Jakou kočkovitou šelmu byste doporučili začátečníkovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2016 12:24
Jakub15

XXX.XXX.47.185

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli tady není nějaký chovatel ke kterému bych se mohl zajet podívat a zeptat co budu potřebovat a popřípadě jaká kočkovitá šelma by pro mě jako začátečníka byla nejvhodnější. Za rady Děkuji

30.1.2016 13:40
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Kubíku, Kubíku...
To nemyslíš vážně? Zase si potřebuješ z někoho vystřelit?

Tento chlapec si střílí z chovatelů, je mu 14 a otravuje hlavne v noci s dotazy tipu: Muzu dat rysovi slepici i se zabákem? Vše umí a nic není problém
Takže jen aby si někdo ze sebe nenechal udělat pěknej den

30.1.2016 16:12
lidule

XXX.XXX.117.206

rys.leo napsal(a):
Kubíku, Kubíku...
To nemyslíš vážně? Zase si potřebuješ z někoho vystřelit?

Tento chlapec si střílí z chovatelů, je mu 14 a otravuje hlavne v noci s dotazy tipu: Muzu dat rysovi slepici i se zabákem? Vše umí a nic není problém
Takže jen aby si někdo ze sebe nenechal udělat pěknej den

Tak v tom případě bych doporučila plyšovou

30.1.2016 17:12
selmicka

XXX.XXX.248.241

Pokud jste skutečný a máte zájem, mužete zavolat na mé číslo - je v profilu selmicka.

Zodpovím Vám dotazy.které budete chtít položit., tak, jak jsem zodpověděl dotazy i jiným zájemcum o šelmy.

RN

30.1.2016 18:53
atteam

XXX.XXX.153.238

Jakub15 napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli tady není nějaký chovatel ke kterému bych se mohl zajet podívat a zeptat co budu potřebovat a popřípadě jaká kočkovitá šelma by pro mě jako začátečníka byla nejvhodnější. Za rady Děkuji

Zdravím, doporučujem vám aby ste sa nakontaktoval na najbližšiu ZOO vo vašom okolí a na všetko sa opýtal tam. Určite sa nájde niekto kto vám rád a hlavne fundovane poradí. Prekupníkov, podvodníkov a nevzdelancov nenavštevujte ani im netelefonujte, doplatili by ste na to.

30.1.2016 19:33
selmicka

XXX.XXX.248.241

Není problémem dát info.
Nechme rozhodnutí na těch, co by měli eventuelně i zájem o šelmy nyní, v budoucnu.

31.1.2016 13:58
stovi

XXX.XXX.112.229

Pokud to myslíš vážně tak asi bengálku, ale pozor dokáže být agresivní

31.1.2016 20:27
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Chlapec mi říkal, že telefonoval s Navrátilem a ten mu řekl, at mu pošle zálohu a že mu rysa sežene - to mohu podložit nahrávkou hovoru stejně jako to, že navrátil překupuje zvířata a prodává je jako svůj odchov! Všimli jste si, že mi ani neoponoval, když jsem napsal, že není problém to podložit? Asi ví o čem je řeč

4.2.2016 21:19
chondro

XXX.XXX.18.197

Pozor na zasílání záloh tzv finta "kamerun"!

5.2.2016 19:30
selmicka

XXX.XXX.248.241

Naprostý souhlas - Kamerun.

Snad každý zájemce pochopí, že jde o podvod.

26.7.2016 19:57
panek

XXX.XXX.164.19

Nejde o doporučení... Důležité je co se Vám líbí. Každá kočka je jiná a zkušenosti se sbírají lety kontaktu se zvířetem. Jsou druhy, které jsou "mírnější" či "drsnější, ale stejně jsou i v rámci druhu každé zvíře trochu jiné.
Také je důležité jakou představu o chovu máte. Zda chcete "kontaktní" zvíře na mazlení či naprosto přirozené - nekontaktní. Obojí má svoje odpůrce i zastánce. Kontaktní zvířata, tzv flaškáči mají výrazně lepší vztah k lidem, vlastnictví takového zvířete je jednodušší i z hlediska ošetření a kontroly stavu zvířete. Také jsou vzhledem k tomu, že chovatel podstupuje riziko úhynu při umělém odchovu, výrazně dražší.
Pro začátek bych volil něco menšího, co Vás rovnou nerozcupuje. smajlík Dobře kontaktní jsou Karakal nebo Serval. Serval větší nervák. Tyto kočky zle za určitých podmínek mít doma jako mazly. Kočky typu ocelot nebo ALC (asian leopard cat) jsou horší - výrazněji čpí a i když se dají ochočit, tak je to težší.. Hodí se spíše pro nekontaktní chovy.

Velké kočky vyžadují obecně velmi uvážlivý přístup při kontaktu a dobrou znalost jak psychiky konkrétního zvířete, tak jeho přirozeného chování. Jinak je průser na světe opravdu rychle a nečekaně..

26.7.2016 20:42
selmicka

XXX.XXX.248.241

Nechci Vám kazit radost.

Koukněte, kdy zadavatel se zaregistroval a naposledy koukl na fora.

Ten jediný den.

Takže si žádnou radu nepřečet a nepřečte.

30.1.2016

Opět, jak jsem se zmínil jinde - PROVOKACE anonymu...sedmiletých.

Opět - o nic nende.

Již fakt pěkný večer.

RN

st21

29.7.2016 01:21
st21

XXX.XXX.121.25

To budevtim zevto psal Marek Růžička který se vvydává za nějakéhochlapce.

st21

31.7.2016 16:39
st21

XXX.XXX.121.25

Růžičko ze se nestydite tu psát jako, jakub15, psat za někoho jiného!

31.7.2016 19:02
rys.leo

XXX.XXX.158.238

JJ píšu si tady jestli se můžu přijet podívat na kočičky a pro nějakou tu radu do začátku

Ten neregistr.uživatel byl nejspíše opět mladej Kubík, kterej nepřenesl přez srdce to, že jsem zde napsal o jeho jednání a chování.
Tohle anon. ubožáctví je jen úsměvné.
Ikdyž otřesná gramatika je podobná i tomu, co tu stále přeje pěkný den budoucím chovatelům

31.7.2016 19:09
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Jinak Kubík15 má zájem o koupi rysa na zdejší inzerci ze dne 17.7.2016 Píše, že kotec má schválený ale když jsem tam na to číslo volal, tak to zvedla jeho matka, protože on už své číslo radši nezveřejnuje a řekla mi, že kotec je teprve ve výstavbě. Hovor opět nahrán

Fíra

5.8.2016 12:52
Fíra

XXX.XXX.121.25

Dobrý den
Zvedla to Mamka, jelikož mám rozbitou simcu
Říkala ze se na tom dělá jelikož o voliéře neví nic tu stavěl Tatka
Voliéra už dávno stoji a čeká se už jen na cites
Já nepsal tento příspěvek určitě bych nepsal Jakub15, nevím jestli jste to psal vy pod jménem jakub15, ale já určitě ne
Nevím co porad proti me mate
Pane Růžičko vy si radši kupte plysaka místo lva když se bojite kotete rysa :)
máte to jen na chlubeni když berete takové zvíře na pouť to by žádný rozumný chovatel neudělal.
Jakub.

5.8.2016 19:26
selmicka

XXX.XXX.248.241

Vystihl jste to p. Jakube přesně.

Dobře, že jste se ozval a tím potvrdil i mé domněnky - sázení sem příspěvku určitými účastníky těchto for. pod mnoha jinými anonymními nickami, k vyvolání vždy " války " na forech exotu

5.8.2016 20:07
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Kubíku, je divný, že o schválení kotce pan Pastierik neví vůbec nic. Tak jedině, že by ti ho schválil soused u piva...teda v tvym případě u limonády.

Čekej na cites na kotec a Navrátit Ti poradí jak na něj získat i cites 8.
Jak jsi přišel na to, že se bojim kotěte rysa ty hrdino?
Já si rysa můžu brát kam chci a na co ho mam je taky moje věc. I kdybych ho měl na kůži, tak Vám dvoum ušákům do toho je kaken.
Miluju lidi, který se s Leošem mazlej, fotěj si ho a když už mají dost, tak na mě volaj policajty, že mám rysa na vodítku.
Navrátile, kdo zval tady lidi na Tvojí akci s ochočenejma šelmama na focení? Hmmm? Nebud naštvanej, že na Tvojí akci jsem nepřijel ale na pout jo

Pro mě je usměvný to, že mi Jakub do telefonu Navrátila pomlouval, jak po něm chtěl ihned zálohu a že je to zmetek ukecanej a on se ho tady zastává, protože potřebuje lidi do toho svého imaginárního spolku kolegů chovatelů Hovor s Jakubem mám nahrán a toto spec. uloženo. Nikdy nevíš, co se ti hodí

16.8.2016 19:39
Lynnette

XXX.XXX.33.72

Dobrý den,

nevíte prosím o nějaké chovateli lvů a tygrů, kteří jsou ochotni si popovídat o chovu a psychice daneho druhu, doporučit literaturu/videa a případně mi předat nějaké informace a zkušenosti? Chtěla bych si pořídit velkou kočku (uvažuji o lvu či tygru) a chtěla bych si k tomu zjistit co nejvíce praktických informací. Zejména mě zajímá jak zvíře cvičit, jak k němu přistupovat, jak budovat vztah a respekt, na co si dávat pozor. Prostě vše co musím vědět, aby mě můj miláček v budoucnu nesežral.

Budu ráda za vše rady a zkušenosti na tomto fóru a pokud by byl někdo ochotný se se mnou setkat o sobně a ukázat mi svůj chov, budu velmi vděčná.

Michaela Lynnette.

Přidejte reakci

Přidat smajlík