Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2016 10:15
tessee

XXX.XXX.155.130

Zdravím,
mám dotaz, doufám, že nebude brán jako většina tohoto typu. Ráda bych se zeptala zkušených chovatelů na tipy. Přemýšlím o pořízení zvířete a ráda bych vybrala vhodné zvíře především dle mých možností: buď v malém bytě s tím, že jako většina lidí chodím do práce, ale mám možnost několikrát denně chodit krmit, protože pracuji 3 minuty od práce. Nebo venku v místě pracoviště, kde je dvorek s trávou, možnost přístřešku a pak další kus půdy, kde jsou slepice s kohoutem, tam ale tráva nemá šanci a je též možnost přístřešku. Či jako další spojení obou variant. Očekávání mám následující: kontaktní zvířátko, které vzhledem k popsaným možnostem nevyžaduje mojí přítomnost 24/7
Co se týká financí, není to pro mne podstatné tak, jako milá společnost. Píši to takto, protože bych ráda udělala zvíře šťastné a zatím nevím, pro které jsou vhodné moje možnosti, aby mělo vše co bude potřebovat. Jinak kromě pejska a kočky, pejska mají rodiče a kočku máme v práci polodivokou. Prosím jen o vážné odpovědi. Děkuji a přeji zdraví vašim miláčkům.
Tereza

12.1.2016 11:37
selmicka

XXX.XXX.248.241

Dobrý den,

Kontaktní zvířátko - nespecifikujete zda savec, pták, plaz...

Byt: ideální pes, kočka - k možnosti jste se vyjádřila

HLODAVCI:

Morče, skiny morče. cuy morče - ideálně se ochočí, jsou přítulní i slyší zřejmě na jméno, na zavolání přiběhnou, pokud se jim věnuji.Více se mohou vyjádřit další chovatele.

V chovu máme všechny druhy morčat.

Potkan je velice chytré, milé a přítulné zvířátko.
Máme v chovu.

Určitě jsou další, které lze doporučit.

JEŽCI:

Více se mohou rezepsat chovatele ježku, kteří v bytě mají i větší chovy.

FRETKY.

Opět chovatele fretek v bytě mají již zvládnutý chov.

My máme v bytě pár Ženetek tečkovaných, jsou to mazlíci, přiběhnou okamžitě oba dva na zavolání a nechají se hladit po všech částech těla a rády čuchají a olizují nastavenou ruku.
Chodí na písek jako kočka.Jsou čistotní.Mají solo ubykaci v bytě pro ně.
Je to nutností.

PLAZ

Nejvíce je chovaná agama, leguán, hroznýš.Na zavolání určitě nepřikráčí.

PTÁCI:

Velký výběr.

VENEK JAK UVÁDÍTE:

Mini ovečka, mini kozlík, mini prasátko, mýval, nosál, ale i malá kočkovitá šelma.

Určitě jsem na více zvířátek vhodných pro oba Vaše požadavky opomenul a určitě mě další chovatele rádi doplní.

Přejí Vám správnou volbu, jak pro sebe, tak zejména pro to zvířátko.

Pěkný den

RN

13.1.2016 18:02
chondro

XXX.XXX.18.197

Jako nezlobte se ale radit někomu jaké zvíře se mu bude líbit a bude s ním spokojený mi připadá absurdní.
Myslím si že pokud si na to neuděláte svůj názor neměla by jste si zvíře pořizovat.
Jediné co bych poradil tak rozhlížejte se po domestikovaných.
S těmi ostatními je velmi často víc starostí jak radostí!

14.1.2016 10:36
selmicka

XXX.XXX.248.241

Pokud si vyberete i exotické zvířátko i to kontaktní, musíte ve většině případu počítat s povolením chovu KVS k chovu zvířete ve zvláštní péči.

Pokud vytvoříte podmínky minimálně dle KVS a jste si vědoma co chov Vámi vybraného zvířátka obnáší, již Vám nic nebrání si jej pořídit.

Budeteli mu věnovat péči, odměnou Vám bude mnoho radostí a pozorování nevšedního zvířete ve Vaší péči.

Touto cestou se vydalo a vydává mnoho nových milovníku fauny.

Mohuli poradit, než učiníte rozhodnutí, které zvířátko si vyberete, nastudovat co takový chov vyžaduje.
Pak se neunáhlit a v klidu se rozhodnot.

Vaše rozhodnutí se pro daný druh ovlivní život Váš a zejména nového člena Vaší rodiny.

RN

14.1.2016 15:48
rys.leo

XXX.XXX.158.238

To je kretééééén! Já už nemam slov. Ty debile natvrdlej, nevnucuj tady ty kryply předražený, co dohazuješ za pekelný částky!

Neříkej tady, co kdo má chovat. Jestli se ti nepodařilo vychovat svoje děti, tak tady už to nenapravíš ani nedoženeš! Přijdeš mi stejně vyjebanej jako Jolanda. Ta cigoška, co vykládá karty v televizi. Nejste rodina? Padaj z vás stejný hovna
Ty nejsi nadčlověk, tak ho ze sebe pořád tady nedělěj.
Jsi starej, senilní, obarvenej na černo důchodce, kterej nikdy v chovatelství neměl žádnej uspěch a ani mít nebude.
Nehraj si tady na někoho, když jsi obyčejnej retard, kterej hodiny plácá do telefonu nesmysly, vnucuje se, furt napadá ostatní a nikdy nic nedokázal - možná, když jsi byl u udavačů nebo kde jsi to byl za komárů?! On to tady někdo rád doplní přesněji...
Nejsi schopnej napsat jedno souvětí bez chyby a v jednom opět vlezlym inzerátu o 9ti řádkách, použít 8krát slovo akce. To svědčí o tvojí retardace nejvyššího stupně

17.1.2016 22:12
milannn

XXX.XXX.90.222

rys.leo: Nezlobte se, ale to, co píšete, dokládá jen a jen to, jak moc mimo jste právě vy.

Nechovám exotické zvíře, ani se nijak hluboce nezajímám o chov takového, dá se říct náhodou jsem otevřel tuto sekci. Selmicka (RN) tady odpovídá na víceméně naivní dotaz, ale přesto si našel čas a dal si tu práci. Odpovídá věcně, ochotně a hlavně slušně. To, jestli si z jeho rad zadavatelka něco vezme, je jen a jen na jejím uvážení. Stejně tak to, jestli mu dá za morče 10 tisíc Kč nebo za andulku 5 tisíc.
Píšete o "komárech", ale ve skutečnosti máte podobné uvažování, co se trhu týče. Pán prodává předražená zvířata? Dokonce kryply? No tak je od něj nekupujte, nikdo vás nenutí. Vás ani nikoho jiného. Existuje milion věcí na světě, které jsou velmi drahé, předražené a přesto si najdou svého kupce. Tomu se říká trh a urážkami konkurenci nepotopíte. Ale chápu, za komárů se takto neuvažovalo.

No a věc poslední, nejpodstatnější: Nikdo, kdo se přijde normálně slušně poradit nebo si jen přečíst diskusi, není zvědavý na vulgární a urážlivé příspěvky jako je ten váš. Naprosto dostatečně ukazuje váš charakter.

17.1.2016 23:59
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Když nejste na to zvědavý, tak to nečtěte! Jak jste to psal...? ´´Nikdo vás nenutí. Vás ani nikoho jiného´´

Vy víte jaký mam tržní myšlení? Taky kolega Jolandy z Ezo tv?

Navrátil konkurence není, to bych musel bejt taky šmelinář

A víte, co je vám do mojeho charakteru? HO_NO

Nepotřebuje psychologický posudky ani rozbor trhu. Na to už jste tady dva

Mám takový tušení...

18.1.2016 00:12
rys.leo

XXX.XXX.158.238

K mému předešlému příspěvku z 14.01.2016 15:48: Jo, máte pravdu, trochu víc jsem se rozepsal, sorry!
Žádám tímto jedinou moderátorku na světě, která i debatuje o smazání
Děkuji a omlouvám se, jestli to někoho pohoršilo a zrovna u nich byl zavřenej kostel a neměli se kam jít očistit od té vulgarity

18.1.2016 15:18
cherry1402

XXX.XXX.39.3

Žádám diskutující, aby se vyvarovali vulgárních výrazů a diskutovali k tématu a příspěvky tak nemusely být mazány, neboť ty navazující pak ztrácí smysl. Kritika se dá napsat i slušně. Děkuji, moderátorka.

18.1.2016 16:19
selmicka

XXX.XXX.248.241

Zadavatelka poprosila o radu a tu dostala od 3 přispívajicích.

Avšak colorit zdejších for, zejmena od stálého pisatele, který má bohatý slovník s neotřelou kritikou a "kreativních " "příběhu" mimo vlákna, jsouzásadním problémem nevstupu rozumných lidí a zejmena zadavatelky, aby eventuelně získala více informací od více chovatelu.

Závěrem Tessee prosí o slušné odpovědi, kterých se ji dostalo poskrovnu.

Není ani divu, že se již další učasti nejspíše zřekla, poněvadž nechce být terčem výsměchu, vulgarit, jak je tu běžné od některých jedincu..

Doufejme, že výzva moderátorky konečně cca po 6 ti letech zdejšího snažení pisatelu bude vyslyšena a fora se budou ubírat směrem poznání, zejmena pro začínajicí chovate.

Milannn zřejmě nadzvedl stavidla a vpustil proud k zamyšlení zdejších učastníku.

Hříšník se začal kát s touhou se zříci svého příspěvku, moderátor začal moderovat.

Všem patří dík.

RN

18.1.2016 16:47
cherry1402

XXX.XXX.39.3

selmicka napsal(a):
Zadavatelka poprosila o radu a tu dostala od 3 přispívajicích.

Avšak colorit zdejších for, zejmena od stálého pisatele, který má bohatý slovník s neotřelou kritikou a "kreativních " "příběhu" mimo vlákna, jsouzásadním problémem nevstupu rozumných lidí a zejmena zadavatelky, aby eventuelně získala více informací od více chovatelu.

Závěrem Tessee prosí o slušné odpovědi, kterých se ji dostalo poskrovnu.

Není ani divu, že se již další učasti nejspíše zřekla, poněvadž nechce být terčem výsměchu, vulgarit, jak je tu běžné od některých jedincu..

Doufejme, že výzva moderátorky konečně cca po 6 ti letech zdejšího snažení pisatelu bude vyslyšena a fora se budou ubírat směrem poznání, zejmena pro začínajicí chovate.

Milannn zřejmě nadzvedl stavidla a vpustil proud k zamyšlení zdejších učastníku.

Hříšník se začal kát s touhou se zříci svého příspěvku, moderátor začal moderovat.

Všem patří dík.

RN

Pane Navrátile, nemusíte mi děkovat ani jako moderátorce radit, co mám dělat, byť jen náznakem-to si nechte pro svou vnučku. Pravda je taková, že všichni, kteří se zde na diskuzi objevili za posledních 7 let a jako chovatelé měli co říci, už tu nejsou, a to z jednoho jediného důvodu, kterým jste Vy. Nikdo nemá zájem nechat se vulgárně napadat, urážet i se svou rodinou, číst na sebe sprosté lži, nechat si vyhrožovat trestním oznámením a psychiatrickými posudky, a to všechno od mezinárodně nechvalně známého překupníka a podvodníka, který mění identitu na diskuzích častěji než trenky a sám si pod tímto množstvím vlastních nicků musí posílat pochvaly, protože skóre je za těch 7 let jasné: na jedné straně Vy a na druhé desítky nespokojených a podvedených lidí. Nesmíte se pak divit, že reakce na Vaše příspěvky jsou takové, jaké jsou. Rys Leo měl dostatek sebereflexe, aby se omluvil a požádal o smazání svého příspěvku, čehož se od Vás nikdy nikdo nedočkal a nedočká. Kdybych měla striktně, jako moderátorka, dodržovat pravidla diskuze a mazat všechny nevhodné příspěvky, tak Vy byste byl první a poslední, který by odtud zmizel rychleji, než pára nad hrncem.

18.1.2016 18:15
selmicka

XXX.XXX.248.241

To, že si stále dovolujete vymýšlet, lhat a napadat moji osobu 7 let je politovánihodné.

Že jste moderátorka je

S M U T N É.

Že vam to ifauna trpí je k zamyšlení.

PS: že jste se zamyslela nad nezaujatým, nestranným příspěvkem - Milannn, vymazala pouze nějaký příspěvek toho, co mu pan Milannn odpověděl, nazývat to sebereflekcí a ponehcat veškeré jeho další písánky, ty samé, ba i horší příspěvky, není smutné, ale vašim záměrem ve střetu ZÁJMU.
Za každou cenu, vždy, jakkoliv napadat moji osobu, jak je PATRNO Z KAŽDÉHO vašeho vloženého příspěvku.

Vaše dedukce, výmysli, konspirace jsou výplodem skutečně zlého člověka.

Opět vám pouze připomenu, že vaše lživá tvrzení, až nechutná na moji osobu jsou stále k dohledání.
NIKDY však nebudou mít váhu skutku a nemají, čím si zdejší čtenáři dělají svuj názor na vaši osobu a osobu moderátorky.

RN.

18.1.2016 18:35
cherry1402

XXX.XXX.39.3

selmicka napsal(a):
To, že si stále dovolujete vymýšlet, lhat a napadat moji osobu 7 let je politovánihodné.

Že jste moderátorka je

S M U T N É.

Že vam to ifauna trpí je k zamyšlení.

PS: že jste se zamyslela nad nezaujatým, nestranným příspěvkem - Milannn, vymazala pouze nějaký příspěvek toho, co mu pan Milannn odpověděl, nazývat to sebereflekcí a ponehcat veškeré jeho další písánky, ty samé, ba i horší příspěvky, není smutné, ale vašim záměrem ve střetu ZÁJMU.
Za každou cenu, vždy, jakkoliv napadat moji osobu, jak je PATRNO Z KAŽDÉHO vašeho vloženého příspěvku.

Vaše dedukce, výmysli, konspirace jsou výplodem skutečně zlého člověka.

Opět vám pouze připomenu, že vaše lživá tvrzení, až nechutná na moji osobu jsou stále k dohledání.
NIKDY však nebudou mít váhu skutku a nemají, čím si zdejší čtenáři dělají svuj názor na vaši osobu a osobu moderátorky.

RN.

7 let jako přes kopírák, ať se to týká kohokoliv...umíte taky něco jiného? Víte, co je střet zájmů? To, že se vydáváte za chovatele a jste obyčejný malý český překupníček. Přestaňte se starat o to, co dělám jako moderátorka-to Vám nepřísluší- a pište k tématu. Pokud už nemáte zadavatelce co sdělit, tak nepište vůbec. Soustavně porušujete pravidla diskuze!

18.1.2016 18:51
selmicka

XXX.XXX.248.241

cherry1402 napsal(a):
Pane Navrátile, nemusíte mi děkovat ani jako moderátorce radit, co mám dělat, byť jen náznakem-to si nechte pro svou vnučku. Pravda je taková, že všichni, kteří se zde na diskuzi objevili za posledních 7 let a jako chovatelé měli co říci, už tu nejsou, a to z jednoho jediného důvodu, kterým jste Vy. Nikdo nemá zájem nechat se vulgárně napadat, urážet i se svou rodinou, číst na sebe sprosté lži, nechat si vyhrožovat trestním oznámením a psychiatrickými posudky, a to všechno od mezinárodně nechvalně známého překupníka a podvodníka, který mění identitu na diskuzích častěji než trenky a sám si pod tímto množstvím vlastních nicků musí posílat pochvaly, protože skóre je za těch 7 let jasné: na jedné straně Vy a na druhé desítky nespokojených a podvedených lidí. Nesmíte se pak divit, že reakce na Vaše příspěvky jsou takové, jaké jsou. Rys Leo měl dostatek sebereflexe, aby se omluvil a požádal o smazání svého příspěvku, čehož se od Vás nikdy nikdo nedočkal a nedočká. Kdybych měla striktně, jako moderátorka, dodržovat pravidla diskuze a mazat všechny nevhodné příspěvky, tak Vy byste byl první a poslední, který by odtud zmizel rychleji, než pára nad hrncem.

Vám radit je zbytečné, vý jste ta nej.

Pouze náznak nesouhlasu s vaší osubkou v názoru jakémkoliv a už to líta ve lžích, výmyslech, konspirací, urážek v halali...

Ale poděkovat ze výmaz a to PRVNÍ za celou dobu vaší nemoderátorské činnosti v rublice exot. zvířat, ve prospěch zla a moderátorské činnosti ve prospěch svuj ve střetu zájmu, jsem považoval za upozornění na FAKTA - RESP. SKUTEČNOST P R V N Í H O výmazu a první vlaštovku míru zde a časem i vstupu píšicích, jako je zadavatel tohoto vláka a jiní co by se chtěli ptát nebo jen ve slušnosti pokecat-.

Co se autorka vlákna dozvěděla je na ní.

Že z toho človíčka, co mu pan MILANNN odpověděl a našel si na něj svuj čas, děláte sebereflexního hrdinu je výsměchem všem slušným lidem.

Moji vnučku si neberte laskavě do ust, má více rozumu než vy i inteligence.

PS. že jako antimoderátorka opět a stále vstyčujete meč a sekáte kolem sebe hlava nehlava je evidentní, opět smutné a hlavně k ZAMYŠLENÍ.

Zejména majitelu fauny.

RN

18.1.2016 19:37
selmicka

XXX.XXX.248.241

Vážení přátelé, milovníci šelem a exot. zvířátek.

Prostředí for není vhodné k získávání informacích, o které žádáte.

Zejména začínajicí chovatelé se setkávají s urážkami a výsměchem, jak se mužeme přesvědčit i ve vlákně exot. zvířat, ale i v jiných.

Jsou to ti samí abonnenti v čele s paní zde zminovanou.

Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, najdu si na Vás dostatek času, jak Vy sami budete požadovat a pokusím se zodpovědět Vaše dotazy.Nebuduli vědět, informace pro Vás získám.

Tak, jak již činní nemálo učastníku exot. zvířat s dotazy na moji schránku vnitřních zpráv ifauny.

Je to osobní, diskrétní a pouze mezi námi dvěma.

Napsat mi vnitřní zprávu na i fauně v mém profilu a mužeme si popovídat.

S uctou ke všem slušným lidem a chovatelum

RN

Dobrou noc.

18.1.2016 19:38
atteam

XXX.XXX.153.238

Pán Navrátil

Rys.leo aj na moj vkus reagoval možno trochu cez čáru, ale včas to ubrzdil a poprosil o vymazanie. Ja neviem čo vy dvaja medzi sebou máte za nevybavené účty, nezaujíma ma to, ale evidentne je na vás nabrúsený. A všetci sa zhodneme že nie je jediný.
Ak mám hovoriť za seba, prežil som si s vami tiež svoje. pripomeniem vám len vaše útoky na moju anonymitu, na spochybňovanie toho, či pracujem v zoo Prešli sme si debatou o cenách zvierat, o počte sibirských tigrov v prírode, o ponuke koťat obláčkových levhartov do privat chovu...Máme dokonca za sebou diskusiu o zbytočnosti enrichmentu. A to nehovoriac o téme vhodnosti či nevhodnosti flaškových odchovov. - nebolo toho málo. Rozhodne netvrdím, že som vždy jednal diplomaticky a s chladnou hlavou, ale na vás som sa nechytal.
A to som si neschytal od vás ani zdaleko tolko ako chondro alebo cherry.

Je pravdou, že 90% vláken v tejto diskusii končí podobnými debatami ako je zrovna táto a je to fakt trápne, ale neskúšal ste sa zamyslieť nad tým, či to nie je trochu aj vaša chyba?

Rys.leo sa podla mna zachoval férovo. Ale nechcem to tu riešiť donekonečna, zadavatela zaujímalo niečo uplne iné.

18.1.2016 19:41
milannn

XXX.XXX.90.222

Nečekal jsem smazání příspěvků rysa.leo a ani to nebyl záměr. A nešlo o mé rady, neboť v oblasti chovu exot. savců jsem laik, takže neposoudím rysa ani selmicku.
Podstatné je to, jakým způsobem diskuze (a to nejen na ifauně) probíhají. Je smutné, podkud diskuze tohoto stylu objevíme v našich bulvárních plátcích, ale tam je víceméně můžeme čekat a myslím nikdo rozumný se nezúčastňuje. Nicméně ifaunu bych pokládal za za médium poněkud jiné úrovně a tak čekám i jinou úroveň diskuze.

K selmicce: Pana Navrátila vůbec neznám, osobně, ani jinak, nikdy jsem s ním neudělal žádný obchod, ani jsme spolu nekomunikovali. Nicméně, konkrétně v této diskuzi vyjádřil dostatek empatie a ochoty zadavatelce poradit, našel si na to čas a vyjadřoval se slušně. V jeho příspěvku nevidím žádnou reklamu na jeho chov (pokud vůbec chová, nevím) ani na jeho obchody, nevidím tam urážky, vyhrožování trestním oznámením ani psychiatrií. Naopak vidím poměrně rozsáhlý výčet možných variant.
cherry1402: Naopak, JE potřeba se divit reakci, která byla na příspěvek selmicky, a to už jen z pohledu slušnosti a pravidel diskuze, o dalších pohledech nemluvě.

Prosím uvědomme si, že je opravdu jiná doba, je volný trh a nikdo nikoho nenutí nakoupit cokoli od pana Navrátila. Neznám ho, tedy nevím ani, co prodává, ale pokud k němu půjdu koupit např. lva, ten bude starý a nemocný a pan Navrátil za něho bude požadovat půl milionu a já mu je dám, tak to bude jen moje absolutní hloupost a neznalost, ke které mě, myslím, nikdo nenutil. Jistě dotyčný pán neprodává zvířata s pistolí u hlavy zájemců.
Ovšem nazývat někoho mezinárodně známým podvodníkem a překupníkem, to je docela silná káva, zvláště od moderátora. Překupník je běžná činnost, to dělá kde kdo. Podvedl tento pán někoho? Je o tom důkaz, je rozhodnuto soudem? Tak proč je ještě na ifauně?

18.1.2016 19:49
selmicka

XXX.XXX.248.241

milannn napsal(a):
Nečekal jsem smazání příspěvků rysa.leo a ani to nebyl záměr. A nešlo o mé rady, neboť v oblasti chovu exot. savců jsem laik, takže neposoudím rysa ani selmicku.
Podstatné je to, jakým způsobem diskuze (a to nejen na ifauně) probíhají. Je smutné, podkud diskuze tohoto stylu objevíme v našich bulvárních plátcích, ale tam je víceméně můžeme čekat a myslím nikdo rozumný se nezúčastňuje. Nicméně ifaunu bych pokládal za za médium poněkud jiné úrovně a tak čekám i jinou úroveň diskuze.

K selmicce: Pana Navrátila vůbec neznám, osobně, ani jinak, nikdy jsem s ním neudělal žádný obchod, ani jsme spolu nekomunikovali. Nicméně, konkrétně v této diskuzi vyjádřil dostatek empatie a ochoty zadavatelce poradit, našel si na to čas a vyjadřoval se slušně. V jeho příspěvku nevidím žádnou reklamu na jeho chov (pokud vůbec chová, nevím) ani na jeho obchody, nevidím tam urážky, vyhrožování trestním oznámením ani psychiatrií. Naopak vidím poměrně rozsáhlý výčet možných variant.
cherry1402: Naopak, JE potřeba se divit reakci, která byla na příspěvek selmicky, a to už jen z pohledu slušnosti a pravidel diskuze, o dalších pohledech nemluvě.

Prosím uvědomme si, že je opravdu jiná doba, je volný trh a nikdo nikoho nenutí nakoupit cokoli od pana Navrátila. Neznám ho, tedy nevím ani, co prodává, ale pokud k němu půjdu koupit např. lva, ten bude starý a nemocný a pan Navrátil za něho bude požadovat půl milionu a já mu je dám, tak to bude jen moje absolutní hloupost a neznalost, ke které mě, myslím, nikdo nenutil. Jistě dotyčný pán neprodává zvířata s pistolí u hlavy zájemců.
Ovšem nazývat někoho mezinárodně známým podvodníkem a překupníkem, to je docela silná káva, zvláště od moderátora. Překupník je běžná činnost, to dělá kde kdo. Podvedl tento pán někoho? Je o tom důkaz, je rozhodnuto soudem? Tak proč je ještě na ifauně?

Vážený neznámý.

Velice děkuji za Váš čas, který jste věnoval zdejší 7 LETÉ "válce", bohužel vedené osobou ženského pohlaví a nestranně posoudil situaci a sdělil svuj názor.

Je vyjimečné a pěkné, že jsou lidé, kteří vyjádří svuj názor.Je jich jako šafránu.
Ale i šafrán je koře
ním šivota, at je jej pouze špetička.

Děkuji

Roman

RN

18.1.2016 19:50
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Vážení přátelé, milovníci šelem a exot. zvířátek.

Prostředí for není vhodné k získávání informacích, o které žádáte.

Zejména začínajicí chovatelé se setkávají s urážkami a výsměchem, jak se mužeme přesvědčit i ve vlákně exot. zvířat, ale i v jiných.

Jsou to ti samí abonnenti v čele s paní zde zminovanou.

Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, najdu si na Vás dostatek času, jak Vy sami budete požadovat a pokusím se zodpovědět Vaše dotazy.Nebuduli vědět, informace pro Vás získám.

Tak, jak již činní nemálo učastníku exot. zvířat s dotazy na moji schránku vnitřních zpráv ifauny.

Je to osobní, diskrétní a pouze mezi námi dvěma.

Napsat mi vnitřní zprávu na i fauně v mém profilu a mužeme si popovídat.

S uctou ke všem slušným lidem a chovatelum

RN

Dobrou noc.

Prostredí for je práve na to aby sa o názoroch diskutovalo, takže ja by som nikoho od účasti na fórach neodhováral..

Pokial je mi známo nikto inteligentný sa nijakému nováčikovi nevysmieval. za seba hovorím, mnohokrát som napísal názor, ktorý mohol dokonca znieť ako odhováranie od chovu, ok, naznačil som realitu a prípadné možné komplikácie bez servítky, možem si to dovoliť pretože nič nepredávam. nemusím zákazníka oblbovať.

Ja takisto ponúkam možnosť kontaktovať ma a požiadať o radu. Budem sa snažiť fundovane odpovedať.30 rokov profesionálnej dennej práce s exotickými zvieratami, z toho 20 v prostredí "západoeurópskej zoo, ktorá je členom WAZA, ma k tomu snáď trošku opravňuje :)

A každému potencionálnemu tazatelovi navrhujem, aby rovnakú otázku zadal aj pánovi Navrátilovi do jeho pošty a po obdržaní oboch odpovedí si utvoril vlastný názor a rozhodol sa.

Vopred však oznamujem, že zvieratá nepredávam, nesprostredkujem, nezabezpečujem. S chovom poradím rád a v čo možno najkratšom čase.

teším sa na prípadnú komunikáciu.

18.1.2016 20:01
selmicka

XXX.XXX.248.241

Pochybuji, ale přeci SE POKUSÍM - výzva.

Najde se ještě někdo jiný, jako pan Milannn.?

Věcný, nestranný, neuráží, VÍ O ČEM MLUVÍ a "ctí prezumci neviny".cOž je i pilíř demokracie.

Pak by mohla fora i směřovat správným směrem a naplnit záměr majitelu při vzniku for.

Tak už se loučím...

RN

18.1.2016 20:11
chondro

XXX.XXX.18.197

atteam napsal(a):
Prostredí for je práve na to aby sa o názoroch diskutovalo, takže ja by som nikoho od účasti na fórach neodhováral..

Pokial je mi známo nikto inteligentný sa nijakému nováčikovi nevysmieval. za seba hovorím, mnohokrát som napísal názor, ktorý mohol dokonca znieť ako odhováranie od chovu, ok, naznačil som realitu a prípadné možné komplikácie bez servítky, možem si to dovoliť pretože nič nepredávam. nemusím zákazníka oblbovať.

Ja takisto ponúkam možnosť kontaktovať ma a požiadať o radu. Budem sa snažiť fundovane odpovedať.30 rokov profesionálnej dennej práce s exotickými zvieratami, z toho 20 v prostredí "západoeurópskej zoo, ktorá je členom WAZA, ma k tomu snáď trošku opravňuje :)

A každému potencionálnemu tazatelovi navrhujem, aby rovnakú otázku zadal aj pánovi Navrátilovi do jeho pošty a po obdržaní oboch odpovedí si utvoril vlastný názor a rozhodol sa.

Vopred však oznamujem, že zvieratá nepredávam, nesprostredkujem, nezabezpečujem. S chovom poradím rád a v čo možno najkratšom čase.

teším sa na prípadnú komunikáciu.

Rys Leo má svůj slovník který se asi nedá nazvat konvenčně slušným ale s jeho postojem k upachtěnému kšeftaři se zvířaty Navratilovi naprosto SOUHLASIM !

Tento pán Rys Leo byl svého času také začínající, hledající informace...tedy už s podstaty
věci poměrně lehce zmanipulovatelný.A právě na takové se tento neřád zaměřuje!

18.1.2016 20:15
atteam

XXX.XXX.153.238

milannn napsal(a):

Milannn

Z velkej miery s vami súhlasím v časti kde pojednávate o spôsobe vedenia diskusií v médiách.

Avšak dovolím si zareagovať na iné veci:

Ok tvrdíte, že ste nováčik na tomto fóre. to čoho ste bol svedkom, je len vyústenie udalostí, ktoré sa vlečú 7 rokov. preto boli spomínané trestné oznámenia a posudky. Pozrite si prosím všetky vlákna takých 5 rokov dozadu (jasné že je to nereálne) a dostanete sa do obrazu.
Súhlasím s vami že šelmička sa tu snažil poradiť, ale 95% ostatných jeho príspevkov boli vysoko neodborné tlachy (čo by sme dokázali prežiť) a útoky na ostatných. A to, si myslím, na odbornom fóre nemá miesto.

Za seba. Ja nič nepredávam ani predávať nebudem. je mi jedno že Navrátil navyšuje ceny. Odomňa korunu neuvidí. Čo mi jako profíkovi jedno neni je fakt, že nejakému zelenáčovi natlachá nepravdy, skreslené informácie o chove a ešte cestou pouráža všetkých ktorí s ním unisono nesúhlasia.
Kúpte si toho leva, ok dojdete o prachy. Lev vám robí zo života peklo, pretože ste na to nebol upozornený. Je to váš prvý lev a ved predsa ten dobrý pán hovoril, že s levom nie sú problémy. Až potial je to viacmenej váš problém a vaša blbosť.. (samozrejme berte to ako modelovú situáciu.) Pre leva je len vykúpením, ked vám dojde trpezlivosť a necháte ho utratiť. To by som ho nazval ako jednoho s tých šťatných. Takže viete kto trpí aniž by za to mohol? Ten lev.

Ste laik a ja vám to neberiem, neposmievam sa, nevyčítam...ale skúste sa vžiť do mojej situácie a do situácie väčšiny tu prítomných, ktorí zvieratám zasvätili svoje životy, a ktorých jednanie pána Navrátila zákonite nenecháva chladnými.

18.1.2016 20:18
chondro

XXX.XXX.18.197

selmicka napsal(a):
Pochybuji, ale přeci SE POKUSÍM - výzva.

Najde se ještě někdo jiný, jako pan Milannn.?

Věcný, nestranný, neuráží, VÍ O ČEM MLUVÍ a "ctí prezumci neviny".cOž je i pilíř demokracie.

Pak by mohla fora i směřovat správným směrem a naplnit záměr majitelu při vzniku for.

Tak už se loučím...

RN

Návrátile když si je vyrobíš budou však to znáš ne no apropu že ti nevadí že je to anymouš
A víš co neplet si demokracii s pokrouceným všiváctvím nebo plet.

18.1.2016 20:30
raduz

XXX.XXX.117.39

milannn napsal(a):

Dobrý večer,

Milannn :

Ono to bohužel není tak jednoduché jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaší obrovskou výhodou je, že jste zde nezažil začátky problémů s postavou p.Navrátila. Já jsem zde před lety zareagoval stejně jako Vy nyní. Snažil jsem se dokonce celou situaci řešit přímo s majiteli webu. Několikrát jsem hovořil s p. Horkou brzy se však ukázalo, že rozumné řešení ze strany admina ani majitele webu není možné. (Upozorńuji že v té době nebyla moderátorkou p.CHERRY1402) Jeden čas admin přistoupil alespoň k blokaci p.Navrátila, bohužel po půlroční odmlce kdy byl p.Navrátilovi umožněn opět přístup na zdejší forum, vše spadlo do starých kolejí...od té doby už není vidět žádná snaha, aby se zdejší situace nějakým lidským způsobem podařila vyřešit. V tuto chvíli jako člověk, který do diskuze vstupuje právě nyní, nemáte nejmenší možnost pochopit důvody kvůli kterým je p.Navrátil tolik "oblíbený" mezi ostatními dikutujícími..
Jsem s Vámi za jedno v tom, že by i ostatní měli lépe vážit slova a zkusit udržet diskuzi ve slušné rovině. Bohužel pokud by na Vás někdo 7let jak říká p.Navrátil házel špínu je z jeho pozice velice těžké udržet emoce na uzdě..
Paradoxně to, že se neorientujete v problematice chovu šelem je zároveń Vaší obrovskou nevýhodou, velice rychle by jste totiž pochopil že s p.Navrátilem se rozumně v této rovině hovořit nedá. Pokud by jste si dal někdy tu práci a zabrousil do prvních příspěvků z roku 2011 v několika vláknech by jste velmi rychle pochopil jakým způsobem probíhá diskuze s tímto pánem.

V době kdy jsem se snažil situaci řešit podobným vstupem jako Vy. Mě p. Navrátil chválil stejně jako nyní Vás, bohužel ve chvíli kdy jsem jej upozornil na několik nesrovnalostí v jeho znalostech (ostatní jistě pamatují "story" kolem jaguarundiho- hyrare, sibřských tygrů, návratem zubrů do české krajiny apod.) okamžitě jsem se dočkal oslovení anonymního laika který si hraje na všeználka, a vůbec neví o čem je řeč. Dokonce se mi dostalo té cti, že jsem prošel lustračním řízením p.Navrátila aby mi pak vítězoslavně mohl zdělit mé skutečné jméno, které jsem mu mohlo i bez toho sdělit přes údaje na mém přihlašovacím profilu..a byl jsem zařazen do stejné skupiny jako ostatní, kteří si dovolili upozornit na chyby ve znalostech p.Navrátila.

Nemám ve zvyku sepisovat takhle sáhodlouhé čtení, ale po té co jsem minulý týden vedl s p. Navrátile zajímavou interní diskuzi kde jsem mu dal prostor k vyjádření celého problému kolem několika přihlašovacích adres pod kterými zde ostatní napadal a dokonce sám na sebe pěl chválu, jsem se rozhodl odpovědět Vám, aby jste si udělal také úsudek o druhé straně. Pravda přiznávám, že nejsem zrovna velkým fanouškem p.Navrátila. ale i tak se k němu snažím chovat slušně.

Kupodivu i přes to dokáži zcela bez problémů komunikovat i s ostatními a nikdy jsem neměl jediný problém. S pozdravem Raduz 07.

18.1.2016 20:42
milannn

XXX.XXX.90.222

atteam napsal(a):
Milannn

Z velkej miery s vami súhlasím v časti kde pojednávate o spôsobe vedenia diskusií v médiách.

Avšak dovolím si zareagovať na iné veci:

Ok tvrdíte, že ste nováčik na tomto fóre. to čoho ste bol svedkom, je len vyústenie udalostí, ktoré sa vlečú 7 rokov. preto boli spomínané trestné oznámenia a posudky. Pozrite si prosím všetky vlákna takých 5 rokov dozadu (jasné že je to nereálne) a dostanete sa do obrazu.
Súhlasím s vami že šelmička sa tu snažil poradiť, ale 95% ostatných jeho príspevkov boli vysoko neodborné tlachy (čo by sme dokázali prežiť) a útoky na ostatných. A to, si myslím, na odbornom fóre nemá miesto.

Za seba. Ja nič nepredávam ani predávať nebudem. je mi jedno že Navrátil navyšuje ceny. Odomňa korunu neuvidí. Čo mi jako profíkovi jedno neni je fakt, že nejakému zelenáčovi natlachá nepravdy, skreslené informácie o chove a ešte cestou pouráža všetkých ktorí s ním unisono nesúhlasia.
Kúpte si toho leva, ok dojdete o prachy. Lev vám robí zo života peklo, pretože ste na to nebol upozornený. Je to váš prvý lev a ved predsa ten dobrý pán hovoril, že s levom nie sú problémy. Až potial je to viacmenej váš problém a vaša blbosť.. (samozrejme berte to ako modelovú situáciu.) Pre leva je len vykúpením, ked vám dojde trpezlivosť a necháte ho utratiť. To by som ho nazval ako jednoho s tých šťatných. Takže viete kto trpí aniž by za to mohol? Ten lev.

Ste laik a ja vám to neberiem, neposmievam sa, nevyčítam...ale skúste sa vžiť do mojej situácie a do situácie väčšiny tu prítomných, ktorí zvieratám zasvätili svoje životy, a ktorých jednanie pána Navrátila zákonite nenecháva chladnými.

Ano, s vaším pohledem naprosto souhlasím.
Co se týká posledního odstavce, to je samozřejmě úplně jiný aspekt, v chovu jakýchkoli zvířat snad ten nejstěžejnější.

18.1.2016 21:16
selmicka

XXX.XXX.248.241

Dovolim si upozornit, že vlákno od zadavatelky zní:

Výběr zvířete.

To zajimá zadavatelku a né něco jiného.

A jsme zase tam, kde jsme být nechtěli.

Nebo lépe chtěli?

Kdo ví...

18.1.2016 21:27
milannn

XXX.XXX.90.222

Omlouvám se, téma jsem z části narušil já.

18.1.2016 21:34
chondro

XXX.XXX.18.197

Vidí si ten navrátil na špičku nosu? O pár v stupů vejš nabádá další aby v duchu Milannna psali mimo téma poněvadž jeho vstup mimo téma bezesporu je.

18.1.2016 21:59
atteam

XXX.XXX.153.238

milannn napsal(a):

Nevadí, aspoň vidíte, že pokud ste akoby stal za Navrátilom, tak to bolo presne jak píše chondro - dakoval a nabádal aj ostatných. Urobil ste chybu že ste so mnou súhlasil. Síce ste sa chvalabohu nedočkal urážok a polemizovaní o vašej identite, ale zistil ste, že odrazu je treba zmeniť tému. Predpokladám že ste inteligentný človek s nadhladom, takže si dokážete na základe uvedeného urobiť obraz. Videl ste reakcie oboch strán.

Téma jste zčásti narušil, ale vďaka za to... čtenař posoudí sám :).

18.1.2016 22:04
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Já už snas na závěr taky trochu.

´´Tento pán Rys Leo byl svého času také začínající, hledající informace...tedy už s podstaty
věci poměrně lehce zmanipulovatelný.A právě na takové se tento neřád zaměřuje!´´ - Ano od této doby nemohu Navrátila ani cítit. Poté se nabalilo ještě pár věcí, které provedl mím kamarádům- Jeho zákaz do K.Varů je opodstatněn dalším podvodem u kterého nedodal papíry k šelmě. Paradoxně by ho tito lidé rádi v K.Varech ale potkali

´´Podvedl tento pán někoho? Je o tom důkaz, je rozhodnuto soudem? Tak proč je ještě na ifauně?´´ - Podvod někoho v soukromí není důvodem vyhození z Ifauny přece. Podvod jeden jsem uvedl, druhý též na muže z Karlovarska- záloha 2000, - na rychlejší sehnání a už se nikdy Navrátil neozval. Nejsou to lidi, kterym tyto penize chybí ale myslím si, že ty následky mu za dvojku nestojí

´´Najde se ještě někdo jiný, jako pan Milannn.?´´ -Ano najde, je jich v jeho PC ještě cca 3O? Robin, ...

´´že ti nevadí že je to anymouš ´´ -nene to neva, když se mu to hodí. No komu se nehodí jeho vlastní příspěvky

Teď to tady bude: Milannn je Bůh, prosím Milannna k vyjádření, zvu Milannna na nezávaznou návštěvu našeho chovu, Milannn jediný ví kdo je na straně pravdy...
Romane, to tetování, co jsi mi poslal ti schvaluju- snad nevadí, že ho zveřejním?!

18.1.2016 22:17
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Romane, bylo by slušné mít na všechny stejný metr a dát tedy Milannnovi rozsáhlou lekci o anonimitě jako jsi již zde rozdával. Napsat mu taky psychologický posudek na základě jeho anon. vystupování zde. Prosil bych o vélký výsměch jeho osobě ze tvé strany jak to běžně anonymům děláš.
Milannn, to není nic osobního na Tebe z mé strany. Ale pan Etiketa by se měl ke všem chovat stejně, ne?

18.1.2016 22:19
atteam

XXX.XXX.153.238

Rys.leo

´´že ti nevadí že je to anymouš ´´ -nene to neva, když se mu to hodí. No komu se nehodí jeho vlastní příspěvky

:) :) :) snad si nemyslíš, že Milannn je další Navrátilov nick. To si dovolím nesúhlasiť. Pravopis, stylistika...neeeee...maximálne...a to opakujem...v krajnom prípade...som ochotný veriť že to je nejaký člen rodiny alebo tak...ale dufam že sa mýlim...ale sám Navrátil. To by nedal :).

18.1.2016 22:36
cherry1402

XXX.XXX.39.3

atteam napsal(a):
Rys.leo

:) :) :) snad si nemyslíš, že Milannn je další Navrátilov nick. To si dovolím nesúhlasiť. Pravopis, stylistika...neeeee...maximálne...a to opakujem...v krajnom prípade...som ochotný veriť že to je nejaký člen rodiny alebo tak...ale dufam že sa mýlim...ale sám Navrátil. To by nedal :).

Nedůvěra - toto je další problém a dítko pana Navrátila. Když se tady objeví někdo nový, nikdo už nevěří, že to není sám Navrátil nebo nějaký jím najatý komplic. V minulosti jsme si zde všichni užili s jeho klony dost a dost-a že jich bylo aspoň 30.

18.1.2016 22:58
milannn

XXX.XXX.90.222

Pánové,
chápu, že i rysi mají své dny, ale od srdce jsem se musel zasmát. Opravdu, pana Navrátila neznám. Ale pochopil jsem, že zdejší diskuze je poněkud uzavřená komunitní záležitost a že nedokážu dostatečně pochopit její zákonitosti.
Mimochodem, moje historie a příspěvky jsou dostupné, možno ověřit, že nejsem "dítě" pana Navrátila. I když, i opačný názor je mi to vcelku jedno.

18.1.2016 23:19
cherry1402

XXX.XXX.39.3

milannn napsal(a):
Pánové,
chápu, že i rysi mají své dny, ale od srdce jsem se musel zasmát. Opravdu, pana Navrátila neznám. Ale pochopil jsem, že zdejší diskuze je poněkud uzavřená komunitní záležitost a že nedokážu dostatečně pochopit její zákonitosti.
Mimochodem, moje historie a příspěvky jsou dostupné, možno ověřit, že nejsem "dítě" pana Navrátila. I když, i opačný názor je mi to vcelku jedno.

Na zdejší diskuze chodívalo dost lidí, ale postupně kvůli p. Navrátilovi odcházeli, až se z toho stala, jak píšete, komunitní záležitost. Vydrželi jen ti nejotrlejší a ti, kterým jde o dobro zvířat. Já jsem nenapravitelný optimista a na všem hledám to dobré, takže věřím, že jste někdo jiný než Navrátil.

19.1.2016 01:57
cherry1402

XXX.XXX.39.3

selmicka napsal(a):
Vážený neznámý.

Velice děkuji za Váš čas, který jste věnoval zdejší 7 LETÉ "válce", bohužel vedené osobou ženského pohlaví a nestranně posoudil situaci a sdělil svuj názor.

Je vyjimečné a pěkné, že jsou lidé, kteří vyjádří svuj názor.Je jich jako šafránu.
Ale i šafrán je koře
ním šivota, at je jej pouze špetička.

Děkuji

Roman

RN

Tak jste si okořenil život, hodil na mě svou vinu za zdejší 7letou válku mezi Vámi a desítkami jiných lidí a jste spokojený. A my ostatní bychom zase byli spokojení, kdybyste nám umožnil diskutovat slušně, normálně a k věci tím, že odtud odejdete.

19.1.2016 09:30
selmicka

XXX.XXX.248.241

milannn napsal(a):

Nemusíte se omlouvat, vaše částečné narušení bylo vyjádřením k smršti toho mladíka 23 let ve vulgaritách, ZÁSADNĚ je VŽDY mimo mísu vlákna s rudým hadrem - selmicka, což vyhovuje některým učastnikum, zejména p. juttnerové - MODERÁTORCE.

Kdyby tomu tak nebylo, tak každý jeho příspěvek, vždy s vulgarismy a urážkami dle pravidel for okamžitě maže, což se stalo POPRVÉ za existence for na základě vašeho prvního vstupu.

Proto si mohu dovolit poznámku - vyhovuje.

Už je vše smazáno z tohoto vlákna pod vstupem toho hošíka.

.Bohužel.

Následné příspěvky pusobí potom tak nějak vytrženě z kontexu.

Zásadní hurikán narušení vláken vždy přichází od moderátorky p. Juttnerové.

Stačí, pokud jakýkoliv příspěvek nese značku - selmicka.

Její komplex k mužským chovatelum šelem patří do ranného období, kde kupovala 2 rysy kanadské od kolegy.

Příběh tento je k dohledání.

PS. VŠEM CO JSTE SE OZVALI NA INTERNÍ SDĚLENÍ PODĚKUJI A POSTUPNĚ SE POKUSÍM ODPOVĚDĚT.

S pozdravem

RN

19.1.2016 09:44
selmicka

XXX.XXX.248.241

Ano přispěli 4 chovatele za 7 LETÉ období - kočkovitých šelem. A NIKDO JINÝ z chovatelu šelem.

Ano jejich příspěvky nejsou nakloněny jak zdejším přispívajicím, tak p. Juttnerové.

Lze je dohledat.

Chovají: rysy, lvy, levharty.

Ano jsme spolu stále v osobním styku.

Zájem zde nemají z duvodu mnou uvedených.

PS: to jenom pro přádek.

Případné zájemce o exot. zvířátka uvítám na interním sdělením.

RN

19.1.2016 10:33
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Tak za 1. mi není zdaleka 23 ty vševěde! Tedy hošík už dávno nejsem, ale aspon si nemusim barvit hlavu a vousy na černo

Za 2. nemusíš furt zdůraznovat, že pani Juttnerová (všímáš si, s velkým písmenem) je moderátorkou. My to všichni chápem a respektujem, jen tobě to nějak vadí.

Za 3. vymazání neproběhlo na základě Milannnovo vstupu ale ne základě mé žádosti. Čteš to tady vůbec?

Za 4. všechno pod mím vstupem je zde smazáno? Ty to tady fakt nečteš. Ty příspěvky tak vypadaj. Sedneš a píšeš, co tě zrovna napadne.

A ty chceš tady někoho moralizovat o nepodložených lžích?

Chceš to podložit fotkou občanky? Nebo mam falešnou, mami?

19.1.2016 10:46
rys.leo

XXX.XXX.158.238

cherry1402 napsal(a):
Tak jste si okořenil život, hodil na mě svou vinu za zdejší 7letou válku mezi Vámi a desítkami jiných lidí a jste spokojený. A my ostatní bychom zase byli spokojení, kdybyste nám umožnil diskutovat slušně, normálně a k věci tím, že odtud odejdete.

Jak zabráníte fotbalistům si okopávat nohy a hádat se? Vemete jim z hřiště míč!
Nebo je druhá varianta. Vyhodíte fotbalisty a na hřišti zůstane jen ten míč.
Chcete se koukat na 11 fotbalistů, nebo na samotnej okopanej míč?

Myslím, že tohle stojí za uvážení a hlavně k zamyšlení vedení Ifauny.

Je pravda, že tu nejsme nikdo svatý ale když tu nebude ten hlavní rušivý element, kterej je odsud vyhazován už léta, věřím, že se Ifauna opět postaví na nohy

Byl bych rád, kdyby se k tomuto mohlo vedení vyjádřit a objasnit, proč nestojí o zastavení těchto hádek.99,7% je a bylo vedeno práve s Navrátilem

19.1.2016 12:16
selmicka

XXX.XXX.248.241

Zamyšlení.

K čemu bylo založeno toto vlákno?

Domnívat se mužu, mýlit také.

Pouze zadavatelka by mohla věc osvětlit.

Podotknu, že jsem ji odpověděl slušně, tak jak žádala.
Zustala ještě odpověd od druhého přispívajicího.

Třetí přispívajicí, zdejší mladíček byl vymazán pro sprostou vulgaritu.

Přesto si našli čas 2 přispívajicí.

Zadavajicí již nemá zájem ani zmínkou se připomenout.

Tak je tomu i na ostatních vláknech založených jí 12.1.2016 s vyjimkou jednoho vstupu 13.1.2016 kde ji taktéž slušně přispívajicí poradili.

RN

22.1.2016 19:57
selmicka

XXX.XXX.248.241

13.1.2016 zadavatelka vehementě žádá radu zde a na ostatních sekcích.
Od doby vstupu 13.1.2016 mlčí.
Nějak ji již nezajímá, zda jí někdo odpověděl.
Nějak ani nevstoupila na žádná vlákna.

Zamyslíme se.

Kdo si tu asi hrál?

I podobné nové vláko s lvíčetkem...?

jojo, to je...

22.1.2016 20:30
cherry1402

XXX.XXX.39.3

Zadavatelka odpověď dostala, asi jí stačila a nemá důvod se účastnit další diskuze mimo téma.

23.1.2016 08:44
selmicka

XXX.XXX.248.241

Ten kdo zadal téma pod Tessee do 4 sekcí 12.1.2016, poslední vstup zadavatele 13.1.2016 10:06.

První reakce v odpovědi 14.1.2016 10:36.
Posleze následují další.

Zadavatel JIŽ NEVSTOUPIL od založení vlákna, tudíž i malému dítkovi je jasné, že jej odpověd "nezajímala" nebo spíše zadavatel sledoval celé dění pod svoji zde stálou nickou o což mu šlo.

Budíš.

Ale ta ODPOVĚD moderátorky...hmm...

Věřím, že již pochopili všichni...

23.1.2016 11:17
raduz

XXX.XXX.117.39

Ano skutečně pochopili všichni, zadavatelka prostě a jednoduše hledá zvíře, které by si mohla pořídit a tak to zkouší na všech sekcích, nejspíš se jedná o mladší ročník, který ještě nemá jasno co by si vlastně chtěla pořídit. Takových, kteří tento dotaz vloží je zde spousta. A málokdy se stane, že by odpověděli. Zdá se mi to nebo se opět jen snažíte naznačit, že vlákno založila p.Cherry? p. Návrátile co kdyby jste místo Vašich konspiračních teorií proti Vaši osobě zkusil oslovit p.Horkou nebo admina sám a vyjasnit si některé věci osobně. Možná, že by jste pak zjistil i důvod proč pozici moderátora nenavrhli Vám, ale právě p. Cherry když Vám tato skutečnost tolik leží v žaludku.

23.1.2016 12:13
selmicka

XXX.XXX.248.241

Vím, že vše musite obrátit s utokem, jak jste opět prokázal.

Pokud někdo NECHCE chápat, že zadávajicí skončil tím, že zadal 4 temata a již se ani nepodival, jaké byly reakce. ( Pro ty co mlží a nechtějí chápat nebo jim to inteligence nedovolí - stačí otevřít zadavatele a víme o jeho vstupech do diskuse v den a hodinku )
¨Ano, zadavatel se podíval, ale pod jinou a stálou svoji nickou a to se dívá stále.Je to tu celkem běžné.

Post mederátora je věcí a svědomím jiných, nevytvářejte ve své hlavince konspirační teorie, kdo by chtěl či nechtěl jím býti.

Ale právě takové postoje jsou vám vlastní.A tvrzení o vašich slušných vstupech do diskuse pusobí velmi usměvně.

Stálým překrucováním faktu nedocílite toho o co se stále snažíte.
Ani ze čtanářu neuděláte blce, kteří vám budou nakloněni, zejména vašim vyjádřením k MLČENÍ JEHNÁTEK - apropos k mlčení tessee,

Za mne jsem sdělil svuj názor, za ty leta spíše přesvědčení o tomto vláknu.
Nemám již duvodu nadále o čemkoliv diskutovat.

Čtenáři mohou posoudit o co tu stále leta jde, především ti co sem chodí pravidelněji.

Takových vláken zde bylo nasázeno VÍCE.
Proč?

Odpoví si každý sám...

RN

23.1.2016 12:34
raduz

XXX.XXX.117.39

Jak sem již jednou psal přemýšlíte když píšete odpověd?

Můžete mi objasnit význam této Vaší věty:
Ano, zadavatel se podíval, ale pod jinou a stálou svoji nickou a to se dívá stále.Je to tu celkem běžné.

JAK MŮŽE MÍT NĚKDO JINÝ A PŘITOM STÁLÝ nick? Vždyť Vy ani nevíte co vlastně píšete.

24.1.2016 10:27
raduz

XXX.XXX.117.39

Dobré ráno,

Rád bych věděl z jakého důvodu byly vymyzány poslední příspěvky? V jejich obsahu nebylo nic proti pravidlům ifauny. Takový způsob promazávání diskuze je naprosto zbytečný!

24.1.2016 11:07
selmicka

XXX.XXX.248.241

Dobrý den,

už začínate chápat?

Co to je střet zájmu?

O TO JDE ZDE TAKÉ A PŘEDEVŠÍM:

24.1.2016 11:19
raduz

XXX.XXX.117.39

Pane Navrátile,

poslední příspěvky, které byly vymazány nahrály do karet pouze Vám. Protože by jste stejně nebyl schopen na ně odpovědět. Skutečně si myslíte, že by je proto vymazala moderátorka zdejšího fora aby Vám tím pomohla když spolu máte tak skvělý a přátelský vztah? Zamyslete se trošku...

Je sice chvályhodné, že admin měl alespoň nějakou snahu se situací zde něco dělat, ale tímto způsobem tomu tedy rozhodně nepomůže! 99% Příspěvků ve zdejší sekci nemá nic společného z dotazy ohledně chovatelství, takže je víc než úsměvné že najednou zmizí poslední dva příspěvky. To už bych spíše pochopil vymazání komplet celého vlákna to by dávalo větší smysl.

Bylo by dobré kdyby se zde k celé věci opravdu vyjádřil ADMIN! Sám nemám nejmenší problém s blokací i své vlastní adresy stejně tak jako s blokací ostatních zúčastněných aby se situace v této sekci konečně vyřešila! Chápu, že kvalitu diskuze určují sami její účastníci, ale pokud překračují hranice slušnosti je tu od toho ADMIN aby zjednal pořádek. Více se k tomuto již nehodlám vyjadřovat.

24.1.2016 11:22
selmicka

XXX.XXX.248.241

raduz napsal(a):
Dobré ráno,

Rád bych věděl z jakého důvodu byly vymyzány poslední příspěvky? V jejich obsahu nebylo nic proti pravidlům ifauny. Takový způsob promazávání diskuze je naprosto zbytečný!

O to moderátorce zde jde.

Aby vlákno po smazání budilo dojem, o který stále vuči selmicce usiluje nějaký rok.

To je střet zájmu - a kozel zahradníkem.

Je vidět, jak se bojí pera, jako čert kříže.

Slovo má kolikráte větší moc než zbran.

Pravda ve smázlých příspěvcích mlčení tessee odkryla praktiky a colorit zdejších nicek.

Ano - tento příspěvek bude vymazán obratem - číha a čeká na reakce - moderátorka.

Váš bude možná taktéž smazán...
Uvidíte.

Svoboda tisku se zde plete s hrubým napadáním, urážením a vymýšlení lží na druhé přispívajicí.

Příspěvky neporušujicí pravidla jsou mazány, jak jste se vyjádřil.

Tomu říká moderátorka svoboda tisku.
Svoboda pro ní - v moci ji dané... a zneužívané.

BERME TO JAKO FAKT, KTERÝ MY NEZMĚNÍME.
NENECHÁME SI KAZIT PĚKNÝ DEN JEDNOU OSUBKOU A POSTAVIČKOU V SUKNI NA ZDEJŠÍCH VLÁKNECH - MODERÁTORKOU.

RN

24.1.2016 14:40
selmicka

XXX.XXX.248.241

raduz napsal(a):
Pane Navrátile,

poslední příspěvky, které byly vymazány nahrály do karet pouze Vám. Protože by jste stejně nebyl schopen na ně odpovědět. Skutečně si myslíte, že by je proto vymazala moderátorka zdejšího fora aby Vám tím pomohla když spolu máte tak skvělý a přátelský vztah? Zamyslete se trošku...

Je sice chvályhodné, že admin měl alespoň nějakou snahu se situací zde něco dělat, ale tímto způsobem tomu tedy rozhodně nepomůže! 99% Příspěvků ve zdejší sekci nemá nic společného z dotazy ohledně chovatelství, takže je víc než úsměvné že najednou zmizí poslední dva příspěvky. To už bych spíše pochopil vymazání komplet celého vlákna to by dávalo větší smysl.

Bylo by dobré kdyby se zde k celé věci opravdu vyjádřil ADMIN! Sám nemám nejmenší problém s blokací i své vlastní adresy stejně tak jako s blokací ostatních zúčastněných aby se situace v této sekci konečně vyřešila! Chápu, že kvalitu diskuze určují sami její účastníci, ale pokud překračují hranice slušnosti je tu od toho ADMIN aby zjednal pořádek. Více se k tomuto již nehodlám vyjadřovat.

Opět utočite zbytečně.
Příspěvky byly vymazány mé s odkazem na nereakci zakladatelky.

Jak jste vyzval moderátorku, proč byly vymazany, když NEPORUŠOVALY PRAVIDLA diskusí.

Měl jste obavy, aby vás za příspěvek neblokla - jak píšete, pouze vás vymazala, jak jsem já psal.

Prostě je ubožáček, musíme se s tím smířit.
Nic nezbývá - ona má moc mazat - kdy si zamane a hlavně, aby manipulovala DISKUSI.

Což vesele dělá.

Váš příspěvek s dotazem byl V Y M A Z Á N.

Nehodil se jí do krámu - moderátorce.

Ted z toho vzniká pěkný paskvil s cílem na selmicku.

Mazala a mazala, poněvadž ona je všemohoucí.

Zde muže mazat.

Ale v životě jiní mažou za ní.

Však dobře ví.

Tam moc nemá.

Trocha se pobavte, než to smaže...

24.1.2016 15:34

raduz napsal(a):
Pane Navrátile,

Dobrý den,
příspěvky byly adminem vymazány na žádost paní moderátorky této rubriky. Bohužel byly vymazány i nenahlášené příspěvky, aby byl alespoň minimálně zachován kontext celého vlákna – ten však těmito zásahy samozřejmě utrpí naprosto vždy. S paní moderátorkou došlo tedy ke vzájemné dohodě, že budou mazány pouze příspěvky, které ona nahlásí. Děkuji vám za pochopení.
S pozdravem
admin.

24.1.2016 16:55
selmicka

XXX.XXX.248.241

A jsme tam, kde chtěla být moderátorka.

Stálý střet zájmu kozla zahradníka.

A jedeme dál...

24.1.2016 18:37
selmicka

XXX.XXX.248.241

Dovolím se vyjádřit k vláknu zadavatele pod pseudonymem Tessee.

A to z duvodu vymazání mých příspěvku k příspěvku Tessee v souladu s PRAVIDLY moderované diskuse, což zduraznil přispívajicí Radus.

Prý byl vymazán taktéž nedopatřením, jak získal odpověd admina.

Již sám příspěvek od Tessee, vložen do 4 sekcí ifany 12.1. a poslední jeden13.1.2016 hovoří sám za sebe.

Žadatelka obšírně žádá chovatele o radu, které se ji dostalo na tomto vláknu, ale i na dalších.Její delší příspěvek pusobí na laika věrohodně.

Avšak její zájem ochabl již 13,1,2016 vložením do 4 sekcí, bez zájmu o odpověd.
Zlobte se na mne nebo ne.

Není to lidsky řečeno divné?

Budiž, nemá cenu to řešit, asi si někdo udělal šprtouchlata.

Ano, odpověděl jsem docela obsáhle a co jsem za to sklidil není již patrné, protože příspěvky bez porušení dikuse byly smazány - opět se budu opakovat, příspěvek přispívajicího raduz, kde upozornoval na smazání nezávadných příspěvku byl taktéž smazán.

Celé vláknbo pusobí zmatečně, tak jsem si dovolil ve vší slušnosti na to upozornit.

Podotknu, že již při přečtení vlákna jsem se zamyslel a pochyboval o tom, že se jedná o dotaz skutečný a ne sem podsunutý k vzedmutí vln na foru.

Odpověděl jsem a dostalo se mi toho, co jsem očekával.Utvrdil jsem se v mých pochybnostech.

Bohužel nereakce Tessee mne v tom stále více utvrzuje.

Připouštím, že se mohu i mýlit a Tessee má problém, ji znemožnujicí vstup na diskusi, aby se dozvěděla, zda si někdo našel svuj čas, který ji věnoval a odpověděl ji na její dotaz.

Mýliti se je lidské.

NIKDO NEJSME NEOMYLNÍ.

Možná, že sem Tessee s odstupem času vstoupí a mé pochybnosti uvede na pravou míru,

Chci věřit, že admin v případě doporučení moderátorky posoudí tento muj příspěvek a nevymaže jej.

Děkuji za nestrannost.
Přeji všem dobrou noc

S pozdravem

RN

18.8.2017 19:11
selmicka

XXX.XXX.248.220

milannn napsal(a):

Zde se jasně vyjádřil pán pusobící na ifauně trochu delé, což lze dohledat kliknutím na jeho profil a zmrknout i hodnocení čtenářu.

18.8.2017 23:27
selmicka

XXX.XXX.248.220

milannn napsal(a):
rys.leo: Nezlobte se, ale to, co píšete, dokládá jen a jen to, jak moc mimo jste právě vy.

Nechovám exotické zvíře, ani se nijak hluboce nezajímám o chov takového, dá se říct náhodou jsem otevřel tuto sekci. Selmicka (RN) tady odpovídá na víceméně naivní dotaz, ale přesto si našel čas a dal si tu práci. Odpovídá věcně, ochotně a hlavně slušně. To, jestli si z jeho rad zadavatelka něco vezme, je jen a jen na jejím uvážení. Stejně tak to, jestli mu dá za morče 10 tisíc Kč nebo za andulku 5 tisíc.
Píšete o "komárech", ale ve skutečnosti máte podobné uvažování, co se trhu týče. Pán prodává předražená zvířata? Dokonce kryply? No tak je od něj nekupujte, nikdo vás nenutí. Vás ani nikoho jiného. Existuje milion věcí na světě, které jsou velmi drahé, předražené a přesto si najdou svého kupce. Tomu se říká trh a urážkami konkurenci nepotopíte. Ale chápu, za komárů se takto neuvažovalo.

No a věc poslední, nejpodstatnější: Nikdo, kdo se přijde normálně slušně poradit nebo si jen přečíst diskusi, není zvědavý na vulgární a urážlivé příspěvky jako je ten váš. Naprosto dostatečně ukazuje váš charakter.

19.8.2017 09:28
chondro

XXX.XXX.18.197

raduz napsal(a):
Dobrý večer,

Milannn :

Ono to bohužel není tak jednoduché jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaší obrovskou výhodou je, že jste zde nezažil začátky problémů s postavou p.Navrátila. Já jsem zde před lety zareagoval stejně jako Vy nyní. Snažil jsem se dokonce celou situaci řešit přímo s majiteli webu. Několikrát jsem hovořil s p. Horkou brzy se však ukázalo, že rozumné řešení ze strany admina ani majitele webu není možné. (Upozorńuji že v té době nebyla moderátorkou p.CHERRY1402) Jeden čas admin přistoupil alespoň k blokaci p.Navrátila, bohužel po půlroční odmlce kdy byl p.Navrátilovi umožněn opět přístup na zdejší forum, vše spadlo do starých kolejí...od té doby už není vidět žádná snaha, aby se zdejší situace nějakým lidským způsobem podařila vyřešit. V tuto chvíli jako člověk, který do diskuze vstupuje právě nyní, nemáte nejmenší možnost pochopit důvody kvůli kterým je p.Navrátil tolik "oblíbený" mezi ostatními dikutujícími..
Jsem s Vámi za jedno v tom, že by i ostatní měli lépe vážit slova a zkusit udržet diskuzi ve slušné rovině. Bohužel pokud by na Vás někdo 7let jak říká p.Navrátil házel špínu je z jeho pozice velice těžké udržet emoce na uzdě..
Paradoxně to, že se neorientujete v problematice chovu šelem je zároveń Vaší obrovskou nevýhodou, velice rychle by jste totiž pochopil že s p.Navrátilem se rozumně v této rovině hovořit nedá. Pokud by jste si dal někdy tu práci a zabrousil do prvních příspěvků z roku 2011 v několika vláknech by jste velmi rychle pochopil jakým způsobem probíhá diskuze s tímto pánem.

V době kdy jsem se snažil situaci řešit podobným vstupem jako Vy. Mě p. Navrátil chválil stejně jako nyní Vás, bohužel ve chvíli kdy jsem jej upozornil na několik nesrovnalostí v jeho znalostech (ostatní jistě pamatují "story" kolem jaguarundiho- hyrare, sibřských tygrů, návratem zubrů do české krajiny apod.) okamžitě jsem se dočkal oslovení anonymního laika který si hraje na všeználka, a vůbec neví o čem je řeč. Dokonce se mi dostalo té cti, že jsem prošel lustračním řízením p.Navrátila aby mi pak vítězoslavně mohl zdělit mé skutečné jméno, které jsem mu mohlo i bez toho sdělit přes údaje na mém přihlašovacím profilu..a byl jsem zařazen do stejné skupiny jako ostatní, kteří si dovolili upozornit na chyby ve znalostech p.Navrátila.

Nemám ve zvyku sepisovat takhle sáhodlouhé čtení, ale po té co jsem minulý týden vedl s p. Navrátile zajímavou interní diskuzi kde jsem mu dal prostor k vyjádření celého problému kolem několika přihlašovacích adres pod kterými zde ostatní napadal a dokonce sám na sebe pěl chválu, jsem se rozhodl odpovědět Vám, aby jste si udělal také úsudek o druhé straně. Pravda přiznávám, že nejsem zrovna velkým fanouškem p.Navrátila. ale i tak se k němu snažím chovat slušně.

Kupodivu i přes to dokáži zcela bez problémů komunikovat i s ostatními a nikdy jsem neměl jediný problém. S pozdravem Raduz 07.

Tak nějak to je...

19.8.2017 19:08
selmicka

XXX.XXX.248.220

Léta běží Vážení.

Tak nějak z nostalgie.

Jak pan Milan rozebral situaci a chování p. Jutnerové jako moderátorky ( stačí si přečíst příspěvky její v tomto vláknu, ba více vláken...)

Stále vykřikovala, že mé vstupy jsou v rozporu s pravidly a mazány, aby "zamotala" smyslem daného vláknma, které mazáním získalo mínus.
Nemazala příspěvky jiných přispívajících s "jadrnými " výroky, které jsou i v tomto vláknu a zejména v jiných K PŘEČTENÍ.

Jak se zminuje Jutnerová i v příspěvcích tohoto vlákna, jak jsem chodili" desítky" přispívajicí, ale k vuli osobě p. N přestali.
Samozřejmě i čtenář neznalý celého dění, pochopí, že je to směšné a rok a pul absence p. N na tomto vlákně ukázal skutečný zájem udajných přispěvovatelu a zejména moderátorky p. Jutnerové. Která ztvrdí, že ona jedna z mála zustala a " bojuje" prý o blaho zvířat.
Jak pan n. přestal zde působit. blaho zvířat přestalo Jutnerovou bavit.

I ostatní přestali mít zájem o dění kolem šelem.

Již od začátku bylo velmi snadné NA STÁLO ZABLOKOVAT p. N vstup na veškerá fora i fauny.

Že se tak občas nakrátko stalo a nikdo nediskutoval, tak zase vpustili p. N do areny aby se něco dělo.

A tak to trvá až do dnes a to bez blokace.

Všichni aktéři ustali v diskuzích, blaho zvířat je nezajímá a natož chov, aby zde diskutovali a předali eventuálně i své zkušenosti v chovu.
Směšné tvrzení, že příčinou je p. N.

Blokace by to vyřešina.

Podstatou je hluboký nezájem o jakoukoliv diskuzi o chovu šelem.

To potvrzuje absence zučastněných před osmi roky.

Ticho po pěšině.

Jen já jsem zde zustal v rovině chovatelství a chondro v rovině anonyma - zoufalce - pronásledovatele.

Dobrou věcí je profil s tel. číslem.

Musím potvrdit, že již málo kdo napíše dotazy na vlákno, ale přímo zavolá nebo píše na profil.
Dozví se co požaduje a zamezí urážkám na vlákně.

Veškerá komunikace již probíhá tímto směrem telefonicky nebo písemně.

Léta pusobení zde přinesla mnoho ovoce.

Nové přátelé a známe v chovu, i obchodu.

I mladí chovatelé, kteří "vyrostli" i na těchto forech jsou se mnou v kontaktu i přátelském vztahu. I nějaká ta šelma v pruběhu celé, letité diskuze našla nový domov s mojí pomocí čtenářum for.

Není i nezajimavé, že obec Sopřeč zustává "mekou" -. smích - chovu i velkých kočkovitých šelem, nejen malých i obchodním místem pro uspokojení nových zájemcu o šelmu.

Chovatel ve středních letech pokračuje v chovu i prodeji v Sopřeči.

Oba jsme vstřícní všem novým zájemcum v jejich požadavcích nejen na zajištění šelmy, ale i radou v chovu., pokud projeví zájem.

A to by mělo jít i v diskuzích.

Není však nad osobní návštěvu.
Podotknu, že v dosahu 10 - cca 18 km je tu několik chovatelu, co mají jak velké šelmy - lvy, tygry, tak malé šelmy.

Nejsme tu sami s kolegou a nemusí se nikdo vázat pouze na Sopřeč.

Což je i dobře a ocení to zejména demokraticky smýšlející jedinec.
Ale i každý laik, který si udělá pak na vše názor sám.

A to je pak naplnění faktické diskuzích na vláknech ifauny v oboru chovu kočkovitých šelem.

Všem čtenářum ifauny a chovatelum šelem pozdrav
ze Sopřeče přeje
RN

Přidejte reakci

Přidat smajlík