Dobrý den,
rád bych se dotázal na nějaké "hodné" plemeno hus nebo kachen.
Máme brahmanky a s kohoutem sme už dobří kamarádi. Chtěl bych rozšířit chov o kachny nebo husy, ale četl jsem, že to sou pěkně zlý ptákové.
Pokud tedy někdo znáte nějaké věčí jedlé plemeno, které je ještě k tomu hodné, budu jen rád.
Ohľadom hus vám veľmi neporadím ale z kačiek sú to asi všecky ono to nie sú vôbec zlý vtáci ja mám ruánky, saském, ind. bežce, mulardy, pekingské a aj pižmové a ani jeden káčer nie je agresívny oproti sliepkam sú to skôr bojácnejší tvorovia ktorým chvíĽku trvá kým si na vás zvyknú. Inak mohol by som sa vás ja spýtať koľko máte sliepok na jedného kohúta brahmanky ďakujem plánuujem že na budúci rok začnem aj s nimi. Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

farmarsamouk
napsal(a):
Dobrý den,
rád bych se dotázal na nějaké "hodné" plemeno hus nebo kachen.
Máme brahmanky a s kohoutem sme už dobří kamarádi. Chtěl bych rozšířit chov o kachny nebo husy, ale četl jsem, že to sou pěkně zlý ptákové.
Pokud tedy někdo znáte nějaké věčí jedlé plemeno, které je ještě k tomu hodné, budu jen rád.
Záleží na tom, kde jste to četl Jinak agresívní je houser při obraně svého hejny, resp. husy s mladými, pak možná v době páření vůči jiným kusům drůbeže. Ale pokud nemáte dostatek velké zelené plochy na pastvu, pak asi husy nejsou to pravé. Jako zvíře nejdokonaleji zpracovávající trávu na svalovou hmotu je škoda chovat ho jen na dvorku a krmit travou ze sekačky nebo granulemi.
Jinak jste se ani nepochlubil, jak to dopadlo s tím Vaším líhnutím brahmánek, tedy pokud jsem info jenom v tom množství zpráv zde nepřehlédl.
Ronx>
no jjá to mám blbě, měl sem 1 kohouta a 3 slepičky, pak sem dokoupil 5 kuřat, tak uvidíme kolik z nich bude mít slepic a nakonec mi jeste dovyseděli 3 kuřátka, ale ty do chovu zahrnout nebudu moct.. takže uvidim,
ale co sem se dočetl a co mi kdo poradil, měl by bejt jeden kohout a 6-8 slepic.
Méně než tři bych nedával, protože teď mi jedna seděla na vejcích a ty dvě dostávali docela pojezd od kohouta, krom toho furt hrozně nadává...
FruFru>
děkuji můj drůbeží guru, opět jste mě přiměl k něčemu jinému:)
Je pravda, že to je plocha cca 6 x 12m což je asi pro husy maličke. Kachny by tam ale šli ne?
je tak to když Vás to zajímá vemu si foťák a skočím udělat report:)
Uživatel s deaktivovaným účtem

farmarsamouk
napsal(a):
Ronx>
no jjá to mám blbě, měl sem 1 kohouta a 3 slepičky, pak sem dokoupil 5 kuřat, tak uvidíme kolik z nich bude mít slepic a nakonec mi jeste dovyseděli 3 kuřátka, ale ty do chovu zahrnout nebudu moct.. takže uvidim,
ale co sem se dočetl a co mi kdo poradil, měl by bejt jeden kohout a 6-8 slepic.
Méně než tři bych nedával, protože teď mi jedna seděla na vejcích a ty dvě dostávali docela pojezd od kohouta, krom toho furt hrozně nadává...
FruFru>
děkuji můj drůbeží guru, opět jste mě přiměl k něčemu jinému:)
Je pravda, že to je plocha cca 6 x 12m což je asi pro husy maličke. Kachny by tam ale šli ne?
je tak to když Vás to zajímá vemu si foťák a skočím udělat report:)
Na tu plochu nejake brojlerove kachny na vykrm nebo mozna pekingske. Jinak to bude pekne blatiste a kachny jako cunata. Husy jsou krasna zvirata a je skoda, aby byly zavrene na tomto "placku", kde travu rychle vypasou.