Co to je za pavouka a něco málo o něm?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2017 23:13
zedy

XXX.XXX.201.242

Zdravím, už to trvá asi 4 dny co u nás na balkoně sídlí tenhle pavouk.. je tam nějaká popínavá rostlina co se tahne po zábradlí a od ní má upletenou pavučinu ke stěně a věšáku na prádlo. hned kousek od něj je mucholapka takže má asi o stravu postaráno. normálně beru pavouky do ruk a pouštím je venku do přírody když doma nějakého uličníka najdu.. ale na tohodle jsem sahat nechtěl ( sahat sem spíše nechtěl protože jsem se zalekl toho jeho vzoru ) ani vyhnat protože mě celkem zaujala jeho neobvyklá barva, hlavně vzor na zadečku a celkově charakteristika těla.. chtěl bych vědět co je to za pavouka zda li je nějak vzácný a popřípadě jestli ho můžu vypustit ven někde do křoví... nebo jetsli vůbec s ním můžu nějak hýbat.. narušit jeho plány kempu u nás na balkoně :D či ho tam nechat. je cca poloviční polévkové lžíci :D ( nevím jak určit jeho velikost :D ) takže asi cca 3,5 cm od předu do zadu,2cm na šířku.. a velikost zadečku asi jako poslední článek malíčku (nesmějte se prosím :D ) na nohou má černé pruhy a malé ostré chloupky.. víc uvidíte na foto... chtěl bych o něm "vygooglit" mnohem víc než co jsem tu tak matně poznačil :D díky.

31.8.2017 13:23
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Dobrý den, kresba vypovídá o križákovi, ale ta barva mi nic neříká. Vypadá jako velmi světlý k. obecný popř. po svleku, ale asi je to nepravděpodobné (mimochodem ten je běžný). Vypadá hezky, sám mám křižáky rád

31.8.2017 19:05
Tarantela

XXX.XXX.205.2

Nemůže jí o barevnou mutaci k. obecného?
Jinak ho klidně čapněte a odneste do křoví, alespoň se nepřilepí na mucholapku

31.8.2017 19:30
zedy

XXX.XXX.201.242

Me taky prave ta barva uplne znejistila. taky mam krizaky rad, zkousel jsem o tom v noci asi 4 hodiny neco najit.. a jedine co mi vybehlo na googlu v totozne podobe bylo helso krizak ctyrskvrnny :) ptal jsme se i kamarada co chova vselijake exoticke zviratka a rikal ze kdyby byl po svleku tak ma za den nebo dva zase tmavsi barvu.. tenhle vsak uz tyden barvu nezmenil.. tak nevim :) asi ho vystehuji :) a jinak dekuji za reakce. jsem poteseny ze jsem nasel konecne web kde jsou snad i normalni lide :) diky moc. ted se budu asi tazat casteji nejak me to chytlo :D.

31.8.2017 22:47
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Přidejte reakci

Přidat smajlík