Zdravím, už to trvá asi 4 dny co u nás na balkoně sídlí tenhle pavouk.. je tam nějaká popínavá rostlina co se tahne po zábradlí a od ní má upletenou pavučinu ke stěně a věšáku na prádlo. hned kousek od něj je mucholapka takže má asi o stravu postaráno. normálně beru pavouky do ruk a pouštím je venku do přírody když doma nějakého uličníka najdu.. ale na tohodle jsem sahat nechtěl ( sahat sem spíše nechtěl protože jsem se zalekl toho jeho vzoru ) ani vyhnat protože mě celkem zaujala jeho neobvyklá barva, hlavně vzor na zadečku a celkově charakteristika těla.. chtěl bych vědět co je to za pavouka zda li je nějak vzácný a popřípadě jestli ho můžu vypustit ven někde do křoví... nebo jetsli vůbec s ním můžu nějak hýbat.. narušit jeho plány kempu u nás na balkoně :D či ho tam nechat. je cca poloviční polévkové lžíci :D ( nevím jak určit jeho velikost :D ) takže asi cca 3,5 cm od předu do zadu,2cm na šířku.. a velikost zadečku asi jako poslední článek malíčku (nesmějte se prosím :D ) na nohou má černé pruhy a malé ostré chloupky.. víc uvidíte na foto... chtěl bych o něm "vygooglit" mnohem víc než co jsem tu tak matně poznačil :D díky.
Me taky prave ta barva uplne znejistila. taky mam krizaky rad, zkousel jsem o tom v noci asi 4 hodiny neco najit.. a jedine co mi vybehlo na googlu v totozne podobe bylo helso krizak ctyrskvrnny :) ptal jsme se i kamarada co chova vselijake exoticke zviratka a rikal ze kdyby byl po svleku tak ma za den nebo dva zase tmavsi barvu.. tenhle vsak uz tyden barvu nezmenil.. tak nevim :) asi ho vystehuji :) a jinak dekuji za reakce. jsem poteseny ze jsem nasel konecne web kde jsou snad i normalni lide :) diky moc. ted se budu asi tazat casteji nejak me to chytlo :D.