Chtěla bych si pořídit pavouka konkrétně brachypelmu vagans a potřebovala bych vědět jestli by se dala chovat ve skleněné nádobě která předtím sloužila jako akvárium. Moc nevím jaký je zásadní rozdíl mezi akváriem a teráriem ( až na to že v jednom je voda a ve druhém ne ) a jestli by se mé staré akváriu dalo předělat. Má rozměry cca 30cm na výšku 45cm na délku a 25 cm na šírku. Prosím kohokoliv kdo s tím má zkušenosti aby mi řekl jestli stačí dát na vršek akvária pletivo nebo mřížku aby tam a probudil vzduch nebo budu muset pořídit něco jiného. A jestli máte i nějaké další rady k chovu budu za ně vděčná. Něco už mám načtení ale vědět víc se vždycky hodí 😊
Ono je jedno, v čem pavouk bude, pokud to dokážeš zařídit tak, aby to pro něj bylo bezpečné. 30 cm na výšku je hodně. Když ti poleze po stěně a spadne, může si ublížit, proto bych vyplnila alespoň půlku substrátem .Tady záleží na velikosti pavouka. Ideální by bylo nechat výšku prostoru, kde se bude pohybovat, tak 2-3x tolik, kolik bude mít rozpětí nohou. Víčko je horší, protože ho může nadzvednout a utéct, nebo se zaseknout drápky v mřížce a přijít o končetinu. Ideální by bylo provrtané plexisklo nebo děrovaný plech. To by chtělo zabudovat do rámu, který pavouk nenadzvedne. B. vagans nepotřebuje příliš ventilace, protože substrát preferuje suchý (navlhčit roh neuškodí), tudíž ventilace v horní části terária postačí. Pokud mohu ovšem něco doporučit, nejlepší jsou plastové krabičky s pevně uzavíratelnými víčky, které seženeš ve všech možných velikostech. Je to levné, jednoduché a funkční!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Předpokládám, že si jako většina budete chtít koupit malého pavoučka a pozorovat jak roste. Pokud ale koupíte malého pavouka tak je velmi nepraktické jej dávat hned do takto velkého prostoru.

Dobrý den. Chtěla bych se někoho zkušenějšího zeptat.
Mám Brachypelmu Vagans asi už 6let., několikrát se mi už svlékla a vše bylo v pohodě..
Až teď mi už třetí měsíc nepřijímá žádnou potravu..
Myslela jsem si že se připravuje na další svlek,ale ta doba mi přijde už dlouhá.. Většinou nejedla tak max.2 měsíce předtím než se svlékla,ale teď je to už déle a tak mám obavy,aby s ní nic nebylo..
Také je celou tu dobu na tom samém místě,max.se otočí, či o kousek poodleze..
Je možné, že se připravuje takhle dlouho?
Prosím kohokoliv o jakoukoliv radu. Děkuju moc..
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Tarantela to napsala přesně,stačí dát více substrátu,kůli případnému pádu,jelikož 30cm na výšku už je trochu víc než je třeba. Cca 12cm rašeliny bude stačit. Já měl svého prvního sklípkana 13 let v akvárku identickych rozměrů,jen 25cm výška. Jako poklop jsem měl sklo které bylo 46x26cm aby na každé straně lehce přesahovalo,bylo to 4mm sklo a v rohách jsem na něm měl přilepéné 3x3cm,6mm tlusté kostyčky z tvrdé pěny,taková měkčí guma. Lze nalepit cokoliv co neklouže po skle a udrží stálou výšku a těch 6-7mm na větrání se mě osvědčilo. Pavouk sklo nenadzvedne,je na něj už moc těžké a škvírou se neprotáhne. Vlhčil jsem vždy jeden roh,nebo prostě nějakou menší část cca tak jednou za tři dny zlehka a vše ok.

Dejte foto :)