Psi Králíci
Zpět
MODEROVANÉ FÓRUM > TÉMA
Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 03.12.2011 15:31:05)
Moderovaná diskuse - obrázekPro ty, kdo nevěří... smajlík
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: borsug - 03.12.2011 22:14:19)

chulo napsal(a):
Pro ty, kdo nevěří... smajlík

mozno sa mylim ale nie je mlynar kralik bez kresby? tento ma kresbu ale neuplnu ak sa nemylim. opravte masmajlík
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: zajdaps - 04.12.2011 12:28:41)
Jsem zacatecnik v chovu strakačů, ale podle rad zkusenejsich je kralik s minimalni kresbou ,coz tato samicka splnuje, povazovan za mlynáře...
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 04.12.2011 14:36:04)
Moderovaná diskuse - obrázekJeště ta stejná samice zprava právě po porodu, v pozadí hnízdo s mladými.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: jarvan - 04.12.2011 16:40:58)

zajdaps napsal(a):
Jsem zacatecnik v chovu strakačů, ale podle rad zkusenejsich je kralik s minimalni kresbou ,coz tato samicka splnuje, povazovan za mlynáře...

Zdravím,
strakáče sice nechovám, ale také přiklaňuji se k názoru, že to mlynář není. Tam se minimální kresbou myslí spíše výraznost barvy ktesby. Nehledě na to, že by to byla náhoda, aby mlynářík takto vyrostl. Toto je dle mého názoru klasický strakáč ale s mizernou kresbou.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 04.12.2011 17:05:11)

jarvan napsal(a):
Zdravím,
strakáče sice nechovám, ale také přiklaňuji se k názoru, že to mlynář není. Tam se minimální kresbou myslí spíše výraznost barvy ktesby. Nehledě na to, že by to byla náhoda, aby mlynářík takto vyrostl. Toto je dle mého názoru klasický strakáč ale s mizernou kresbou.

Tak speciálně pro Vás (a další, kteří by pochybovali) přidávám odkaz na web Lukáše Záhlavy, který se věnuje plemeni český strakáč. Dovolím si citaci, kterou si můžete přečíst, pokud jej rozkliknete. Stejně tak tam najdete i dvě fotky mlynářů. Mlynář rozhodně není bílý a ani nemá menší intenzitu barvy oproti klasickému strakáči.

"...rozdíl v kresbě oproti klasicky zbarvenému strakáči - chybí trn, skráňové skvrny, úhoř bývá velmi slabý a často přerušený, kresba boků zpravidla zcela chybí. Rozhodně bych ale nesouhlasil s téměř vždy publikovaným popisem "mlynáře" jakožto téměř bílého králíka, což může laiky mást. Proto bych se přikláněl spíš k popisu " se silně redukovanou strakatou kresbou..."

http://www.cestistrakaci.estranky.cz/clanky/o-ceskem-strakaci/standard-plemene.html
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: kastef - 04.12.2011 18:41:13)
přesně tak,králík na obrázku je opravdu mlynář,takový králík nemusí být bílý....
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: jarvan - 04.12.2011 21:32:21)
OK,máte pravdu Vy, omlouvám se. Koukal jsem se do spisků páně Fingerlanda a je to opravdu homozigot.
Ať se chovy daří.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: nitraner - 05.12.2011 16:00:07)

chulo napsal(a):
Ještě ta stejná samice zprava právě po porodu, v pozadí hnízdo s mladými.

Dobrý den,
mohu se zeptat jakým samcem byla samice připuštěná? Děkuji.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 05.12.2011 16:04:33)

nitraner napsal(a):
Dobrý den,
mohu se zeptat jakým samcem byla samice připuštěná? Děkuji.

Byla připuštěná samcem ČShav, protože černého samce nemám... Bohužel ale ten první vrh po několika dnech nepřikryla a mladí zmrzli. Už je připuštěná znovu.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: nitraner - 05.12.2011 17:00:33)

chulo napsal(a):
Byla připuštěná samcem ČShav, protože černého samce nemám... Bohužel ale ten první vrh po několika dnech nepřikryla a mladí zmrzli. Už je připuštěná znovu.

Děkuji za odpověď,
jiste jste je prohlížel, jak byla mláďata zbarvená? Děkuji.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 05.12.2011 17:06:36)

nitraner napsal(a):
Děkuji za odpověď,
jiste jste je prohlížel, jak byla mláďata zbarvená? Děkuji.

Byli tam tři strakáči a tři mlynáři. A barva byla černá. Snad se jí příště povede mladé odchovat, dám sem pak určitě fotky.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: nitraner - 05.12.2011 18:11:16)

chulo napsal(a):
Byli tam tři strakáči a tři mlynáři. A barva byla černá. Snad se jí příště povede mladé odchovat, dám sem pak určitě fotky.

Děkuji za odpověď, pro jistotu je odfoť te při první kontrole, pokud to bude možné.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 05.12.2011 19:39:32)

nitraner napsal(a):
Děkuji za odpověď, pro jistotu je odfoť te při první kontrole, pokud to bude možné.

Moderovaná diskuse - obrázekMám fotku těch mladých z prvního dne po porodu. Jinou bohužel nemám, ale je tam i tak vidět úhoř jednoho z mladých, vepředu hlavička s černým okem. Ten kousek vedle hnízda, co vypadá jako mozek, je krmná řepa, aby se někdo nevyděsil. :)
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 02.01.2012 13:33:06)
Tak bohužel mlynářka březí nebyla a já to nepoznal. Připustit znovu se mi ji podařilo dneska, tak uvidíme za měsíc!
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: nitraner - 02.01.2012 16:08:02)

chulo napsal(a):
Tak bohužel mlynářka březí nebyla a já to nepoznal. Připustit znovu se mi ji podařilo dneska, tak uvidíme za měsíc!

jsem rád že jste si vzpoměl, děkuji
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: hotoťák - 03.01.2012 20:01:35)
Určitě to mlynářka je, jinak je moc pěkná ale mám zato že se do chovu nevyužívají nebo ano??? Nebo jsou to taky takoví, jak to říct.."opraváři"? Myslím tím když máte např. hodně strakatého ČS a připustíte ho mlynářem tak se ty flíčky trochu srovnají? Tak se to totiž dělá u ZHb když mají úzký černý kroužek a já se v ČS moc nevyznám tak by mě zajímalo jestli je to podobné..
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 03.01.2012 20:10:34)

hotoťák napsal(a):
Určitě to mlynářka je, jinak je moc pěkná ale mám zato že se do chovu nevyužívají nebo ano??? Nebo jsou to taky takoví, jak to říct.."opraváři"? Myslím tím když máte např. hodně strakatého ČS a připustíte ho mlynářem tak se ty flíčky trochu srovnají? Tak se to totiž dělá u ZHb když mají úzký černý kroužek a já se v ČS moc nevyznám tak by mě zajímalo jestli je to podobné..

Já jsem někde (nevím už kde) něco takového četl. Že když je třeba samec překreslený, tak se pustí na mlynářku. Ale určitě se tu najde někdo znalejší, kdo by tu otázku mohl odpovědět...? Jinak se samozřejmě mlynáři v organizovaných chovech vyhazují hned po rozpoznání z hnízda, protože na výstavy vhodní nejsou a v očích chovatelů jen ubírají mléko ostatním. Já jsem si tu mlynářku přivezl loni na jaře, a to jsem ještě neměl tušení, že se něco takového u ČS objevuje.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: hotoťák - 03.01.2012 20:14:46)
No já nevím, já bych nebyla schopná takové rozkošné miminko zabít. :D Takže bych ho raděj prodala jako mazlíka..mám ráda všechny králíky ale vyjímkou jsou teddy a zverimexoví kříženci, ty zrovna 2x nemusím a mám k tomu svůj důvod a nebudu jediná...:) Podporuji české chovy a né nezodpovědné křížení tak že nám vzniká např. "ucho sem, ucho tam" ...a u teddy je to jejich nepraktičnost a vysoká cena. Každopádně hezcí jsou, to se musí uznat.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 01.02.2012 19:53:52)
Moderovaná diskuse - obrázekDnešní přípravy na porod...
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 01.02.2012 19:55:15)
Moderovaná diskuse - obrázekA tady je výsledek. Napočítal jsem cca 7 kousků. Snad to tentokrát dopadne, hnízdo vypadá podstatně bytelnější než posledně.
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: hotoťák - 01.02.2012 20:10:03)
Jsou pěkní, vlož to ještě do mláďat 2012 :)
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 04.02.2012 11:48:47)
Dneska v noci samice mladé nezakryla... Mám jí dát ještě šanci, nebo na pekáč?
Zajímavé je, že polovina byla v barvě ČShav a polovina ČSč. Z černých byli 3 mlynáři, z havan pouze jeden mlynář. Ostatní strakatí. Asi to s ní ještě jednou zkusím, naposledy. Pak půjde tak jako tak...
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: hotoťák - 04.02.2012 12:45:34)

chulo napsal(a):
Dneska v noci samice mladé nezakryla... Mám jí dát ještě šanci, nebo na pekáč?
Zajímavé je, že polovina byla v barvě ČShav a polovina ČSč. Z černých byli 3 mlynáři, z havan pouze jeden mlynář. Ostatní strakatí. Asi to s ní ještě jednou zkusím, naposledy. Pak půjde tak jako tak...

Myslíte tím že malí zmrzli? Není se čemu divit, je velká zima a v takové době jsem nakryla jednou, narodili se v únoru, stalo se mi to samé a od té doby vždy když mám březí samici, beru jí domů pokud nemá malé vyloženě v teple na léto. Jenže já mám zakrslíky takže u mě je to fuk, mohu jí mít bez potíží doma. Být Vámi bych jí šanci dala ale nakryla jí až později, ty mrazy jsou letos pekelné a tak si myslím že by to stejně nezvládli...
Re: Moje samice - mlynář ČSč (Vložil: chulo - 10.04.2012 15:46:26)
Moderovaná diskuse - obrázekTak situace s mojí mlynářkou se má následovně: po dvou neúspěšných pokusech o odchov mladých se okotila potřetí, 18. 3. Ve vrhu bylo 5 mladých. Dva ale postupně vytahala a zbyli 3, jeden mlynář v barvě havanovité a dva překreslení černí strakáči (připomínám, že jsem připouštěl samcem ČShav). Pro srovnání barvy mladých přidávám foto.
Zpět
Poháry Bauer - poháry, medaile, diplomy, kokardy
Poháry Bauer jsou to správné řešení: Poháry od nás = výhra pro vás!

Zajímavé odkazy