Cvrčci hromadně umírají!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2013 13:31
__fred__

XXX.XXX.14.138

Dobrý den,
Prosím o pomoc - zakoupil jsem u chovatele 0,5 litru cvrčků. Doma mi v chovné nádrži začali hromadně umírat - cvrček se přestává postupně hýbat, jakoby roztahuje zadní nohy a nakonec umírá. Teplota v nádrži přes den cca 24 stupňů (vytápím lampou ze zhora), přes noc 21 stupňů, větrání pletivem přes skoro celé horní víko.
Cvrčky odebírám od stejného chovatele a chovám stále za stejných podmínek a nikdy před tím se mi toto nestalo.

Prosím Vaše názory a zároveň děkuji za rady.

1.12.2013 23:25
terra_animal

XXX.XXX.242.5

s tím už asi nic neuděláte.. nepřešli mrazem? nebo co nějaká choroba? To se stává i v lepších rodináchsmajlík

7.12.2013 22:12
miso

XXX.XXX.100.202

Zdavim, ak sa nejedna o otravu zpotravy, casto sa vyskytuje pri cvrckoch "mor" na ktory niet pomoci. nektore zasielky mozu byt v poriadku ine zacnu kapat este v krabiciach (tendencne sa to vsak od daneho chovatela bude zhorsovat kym neprecisti chov). Cvcky maju casto tras koncatin a tak umieraju s neschopnostou pohybu. Ked sa mne nieco take stalo tak este relativne dobre cvrcky sli do mrazaku a krmil som potom s mrazenymi. Teraz som presiel na svaby a tam je vsetko vporiadku cvrcky davam len pre zmenu, pripadne nakupim rovno vac litrov a zmrazim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík