Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

oostines

19.2.2015 19:20
oostines

XXX.XXX.33.103

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, zda víte něco o jejich chování. Dle vyvprávění je to úžasné zvíře které neloví jako lev a tygr a nekousne ani v krizových situacích. Je to pravda?
Děkuji Hromek.

20.2.2015 11:09
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Napište dotaz pánovi Bahavar Antle nebo někomu z jeho rodiny, jsou chovem těchto kříženců známí. Najdete je nejen na fb.

oostines

20.2.2015 11:32
oostines

XXX.XXX.34.216

Majúlí i vlastní webové stránky? A co by jste mi o nich mohl/a říci?

20.2.2015 11:51
doutrklars

XXX.XXX.138.101

Dobrý den, já osobně toho teda moc nevim, jen co jsem viděl na animal planet atd. Tak jsou to obrovská zvířata, větší než jejich čisté formy a počítejte s tim, že ze zvyků a povahy budou mít od každého trochu / já bych spíš řekl nevyzpytatelní / nemyslim si že nebudou mít lovecký pud, spíš to může být nějaká zkomolená technika, ale nemusí, může se vždy něco vyvést víc po otci, nebo po matce. Před časem to totiž začala být obrovská moda v USA nyní už je to spíš jen obrovský problem. Určitě už bude nějaký kříženec i u nás, asi by se to chtělo osobně obrátit na nějaké chovatele velkých šelem, maji větší přehled.

20.2.2015 11:56
cherry1402

XXX.XXX.38.222

oostines napsal(a):
Majúlí i vlastní webové stránky? A co by jste mi o nich mohl/a říci?

Http://www.ligerliger.com/articles.php?a=1.

oostines

20.2.2015 13:41
oostines

XXX.XXX.34.216

Děkuji mockrát za postřehy. Co jsem tak slyšel, tak ligeři ztratili potřebu lovit, a tak by bez člověka nepřežili. Navíc nemají i tygrovi vlastnost, a to tu, že by zabili i bez hladu. Díky těmto vlastnostem bych velmi rád začal chovat tohoto mazlíka. Ale s tím se pojí pár dalších dotazů. Jak je to s náročností chovu a krmení a hlavně kolik by jeden až dva kousky těchto šelem vlastně stál?
Děkuji za všechny rady a postřehy.

21.2.2015 13:39
atteam

XXX.XXX.153.238

Dovolím si poznamenať, že väčšina týchto krížencov má v dospelosti problémy s dýchaním so srdcom a kĺbami. vyskytujú sa u nich podobné problémy ako u niektorých prešlachtených plemien psov. To je dôvod prečo by bez človeka neprežili. Lovecký pud nie je také jednoduché startiť. Vezmite si psa, kolko rokov žije po boku človeka a lovecký pud mu zostal. O domácej mačke nehovoriac. Bolo by naivné čakať, že kríženec leva s tigrom stratí tento inštinkt hneď v prvej generácii. No a kedže sú ligeri neplodní, tak druhej generácie sa nedočkáte.

Prikláňam sa k názoru odbornej verejnosti, že produkovanie týchto mutantov je zbytočné a škodí predovšetkým im samotným.

Přidejte reakci

Přidat smajlík