AnnaEs

XXX.XXX.144.98
Zdravím, máme asi týden ze zverimexu mladinkou džungaračku. Asi první 4 dny jsme ji nechali v klidu, nesahali jsme na ni, dávala jsem ji žrádlo jen já, aby si zvykla nejdřív na mě. Poprvé, když jsem ji zkoušela naučit, že ruka je dobrá, tak mě očichávala a jenom mě "ďobala", na ruku v kleci byla už zvyklá, tak sem si ji dala k sobě na postel, sundala sem mřížky a ona mi ani nevylezla na ruku, a už mě kousla. Jemně sem na ni foukla aby věděla, že když kousne, je to něco, co spustí jev. Pochopila to a po chvilce přestala, nechala se mazlit, všechno bylo v pohodě. Dneska sem si ji vzala znovu, ale to už kousala pořád, připadala sem si jako jeji hračka, nereagovala na foukání, dokonce se mi do prstu zakousla a když sem omylem ucukla, pořád se mě držela. Nebylo to nic, z čeho by mi tekla krev jako z vola, ale měla sem to jemně do krve, spíše okousávala. Z klece ji beru jen, když je vzhůru, nebudím ji. Předem děkuji za radu.
Miii

XXX.XXX.214.190
Já sem měla džungaraky dva (obě holky) a obě dvě kousaly. Te první sem se nesměla ani dotknout. Ta druhá kousala když sem jí dala ruku do klece. Venku to bylo lepší ale sem tam taky kousla. Prý si někteří křečci chrání své teritorium (tu klec) před rukou. Zkus ji v něčem přenést z klece aby ses ji nedotkla a venku mimo klec pak zkusit jestli i tak bude kousat.
Co sem měla pět křečků zlatých u nich nebyl nikdy problém nikdy nekousli.
Taky často koušou právě křečci ze zverimexu. Ale z tama sem měla všechny (kromě posledního).
Evin

XXX.XXX.234.65
Ja mám podobnú skúsenosť, ale u potkanov, tiež potkani kupovaní z chováku hrýzli. Po pár týchto skúsenostiach som skúsila kúpiť potkana z domáceho prostredia a bol tak navyknutý a tak vymazlený, že niečo také ho nikdy nenapadlo. A ani ďalších, ktorých som už potom mala vždy priamo od ľudí.
Kladika102

XXX.XXX.32.74
Takhle to dopadne, když si "džungára" koupíte ve z erimexu. Je to totiž tzv. hybrid-kříženec křečka džungarského a křečka Campabella, což je druh křečka, jenž je od přírody kousavý. Křečci ze zverimexu totiž pocházejí z množíren a je tudíž minimální šance, že byste si domů přinesla něco jiného než hybrida. Pravděpodobně mu tohle kousavé chování zůstane, ale přeci jen, nefoukejte na něj, křeček není zvíře, které by takovýto "povel" pochopilo. Bere to jako útok a kousnutí je jeho obrana. Ale jak jsem řekla, pravděpodobně s tím nic nenaděláte. Křečci syrští že zverimexu mají svou normální mazlivou a nekousavou povahu, protože se prakticky nedají křížit, takže si odnese že čistého syrského křečka, narozdíl od "džungarského" křečka..
Jani555

XXX.XXX.221.170
Taky jsem měla asi tři džungaráky ze zverimexu - postupně za sebou a první byla úplný zlatíčko, hodná, druhá byla bílá - VAROVÁNÍ- raději si nekupujte křečka ze zverimexu, který je tam jediný nebo poslední - tenkrát jsem byla malá a strašně jsem ho chtěla i přes to, že tam byl jenom jeden - a taky se mi to nevyplatilo, druhý nebo třetí den mi přes noc umřel a třetí jsem moc nevyndavala, protože se mi ošklivě zakousla do prstu, když jsem ji chtěla vyndat:( Vypadá to úplně, jak tak čtu, že ještě před pár lety to byli opravdu džungaráci a tedko jsou to ti kousaví hybridi:( To je svět: (
Jani:D

XXX.XXX.221.170
debí 1175
napsal(a):
Ja mam Dzungaraka a ten me nikdy nekousl hned jak sem si ho privezla sem si ho brala a ted ho muzu brat kdy chci a stejne me nekousne. Podle me je to podle toho jak se mu venujete :).
Tak to máte štěstí, že máte "pravého džungaráka", ať se vede