Jazvec mláďa - pomoc súrne

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2016 08:53
a.durackova

XXX.XXX.0.0

Dobrý deň, priateľ mi volal, že našiel zrazenú jazvečicu a pri nej mláďa, ako sa oň máme postarať? Bývame v dome, chováme už psy, mačky, zajace a ovce. Môže ovčie mlieko? Aké je staré presne neviem. Zatiaľ je u kamarátky, kým prídeme z práce, takže dovtedy musím nazbierať nejaké informácie.
Prosím poraďte.
Ďakujem. Andrea.

1.6.2016 12:30
atteam

XXX.XXX.153.238

Dobrý deň.

Ak s umelým odchovom nemáte skúsenosti, nechajte si poradiť od veterinára ku ktorému chodíte so psom. ten posúdi stav zvieraťa a určí čo treba robiť. Tu na diskusii vám ťažko niekto poradí bez toho aby videl ako je mláďa staré.

Už teraz rozmýšlajte čo urobíte s umelo odchovaným jazvecom v horizonte 3-4 mesiace. bacha na to, neni to sranda.

Ovčie mlieko NEPODÁVAŤ !

Prajem vela trpezlivosti a pevné bervy. dajte vedieť ako sa darí :).

1.6.2016 19:46
selmicka

XXX.XXX.248.241

Zdravím.

Odchov lahví - koupit u veterináře pro krmení psu, koček - jejich mládat. Také lze použít lahev s dudlikem nejmenšího formátu pro kojence.

Krmit po 3 hod, v noci po 5 hod, Předpokládám, že mádata již běhají, pokud byla u matky na procházce při sražení matky.
Podávat plnotučné mléko 9 % neslazené, ředěné 1:1 / koupí se v ČR v řetězcích /např. značka Tatra.Ohřát na cca 38 st.C
BUDE NUTNÁ TRPĚLIVOST, PONĚVADŽ MLÁDATA ZTRATILA MATKU A JSOU JIŽ VĚTŠÍ.aLE URČITĚ SE CHYTNOU A HLAD JE DONUTÍ.

HLÍDAT STOLICI, POKUD BY BYLA ŘIDKÁ, TEKUTÁ, PODÁVAT MLÉKO NEŘEDĚNÉ, pOKUD BY VYLA TUHÁ A ZNÁMKY ZÁCPY, MLÉKO VÍCE ZŘEDIT VODOU I 1 DÍL MLÉKA A 3 DÍLY VODY.
STANDARTNÍ STOLICE JE TUHA, JAKO VYMÁČKLÁ ZUBNÍ PASTA V BARVĚ ŽLUTÉ.

Odchov je poměrně snadný, pokud se jedná o zmíněnou šelmu, popřípadě mývaly, nosály, avšak velmi časově náročný.
V současnosti mám na flašce již pouze jedno mládě mývala, které je již rezervované,2 již si noví majitelé odvezli s tím, že si ja dokrmí sami.
Což se mi ulevilo, ale stačí i ten jeden dáblík na flašce.

Ten, kdo umělý odchov provedl, ví o čem je řeč.

Přeji trpělivost a at se Vám vše zadaří.

Pokud mládata zdárně odchováte, nebude problém ochočená zadat novým majitelum.Ač jezevec je jazevec, ale je to krásné zvíře.A získat jej ochočeného na lávi není sadné.

RN

Přidejte reakci

Přidat smajlík