Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2015 20:38
rybickaneonka

XXX.XXX.180.94

Mám dotaz, mohu dát do líhně společně jak husí tak slepičí vajíčka nebo to třeba kvůli vlhkosti nejde? Děkuji.

23.3.2015 20:44
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

Ale jde, jenom je potřeba dát ty slepičí o týden později ať se líhnou zároveň.

24.3.2015 07:15
bara001

XXX.XXX.43.142

Dávám do líhně různá vajíčka, jen odpočítávám dobu líhnutí. Teď tam mám aktuálně pižmovky ty mají 33-35 dní, dnes k nim přidám husy, pak běžce a nakonec doplním slepicemi. Je to celkem v pohodě, zatím se mi líhlo vše dobře. Já mám starou Biosku, tak pod lísku dám misky s vodou a pak při otáčení ještě drobně rosím. V době líhnutí víc. Přikládám fotky z předchozího líhnutí, kde byly krůty, běžci a slepice.

24.3.2015 08:17
jehněda

XXX.XXX.31.8

Asi mám stejnou líhen.Uvedeno na obalu TYP MONO 03 - B. Je plechová asi na 30 vajec.Nedaří se mi dosáhnout teploty víc jak 33 stupnů.Zvenčí je u teploměru spínač (páčka-nahoru, dolů).., k čemu slouží?
Líhen mám zapůjčenou od kamarádky a ta nic neví, kdysi dávno v ní líhnul její tatík...
Děkuji za rady..

24.3.2015 08:35
bara001

XXX.XXX.43.142

jehněda napsal(a):
Asi mám stejnou líhen.Uvedeno na obalu TYP MONO 03 - B. Je plechová asi na 30 vajec.Nedaří se mi dosáhnout teploty víc jak 33 stupnů.Zvenčí je u teploměru spínač (páčka-nahoru, dolů).., k čemu slouží?
Líhen mám zapůjčenou od kamarádky a ta nic neví, kdysi dávno v ní líhnul její tatík...
Děkuji za rady..

Napište mi na mail, pošlu vám návod k tomuto typu, dostala jsem ho z Biosky Sedlčany. Ale myslím, že je to podobné jako u mé starší líhně, přepínaní na 50 a 100 W.

bdbarbora@seznam.cz.

24.3.2015 08:57
jehněda

XXX.XXX.31.8

bara001 napsal(a):
Napište mi na mail, pošlu vám návod k tomuto typu, dostala jsem ho z Biosky Sedlčany. Ale myslím, že je to podobné jako u mé starší líhně, přepínaní na 50 a 100 W.

bdbarbora@seznam.cz.

Nejde mi odeslat Vám email...
Dobrý den,
děkuji za pomoc s návodem na líhen...
Nevím co myslíte s tím přepínáním na 50 a 100 W.Mám jí zapnutou od včerejšího večera a víc jak 33 stupnů z ní nedostanu.Kolečko mám nadoraz-co nejvíc vlevo.
Děkuji, Romana.
vomana.zavadilka@seznam.cz.

24.3.2015 09:36
bara001

XXX.XXX.43.142

jehněda napsal(a):
Nejde mi odeslat Vám email...
Dobrý den,
děkuji za pomoc s návodem na líhen...
Nevím co myslíte s tím přepínáním na 50 a 100 W.Mám jí zapnutou od včerejšího večera a víc jak 33 stupnů z ní nedostanu.Kolečko mám nadoraz-co nejvíc vlevo.
Děkuji, Romana.
vomana.zavadilka@seznam.cz.

Z návodu:

Přepínačem na krytu rozvodné skříňky je možno regulovat příkon ve dvou stupních a sice 25/50W u typu MONO 03 a 50/100W u typu MONO 09. Provoz na nižší příkon, zejména u typu MONO 09, bude pravidelný a vyššího příkonu se používá pouze tehdy, je-li v místnosti nižší teplota a jsou líhnuta vejce v počátečním stadiu inkubace, nebo v případech, když líheň není plně nasazena.

Já jsem se z té fotky nepoznala, zda tam je nakreslené kam se teplota zvyšuje, já mám třeba zvyšování teploty otáčením doprava, ale já mám velkou mono 09, koukněte na fotku, ale v návodu k 03 se píše vlevo. Musíte to vyzkoušet.

mail by vám snad měl dojít.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2015 10:54

Jestli chcete dosáhnout vyšší teploty, musíte páčku přepnout na 100 W a potom doladit teplotu regulátorem.

24.3.2015 12:47
rybickaneonka

XXX.XXX.180.94

Děkuji všem za odpovědi. A ještě se chci zeptat a co když je tam dám zároveň a budou se mi prostě kuřata líhnout dřív než housata..Čemu to vadí?

24.3.2015 12:53

rybickaneonka napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi. A ještě se chci zeptat a co když je tam dám zároveň a budou se mi prostě kuřata líhnout dřív než housata..Čemu to vadí?

Dokončení líhnutí má každé vajíčko jiné nároky jak slepičí tak husí (vlhkost, rosení, teplota atd), nejlepší je sladit líhnutí na jeden den, Míra.

24.3.2015 18:38
veraboskova

XXX.XXX.174.250

A od kdy chladíte vejce, když dáváte postupně do líhně?

Přidejte reakci

Přidat smajlík