Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2016 23:25
tom.50

XXX.XXX.117.5

Od léta nemáme kohouta. Máme staré slepice, rok a část dva roky staré. Jedna z nejstarších kokrhá. Vztyčí se, zaplácá křídly a zakokrhá. Sice jí přeskakuje hlas a je to jako když to začínají zkoušet mladí kohoutci, ale prostě kokrhá.

Pořád jsem nevěděl která to je. Až dneska jsem jí odhalil a polapil a zavřel s tím, že jí zítra popravím. Ona ale nese! V arestu bylo vajíčko.

Víte o tom někdo něco? Ani velmi zkušený kamarád, chovatel slepic, v životě neviděl, aby kokrhala slepice.

24.3.2016 10:42
Arisko

XXX.XXX.57.106

Je to možné, píšete, že nemáte kohúta, tá jedna sliepka kokrhá preto, lebo je dominantná a snaží sa napodobniť kohúta a tým ostatným ukazeju, že ona je medzi nimi pánom. Vyriešilo by sa to keby že si kúpite kohúta vtedy by bol pánom on a tá kokrhajúca sliepka by sa mu musela podriadiť.
Ale to že sliepka kokrhá nie je problém ak vám to nevadí. Keď znáša vajíčka nie je dôvod ju hned zabíjať.

24.3.2016 19:29
dasah

XXX.XXX.227.212

Když jsem měla kvočnu s kuřátky odděleně od ostatních slepic, tak občas po ránu taky kokrhala.

ojgewalt

25.3.2016 09:53
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

tom.50 napsal(a):
Od léta nemáme kohouta. Máme staré slepice, rok a část dva roky staré. Jedna z nejstarších kokrhá. Vztyčí se, zaplácá křídly a zakokrhá. Sice jí přeskakuje hlas a je to jako když to začínají zkoušet mladí kohoutci, ale prostě kokrhá.

Pořád jsem nevěděl která to je. Až dneska jsem jí odhalil a polapil a zavřel s tím, že jí zítra popravím. Ona ale nese! V arestu bylo vajíčko.

Víte o tom někdo něco? Ani velmi zkušený kamarád, chovatel slepic, v životě neviděl, aby kokrhala slepice.

To víte ženská emancipace dorazila už i mezi zvířata.
Ale opravdu se nebojte. Toto není zase až tak neobvyklí jev. Jak již psali nade mnou. Pokud vám to hodně vadí pořidte nového kohouta. Ale pozor ne mlaďocha v pubertě ale dospělého kohouta. Mladase by ta dominatní slepice hezky rychle zkrotila a nic by se nevyřešilo. Ona bude i se starším kohoutem bojovat o své postavení. A ani ten to nebude mít lehké ale určitě má více šanci než mladý a nezkušený kohout. Prostě baba no...

29.3.2016 10:41
tom.50

XXX.XXX.117.5

Děkuju, nevadí nám že slepice kokrhá, jen je to celkem úsměvné. Nese a to je důležité.

Přidejte reakci

Přidat smajlík