Potkani
Prodám Potkana laboratorního - Dobrý den,nabízím pravidelný odběr potkanů (...
V textu
Dobrý den, mam potkaní chvílí a pískání a otáčení na záda je na denní bázi, "power grooming" taky, krev nikdy nebyla naštěstí, ale jednou potkan utrhl kousek srsti tomu druhému, naštěstí se to pomalu hojí a nic takového se už nestalo. Přes den spí spolu a často spí i na sobě, nehádají se o jídlo, nebo jsem si toho alespoň nikdy nevšiml přes noc
Mám je teprve chvíli (2 týdny), oba jsou z jiného chovu, oba samci, měl jsem je zpočátku v menší kleci (hodně lidí mi to doporučovalo, aby se seznámili a vyřešili si problémy), ale tím to bylo ještě horší... Trochu se bojím, že se takhle budou pořád prát, ale perou se jen večer, přes den jsou kamarádi, spí na sobě, běhají sem a tam, žádné rvačky, ale napadlo mě, jestli by nepomohlo, kdybych si pořídila dalšího, jestli by to nepomohlo a popřipadě mam v budoucnu v plánu pořídit další, měl bych si je pořídit až se to vyřeší nějak mezí ně nebo když to ještě není vyřešené? protože očekávám že bude další pár dnu boje o dominanci.
též v kleci mají takové "schody" aby se dostali na další patra co je povlečené z něčeho, všiml jsem si včera že tam jsou už díry, jí to nebo to jen trhají? nemůže se jím něco stát? a taky docela dost koušou, naštěstí ne do krve a že by to nějak bolelo ale dalo by se nějak jim ukázat že to není správně? vypadá to že se nebojí ale že je spíš zajímá co je moje ruka, tak koušou ale jinak to jsou zlatíčka. ty dva týdny co je mam doma, tak jsem si je absolutně zamiloval.
oba to jsou samci, u obou popravdě nedokážu říct věk ale jsou si podobně velký a vypadají že už nejsou úplně malý, takových 15-20cm asi budou mít (bez ocasu), ptám se tu protože nikde jinde nevím kde se zeptat a omlouvám se pokud už je tu nějaké téma, nevím jak to tu funguje, takže jsem nenašel žádné takové téma. všem vám moc děkuju za odpověď.
PS: teď jsem si uvědomil že jeden toho druhého počural, vím že to znamená že ho označil ale jak to přesně mám brát?