvírat okno a tera tma jim až tak přes den neva pokud je tera dobře udělané drží teplotu pomněrně dlouho.

15.10.2012 15:42
chuchyna

XXX.XXX.25.112

zdoter napsal(a):
Docela by me zajimalo jak jsi na tohle prisel po polozeni jednoho dotazu?? Zadavatele neznam,ale takhle ho hned odsoudit a setrit mi neprijde zrovna fer.

Souhlasím,agamám se nic nestane :-) jsem taky z vesnice a běžně tady máme výpadky ( přijdu a prasklé žárovky atd....)

15.10.2012 21:29

Tak to se omlouvám,ale já si nedokážu představit svůj chov ( tera),bez elektrické energie.A velmi mne překvapilo,kolik z vás v dnešní době se s tímto potýká.Jsem profesí elektrikář a už jak píšete,prasklá žárovka v terárku byl pro mne podnět k tomu,abych je z terárií odstranil a nahradil jinou elektrotechnikou.Ještě prosím k dotazu zakladatele vlákna.Přijde mi divný dotaz,zda může agama spadnout z jednoho metru na koberec.Proč by mě měla padat ? A jestli tuším,že spadne tak to udělám tak aby nespadla.Myslím,že právě vousatky (tipuji) potřebují tepla k vyhřívání docela dost! Můj tip se odvíjí od momentální nabídky,ceny a jisté módnosti těchto agam na současném trhu.

16.10.2012 11:43
samyasa

XXX.XXX.62.60

Tak zadavatel se neptal, jestli je možné chovat agamy bez elektřiny. pouze se zeptal, jak moc je velký problém to, že jim tam třeba padá síť. A tam pak záleží na tom, co to má za agamy a jak moc mu za tu dobu stihne vychladnout byt. Pokud má vousatky, tak ty celkem v pohodě snáší pády teplot až k nějakým 12°C. Kdežto pro tropické druhy jako jsou třeba kočinčíny, lesuerky atd je stejná teplota konečná. Co se týče pádu na zem, tak zřejmě myslel případ, co kdyby mu agama vyskočila z terárka a spadla na zem...tam pak záleží na tom, jak dobře nebo špatně dopadne. Jak už psali jiní.

Jinak co se týče těch výpadků elektřiny tak bydlím ve městě a taky se tu stává, že půl dne nejde proud. Prostě to kvůli něčemu vypnou a basta. A nenaděláš s tím nic, ikdyby ses na hlavu stavěl...taky se mi pak stává, že musím plošně vyměnit žárovky. A to pak dost nadávám, páč výměna několika desítek žárovek je dost nepříjemná záležitost i finančně.

16.10.2012 18:06
chuchyna

XXX.XXX.25.112

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to se omlouvám,ale já si nedokážu představit svůj chov ( tera),bez elektrické energie.A velmi mne překvapilo,kolik z vás v dnešní době se s tímto potýká.Jsem profesí elektrikář a už jak píšete,prasklá žárovka v terárku byl pro mne podnět k tomu,abych je z terárií odstranil a nahradil jinou elektrotechnikou.Ještě prosím k dotazu zakladatele vlákna.Přijde mi divný dotaz,zda může agama spadnout z jednoho metru na koberec.Proč by mě měla padat ? A jestli tuším,že spadne tak to udělám tak aby nespadla.Myslím,že právě vousatky (tipuji) potřebují tepla k vyhřívání docela dost! Můj tip se odvíjí od momentální nabídky,ceny a jisté módnosti těchto agam na současném trhu.

jako ono když to třeba během dne 5x zapnou vypnou a ještě tam vždycky pustí nwm kolik V smajlík tak to ty žárovky těžko můžou vydržet (jinak používám kvalitní tera výrobky),už se mi takhle zničil i topný kámen....a já sama chovám hodně tera zvířat,a studuju i obor na chov ciz.zvířat,takže vím že to přežijou a je jim to vcelku ,,jedno´´

18.10.2012 12:34
zelkar3

XXX.XXX.185.66

Tazatel by asi rád dostal jasnou odpověď. :-|
Jeden den v normální pokojové teplotě (v létě např. 20°C) jim neublíží. V zimě stejně mají obvykle útlum, ale příliš pod cca 18°C by to jít nemělo.
Agamy si snadno zvyknou, jsou při manipulaci naprosto v klidu. Po teráriu zběsile neběhají. Pokud se rozhodnou seskočit, skáčou velmi obratně a z 1m se jim nic určitě nestane.

18.10.2012 12:36
zelkar3

XXX.XXX.185.66

Pardon: předpokládám, že jde o agamy vousaté!

Přidejte reakci

Přidat smajlík