Zdravím, chci se zeptat zda je tady nějaký chovatel medvědů, který by byl ochotný předat informace o chovu medvěda? Do budoucna chci chovat medvědy, je jedno jaké ale nejraději mám Malajské.Něco mám načtené ale na článrk chovatele jsem jestě nenarazil:(ani kolik takový medvěd stojí.
Předem děkuji za rady a tipy. Boriss.
Jsou asi 2 soukromí chovatelé u nás, kteří chovají medvědy nějakou desítku let.Určitě je navštívit, získat informace.Není od věci navštívit zoo a domluvit si schuzku se zoologem, chovatelem, kurátorem.Mít výborné podmínky k chovu.
V současnosti je si dobré připravit např. na medvěda hnědého 4000 ale i 5000 Euro.Záleží z jaké destinace míšu získám.
Až si budu jist se vším, ověřím si i možnost prodeje medvídat ( je problém např. m. hnědého mládata prodat - své ví zoo, né vždy je to pravda.v roce 2014 byl i zájem, V každém případě počítat s tím, že medvídata mohou zustat doma ).
Boriss
napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat zda je tady nějaký chovatel medvědů, který by byl ochotný předat informace o chovu medvěda? Do budoucna chci chovat medvědy, je jedno jaké ale nejraději mám Malajské.Něco mám načtené ale na článrk chovatele jsem jestě nenarazil:(ani kolik takový medvěd stojí.
Předem děkuji za rady a tipy. Boriss.
Dobrý deň, môžem sa opýtať, koľko metrov štvorcových by prípadne mal výbeh pre vaše medvede?
Odporúčam navštíviť ZOO kde chovajú medvede v dobrých podmienkach - Chomutov, Plzeň, tábor Vetrovy, Ostrava, Brno, Olomouc...možno som niečo zabudol...na súkromníkov chovajúcich medvede v kotcoch z kari rohoží radšej ihned zabudnite - je to cesta do pekel.
Nestačí mať načítané a naštudované, treba získať prax. Je to pre dobro zvierat. Ja mám učebnicu pre pilota dopravného lietadla a prelúskal som ju už dvakrát ale v kokpite som ešte nesedel. Sadli by ste si do lietadla. kjtoré by som pilotoval? zamestnajte sa v nejakej ZOO, prípadne tam chodievajte pomáhať zadarmo, aby ste si vyskúšal čo starostlivosť o zvieratá obnáša a či vás to po mesiaci neprestane baviť.
Vela šťastia.
Pozor na navrátilův ceník!
Medvědy chová Jaroslav Kaňa na Žatecku a minulý rok nabízel mládě za 25.000, - Kč což má od 5.000 Euro hoooodně daleko, nemyslíte? Je to moc ochotný člověk, který se rád u kávy podělí o zkušenosti z chovu. Zjistíte, že pro medvěda není problém roztrhat sváry na 8mm kari síti, že musejí mít podbetonovaný výběh a že sežerou prý až 10 bochníků chleba denně.
4.000 Euro je cena odpovídající mě před 14ti dny nabízenemu ocelotovi ze Slovenska
Tak a teď přijde...ale já měl ale na mysli za 4000 Euro pozlacenýho medvěda
rys.leo
napsal(a):
Pozor na navrátilův ceník!
Medvědy chová Jaroslav Kaňa na Žatecku a minulý rok nabízel mládě za 25.000, - Kč což má od 5.000 Euro hoooodně daleko, nemyslíte? Je to moc ochotný člověk, který se rád u kávy podělí o zkušenosti z chovu. Zjistíte, že pro medvěda není problém roztrhat sváry na 8mm kari síti, že musejí mít podbetonovaný výběh a že sežerou prý až 10 bochníků chleba denně.
4.000 Euro je cena odpovídající mě před 14ti dny nabízenemu ocelotovi ze Slovenska
Tak a teď přijde...ale já měl ale na mysli za 4000 Euro pozlacenýho medvěda
Děkuji za cenné informace, určitě se to bude hodit.
atteam
napsal(a):
Dobrý deň, môžem sa opýtať, koľko metrov štvorcových by prípadne mal výbeh pre vaše medvede?
Odporúčam navštíviť ZOO kde chovajú medvede v dobrých podmienkach - Chomutov, Plzeň, tábor Vetrovy, Ostrava, Brno, Olomouc...možno som niečo zabudol...na súkromníkov chovajúcich medvede v kotcoch z kari rohoží radšej ihned zabudnite - je to cesta do pekel.
Nestačí mať načítané a naštudované, treba získať prax. Je to pre dobro zvierat. Ja mám učebnicu pre pilota dopravného lietadla a prelúskal som ju už dvakrát ale v kokpite som ešte nesedel. Sadli by ste si do lietadla. kjtoré by som pilotoval? zamestnajte sa v nejakej ZOO, prípadne tam chodievajte pomáhať zadarmo, aby ste si vyskúšal čo starostlivosť o zvieratá obnáša a či vás to po mesiaci neprestane baviť.
Vela šťastia.
Výběh pro medvědy by měl být něco kolem 150-200m2 Pokud by to nestačilo může být i 300 nebo 400m2 místo i peníze na to mám.
Tak tady teď každý vidí, jak to praktikuje Navrátil!
Nakuká začínajícímu chovateli, že jedině on může sehnat exota a dodá recenze sepsané sebousamým. Koupí např. od Kaňi za 25.000 Kč a prodá pod záštitou nejluxusnější ceny začínajícímu neznalcovi a panicovi v tomto odvětví za 4-5000 Euro.
A malá domů dělá minimálně 120.000, - Kč no to není už moc malá
A pak tady bude vyprávět, jak vše dělá zdarma a bez provize!
Styď se ty lumpe! Je to jako okrást nemohoucího slepce!
rys.leo
napsal(a):
Nakuká začínajícímu chovateli, že jedině on může sehnat exota a dodá recenze sepsané sebousamým. Koupí např. od Kaňi za 25.000 Kč a prodá pod záštitou nejluxusnější ceny začínajícímu neznalcovi a panicovi v tomto odvětví za 4-5000 Euro.
Asi by nebolo špatné nabízet Navrátilovi zvieratá za ceny, ktoré uvádza. Ked je to pre neho normálna cifra tak ju určite rád zaplatí.
Jeho astronomické sumy za servalov boli na tomto fóre svojho času legendárne.
Je nejsnažší se s chovatelem medvědu spojit i tím zde jmenovaným a dozvědět se cenu, co za medvídě požaduje.V roce 2014 bylo tak, jak bylo uvedeno v mém příspěvku.A nejen u něj, ale i u chovatelu v EU, přičíst dopravu, vet. náležitosti atd. a mohu posoudit více nabídek.
Pro zadavatele dotazu je tento příspěvek, ale i pro případné jiné zájemce.
Uvítám pak vložení příspěvku s cenou, kterou mu zde jmenovaný sdělil za mládě m. h.Bylo by seriozní, kdyby zadavatel tematu sdělil výsledek svého zjištění o ceně medvíděte a posouzení serioznosti udaju od ruzných zadavatelu.
Ikdyž se zde tak nestane, noví zájemci si umí vždy vyhodnotit více nabídek a rozhodnout se podle toho.Nejen ohledně míšu.
Ti co to neumí mají IQ pod 60.Dle toho se i vyjadřují.
RN
To asi těžko, když mě říkal minulý rok (tj.2014) že za něj chce 25.000, - Kč
A letos mu byla poskytnuta nabídka vyměnit lvíče za medvídě...což odpovída cca 35.000, - Kč
Navrátil má pravdu- 1.000, - Kč povolení k chovu na tři roky a jestli jste z Prahy tak si připočítejte + 1000, - Kč na naftu do Žatce a zpět.
Že jste si teď pořízení medvěda rozmyslel?
A když to nekoupíte přez Navrátila, tak za ušetřených 120.000, - si pro něj dojedete třeba i do Šmoulova
Dítě

XXX.XXX.66.253
Můžu se zeptat, můžu mít na zahradě medvědí mládě. Moc děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Váš nick zodpovedá tomu čo asi ste
Honzajakl

XXX.XXX.96.128
rys.leo
napsal(a):
Ten rys leo je magor.
Sokl

XXX.XXX.96.128
Souhlasím. Magor. Je. Jet se podivat. Mluví a mluví jako Mistr vesmíru. Je chudý duchem ten leo. Byli jme se podivat a hrůza...
Mentalista

XXX.XXX.96.128
Medvěda nazahradce mít je super. Zloděje sežere.
Vanessavon

XXX.XXX.96.128
Měl by sežrat toho hulvata Lea.
Já třeba byl u rys.leose podívat 2x a snad lepší vyber v ČR pro lva nikde nemají lev je krasny,hřívu má až neskutečnou a i krásné mohutný a lynx lynxove úplně to samy tak nechápu proč tu píše nekdo ze hrůza neviděl jsem aby u domácího chovatele nebo jen nadšence bylo takhle hezky udělané prostředí a ještě k tomu snad 3x větší vybeh pro lva než by měl podle papiru být takže neříkejte lži aby jste pospinili druhy 👍👍
rys.leo
napsal(a):
já jsem tady pořád.
Jen nebylo o čem a s kým psát
Děkuji za Vaši přízeň ale jsou tady zkušenější chovatelé. Já se považuji spíše za mazlíčkáře
No je pravda a je aj skoda že tu strašne málo ľudí diskutuje. Ja by som tu tiež viac diskutoval ale neni s kým. Mozno je to tým že malo ľudí sa zaoberá chovom exotických zvierat alebo proste je tu málo nadšencov týchto zvierat ( medzi nich patrím aj ja). Ked aj nejaký chovatelia sú tak nevedia o ifaune alebo sa im nechce diskutovať
Uživatel s deaktivovaným účtem

Houmi7
napsal(a):
Dobry den, nevíte někdo o prodeji caimana brylovyho nebo trpasličího ? Dekuji za odpovědi
Možná by byla lepší rubrika terarijní zvířata. Tady jste na exotických savcích.
Araset

XXX.XXX.52.151
Tady radi o chovu medvědů. Jinde chce rady o chovu kozorozce. Je to asi d.ment. Netrap ušlechtilá zvířata. Patří do přírody a ty do Bohnic.
Araset

XXX.XXX.52.151
Araset
napsal(a):
Tady radi o chovu medvědů. Jinde chce rady o chovu kozorozce. Je to asi d.ment. Netrap ušlechtilá zvířata. Patří do přírody a ty do Bohnic.
Rys leo je radilek na baterky. Jeho dotaz na kozorozce je k smíchu, rady o medvědu k popukani. Uvažuje o chovu velryby. Vykopal na zahrade rybníček.
Leo ma doma lva, dva rysy, drapkaty opicky (vse kontaktni) a 37 koníků. 💋
Velryba je vyplod tve chore mysli, stejne jako vse, co pises.
Vis, broucku, jsi jediny, kdo nenapsal k danemu tematu ani pismenko☝🏻
A jak jsem uz psal Romankovi, jestli mi chces predat pozvanku do bohnic, rad si ji osobne prevezmu ve Strazi nad Ohri a ne, ze budes strasit jako on, ze zitra prijedes a pak nic😉
A to, ze nemas na kozorozce misto, neznamena, ze jiny jim nedisponuje💋
Araset

XXX.XXX.52.151
rys.leo
napsal(a):
Leo ma doma lva, dva rysy, drapkaty opicky (vse kontaktni) a 37 koníků. 💋
Velryba je vyplod tve chore mysli, stejne jako vse, co pises.
Vis, broucku, jsi jediny, kdo nenapsal k danemu tematu ani pismenko☝🏻
A jak jsem uz psal Romankovi, jestli mi chces predat pozvanku do bohnic, rad si ji osobne prevezmu ve Strazi nad Ohri a ne, ze budes strasit jako on, ze zitra prijedes a pak nic😉
A to, ze nemas na kozorozce misto, neznamena, ze jiny jim nedisponuje💋
To že doma trápís divoká zvířata se dočtu zde. Co píšeš jsou hamotiny. Potřebuješ prez pazury, abys netrápí ta zvířata. Blázinec pro tebe a dělo do nosu.
Hanulefarska

XXX.XXX.52.151
Araset
napsal(a):
To že doma trápís divoká zvířata se dočtu zde. Co píšeš jsou hamotiny. Potřebuješ prez pazury, abys netrápí ta zvířata. Blázinec pro tebe a dělo do nosu.
Souhlasím. Nesouhlasím jen s tím nosem. Ale na druhou stranu. Na hrubý pytel, hrubá záplata.
123slovak

XXX.XXX.15.180
Bývam na preniku veľkej Fatry a nízkych Tatier a máme ich aj v meste, na sídlisku atď 😂
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!