Ako dať správne morčaťu vodítko?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2015 18:51
morča

XXX.XXX.193.130

Dobrý večer,
kúpila som vodítko ktoré znáša fajn...ale, ˇked som išla s ňou na skušobku na záhradu tak sa mi z neho vyvliekla.Ako jej ho mám dať?
Vopred dakujem za odpoved.

Nanny

13.12.2015 18:56
Nanny

XXX.XXX.199.180

Nijak, morče se nevodí na vodítku, není to pes. To s ním chodíte ven teď, v zimě?

14.12.2015 12:56
morča

XXX.XXX.193.130

Nanny napsal(a):
Nijak, morče se nevodí na vodítku, není to pes. To s ním chodíte ven teď, v zimě?

Ono má oblečko, a ja chcem aby sa najedlo z čerstvej trávy má síce aj seno ktoré mu dávam každý deň 3 krát no aj tak by som chcela aby sa napásla niečoho iného...Nech má rôznorodú stravu.

Nanny

14.12.2015 14:56
Nanny

XXX.XXX.199.180

Čerstvou trávu v prosinci? Když už tak mu ji prostě natrhejte, ale jenom v případě, že máte zahradu, kam nechodí psi, jinak mu víc uškodíte než prospějete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2015 15:15

morča napsal(a):
Dobrý večer,
kúpila som vodítko ktoré znáša fajn...ale, ˇked som išla s ňou na skušobku na záhradu tak sa mi z neho vyvliekla.Ako jej ho mám dať?
Vopred dakujem za odpoved.

Správná odpověď zní nijak, vodítko zahodit a úplně na takový blbý nápad zapomenout. Morče není pes ani koza, aby se páslo na úvazku. Jak jste poznala, jeho tělíčko tak nějak neumožňuje upevnit postroj tak, aby z něj nevylezlo, a takový způsob omezení pohybu je pro morče velmi nepřirozený a stresuje ho velmi. Morče se pase v ohrádce.

A ne v prosinci! Jak vás to probůh napadlo, taková pitomost? A morče bydlí doma, takže ho vezmete z pokojové teploty a šup s ním do vlhka a zimy? Jinak máte mozek? Nehledě na to, že prosincová tráva má živin asi tak nula. Nic mu to nedá, akorát nastydne a morče dostane zápal plic z menších experimentů než z toho vašeho.

17.12.2015 14:52
morča

XXX.XXX.193.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Správná odpověď zní nijak, vodítko zahodit a úplně na takový blbý nápad zapomenout. Morče není pes ani koza, aby se páslo na úvazku. Jak jste poznala, jeho tělíčko tak nějak neumožňuje upevnit postroj tak, aby z něj nevylezlo, a takový způsob omezení pohybu je pro morče velmi nepřirozený a stresuje ho velmi. Morče se pase v ohrádce.

A ne v prosinci! Jak vás to probůh napadlo, taková pitomost? A morče bydlí doma, takže ho vezmete z pokojové teploty a šup s ním do vlhka a zimy? Jinak máte mozek? Nehledě na to, že prosincová tráva má živin asi tak nula. Nic mu to nedá, akorát nastydne a morče dostane zápal plic z menších experimentů než z toho vašeho.

Dobre...tak prepáčte alw som začínajúci/začínajúca chovateľ/ka.

17.12.2015 16:33

morča napsal(a):
Dobre...tak prepáčte alw som začínajúci/začínajúca chovateľ/ka.

I začínající chovatel musí mít v hlavě mozek a nějaký cit pro zvíře. Že se morčata nepasou venku v prosinci v žádné knížce nepíšou, protože žádného autora nenapadlo, že to někoho může napadnout. Jestli chceš morčeti udělat radost, kup mu papriku nebo celer nebo jakoukoliv jinou zeleninu.

A na jaře, až začne růst tráva, mu pomalu začni přidávat k senu i tu trávu. Když bude takhle navyklé, můžeš ho přes sezonu, když bude teplo a sucho, mít venku v zastíněném výběhu na pastvě.

18.12.2015 14:28
morča

XXX.XXX.193.130

I začínající chovatel musí mít v hlavě mozek a nějaký cit pro zvíře. Že se morčata nepasou venku v prosinci v žádné knížce nepíšou, protože žádného autora nenapadlo, že to někoho může napadnout. Jestli chceš morčeti udělat radost, kup mu papriku nebo celer nebo jakoukoliv jinou zeleninu.

A na jaře, až začne růst tráva, mu pomalu začni přidávat k senu i tu trávu. Když bude takhle navyklé, můžeš ho přes sezonu, když bude teplo a sucho, mít venku v zastíněném výběhu na pastvě.

Ďakujem...a ako vieš že čítam knihu?Je to od vás veľmi milé že dávate rady ostatným.

20.12.2015 07:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.63

morča napsal(a):
Ďakujem...a ako vieš že čítam knihu?Je to od vás veľmi milé že dávate rady ostatným.

Ale někdy je to marný, marný, zoufale marný.

23.1.2016 19:14
Teri & Kiki

XXX.XXX.68.45

Jednoduše morčátko si na vodítko musí zvyknout a když tak u pásku okolo krku se musí vejít prst a u bříška mu nech kšírky volnější aby se mohlo pohodlně nadechnout

23.1.2016 19:44

Teri & Kiki napsal(a):
Jednoduše morčátko si na vodítko musí zvyknout a když tak u pásku okolo krku se musí vejít prst a u bříška mu nech kšírky volnější aby se mohlo pohodlně nadechnout

NE!

28.1.2016 21:32
Teri & Kiki

XXX.XXX.68.45

NE!

No když má zahradu tak výběh mít může ale ne všichni mají tu možnost a když chce někdo vzít morčátko ven a nemá zahradu tak proti vodítku nic nemám . Já sama morčátko mám a když nasazuju vodítko tak si ho nechá nasadit a pak sama běží ke dveřím a vycházky se nemůže dočkat - venku se proběhne a nažere a jdem zase domů ( vodítko jí nevadí a je šťastná ).

23.2.2016 12:25
Anett.ka

XXX.XXX.47.86

Morče není pes aby chodilo na vodítku, jen ho to bude stresovat. Pohyb mu můžete zajistit, když ho pustíte po bytě a budete hlídat. Čerstvou trávu venku v zimě neseženete. Počkejte až do dubna a pak mu ji raději natrhejte ovšem někde, kde nebude počuraná od psů. Přes zimu stačí seno, zeleninka, ovoce, kvalitní krmná směs :).

23.2.2016 14:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

Teri & Kiki napsal(a):
No když má zahradu tak výběh mít může ale ne všichni mají tu možnost a když chce někdo vzít morčátko ven a nemá zahradu tak proti vodítku nic nemám . Já sama morčátko mám a když nasazuju vodítko tak si ho nechá nasadit a pak sama běží ke dveřím a vycházky se nemůže dočkat - venku se proběhne a nažere a jdem zase domů ( vodítko jí nevadí a je šťastná ).

Nejlepší je ten, kdo ví, co druhému nevadí a kdo ví, že sakra přeci, je ten
druhý šťastný.

Děti to pouští na trávník u bytovky, morče neuteče, proběhne se...

23.2.2016 20:47
morča

XXX.XXX.171.22

Teri & Kiki napsal(a):

Vlastne ja mám záhradu a teraz cez jar jej určite ocino postaví výbeh .A máme malinké zajtra budú mať presne 5 týždňov . My sme ju tak kúpili už na burze, len sme o tom nevedeli.

23.2.2016 20:59
Teri & Kiki

XXX.XXX.68.45

rapotacka11 napsal(a):
Nejlepší je ten, kdo ví, co druhému nevadí a kdo ví, že sakra přeci, je ten
druhý šťastný.

Děti to pouští na trávník u bytovky, morče neuteče, proběhne se...

Já mám vodítko, protože je lekavá a kdyby utekla dál tak by jí mohl zakousnout pes.
Ale na chatě jí pouštím taky bez vodítka. smajlík

23.2.2016 21:05
Teri & Kiki

XXX.XXX.68.45

morča napsal(a):
Vlastne ja mám záhradu a teraz cez jar jej určite ocino postaví výbeh .A máme malinké zajtra budú mať presne 5 týždňov . My sme ju tak kúpili už na burze, len sme o tom nevedeli.

Jestli je morčátko malé jak píšeš tak ho můžeš naučit ať chodí za tebou.
Jestli ho to naučíš tak pak přeju příjemné vycházky.

24.2.2016 15:25
morča

XXX.XXX.254.181

Teri & Kiki napsal(a):
Jestli je morčátko malé jak píšeš tak ho můžeš naučit ať chodí za tebou.
Jestli ho to naučíš tak pak přeju příjemné vycházky.

Ďakujem, mi už 3 mesiace veľmi mladá ogravidnela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík