Python regius - Prosba o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2006 17:21

Ahoj, mám měsíc staré mládě regiusky, týden je mám doma a třikrát jsem se mu pokoušel předložit potravu (holata, skákavky). Had o potravu nejeví zájem a skákavky se spíš bojí (prý by je ale měla přijímat) Je to normální, aby takhle malá nežrala? Jak to může dlouho trvat, aniž jí to ohrozí ?
Díky

P.s. - pokud to dávám na diskuzi podruhý tak se omlouvám, ale nějak ten svůj předchozí příspěvek nevidim

28.7.2006 19:09

volavka napsal(a):
Ahoj, mám měsíc staré mládě regiusky, týden je mám doma a třikrát jsem se mu pokoušel předložit potravu (holata, skákavky). Had o potravu nejeví zájem a skákavky se spíš bojí (prý by je ale měla přijímat) Je to normální, aby takhle malá nežrala? Jak to může dlouho trvat, aniž jí to ohrozí ?
Díky

P.s. - pokud to dávám na diskuzi podruhý tak se omlouvám, ale nějak ten svůj předchozí příspěvek nevidim

Jak máš velký terárko a máš v něm úkryt? Pokud je terárko moc velký, nebo v něm chybí úkryt, tak se stane, že mládě nežere. Zkus taky teplotu, jestli je v pořádku, nebo předlož myšku až po setmění, kdy začne malá krajtička šmejdit po terárku. Pokud se bojí skákavek, tak zkus holátka, nebo malé myšky, které už budou schopny samy běhat. Na holátka mi nikdy moc nereagovaly, ale pokud myška pobíhala po terárku, potom se nakonec vždycky daly "ukecat". Taky někdy pomáhá, nechat jí holátko,nebo malou myšku v terárku přes noc, ale já nechávam jen holátka, protože si myslim, že by mohla myš malinkou krajtu pokousat. Taky se daji chytit na mastomyši. To, že má krajta hlad poznáš, že večer po zhasnutí jakoby vykukuje hlavou z úkrytu. Potom jí tam myšku hoď a uvidíš, že jí chytne. Jinak už mě nic nenapadá. Dej pak vědět, jak to vypadá.

28.7.2006 20:11

h vysin napsal(a):
Jak máš velký terárko a máš v něm úkryt? Pokud je terárko moc velký, nebo v něm chybí úkryt, tak se stane, že mládě nežere. Zkus taky teplotu, jestli je v pořádku, nebo předlož myšku až po setmění, kdy začne malá krajtička šmejdit po terárku. Pokud se bojí skákavek, tak zkus holátka, nebo malé myšky, které už budou schopny samy běhat. Na holátka mi nikdy moc nereagovaly, ale pokud myška pobíhala po terárku, potom se nakonec vždycky daly "ukecat". Taky někdy pomáhá, nechat jí holátko,nebo malou myšku v terárku přes noc, ale já nechávam jen holátka, protože si myslim, že by mohla myš malinkou krajtu pokousat. Taky se daji chytit na mastomyši. To, že má krajta hlad poznáš, že večer po zhasnutí jakoby vykukuje hlavou z úkrytu. Potom jí tam myšku hoď a uvidíš, že jí chytne. Jinak už mě nic nenapadá. Dej pak vědět, jak to vypadá.

Děkuju za reakci.
Terárko pro ní mám, 30*20*30, teplota je ta 28-30 stupňů, kryt z kůry, miska s vodou, větev a jako podlad rašelina s pískem

28.7.2006 22:10

volavka napsal(a):
Díky

Hada musíš tak raz za dva týždne vážiť aby si zistil, či mu klesá hmotnosť. Ak klesne o viac ako 20% treba nasadiť násilné kŕmenie ale pokiaľ hmotnosť neklesá, nemalo by sa nič stať. Keď had bude chceť loviť, vytiahne hlavu z úkrytu a bude čakať - vtedy je najlepšie skúsiť mu niečo hodiť. Hlavne treba kŕmiť vo vhodnom čase, teda v noci - najlepšie tak hodinku po zhasnutí svetiel. Treba skúšať rôzne druhy a veľkosti koristi - mne sa napríklad tento rok samec po hladovke nechcel chytiť na mastomyši a na stredného potkana zabral okamžite.

29.7.2006 10:10

volavka napsal(a):
Díky

nech to mládě tejden naprosto v klidu, nešahej na něj, prostě mu vůbec nelez do terária ať si tam zvykne. Je naprosto normální že had týden po přenesení do nového nežere natož když mu tam furt blbneš s myší a nejspíš ho i vyndaváš atd... Prostě ho nech v klidu a za týden mu tam dej myš, případně mastomyš, píkomila nebo křečka na něco z toho by se měl chytnout. Jinak Mládě vydrží bez újmy i dva měsíce hladovět, ale chce to sledovat, po 3-4 týdnech bych ho raději nakrmil násilně.

30.7.2006 12:07

volavka napsal(a):
Díky

nech toho hada 14 dní v klidu a uvidíš, že si tu myšku vezme

30.7.2006 12:18

volavka napsal(a):
Díky

V klidu, ... nech ji, dej ji cas, ...

moje prvni regiuska nezrala skoro 6 tydnu, a to jsem vyzkousel snad vsechny mozny i nemozny veci, ... a nakonec jsem ji dal docela velkou skavku, misto holete, a hned si ji vzala.
byla od chovatele, skoro dva mesice stara, pry ji krmil jen holaty, tak nevim

ma druha regiuska, faremni odchov, donesl jsem ji domu, dal ji do ubikace a jen tak zkusil dat skakavku, ... hned zrala, ... az se sam divim, protoze je velmi bojacna, skoro neustale stocena v "BALL", ale zere porad, ta prvni pro zmenu se nebala, byla aktivni, zvedava, ale nezrala

Martin

21.8.2006 17:18

volavka napsal(a):
Díky

Tak díky všem za radu, už dva týdny, žere jak zjednaná, a vždycky když jdu kolem terária tak kouká, jestli jí tam něco nehodim :)))

21.8.2006 17:45

volavka napsal(a):
Tak díky všem za radu, už dva týdny, žere jak zjednaná, a vždycky když jdu kolem terária tak kouká, jestli jí tam něco nehodim :)))

Gratulujem k úspechu. Nechal si ju teda pár dní v kľude a chytila sa alebo ako si postupoval? Na akú korisť skočila?

21.8.2006 19:36

ado napsal(a):
Gratulujem k úspechu. Nechal si ju teda pár dní v kľude a chytila sa alebo ako si postupoval? Na akú korisť skočila?

Sama si chytla myš, až mě překvapilo, že poměrně velkou. V klidu jsem jí moc nenechával, každý den jsem jí nabízel myš po zhasnutí světla. Teď žere jednu po 5ti dnech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík