Heterometrus petersi - umírá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2015 12:42
angien.ka

XXX.XXX.27.45

Dobrý den, před cca 2měsíci jsme pořídili skupinku 5ks heterometrus petersi. Nejprve nám jeden zemřel, po cca týdnu další a včera opět další. Co děláme špatně? Terarium 40x30x30, vlhkost 80%,24stupnů celsia, podklad lignocel, mají v terariu břidlici pod kterou jsou stále schovaní (momentálně již jen dva škorpíci)... Jsou to štíři v pátém svleku.

17.10.2015 12:48
angien.ka

XXX.XXX.27.45

Ještě bych dodala, že jsou stále zalezlí pod kamenem a jen co vylezou, tak pak do cca 2 dnů pojdou. jako fakt tomu nerozumím...

Mat

23.10.2015 19:04
Mat

XXX.XXX.2.148

Já sice spíš sklípkany, štíry opravdu je okrajově, ale zkusím odpovědět. Tipoval bych to na kontaminaci nějakým pro ně jedovatým šmejdem. Nepoužíváte doma občas biolit nebo nějakou jinou chemii proti hmyzu? Vyměnil bych co nejrychleji celý obsah terária. Pokud nemáte novej lignocel doma, štíři klidně vydrží pár dní jen na čistém papíře (přidat misku s vodou) Jako úkryt bych spíš zvolil korkovou kůru než břidlici. Pokud je to břidlice určená na obklad domu, může být také něčím napuštěná.

1.11.2015 13:55
nasut

XXX.XXX.115.202

Máte tem moc zimu - 24 je pro petersáky málo, chce to tak 28. A pořádně krmit.

4.11.2015 20:33
djdoor

XXX.XXX.250.242

Tou teplotou by to mohlo být. Já jim možná spíše přetápím, ale štíři prosperují dobře. Samozřejmě mají na výběr, jedna strana terária je chladnější a vlhčí s miskou vody a druhá teplejší a sušší, aby měli štíři na výběr. Za úkryt jim slouží kořen a obyčejná kůra z listnáče. Přítomnost biolitu v domácnosti zas tak nevadí.2x ročně provádím dezinsekci sbírky hmyzu právě biolitem, přičemž mám terárium asi 2 metry od skříně se sbírkou. Samozřejmě postříkat štíry přímo by asi dobré nebylo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík