Potřebuju pomoct s užovkou červenou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2013 20:32
reniiq

XXX.XXX.248.175

Ahoj prosim mam 5 měsiční užovku červenou a ona u chovatele jedla holatka,po prve si ode mě vzala holatko v patek a v sobotu to vyzvracela v ponděli sem ji to chtěl dat znova a ani se toho nedotkne nevim co ted nevim jestly ji mam dat zkusit malou živou myš

28.1.2013 20:59
rayman

XXX.XXX.32.250

Pěti měsíční guttata sotva zvládne nějaký to holátko. Takže malou myš určitě ne.

Dával jste ji holátko mražené nebo živé? (já jen jestli jste ho popřípadě dobře rozmrazil...)

Jinak kupte ji 1-2denní holátko a dejte ji radši dvě,tři... Je to určitě lepší než velkou potravu kterou nestráví...

29.1.2013 12:20
kathie

XXX.XXX.165.8

Musím souhlasit, my jsme krmili opravdu "miniholátkama"... A i když jsou už užovky dospělé, dáváme radši dvě menší myši, než jednu nějakou bestii. Posledně ve zveráku myši dlouho neměli, takže jsme zkusili koupit myš nilskou - to je teda opravdu macek. Kupodivu ji sežral a neměl s ní větší problém. Šlo ale vidět, jak se trápil, než ji celou spolkl, takže menší potravou o více kusech nic nezkazíte a hadovi to bude určitě i příjemnější. smajlík

29.1.2013 13:54
reniiq

XXX.XXX.248.175

A holata ji mam davat 2-3 deně??

29.1.2013 14:30
rayman

XXX.XXX.32.250

Děláš si srandu? Si snad psal, že už máš zkušenosti s X hadama.

Ale jak vidím nemáš ani nic nastudováno. Dej ji 2-3 holata +- týdně - 10 dní.

A prosím tě o fotku ubikace a popis chovu díky...

29.1.2013 18:47
zdoter

XXX.XXX.124.35

kathie napsal(a):
Musím souhlasit, my jsme krmili opravdu "miniholátkama"... A i když jsou už užovky dospělé, dáváme radši dvě menší myši, než jednu nějakou bestii. Posledně ve zveráku myši dlouho neměli, takže jsme zkusili koupit myš nilskou - to je teda opravdu macek. Kupodivu ji sežral a neměl s ní větší problém. Šlo ale vidět, jak se trápil, než ji celou spolkl, takže menší potravou o více kusech nic nezkazíte a hadovi to bude určitě i příjemnější. smajlík

Ja zase musim nesouhlasit. Radsi dam primerene velkou potravu (konkretne pro guttky dospeleho syrskeho krecka nebo odstaveneho potkana) nez 2-3 mysi.

Jinak k tomu,ze holatko vyblila bych videl chybu v podminkach chovu. A pokud ho v sobotu vyblije nechal bych ji par dni klid a ne ji hned za dva dny cpal znovu.

29.1.2013 18:50
zdoter

XXX.XXX.124.35

rayman napsal(a):
Pěti měsíční guttata sotva zvládne nějaký to holátko. Takže malou myš určitě ne.

Dával jste ji holátko mražené nebo živé? (já jen jestli jste ho popřípadě dobře rozmrazil...)

Jinak kupte ji 1-2denní holátko a dejte ji radši dvě,tři... Je to určitě lepší než velkou potravu kterou nestráví...

Ted jsem projistotu kouknul do zaznamu a moje guttky v 5 mesicich dostavali pravidelne skakavky,tudiz 1-2 denni holatko na ni nebude ani videt,pokud mlade neni rustove podrazene.

29.1.2013 18:56
rayman

XXX.XXX.32.250

Jde taky samozdřejmě o jedince, je 5ti měsíční guttka která má 60cm, a je 5ti měsíční 40cm...

Ale já dám vždy radši dvě tři holátka a je :) Každej na to má jinej systém...

Samozdřejmě, že v dospělosti potkána nebo syrského křečka dávám taky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík