Stydlín

XXX.XXX.32.74
Všichni jistě někdy ve zverimexu byli (asi tak všichni návštěvníci této stránky :D) a tak si mohli všimnout spoustu hlodavců-jako jsou například křečci, myšky nebo potkánci. Nějaký nezkušený rádoby chovatel vstoupí do obchodu s úsměvem na tváři, vyrazí k teráriu s například křečky a se zálibem je pozoruje. Zavolá prodavačku a nechá si "poradit", co by bylo pro křečka nejlepší. Ano pane, paní, tento plastový box s mnoha trubkami, kde se váš křeček nudit nebude, s miskou na vodu a žrádlo, k tomu tyhle dropsíky a to vše za tuhle úžasnou cenu! Prodavačka s rozzářeným úsměvem podává zákazníkovi všechno zboží. Ano, ano, to beru, směle přikyvuje zákazník a nechá si předat malou kartonovou krabičku s vystrašeným křečkem. Odchází s pilinami v jedné ruce a ostatním příslušenstvím v druhé. Nasedá do auta a s dětmi si prohlížejí na smrt vystrašené mládě.
Ne! Už mám po krk takových lidí, kteří si zakoupí křečka v plastovém boxu s mnoha barevnými tunely, kde se křeček přinejlepším udusí, s miskou, která si mu zašpiní, s pilinami, které jsou příliš prašné a malé a s plastovým domečkem, který hlodavec rychle okouše. Opravdu? Chtěla bych si počíst, jak se o své mazlíčky staráte Vy a jaký máte na toto názor. A ti, kteří si chtějí hlodavce pořídit, prosím, prosím, nejprve si o něm něco zjistěte, než si zajdete do zverimexu..
Já mám dva myšáky, každého zvlášť, v klecích 50x30x30 a 40x25x25, míchám jim vlastní směs, čistím jim každé cca tři dny a vymýšlím jim spoustu prolézaček, mají výběh...
Potkany mám tři, dva jsou teď v kleci 70x40x45, je to jen nouzovka, dřív mohli tunelem do klece, která byla na ní, měli tak docela hodně místa. V té druhé kleci teď ale bydlí starý nemocný potkánek. Pro ty další dva plánuji metr vysokou klec nebo ještě větší. Mají výběh, taky domácí směs...
Morčata jsou dvě v kleci metr dlouhé, mají trávu, seno, zeleninu...
Všem těmhle hlodavcům věnujeme hodně péče, bydlí na kvalitních hoblinách TierWohl. I když občas udělám nějakou kravinu, tak si i tak myslím, že se u mě zas tak špatně nemají :D
Na takovýhle lidi a prodavače ze zverimexu jsem alergická, je mi těch zvířátek hrozně líto, to už by bylo lepší, aby je sežral ten had, když si je vezme někdo takový. Jasně, každý dělá chyby, třeba já udělala hrozně moc chyb, ale některé věci už jsou přes čáru.