Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2014 10:29
worlis

XXX.XXX.23.52

dobry den, prosim Vas jelikoz mam lihen prinesl mi kamarad 4 tyto vejce a nikde jsem se nedocetl o stavu vejcich jelikoz mi pripadaji ne moc zdrava vsechny jsou "propadla" s dulkem ne moc velkym tedy pry jsou cerstva 1-2dny snesene nebo podrobnejsim postupu ink. jestli vetrani vymena vzduchu jako u operencu ?? mam je ted podle postupu v ink v misce s vlhkym vermik. do puly zahrabane v teplote 28,5C a vlhkosti 80%
omlouvam se ale tyto tvorecky jsem jeste nelihnul a nechtel bych neco zkazi velice dekuji za jakekoli info. V.Vorel

30.3.2014 15:02
vebrovan

XXX.XXX.11.132

Ahoj

Vermikulit by měl být vlhký, chovatelé ho namáčejí a pak vymačkávají vodu a následně umísťují vejce do něho do 1/2 nebo 3/4 či celá zahrabané ale to záleží na dalších věcech. S vejci by se nemělo otáčet či jinak manipulovat, hrozilo by zadušení plodu ve vejci. Vejce, která jsou oplodněná by měla růst tzn.z vlhkého vermikulitu nasávají vlhkost k růstu.A po několika týdnech by měly být vidět žilky při prosvícení baterkou, když po prosvícení budou žlutá=neoplodněná vejce. Neoplodněná vejce nejen, že jsou žlutá ale nepřibírají na váze, můžou měnit barvu, můžou se zcvrknout neboli propadnout nebo i zplesnivět. Oplodněná vejce by měla být bílá, hladká, nepropadnutá nebo málo propadnutá a měla by mít neporušený tvar.Inkubace trvá cca 78-100dní při teplotě kolem 26-28°C větší teplota by vývoj mohla urychlit ale mláďata by se mohla líhnout poškozená. Vermikulit by se měl kontrolovat neměl by být suchý.A na vejce nesmí přijít voda, ani se nesmí postřikovat vodou nebo kapat voda z víka boxu, kde jsou umístěna.Tak ať se daří smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík