tana91

XXX.XXX.109.21
Pokud se mi zobrazi obrazek, tak u Vas bude chyba zrejme mezi stolem a zidli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
A, to je pěkná slepička, ale na FB jich je hned celé hejno a ještě v originál křiku, třeba časem nám někteří zahr.chovatelé vyšlechtí kvalitní náhradu za původní ho kura domácího.
Premyslim co si poridim za druh slepic prmyslim nad Forverky a ty fríské. Loňsky odchov.
tana91

XXX.XXX.109.21
Pro priste mozna staci, kdyz na obrazek, ktery je Vam neznamy, kliknete pravým tlačítkem myši..
Uživatel s deaktivovaným účtem

rivers
napsal(a):
A ty to
Vlevo sebritka, vpravo zdrobnělá (zřejmě) wyandotka.

rivers
napsal(a):
A ty to druhy jsou co zač
Když už si z googlu stahujete obrázky, tak je tam i info, co to je, že...
Takže tady vlevo minorka (asi 4. obrázek po zadání do googlu), vpravo amroxa.

rivers
napsal(a):
Nikdo nevi co by to mohlo byt?
Ale já odpověděl, že je to minorka a amrox

rivers
napsal(a):
Ty to dve.
Poradím jednu věc, když kopíruješ obrázky z googlu, tak přeci víš, z jakého odkazu tam jsou vloženy a odpovědi na své otázky nalezneš tam. Takže třeba tady kachna vpravo je zkopírována z webu chovatelů vodní drůbeže a tam je k obrazku napsáno, že je to kachna selská.
Nebo si prostě chceš jenom povídat?...
rivers
napsal(a):
Ty to dve.
Teď už pleteš přes sebe plemena a druhy. První obrázek je ostralka štíhlá a to je samostatná druh, druhý obrázek je kachna domácí plemeno kachna selská. Kachna domácí je zdomestikovaný druh kachna divoká. Zrovna ten prvné obrázek je z velmi pěkné stránky: http://www.zoologie.frasma.cz/mmp%200308%20ptaci/ptaci_C.html
kde je popsaná třída ptáci a její další členění ha řády, čeledi, rody a druhy - systematická zoologie. Pokud to s chovatelstvím myslíš vážně, měl bys tyto věci nastudovat a orientovat se v systematickém členění.
Jinak, kdyř si klikneš na vybraný obrázek, dostaneš se na stránku, kde je k němu i popis a název. Nemusíš to sem pracně kopírovat a zkoušet, kdo zná odpověď.
Já jsem výše uvedenou ostralku také neznala, ale klikla jsem na obrázek pravým tlačítkem a dala Vyhledat obrázek pomocí Google. Dana.
Mladý chovateľ ešte dokiaľ mu to hlava berie by si mal osvojiť celkove systematiku a z nej vyplývajúce pojmy. Tu na strankach sa s tým bude stretávať často. Zoologickú asi preberajú aj na škole. Ďalej bude na ňom čo ho uchvati a čo si obľúbi. Chybu vzhľadom na jeho vek ospravedlnitelnu urobil už v zadani témy. Druhy slepic sú totiž 4. Teda zatiaľ. Ide o divé sliepky- slepice- kury. Jeden krajší ako druhý. Všetky sú zatiaľ radene do spoločného rodu Gallus. Jeden z nich je považovaný za predka domácich sliepok- kur bankyvsky. A tu už končí zoologická terminológia a začína chovatelska. Domestikaciou a cielenym výberom začali vznikať plemená. Tie sa líšia vzhľadom ale i úžitkovým zameranim. Tu už začína ďalšie delenie- ťažké, , stredné- polotazke, ľahké, malé a zdrobnele. Tu už treba študovať a okrem obrázkov aj čítať: plemeno je skupina zvierat... Všetko je to iba vec hĺbky záujmu. No a nakoniec sa dopracujeme k tomu že v rámci skoro každého plemena existujú ešte odchýlky v sfarbeni alebo kresbe- farebné rázy. Tie ešte môžu byť nakombinovane z odlišnou štruktúrou peria- kučeravostou.
Samozrejme v rámci vzornika plemien je ešte ďalšie delenie ale pre záujemcu začiatočníka by to mohlo stačiť. Väčšina sa teraz prehryza k informáciam cez internet a obrázky v ňom. Tu sa ťažko posúdi aj iný aspekt ako krása a potom sa stane že sa niekto pýta na úžitkové vlastnosti napr.očarujucich sebritiek.