Druhý sameček křečka

Křečík džungarský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Darsi

22.5.2023 21:00
Darsi

XXX.XXX.80.72

Ahoj, dostali jsme dva sourozence krecku - vymazlena mladatka. Meli jsme je asi dva mesice. Jeden se ztratil. Syn to tezce nesl, tak jsme dnes koupili mladatko ve zverimexu (chovatele v okoli jsem zkousela, ale beznadejne), takze krecik neni moc vymazleny, ale v ruce vydrzi a hladit se necha. Syn se s nim diva na pohadky, povida mu co se tam deje, je na nej moc hodny a ja jsem rada, ze ma syn radost. Krecek je rychly jak myska. Nasi puvodni tak rychle nezdrhali.. o co se mi ale jedna - kdyz dam nove mlade ke "staremu" kreckovi (ktery je taky mladoucky, ale urcite je asi uz o dva mesice starsi, mozna i pohlavne dospely?), Tak je na nej zly... Po chvilce mlady krecek lezi na zadech a piska a puvodni ho valcuje. Ja nevim jestli ho kouse, nebo ho jen tak ocichava...? No tak je mam radsi zvlast.. co myslite, zvyknou si na sebe? Mam je k sobe davat nejak postupne? Nebo rozdelit je treba nejakym pletivem, aby vedle sebe zili a citili se, ale aby si nemohli ublizovat...? Ti prvni dva se znali od narozeni, byli k sobe prituleni kdyz spali, bylo to takove mile. Co tahle situace? Mohou byt prateli dva cizi sameckove?

23.5.2023 05:58
juhaj

XXX.XXX.164.121

Křeček je holt samotář. Ačkoli džungaráci jsou na tom prý lépe( mám zkušenost pouze se samičkami, ty se nervaly), byly přineseny společně a i v prodejně byly spolu, takže asi sestry. Samci, kteří se neznají od mala, to bych se bála bojů až dokud jeden nepodlehne.

23.5.2023 12:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Aniž bych se někoho chtěla dotknout, tak je asi nutné si přiznat, jaké podmínky má většina křečků v průměrné rodině začátečníků... Klícku ze zverimexu, možná akvárko... Kolik to může mít rozměr? Najdelší stranu 50cm? A i to možná přeháním.

Rada číslo jedna pro každého začátečníka s jakýmkoli křečkem - zvířata chovám po jednom kusu.

Proč? Protože ačkoli, jak juhaj zmiňuje, u některých druhů křečíků pár nebo skupinu dlouhodobě lze, odvíjí se to od podmínek a znalostí v chovu. Dát dva džungaráky do zařízení, která se pro ně běžně používají (ač nevhodně - o vhodném zázemí je dobré si něco načíst), je odsouzení k problémům jak vyšité. O dvou zástupcích stejného pohlaví nemluvě... Toho druhého jste viděli utéct, přičemž se následně ztratil někde v bytě nebo prostě zmizel? Je taky možné, že padl druhému křečkovi za oběť a pro syna možná lepší, že nenašel nic než najít hlavu nebo zbytky kožíšku z nožičkama.

Máte-li dva džungaráky, pořiďte každému samostatné a dostatečně velké bydlení. Radši box než klec, kde je možnost vysoké vrstvy podestýlky a tunelů pod ní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík