Co vše může jíst kosí mládě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tarzan23

10.6.2021 14:28
Tarzan23

XXX.XXX.254.14

Dobré dopoledne, chtěla bych se zeptat čím vším se může krmit mládě kosa.
Před dvouma dny jsem našla ptáče asi čerstvě vylíhnuté na zemi. Jeho hnízdo jsem zatím nenašla a ani při pozorování jsem si nevšimla že by někdo létal na místo, kde leželo to ptáče.
Zatím jsem mu dávala jen malé žížaly a bílek z vajíčka na tvrdo. Po dvou dnech (dneska) přestal otevírat zobák a žere jen, když má opravdu hlad.
Taky bych s tímto chtěla poradit.
Děkuji moc.

10.6.2021 14:58
přezdívka

XXX.XXX.105.195

To by chtělo vznést dotaz na některou záchrannou stanici.

Tarzan23

10.6.2021 15:59
Tarzan23

XXX.XXX.246.30

Moc děkuji, mohlo mě to napadnout moc děkuji. Akorát je tu jeden problém. Jsem na chatě, takže... Zkusím se podívat na mapy google jestli tu není poblíž třeba veterina. Přesně takhle nám jednou málem umřela kočka na uštknutí zmijí. Každopádně budu ráda za všechny rady co se týče krmení. Už jsem měla tu čest vychovávat malé papoušky takže vím jak opatrně na něj. Ale co jen vím o tomhle ptáčkovi je že je to dvoudenní kos a to je vše. Vložím foto až přijdu od doktora. Zatím nashle🙂😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2021 16:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kosata žerou hlavně žížaly, podle toho, co vidím, že jim staří nosí do hnízda.

Tarzan23

10.6.2021 18:49
Tarzan23

XXX.XXX.254.14

Pravda, ale četla jsem že žížala hnojní je pro mláďata jedovatá. Nevím jestli je to pravda, ale trochu jsem se začala obávat. Proto ho krmím vajíčkem na tvrdo a jako zdroj vody mu kapesníčkem kapám

10.6.2021 22:27
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Tarzan23 napsal(a):
Pravda, ale četla jsem že žížala hnojní je pro mláďata jedovatá. Nevím jestli je to pravda, ale trochu jsem se začala obávat. Proto ho krmím vajíčkem na tvrdo a jako zdroj vody mu kapesníčkem kapám

Když se s tím chcete piplat tak to vypipláte snadno. Ale k čemu to bude? K veterináři nechoďte, co by vám asi řekl. Kosa bez povolení nesmíte mít, Skalní ochranáři vám doporučí se mládát chráněných ptáků raději ani nedotákat, natož je někam nosit. Už tím porušujete zákon. Je to věchno postavené na hlavu. Zachranné stanice mají jiné problémy než se starat o kosa.
Laik by řekl, aby se v tom prase vyznalo.
Kosů je letos dost a i z vylétnutých mláďat se jich konce prázdnin moc nedožije. Kočky, kuny, krahujci. Čerstvě vylíhlé nemohlo vypadnout. Asi ho upustila straka nebo kavka při shánění potravy pro svá žravá a též zákonem chráněná mláďata.
Patlat se se žížalami vás asi dlouho nebude bavit. Svlečené moučné červy, vaječnou míchanici s drceným piškotem. Kupte granule pro hmyzo a plodožravé, navlhčit. aby změkly. Dobře se s tím krmí. Stačí granule pro kočky.
Ale znovu říkám. Má to smysl ?

11.6.2021 13:37
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Moudivláček napsal(a):
Když se s tím chcete piplat tak to vypipláte snadno. Ale k čemu to bude? K veterináři nechoďte, co by vám asi řekl. Kosa bez povolení nesmíte mít, Skalní ochranáři vám doporučí se mládát chráněných ptáků raději ani nedotákat, natož je někam nosit. Už tím porušujete zákon. Je to věchno postavené na hlavu. Zachranné stanice mají jiné problémy než se starat o kosa.
Laik by řekl, aby se v tom prase vyznalo.
Kosů je letos dost a i z vylétnutých mláďat se jich konce prázdnin moc nedožije. Kočky, kuny, krahujci. Čerstvě vylíhlé nemohlo vypadnout. Asi ho upustila straka nebo kavka při shánění potravy pro svá žravá a též zákonem chráněná mláďata.
Patlat se se žížalami vás asi dlouho nebude bavit. Svlečené moučné červy, vaječnou míchanici s drceným piškotem. Kupte granule pro hmyzo a plodožravé, navlhčit. aby změkly. Dobře se s tím krmí. Stačí granule pro kočky.
Ale znovu říkám. Má to smysl ?

Konečně zase rozumný příspěvek,mluvíte mi z duše!K.

Tarzan23

11.6.2021 14:56
Tarzan23

XXX.XXX.254.14

No bohužel (nebo spíš naštěstí) já jsem takový typ člověka který si řekne: kdyby se našlo malé dítě tak by ho též někdo zachránil
A proto se o to malé ptáče pokouším zachránit. A mám takový pocit že bych porušila zákon pokud bych...
1. Chráněného ptáka neodevzdala záchranné stanici hned jak by to bylo možné
2. Nebo pokud bych ptáka nevrátila do volné přírody s pokyny záchranáře
Teď konečně začal zase otevírat zobáček. Také jsem se konečně spojila se stanicí a poradili mi něco co se týče potravy. Nemůžu zatím odjet z chaty ale slibuji že hned jak přijedu domů, předám ho stanici tam mu bude lépe. Mimochodem našla jsem hnízdo ale bylo prázdné. Doufejme že to bylo staré a ne vykradené. Jo a k tomu že čerstvé mládě vypadnout nemůže no... Já si to myslela taky ale pak jsem si přečetla něco o tom že matky některá mláďata samy vyhazují buď kvůli nedostatku potravy, nebo se do toho mohla zaplést i kukačka. Nevím. Ale jinak děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík