Morče - divné zvuky, nevíte co by to mohlo být?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2015 06:16
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

Morčák mě dneska ráno vzbudil tím, že vkuse vydával divné zvuky. Bylo to jakoby chrčení, sípání, chvilkami to znělo trošku jako škytavka. Tak jsem šla ke kleci s nejhoršími obavami, ale on se choval normálně. Baštil seno, nebyl naježený a dokonce i mlsku si vzal. No všimla jsem si, že ty divné zvuky vydává při dýchání. Nemá výtok z očí ani nosu, vypadá a chová se normálně. Dělal to asi 20 minut v kuse, pak na cca 5 minut skoro přestal, poté to udělal jen párkrát. No potom jakoby odkašlal a teď je ticho a on už v klidu leží. Nevíte co by to mohlo být? Na veterinu s ním samozřejmě pojedu.

11.8.2015 14:53
bdreams

XXX.XXX.236.19

Co veterinař? Nám to dělala jedna samička a ukázalo se že má alergii.

11.8.2015 16:44
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

bdreams napsal(a):
Co veterinař? Nám to dělala jedna samička a ukázalo se že má alergii.

Byla jsem s ním na veterině u nás ve městě. Bohužel ne u našeho veta, který se specializuje na hlodavce a králíky a ke kterému běžně jezdíme s naším ušatcem, jelikož ten má dovču. No doktor u kterého jsme byli morčíka poslouchal a prohlédl a vše se zdálo být ok. Od toho rána to už ani morčák neudělal, baští i pije normálně, dýchá jak má a nemá výtok z čumáčku ani z očí. Jen mě napadlo, jestli není možné, že mu třeba nějaké jídlo "skočilo do špatné trubky" a prostě se mu to tam nějak šprajclo. On se totiž pořádně cpe a někdy to vypadá, že jednoduše hltá. Pokud by se mi na něm něco nezdálo, tak ho okamžitě vezmu k tomu našemu vetovi, teď někdy mu měla dovolená skončit. Jestli bude ale v pořádku, tak ho nikam v tomhle vedru tahat nebudu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík