Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2016 23:13
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Zdravím.
Čistě teoreticky, které šelmy z kategorie, malé kočky, si myslíte, že by se dali zkřížit s kočkou domácí ?
Serval to je jasné.Kočka Bengálská taky. Kočka Slaništní. Co dál ? Rys / Karakal / Ocelot /Kočka rybářská /kočka Temminckova/ atd..
Né nechystám se na nic takového. Aspoň teda zatím
Ale zajímá mě to.
Píšu to sem protože jde spíše o šelmy a nejsou tu tak konzervativní lidé jako v sekci kočky.
Tak sem s názory, nápady atd..
Nesmyslné komentáře, narážky atd.. jsou pro Vás ztráta času a mě nezajímají.
Přeji krásný zbytek dne a ať se daří

Nikolaa

25.4.2016 18:49
Nikolaa

XXX.XXX.226.198

Biochemik napsal(a):
Zdravím.
Čistě teoreticky, které šelmy z kategorie, malé kočky, si myslíte, že by se dali zkřížit s kočkou domácí ?
Serval to je jasné.Kočka Bengálská taky. Kočka Slaništní. Co dál ? Rys / Karakal / Ocelot /Kočka rybářská /kočka Temminckova/ atd..
Ale zajímá mě to.
Píšu to sem protože jde spíše o šelmy a nejsou tu tak konzervativní lidé jako v sekci kočky.

Koukám, že když ti to nastrkali pod nos na poradně, tak se tu s tím teď pyšníš.

1.5.2016 18:12
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Sundarbands

4.6.2016 20:54
Sundarbands

XXX.XXX.226.198

Biochemik napsal(a):

No ještě se tlem ty blbečku, že trapčíš na několika forech a na jednom si za trotla, dokonce místy lžeš a pak se někde kasáš tím, co ti jinde napsali. Přitom sám neumíš použít ani vyhledávač, jinak bys nemusel klást takový dotaz.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2016 01:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Biochemik napsal(a):
Zdravím.
Ale zajímá mě to.

Dobrý den,
taky mě to zajímá, ale kromě Vámi zmiňovaných - tedy servala, bengálky a kočky bahenní, kdy se kříženci dělají se domnívám, že nic dalšího nejde kvůli již významně odlišné délce březosti. S počtem chromozómů by myslím problém nebyl, ale ta délka březosti do nedovoluje.

Pavel12

24.6.2016 21:00
Pavel12

XXX.XXX.226.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
taky mě to zajímá, ale kromě Vámi zmiňovaných - tedy servala, bengálky a kočky bahenní, kdy se kříženci dělají se domnívám, že nic dalšího nejde kvůli již významně odlišné délce březosti. S počtem chromozómů by myslím problém nebyl, ale ta délka březosti do nedovoluje.

Určitě jdou i další šelmy - jsou známí a evidovaní kříženci různých druhů rysů, karakala, margaye atp.

30.7.2016 14:46
chondro

XXX.XXX.18.197

Pavel12 napsal(a):
Určitě jdou i další šelmy - jsou známí a evidovaní kříženci různých druhů rysů, karakala, margaye atp.

U zminovného karakala vznikl záměr vytvořit hybridní plemeno.Německy miluvící autor použil k páření velké plemeno polodlouhosrsté kočky domácí x caracal.
Dle jeho usudku má mít toto jak ono definuje plemeno CARACAT oproti již známým hybridům serval x kočka domácí vyrovnanější povahové rysy.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2016 15:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Pavel12 napsal(a):

To ano, ale já myslela vysloveně křížení domácí kočky a kočkovité šelmy. Většinou tomu brání právě odlišná délka březosti.

Igor11

30.7.2016 21:28
Igor11

XXX.XXX.132.88

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To ano, ale já myslela vysloveně křížení domácí kočky a kočkovité šelmy. Většinou tomu brání právě odlišná délka březosti.

No a s čím asi myslíte, že to dotyčný myslel? Právě s kočkou domácí jsou známí zmínění kříženci. Kříženec rysa s domácí kočkou je známý i ze zástřelu z Anglie, kde se neustále řeší tzv. alien big cats.

8.11.2016 18:51
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Nevzdal jsem se a poctivě studuji co to jde hlavně tedy na Amerických stránkách, tam nejsou, tak konzervativní a v tomto ohledu o míle daleko.
Na fotce jsou možné variace křížení.
A jak tu bylo psané největší problém dělá délka březosti ale i další faktory.
Co se týče poté dalšího křížení za cílem třeba vytvoření nového plemene atd.. jde to pomalu už jen z toho důvodu, že většinou první 3 generace samců jsou neplodní, atd..
Nicméně někdo hledá cestu a někdo výmluvy.

8.11.2016 18:56
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Abych nezapomněl.
Již zmiňovaný kříženec Karakala a kočky domácí skutečně je aktuálně v trendu.
Jmenuje se Caracat / Karakat o tom pánovi z Německa nevím, ale schválně dohledám. Dřív je choval pán z USA, ale ten zemřel a s ním jeho chov. Aktuálně úspěšně rozšiřuje chov jedna Ruská paní jméno mi teď vypadlo, ale videa má i na youtube.
Bližší informace aktuálně vyhledávám.

8.11.2016 19:01
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Pokud máte někdo nějaké novinky nebo zajímavé informace nebo dokonce znáte někoho v ČR kdo se tomuto věnuje v ČR dejte vědět. Na nic jiného nejsme zvědav.
Děkuji.

10.11.2016 10:30
amiš

XXX.XXX.11.169

Ale já jsem zvědavá. jaký to má smysl, co to přinese pro vědu apod?

10.11.2016 17:12
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Ve vědě, která něco přinese lidstvu asi nic. I když nějaký kříženec, teď nevím, který to byl tak je prý imunní vůči laukemii. Proto ho začali zkoumat více. Takže přeci jenom třeba něco ano. I když nějaké převratné objevy bych v tom neviděl.

Tartar

11.11.2016 22:57
Tartar

XXX.XXX.132.88

Biochemik napsal(a):
Nevzdal jsem se a poctivě studuji co to jde hlavně tedy na Amerických stránkách, tam nejsou, tak konzervativní a v tomto ohledu o míle daleko.
Na fotce jsou možné variace křížení.
A jak tu bylo psané největší problém dělá délka březosti ale i další faktory.
Co se týče poté dalšího křížení za cílem třeba vytvoření nového plemene atd.. jde to pomalu už jen z toho důvodu, že většinou první 3 generace samců jsou neplodní, atd..
Nicméně někdo hledá cestu a někdo výmluvy.

To jaksi není nic nového, uvedení kříženci jsou na světe řadu let. Tyhle informace byly k dispozici už před deseti lety, prostě nic nového. To samé info s neplodností samců. To psal už Veselovský v knihách před dvaceti lety u tigonů, ligerů a dalších. Už tehdy byla přitom známá neomezená plodnost samic a vznik trojitých kříženců.

Přidejte reakci

Přidat smajlík