Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2015 15:42
zdenec

XXX.XXX.46.85

Dobrý den, jsem naprostý začátečník v chovu téhle drůbeže. Je mi 21 let a těch zkušeností z chovu moc nemám. Pouze se slepicemi a kachnami
1) Chtěl bych se zeptat jestli je možno křepelky chovat jako slepice, tudíž ve volném prostoru na zahradě, kde mají hojnost potravy v podobě trávy.
2) jakým věcem, či počasí se vyvarovat. Samozřejmě na zimu budou zazimovány v chlívku.
3) četl jsem, že při vysokých teplotách jsou náchylné na infarkt. Tak jestli stačí zřídit místo, kde bude stín popřípadě nějaké "jezírko" s vodou kde se můžou zchladit

Jde mi hlavně o volnost pohybu aby nebyly v uzavřeném prostoru a bez pohybu, věřím v kvalitnější masíčko

4)Dále se chci zeptat čím je možno je krmit a čemu se naopak vyvarovat

Moc děkuju za všechny názory a rady!

26.1.2015 15:45
zdenec

XXX.XXX.46.85

A ještě jeden dotaz! Je možné soužití křepelek společně s jinou drůbeží? Například slepice nebo kachny?

26.1.2015 15:58
dandís

XXX.XXX.231.155

Dobrý den,
volně puštěné by vám utekli spíš je chovat v kleci nebo ve voliéře.
samozřejmě dešti větru vysokým teplotám a zimě.
Já krmí slepičky směsí pro nosnice aby nesly nic jiného jim nedávám protože jinak nenesou.
Nedával bych je k jiné drůbeži protože jsou o dost větší.

26.1.2015 16:03
zdenec

XXX.XXX.46.85

Děkuji moc za odpověď.

A zastřihnutím křidélek by se to vyřešit nedalo?
Ano, směs by byla základ jejich potravy. Ale není chybou jim dát sem tam zrní a taky trávu ne? Jsem chudý student, takže pro mě je každá finanční úleva dobrá.

26.1.2015 16:15
dandís

XXX.XXX.231.155

Zastřižení křídel nic nevyřeší jsou moc malý na to aby běhaly volně venku .Když to budou jíst můžete to zkusit ale po trávě tolik neponesou.
Já chovám křepelky v klecích a krmím jak už jsem psal směsí pro nosnice zkoušel jsem jim dávat pšenici hlavně málo nesly a moc o ní nestály.

26.1.2015 16:21
zdenec

XXX.XXX.46.85

Jako ono není problém jim udělat výběh a obehnat jej pletivem s malými oky.
Ale jak vidím tak pobyt venku jim více uškodí než přinese, když vidím jak jsou náchylné.

A když bych je měl v chlívku. Je nutno k nim natáhnout přímé světlo? Nebo stačí jen mít otevřené dveře a okna aby šlo dovnitř světlo a ony tak věděly, zda-li je den nebo noc?

Já krmim slepice obilím, trávou, rozmočenym chlebem, kukuřicí a slunečnicovými semínky. Směs pro nosnice dávám vždy do tohoto žrádla. Takže dle vašeho názoru je ideální pro maximální nosnost krmit pouze směsí pro nosnice?

26.1.2015 20:25
fo3k

XXX.XXX.25.140

Ja tiež kŕmim zmesou pre nosnice. Vecer im dám trošku prosa, alebo naklíčenú pšenicu(tá im strašne chutí aj keď je veľká). Ale základ musí byť kvalitná zmes pre nosnice. Japonské prepeličky veľmi citlivo reagujú na kŕmenie. Keď im nedáte dobrú zmesku, tak o dva-tri dni sa začnú vajíčka zmenšovať a klesá ich počet.

26.1.2015 21:49
dandís

XXX.XXX.212.187

Já mám křepelky ve sklepě v zimně jim svítím od 8 do 20:00 a přitápím na teplotu 18 stupnu samozřejmě každý den větrám
Létě mám otevřený okno a mají světlo podle sluníčka.
Jestli chcete max snášku od křepelek doporučuji směs pro nosnice ale můžete zkusit dávat pšenici jestli nechcete max snášku

Přidejte reakci

Přidat smajlík