...

XXX.XXX.149.104
Dobrý den,
chtěla bych si pořídit nějaké mazlivé zvířátko do klece, ale nevím jaké.
Nechci žádné klasické které má každý druhý jako je křeček, morče, činčila apod.
Přemýšlela jsem o papouškovi ale bohužel mám v rodině alergika na peří.
Dále jsem chtěla fretku tu mi ale doma zatrhli protože prý moc smrdí.
Budu moc ráda když mi dáte nějaké tipy na mazlivé zvířátko které se chová v kleci, nesmrdí a dá se dobře ochočit, ale aby bylo taky aspoň trošku neobvyklé.
Děkuji moc
...

XXX.XXX.149.104
A ještě aby se dožívalo vysokého věku, aspoň tak 6 let a více.
Fretka jako každé zvíře má svůj pach, někdo ji cítí víc jiní míň, mě třeba fretka voní (mám doma 2 takže vím o čem mluvím)... chtít zvířátko které nesmrdí neseženeš, leda plyšové, přeci zvířata vykonávají svojí potřebu a ta je nejvíc cítit obzvlášť když je bobek čerstvej a jak jsem už psala každé zvíře má svůj pach... leda že by se jednalo o nějaké terarijní zvíře (ale ti zase nepatří do klece), ti nejsou nijak cítit (krom výkalů) ale zase ti nejsou mazliví - ano někteří se nechají brát do ruky aniž by jim to vadilo, ale i tak lidský kontakt nevyhledávaj a nic jim to neříká... jako neobvyklé zvířátko mě napadl psoun ale jak je to s jejich chovem vůbec netuším, zda jsou mazlivý apod. ale nesetkala jsem se s někým kdo by ho měl takže, nebo ještě burundruk ale to je to samé jako u psouna to nevím jak se chová... hlavně než si nějaké pořídíš, pořádně zvaš zda budeš schopná zvířátku dopřát vše co potřebuje ať už se jedná o stravu, bydlení ale taky i veterinární péči která v některých případech není zrovna nejlevnější... hodně štěstí při výběru (docela by mě zajmalo které zvířátko nakonec bude)...
Měli jsme fretku a je cítit. Neměli jsme ovšem odoperované žlázky, pak se pach zmenší, ale obávám se, že stále ten charakteristický odér mít bude. Ale je to fantastické zvíře, ráda na ni vzpomínám.
Ale pokud nemůžete mít fretku, opět z vlastní zkušenosti, doporučuji králíka. Kupte si od někoho, kdo má od mala zvyklé na lidi (ačkoli mě dali mládě ze Zverimexu a ochočila se taky výborně). Ačkoli je to u králíčků maličko riziko, ne vždy se povede povaha, procento těch, co se nenechají ochočit, je proti těm, co jsou výbornými společníky mizivé. Vybírat můžete podle barvy, typů srsti, postavení oušek, možností je moře. A společníci jsou parádní, můžou být na volno, naučí se na kočičí záchodek-.
amiš
napsal(a):
Měli jsme fretku a je cítit. Neměli jsme ovšem odoperované žlázky, pak se pach zmenší, ale obávám se, že stále ten charakteristický odér mít bude. Ale je to fantastické zvíře, ráda na ni vzpomínám.
Ale pokud nemůžete mít fretku, opět z vlastní zkušenosti, doporučuji králíka. Kupte si od někoho, kdo má od mala zvyklé na lidi (ačkoli mě dali mládě ze Zverimexu a ochočila se taky výborně). Ačkoli je to u králíčků maličko riziko, ne vždy se povede povaha, procento těch, co se nenechají ochočit, je proti těm, co jsou výbornými společníky mizivé. Vybírat můžete podle barvy, typů srsti, postavení oušek, možností je moře. A společníci jsou parádní, můžou být na volno, naučí se na kočičí záchodek-.
Fretkam je zakázáno odoperovani pachových žláz... stejně pokud jsou v pohodě tak je nepoužívají vůbec, já sama za těch 7let co je chovám jsem měla tu čest si vychutnat skladem že žláz asi 5x což není tak hrozné... co pomáhá aby fretka nebyla tak cítit je kastrace, rijny samec je opravdu dost cítit ale pak je klid a zápach není tak hrozný... taky má vliv na pach časté koupání to i mě pak smrdeli...
Aha, mi měli fretku před delším časem, tehdy jim žlázky ještě asi operovali, protože jsem z několika fretkaři mluvila a ti mi říkali, ať naši holu nechám odoperovat. Ale mě to přišlo nesmyslné, taky jsme nikdy jejich zásah nepocítili.
Opravdu kouzelné zviřátko, ale návštěvy (tedy některé), si stěžovaly.
amiš
napsal(a):
Aha, mi měli fretku před delším časem, tehdy jim žlázky ještě asi operovali, protože jsem z několika fretkaři mluvila a ti mi říkali, ať naši holu nechám odoperovat. Ale mě to přišlo nesmyslné, taky jsme nikdy jejich zásah nepocítili.
Opravdu kouzelné zviřátko, ale návštěvy (tedy některé), si stěžovaly.
Ano fretky jsou kouzelná zvířátka, já na ně nedám dopustit... měli jsme tu hodně návštěv, tak mi to pokaždé nedalo a dala jsem jim blíž freťuli s tím jak hodně jim "smrdí"... nijak extra si nestěžovali jen že je cítit ale že to není tak hrozné...