Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím,že by se jí u vás nedařilo a asi by mohla i umřít.

Když jim nejde elektřina ?!!
Ono staci bydlet na vesnici. U nas je taky celkem bezny,ze jednou dvakrat do mesice vypadne proud. Nekdy je to v radech minut jindy hodin. V tom nevidim duvod nekomu rikat,ze u nej agamy zemrou. Ja toho mam vic nez jen agamy a kvuli obcasnym vypadkum proudu me nikdy nic neumrelo,ani nestradalo.
Ale Pánové jen klíd na jednu stranu se nedivím hadilovi a to:agamy dík své povaze na to doplácej zrovna jak stepáci.Dotaz aniž se chci někoho dotknout je položen dost neobratně!1:není známo o jakou agamu se jedná.2.nejsou to hračky.3.v dnešní době není problém získat mnoho info.4.položit konkrétní dotaz k danému druhu.5.výpadek pokud nemám narván inkubátor neva ale:v zimně neotvírat okno a tera tma jim až tak přes den neva pokud je tera dobře udělané drží teplotu pomněrně dlouho.
zdoter
napsal(a):
Docela by me zajimalo jak jsi na tohle prisel po polozeni jednoho dotazu?? Zadavatele neznam,ale takhle ho hned odsoudit a setrit mi neprijde zrovna fer.
Souhlasím,agamám se nic nestane jsem taky z vesnice a běžně tady máme výpadky ( přijdu a prasklé žárovky atd....)

Tak to se omlouvám,ale já si nedokážu představit svůj chov ( tera),bez elektrické energie.A velmi mne překvapilo,kolik z vás v dnešní době se s tímto potýká.Jsem profesí elektrikář a už jak píšete,prasklá žárovka v terárku byl pro mne podnět k tomu,abych je z terárií odstranil a nahradil jinou elektrotechnikou.Ještě prosím k dotazu zakladatele vlákna.Přijde mi divný dotaz,zda může agama spadnout z jednoho metru na koberec.Proč by mě měla padat ? A jestli tuším,že spadne tak to udělám tak aby nespadla.Myslím,že právě vousatky (tipuji) potřebují tepla k vyhřívání docela dost! Můj tip se odvíjí od momentální nabídky,ceny a jisté módnosti těchto agam na současném trhu.
Tak zadavatel se neptal, jestli je možné chovat agamy bez elektřiny. pouze se zeptal, jak moc je velký problém to, že jim tam třeba padá síť. A tam pak záleží na tom, co to má za agamy a jak moc mu za tu dobu stihne vychladnout byt. Pokud má vousatky, tak ty celkem v pohodě snáší pády teplot až k nějakým 12°C. Kdežto pro tropické druhy jako jsou třeba kočinčíny, lesuerky atd je stejná teplota konečná. Co se týče pádu na zem, tak zřejmě myslel případ, co kdyby mu agama vyskočila z terárka a spadla na zem...tam pak záleží na tom, jak dobře nebo špatně dopadne. Jak už psali jiní.
Jinak co se týče těch výpadků elektřiny tak bydlím ve městě a taky se tu stává, že půl dne nejde proud. Prostě to kvůli něčemu vypnou a basta. A nenaděláš s tím nic, ikdyby ses na hlavu stavěl...taky se mi pak stává, že musím plošně vyměnit žárovky. A to pak dost nadávám, páč výměna několika desítek žárovek je dost nepříjemná záležitost i finančně.
napsal(a):
Tak to se omlouvám,ale já si nedokážu představit svůj chov ( tera),bez elektrické energie.A velmi mne překvapilo,kolik z vás v dnešní době se s tímto potýká.Jsem profesí elektrikář a už jak píšete,prasklá žárovka v terárku byl pro mne podnět k tomu,abych je z terárií odstranil a nahradil jinou elektrotechnikou.Ještě prosím k dotazu zakladatele vlákna.Přijde mi divný dotaz,zda může agama spadnout z jednoho metru na koberec.Proč by mě měla padat ? A jestli tuším,že spadne tak to udělám tak aby nespadla.Myslím,že právě vousatky (tipuji) potřebují tepla k vyhřívání docela dost! Můj tip se odvíjí od momentální nabídky,ceny a jisté módnosti těchto agam na současném trhu.
jako ono když to třeba během dne 5x zapnou vypnou a ještě tam vždycky pustí nwm kolik V tak to ty žárovky těžko můžou vydržet (jinak používám kvalitní tera výrobky),už se mi takhle zničil i topný kámen....a já sama chovám hodně tera zvířat,a studuju i obor na chov ciz.zvířat,takže vím že to přežijou a je jim to vcelku ,,jedno´´
Tazatel by asi rád dostal jasnou odpověď.
Jeden den v normální pokojové teplotě (v létě např. 20°C) jim neublíží. V zimě stejně mají obvykle útlum, ale příliš pod cca 18°C by to jít nemělo.
Agamy si snadno zvyknou, jsou při manipulaci naprosto v klidu. Po teráriu zběsile neběhají. Pokud se rozhodnou seskočit, skáčou velmi obratně a z 1m se jim nic určitě nestane.