Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4

Chci se zeptat jestli nějaký soukromník chová vlky. Ještě by mě zajímalo jak je to z jejich vytím, jestli by to neobtěžovalo sousedy a co cena? Díky za odpověd

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 13:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.245

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chci se zeptat jestli nějaký soukromník chová vlky. Ještě by mě zajímalo jak je to z jejich vytím, jestli by to neobtěžovalo sousedy a co cena? Díky za odpověd

Chov vlku je populární v USA.
Avšak několik chovatelu je má i v ČR.Nejlépe se na ně obrátit.
Hlavně mít na paměti,že je dobré,aby byli minimálně v páru.Jedná se o smečková zvířata.Vytí se nevyhnete.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 13:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.94

Cena je cca 1.500 € za kus..

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 13:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.245

Cena záleží na podruhu.

Canis lupus - Vlk obecný z naší kotliny se dá pořídit do 5000 Kč.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4

Cena je cca 1.500 € za kus..

Děkuji,viděl jsem je v zoo Dvorce u Třeboně no paráda. smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.229

Kdysi se štěně dalo ze zoo běžně pořídit, avšak to časem působilo dost problemů hlavně v tom , že se k nim majitelé chovali jako k psovi a nikoliv k psovité šelmě , kterou po celý život je i když je od štěněte vychovaná člověkem, jeden můj příbuzný čistou vlčici kdysi měl a podle jeho vyprávění bych chov tohoto zvířete dost zvážil, tedy pokud bych ho chtěl chovat jako psa , nikoliv jako vlka a i z jeho potřeb vycházel. Kamarád měl od této vlčice štěně křížence s německým ovčákem , už to bylo lepší ale podle jeho slov vyžadovala daleko víc péče, hlavně co se týkalo kontaktu s člověkem , než čistý německý ovčák . Uznaným křížencem vlka a německého ovčáka je československý vlčák , možná by bylo dobré na psích diskusích něco vyhledat a zjistíte že chov opravdu neni jednoduchý, je to odlišná povahová mentalita a povahy jsou do značné míry neustálené

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.245

Chovat vlky je to jako každé nedomostikované zvíře,zejména šelmy.At psovité nebo kočkovité.
Mohu doporučit mimo jiné,zejména knížku Život s vlky . autorka Lois Crister - autorka žila několik let se svojíí smečkou a podřídila jim veškerý svuj život.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.18

1.500€ bola cena za vlka gronskeho.. Vek 6 rokov

Neregistrovaný uživatel

2.1.2014 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.245

1.500€ bola cena za vlka gronskeho.. Vek 6 rokov

ok souhlas.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2014 10:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.2

Zdravím.,

pracoval jsem v ZOO kde se chovají vlci arktičtí. Celkově se dá shrnout, že chov vlků je nenáročný. Pokud složíte vhodný pár tak není problém. Jinak pokud nezískáte flaškáče tak moc nepočítejte s tím, že vlci zkrotnou, konkrétně tento druh je velice plachý. Uvadí se proto pro tohoto vlka větší výběh. V malém budou hodně stresovaní a možná i pokud se budou rozmnožovat tak s problémy. Na krmení jsou vhodná kuřata, vnitřnosti a prostě nejrůznější syrové zbytkové maso. Jsou to takový !vysavači! Jestli ale se Vám podaří sehnat flaškáče tak jsou to velice milá zvířata - ALE pořád je to vlk. V pubertě se bude domáhat výsadního postavení a budete s ním mít jisté problémy, takže s tímto počítejte!! Pokud je budete chtít jen na chov tak nepočíteje, že Vám zkrotnou!!! Ze všech druhů vlků Vám ale doporučuju právě arktické!! Kanaďáci dost často jsou schopni napadnout člověka. K arktickým smíte do výběhu v pohodě, ale u kanadáku to někdy bývá o hubu. S našimi vlky nemám zkušenost, ale přiblížil bych je právě k těm kanadským. Arktičáci i při odchytu nikdy nebyli agresivní a nikdy nevystartovali!! Co se týče hluku, tak se sousedy určité problémy mít budete. jejich hlasové projevy jsou na denním pořádku, hlavně tedy navečer a když máte velkou smečku kolem deseti jedinců tak počítejte s parádním šansonkém. Mně osobně se jejich projevy líbí velice. Hlavně když jstev ZOO sám a nikde nikdo a jen vlci, kolikrát to i zamrazí a připomína sceny z hororových filmů. Je také zajímavé, že v době úplňků jsou daleko hlasitější a aktivnější. K chovu doporučuju 1,2. Sestavte si je z mladých jedinců, ať si zvykají od začátku, mám s tím lepší zkušenost než dávat dohromady staré psy. Cena arktických se pohybuje kolem 10tis ale někdy se v ZOO dají sehnat i levněji od překupníka může báýt cena vyšší. Pokud chcete vlčího kamaráda - NEDOPORUČUJU - časem s ním budete mít problémy, má pořád v sobě zakodovanou divokost a může Vám klidně i ublížit!!! Výběh budujte co největší, budou se tam pak cítit bezpečně, také počítejte pořádnými základy, vlci se dokáží perfektně podhrabat. Kolem plotu doporučuju el. ohradník. To hlavně pro uklidnění sousedů, že máte chov zcela zabezpečen proti úniku. Hodně zdaru v chovu.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2014 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4

Zdravím.,

pracoval jsem v ZOO kde se chovají vlci arktičtí. Celkově se dá shrnout, že chov vlků je nenáročný. Pokud složíte vhodný pár tak není problém. Jinak pokud nezískáte flaškáče tak moc nepočítejte s tím, že vlci zkrotnou, konkrétně tento druh je velice plachý. Uvadí se proto pro tohoto vlka větší výběh. V malém budou hodně stresovaní a možná i pokud se budou rozmnožovat tak s problémy. Na krmení jsou vhodná kuřata, vnitřnosti a prostě nejrůznější syrové zbytkové maso. Jsou to takový !vysavači! Jestli ale se Vám podaří sehnat flaškáče tak jsou to velice milá zvířata - ALE pořád je to vlk. V pubertě se bude domáhat výsadního postavení a budete s ním mít jisté problémy, takže s tímto počítejte!! Pokud je budete chtít jen na chov tak nepočíteje, že Vám zkrotnou!!! Ze všech druhů vlků Vám ale doporučuju právě arktické!! Kanaďáci dost často jsou schopni napadnout člověka. K arktickým smíte do výběhu v pohodě, ale u kanadáku to někdy bývá o hubu. S našimi vlky nemám zkušenost, ale přiblížil bych je právě k těm kanadským. Arktičáci i při odchytu nikdy nebyli agresivní a nikdy nevystartovali!! Co se týče hluku, tak se sousedy určité problémy mít budete. jejich hlasové projevy jsou na denním pořádku, hlavně tedy navečer a když máte velkou smečku kolem deseti jedinců tak počítejte s parádním šansonkém. Mně osobně se jejich projevy líbí velice. Hlavně když jstev ZOO sám a nikde nikdo a jen vlci, kolikrát to i zamrazí a připomína sceny z hororových filmů. Je také zajímavé, že v době úplňků jsou daleko hlasitější a aktivnější. K chovu doporučuju 1,2. Sestavte si je z mladých jedinců, ať si zvykají od začátku, mám s tím lepší zkušenost než dávat dohromady staré psy. Cena arktických se pohybuje kolem 10tis ale někdy se v ZOO dají sehnat i levněji od překupníka může báýt cena vyšší. Pokud chcete vlčího kamaráda - NEDOPORUČUJU - časem s ním budete mít problémy, má pořád v sobě zakodovanou divokost a může Vám klidně i ublížit!!! Výběh budujte co největší, budou se tam pak cítit bezpečně, také počítejte pořádnými základy, vlci se dokáží perfektně podhrabat. Kolem plotu doporučuju el. ohradník. To hlavně pro uklidnění sousedů, že máte chov zcela zabezpečen proti úniku. Hodně zdaru v chovu.

smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 23:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.93

Dnes som bol u kamarata asi o 18,00 a jeho 6 vlkov spustilo koncert.. Naozaj parada, no ked spustili levy tak to bola naozaj sila.. Normalne som citil ako to vo mne vybruje

Neregistrovaný uživatel

30.1.2014 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.5

Dnes som bol u kamarata asi o 18,00 a jeho 6 vlkov spustilo koncert.. Naozaj parada, no ked spustili levy tak to bola naozaj sila.. Normalne som citil ako to vo mne vybruje

tak to máte štěstí, že máte takového kamaráda, který vám tohle umožní, taky bych to jednou chtěl zažít smajlík

Neregistrovaný uživatel

31.1.2014 01:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.222

Tak to je paráda, já tyhle zvířecí koncerty miluju, zvlášť ty lvy bych poslouchala od rána do večera.smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.9.2014 23:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.2

Po přečtení nejdelšího komentáře nechápu, jak to vlastně vypadá v reálu. Pochopila jsem to tak že příjdu do ZOO a zeptám se, jestli by mi neprodali vlka (teoreticky), ale to se mi zdá nějaké divné, až takové nereálné.smajlík

Neregistrovaný uživatel

7.9.2014 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.195

no neako zacat musis, opytas sa a bud ta poslu slusne na prechadzku po zoo alebo budes mat stastie.. skor vybavis nieco na doporucenie cloveka ktoreho v zoo poznaju, ale nie negativne.. dnes ale zozenies vsetko staci eurase vytiahnut.. no podla mna uspejes u sukr. chovatela skor

Neregistrovaný uživatel

25.12.2014 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.30

Cena záleží na podruhu.

Canis lupus - Vlk obecný z naší kotliny se dá pořídit do 5000 Kč.

Máte vlka obecného k prodeji ?

16.1.2015 14:17
karlik93

XXX.XXX.170.93

Obecně není s nákupem zvířat ze zoo problém, pokud to nejsou druhy zařazené v programech - taková zvířata pak zoo nemůže prodávat, jen je můžou darovat do dalších institucí. Pokud člověk někoho ze zoo zná, tak je jednání příjemnější.

Safira1897

1.5.2016 12:08
Safira1897

XXX.XXX.208.251

Bude k chování potřeba nějaký specialní papíry k chovu. Prosím poradte.

5.5.2016 11:16
krasny

XXX.XXX.140.13

STOP PODVODNÍKUM!
Dobrý den, Jsem soukromý věřitel, ve spolupráci s několika bankami všechny druhy úvěrů a bezpečně zaručit. S více než 6 let zážitek bez poruchy. Mým zhlavním cílem při všem lidem, kteří potřebují pomoci mu e pomoct. V současné době existuje mnoho podvodů a více lidí se obětí Každý den po celém světě. Vyhněte se zabývá konkrétně Afriky (Nigérie, Benin) Pro všechny žádosti o úvěr, moje úroková sazba je 2%. Máte-li zájem, neváhejte a kontaktujte mě e-mailem: krasnylubomir.eu@email.cz.

5.5.2016 11:19
krasny

XXX.XXX.152.209

STOP PODVODNÍKUM!
Dobrý den, Jsem soukromý věřitel, ve spolupráci s několika bankami všechny druhy úvěrů a bezpečně zaručit. S více než 6 let zážitek bez poruchy. Mým zhlavním cílem při všem lidem, kteří potřebují pomoci mu e pomoct. V současné době existuje mnoho podvodů a více lidí se obětí Každý den po celém světě. Vyhněte se zabývá konkrétně Afriky (Nigérie, Benin) Pro všechny žádosti o úvěr, moje úroková sazba je 2%. Máte-li zájem, neváhejte a kontaktujte mě e-mailem: krasnylubomir.eu@email.cz.

Kiča

12.10.2016 17:20
Kiča

XXX.XXX.131.14

Miluju vlky.

16.10.2016 20:03
lupus4

XXX.XXX.79.247

Safira1897 napsal(a):
Bude k chování potřeba nějaký specialní papíry k chovu. Prosím poradte.

Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3189722/vlk#a3195019.

Wolfart

12.3.2017 13:23
Wolfart

XXX.XXX.131.14

Miluju vlky jsou to ty nejhezčí psovitý šelmy na světě prosím poraďte kde se vlci a nebo štěňata vlků prodávají
PROSÍM PORAĎTE KDE SE DAJÍ SEHNAT !

Wolfart

12.3.2017 13:26
Wolfart

XXX.XXX.131.14

Přidám dobrou radu:KDO CHCE S VLKY BÝTI MUSÍ S NIMI VYTÍ.

Wolfart

13.3.2017 18:20
Wolfart

XXX.XXX.131.14

Dobrý den mé jméno je Tatiana Vilhelmová
Je mi 36 let a pracuju v zoologické zahradě
Ráda bych chtěla 2vlčí štěňátka
Máme velkou zahradu takže nevím v čem by
Byl problém si je pořídit.

13.3.2017 18:24
selmicka

XXX.XXX.248.218

Obratte se na obchodní oddělení ZOO v které pracujete a manager Vám určitě rád pomuže a není problém vlčata si obstarat a to i do deponace ( zadarmo ).

RN

milancipcala

24.3.2017 22:33
milancipcala

XXX.XXX.60.18

Dobry moc velmi chcem mat skotocne maleho vlka.o 0940517114.

25.3.2017 10:38
lupus4

XXX.XXX.249.5

milancipcala napsal(a):
Dobry moc velmi chcem mat skotocne maleho vlka.o 0940517114.

Další pacient.

randomtypka

28.9.2019 16:37
randomtypka

XXX.XXX.244.157

miluji vlky a uvažovala jsem nad tím že bych si v dospělosti nějaké pořídila jenže mi došlo že bych je nezvládla, proto se chci zeptat mohl by mi někdo doporučit nějaké plemeno které bude podobně majestátní jako vlk? a případně napsat i cenu plemena a podmínky pro chov? byla bych vděčná.

28.9.2019 17:11
Evv

XXX.XXX.183.66

Tady kousek má jeden pán Saarlose (Saarlosuv vlčák) a moje mamka si ho pravidelně plete s vlkem... pořád je to štene a fakt krásnej pes- ale to je možné že jde o jedince, ale určitě to není plemeno pro každého. Je tu (v ČR) chovka North American Indian Dog, pak tu byl import Northen Inuit Dog... fakt nevím jestli budou štenata, a ani nevím jakou mají povahu. A pak klasika ČSV. Věřím že bude několik podobných plemen... ale pořád je ta povaha složitá.

randomtypka

29.9.2019 19:15
randomtypka

XXX.XXX.244.157

Evv napsal(a):
Tady kousek má jeden pán Saarlose (Saarlosuv vlčák) a moje mamka si ho pravidelně plete s vlkem... pořád je to štene a fakt krásnej pes- ale to je možné že jde o jedince, ale určitě to není plemeno pro každého. Je tu (v ČR) chovka North American Indian Dog, pak tu byl import Northen Inuit Dog... fakt nevím jestli budou štenata, a ani nevím jakou mají povahu. A pak klasika ČSV. Věřím že bude několik podobných plemen... ale pořád je ta povaha složitá.

je mi jasné že to bude složité a každý pes má jinou povahu takže se může stát že si pořídím nějaké agresivní štěně ale se vším se dá pracovat a i agresivita při správném přístupu alespoň z části zmizí. A mockrát děkuji za rady všechny uvedené rasy si vyhledám a pročtu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2019 09:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Evv napsal(a):

..před nedávnem jsem u nás v Praze při venčení také potkala pána s odrostlejším štěnětem - psem tohoto plemene, je opravdu nádherný, vlka velmi připomínající - z větší dálky bych možná ani nepoznala, že to není vlk.......zvládal několik povelů. ke psům na psí louce příjemný, k lidem plachý........ale jinak opravdu nádherné zvíře......

10.10.2019 15:12
ladd

XXX.XXX.34.47

randomtypka napsal(a):
je mi jasné že to bude složité a každý pes má jinou povahu takže se může stát že si pořídím nějaké agresivní štěně ale se vším se dá pracovat a i agresivita při správném přístupu alespoň z části zmizí. A mockrát děkuji za rady všechny uvedené rasy si vyhledám a pročtu.

Zadejte si dotaz ohledně zmiňovaných psích plemen, případně chovu vlka, zde na fauně na psech. Řekl bych, že tam se dozvíte, že u těchto plemen bude spíš problém plachost a přehnaná nedůvěra k neznámým věcem a výrazný lovecký pud, než agresivita. U ČSV určitě.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík