Ještě jednou.řekl bych, pořád lepší biosplechovka, než ty rumunky kleo a IQ 103, které mi připadají konstrukčně moc forové, skoro by se dalo říci na jedno použití.biosky se vyráběly již za hlubokého socializmu a šlapou dodnes, jsou totiž jednoduchý.jak jsem řekl, záleží na ůhlu pohledu.ty ostatní jsou taky jen trochu elektroniky, a kus plastového výlisku, každopádně předražené.mám 03, a dvě jsem si udělal sám, oprava kdykoliv, cokoliv.
Bioska je bioska, mám 1x 09,2x 03 a líhnu tedy jen 3 roky 500ks za rok a šlapou, pokud nejde el.proud stačí na ně položit hrnec teplé vody.
Ano tyto biosky jsou v pravdě "nezničitelné" a jednoduché, ale neposkytují ten patřičný komfort při líhnutí. A každý má proto možnost se rozhodnout co chce. Zda "držáka" s nutnou obsluhou a příslušnými zkušenostmi a nebo současnou líheň plně automatickou, ke které není třeba téměř žádná zkušenost a při dodržení návodu, má téměř jistý dobrý výsledek líhnutí. Já měl kdysi líheň na petrolejku a ta byla ještě jednodušší a nezávislejší, než biosky, ale vyžadovala dost přemýšlení a hlídání, aby byl výsledek dobrý.
Moja reč:"pořád lepší biosplechovka, než ty rumunky" Cleo, Puisor a podobné plastové šmejdy. Aj ja mám aj malú okrúhlu na 90 vajec i veľkú Midi na 560 vajec a nedám na ne dopustiť.
Keby som sa mal rohodnúť čo si nechať, medzi modernou Brinseou a starou Bios Midi, dal by som prednost starej dobrej česko-slovenskej Bioske Midi.
Jedinou ich nevýhodou je u nových typov Bios Midi nenormálne vysoká cena.
palino2844

XXX.XXX.130.18
Dobrý deň, poprosím o radu, mám pokazenú liahen Bios Mono 09/prehrieva/, a potrebujem serioznu opravu, ďakujem.
palino2844
napsal(a):
Dobrý deň, poprosím o radu, mám pokazenú liahen Bios Mono 09/prehrieva/, a potrebujem serioznu opravu, ďakujem.
Dobrý večer,
pokud máte termostat s membránou, myslím si, že tato bude KO. Zašlou Vám ji z Bios Sedlčany na dobírku. Tuším, že vychází kolem 300, -Kč + pošta.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Může být v háji třeba termistor, triak nebo i integrovaný obvod.Asi bude opravdu lepší poslat do Biosu, tam vám ji dají do kupy i se zárukou.Je to sice dražší špás, ale pokud Vám líheň vyhovuje, pořád se to vyplatí.
Pripadne skus tu:
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/56836926/Oprava-Liahni.php.
Nebo si najděte elektrikáře se směrem měření a regulaci, ten by měl alespoň zjistit, co s tím je a jaký díl bude potřeba a sežene ho.já mám takové lidi ve firmě dva.když něco nevím, zeptám se jich, oni zase za mnou chodí jak co prořezat nebo naroubovat.pošlete meil do biosky, a informujte se taky na cenu, jsou dost drazí, lehce by se mohlo stát, že oprava bude dražší, než nová plastová, co jsou dnes na trhu