Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2015 22:10
m1212

XXX.XXX.5.72

Dobry den, chcem sa informovat ohladom odchovu mackovitych seliem.
Par krat som sa stretol s tym ze nejaky pan/pani tvrdili ze leva/tigra maju zo ZOO/Cirkusu a tiez ze odchovali takto uz niekolko mladat pre nich.

Chcem sa opytat preco ZOO/Cirkusy to daju nejakej inej osobe aby to odchoval doma namiesto nich a potom im to dane zviera v dospelosti chovatel vracia, namiesto toho aby si to ZOO a cirkusy odchovali sami?

+ ak to davaju niekomu odchovavat, predpokladam ze vacsinou je to jeden ten isty overeny chovatel,
a preto sa chcem opytat: Je mozne byt takym chovatelom? Byt nejakym pomocnikom alebo nejakym externym zamestnancom zoo,
ktory ma prave takuto pracu na starosti ako je prave - odchov mladat, socializacia a pod?

(mam v tom trocha zmatok asi tak preto ak tomu niekto rozumie a bol by taky dobry tak nech mi to vysvetli ako to je) Za kazdu odpoved vopred krasne dakujem!

17.7.2015 13:21
atteam

XXX.XXX.153.238

Dobrý deň. Pokúsim sa odpovedať na vašu otázku v rámci poznatkov, ktoré mám.
Trend odchovávania mláďat na flaške pomaly upadá. Zo známych dôvodov o tieto zvieratá nie je záujem Pri súčasnom počte v zoo chovaných šeliem (povedzme v rámci európy) už skutočne nie je potrebné bojovať o záchranu každého jedného mláĎata, pretože ročne sa ich narodí ešte X ďalších. A žiadna zoo nie je nafukovacia, takže sme v stave kedy sú niektoré šelmy (ale aj iné druhy) v záhradách doslova premnožené.
Ak by aj zoologická záhrada z nejakého záhadného dôvodu k nemu pristúpila, nemyslím si že by bola odkázaná na externú výpomoc. V každej ZOO, ktorá sa zaoberá chovom šeliem, pracuje kvalifikovaný personál a na prípadné umelé odchovy sú vyčlenení ludia, financie aj priestory. Samozrejme sa môže stať, že odchov prebieha v domácnosti, ale väčšinou sa jedná priamo o oficiálneho pracovníka zoo (po úprave pracovného režimu - materská dovolenka so zvieraťom :) ) alebo bývaleho pracovníka na dôchodku. Takže človek, ktorý by prípadne chcel odchovávať externe mláďatá na flaške, by musel mať vzdelanie v obore, náležitú prax a adekvátne skúsenosti.
Iné je to s otázkou deponácie dospelých zvierat do súkromných zariadení - ale keďže sa bavíme o umelom odchove tak do tejto témy sa púšťať nebudem.

Aká je situácia v cirkusoch v Čechách, to netuším, ale myslím, že bude podobná ako v ZOO.

Myslím, že vaše informácie nie sú založené na pravde a ak ste sa náhodou s niečím podobným stretli, jednalo sa skôr o velmi vzácnu výnimku.

Prajem pekný deň.

Přidejte reakci

Přidat smajlík