Od léta nemáme kohouta. Máme staré slepice, rok a část dva roky staré. Jedna z nejstarších kokrhá. Vztyčí se, zaplácá křídly a zakokrhá. Sice jí přeskakuje hlas a je to jako když to začínají zkoušet mladí kohoutci, ale prostě kokrhá.
Pořád jsem nevěděl která to je. Až dneska jsem jí odhalil a polapil a zavřel s tím, že jí zítra popravím. Ona ale nese! V arestu bylo vajíčko.
Víte o tom někdo něco? Ani velmi zkušený kamarád, chovatel slepic, v životě neviděl, aby kokrhala slepice.
Je to možné, píšete, že nemáte kohúta, tá jedna sliepka kokrhá preto, lebo je dominantná a snaží sa napodobniť kohúta a tým ostatným ukazeju, že ona je medzi nimi pánom. Vyriešilo by sa to keby že si kúpite kohúta vtedy by bol pánom on a tá kokrhajúca sliepka by sa mu musela podriadiť.
Ale to že sliepka kokrhá nie je problém ak vám to nevadí. Keď znáša vajíčka nie je dôvod ju hned zabíjať.
ojgewalt

XXX.XXX.139.226
tom.50
napsal(a):
Od léta nemáme kohouta. Máme staré slepice, rok a část dva roky staré. Jedna z nejstarších kokrhá. Vztyčí se, zaplácá křídly a zakokrhá. Sice jí přeskakuje hlas a je to jako když to začínají zkoušet mladí kohoutci, ale prostě kokrhá.
Pořád jsem nevěděl která to je. Až dneska jsem jí odhalil a polapil a zavřel s tím, že jí zítra popravím. Ona ale nese! V arestu bylo vajíčko.
Víte o tom někdo něco? Ani velmi zkušený kamarád, chovatel slepic, v životě neviděl, aby kokrhala slepice.
To víte ženská emancipace dorazila už i mezi zvířata.
Ale opravdu se nebojte. Toto není zase až tak neobvyklí jev. Jak již psali nade mnou. Pokud vám to hodně vadí pořidte nového kohouta. Ale pozor ne mlaďocha v pubertě ale dospělého kohouta. Mladase by ta dominatní slepice hezky rychle zkrotila a nic by se nevyřešilo. Ona bude i se starším kohoutem bojovat o své postavení. A ani ten to nebude mít lehké ale určitě má více šanci než mladý a nezkušený kohout. Prostě baba no...