Chovatelia medvedíkov čistotných - mývalov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marika P.

10.7.2016 22:17
Marika P.

XXX.XXX.150.23

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sú tú nejakí chovatelia medvedíka čistotného, teda mývala. Je jedno či z Česka alebo zo Slovenska. Chceli by sme sa s nejakými skontaktovať, pretože sa chystáme na chov. Bola by som rada za nejaké info a rady, ozvite sa keď tak :).

11.7.2016 16:53
atteam

XXX.XXX.153.238

Dobrý deň. Napíšte čo by vás zhruba zaujímalo, položte otázky a určite sa najde niekto kto vám odpovie. Za seba - rád odpoviem na akékolvek normálne otázky - o mývale sa starám nepretržite už
23 rokov.

Marika P.

11.7.2016 17:24
Marika P.

XXX.XXX.191.245

Zdravím, môžem sa spýtať odkiaľ ste ? Boli by sme totiž radi, ak by sme sa mohli stretnúť osobne, prípadne ak by to nebol problém pre Vás, že by Ste nám ukázali Vašich medvedíkov, ozvite sa mi prosím na email marika7147@azet.sk pre bližšie info :) Vďaka.

11.7.2016 17:39
atteam

XXX.XXX.153.238

Ja sa starám o mývale v jednej zahraničnej zoo. V tej krajine už 20 rokov aj žijem a to by ste mali trochu od ruky :)
ja som ale mal skôr na mysli tú podstatu diskusie, to znamená, že sa položia nejaké otázky a diskutujúci majú možnosť na ne odpovedať. Myslím že takáto forma by mohla byť prospešná nielen pre vás, ale aj pre iných čítajúcich. Ako sa hovorí - viac hláv viac rozumu.

Marika P.

11.7.2016 17:50
Marika P.

XXX.XXX.191.245

Ach tak, to je škoda, nevadí no :) Hľadám nejakých ľudí hlavne kvôli tomu stretnutiu. Keď mám ale tú možnosť tak by som sa spýtala ako je to s ich zimným spánkom, či ho majú vždy alebo to závisí od počasia a ako sa starať o nich počas neho. A ešte či sú hrabaví, pretože niekde som čítala že nie a potom som zas našla, že áno tak teraz neviem :) A zatiaľ posledná otázka, či je nejaký rozdiel v povahe samice a samca alebo či to závisí od každého jedinca, ďakujem :).

11.7.2016 18:42
atteam

XXX.XXX.153.238

Odpoviem vám podla vlastných skúseností a začnem od konca.

Pokial ide o povahu, mýval je v podstate taký malý cholerik. Konkrétna povaha závisí od konkrétneho jedinca a myslím, že nijak nesúvisí s pohlavím. Zatialčo nosál, resp. samica nosála je skupinové zviera, mýval je prevažne samotár. A podla toho sa bude chovať k človeku. Nechá sa pohladkať iba ked má na to náladu alebo ked sa mu to oplatí (za odmenu) inak dokáže byť pekne kúsavý napr. pri pokuse vziať si ho na ruky. A to aj umelo odchované jedince. nehovorím, že neexistujú výnimky ale prevažne som sa stretol s mývalmi, ktorí ako mladí vyrastali v rodine (dokonca v detskej izbe) a neskôr začali terorizovať rodinu. Ak chcete zviera, ktoré vám bude vašu lásku opätovať prítulnosťou, tak od mývala to neočakávajte.

Hrabanie u mývala nie je až také výrazné. V porovnaní napr s kunou, jazvecom, líškou či nosálom temer žiadne ale aj tak sa vyplatí pletivo na voliere zapustiť trochu do zeme. Povedzme 30 cm. A pozor na "hrabanie zvonku". Zažil som prípad, kedy líška z vonku v snahe dostať sa do klietky mývalov kvoli žrádlu, spravila takú dieru, že celá skupina do rána utiekla.

Zimný spánok v pravom slova zmysle u mývalov neprebieha. podla počasia sa však zníži ich aktivita a často aj niekolko dní nevystrčia nos z búdy. Tomu treba prispôsobiť kŕmenie a vyčkať na moment, kedy búdku opustia. V zime sme kŕmili granulami pre mačky - možu byť v miske prakticky stále a nezmrznú - na rozdiel od mäsa.

Marika P.

11.7.2016 23:49
Marika P.

XXX.XXX.191.245

Ďakujem ;) Napadajú Vás ešte nejaké tipy či zaujímavosti ohľadom tohto zvieratka ?

12.7.2016 11:18
selmicka

XXX.XXX.248.241

Medvídek mýval je užasné zvíře a bezproblémové pro každého začínajícího chovatele exot. zvířat. Vzhledem k jeho všežravosti je snadné jej krmit velmi pestře za minimum nákladu. Spadané ovoce, hlemýždi, slimáky a vše co přírodá dá. Bezproblému bere suché pečivo, granule kočičí, psí.

Prostě taková popelnice.

Netrpí nemocemi - u mne neviděli veterináře celou chovnou dobu - cca 16 let.

Mají pravidelný odchov 1 x do roka.4 - 6 mládat. U mně pravidelně 4. letos bylo 5 ks.

Jsou velmi čistotní, chodí na jedno místo, tudíž uklid jednoduchý.
Nezapáchájí při běžné zoohygieně.

Ochočí se i starší kusy při věnování se jim tak, že přiběhnou na zavolání, vemou si např. piškot, nechají se pohladit.

A to i od cizích návštěvníku.

RN

Marika P.

12.7.2016 15:39
Marika P.

XXX.XXX.186.181

Ďakujem za info :) Môžem sa spýtať odkiaľ Ste? Boli by Ste taký ochotný a odpísali by ste mi na hore uvedený email? Ďakujem :).

12.7.2016 16:32
selmicka

XXX.XXX.248.241

Marika P. napsal(a):
Ďakujem za info :) Môžem sa spýtať odkiaľ Ste? Boli by Ste taký ochotný a odpísali by ste mi na hore uvedený email? Ďakujem :).

Od Přelouče,

Náš odchov je i na Slovensku a možná, že chovatelka to tu zde čte a připojí se.

Marika P.

12.7.2016 17:41
Marika P.

XXX.XXX.191.245

Kontakt na ňu nemáte ? :).

12.7.2016 20:05
selmicka

XXX.XXX.248.241

IZEROVALA NEDÁVNO MLÁDATA, NAJDETE KONTAKT V INZERCI IFAUNY.

18.7.2016 10:51
rennie1

XXX.XXX.43.146

Marika P. napsal(a):
Kontakt na ňu nemáte ? :).

Dobrý deň, pán myslel asi mňa, som z juhozápadu SR ak chcete napíšte mi správu, alebo mail.

18.7.2016 12:39
selmicka

XXX.XXX.248.241

rennie1 napsal(a):
Dobrý deň, pán myslel asi mňa, som z juhozápadu SR ak chcete napíšte mi správu, alebo mail.

Zdravím Vás, , jste to Vy.

At se daří

RN

18.7.2016 13:56
rennie1

XXX.XXX.43.146

selmicka napsal(a):
Zdravím Vás, , jste to Vy.

At se daří

RN

Nápodobne "ať vám mývaly jdou"

Marika P.

22.7.2016 15:47
Marika P.

XXX.XXX.130.119

Keďže nie som registrovaná na tejto stránke, správu mi neodošle :( Ak by Ste boli taká dobrá a ozvali by Ste sa mi na email marika7147@azet.sk bola by som Vám vďačná :).

Bik

22.10.2021 13:29
Bik

XXX.XXX.237.4

Dobry den
Ja som zaciatocnik co mam medvedika
Moja otazka znie
Kedy asi bude moje čertisko krotné

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Mima22222

5.12.2022 01:21
Mima22222

XXX.XXX.80.133

Dobrý den mám záujem odkúpiť medvedíka,nemám problém dôjsť do čr alebo celé Sk v prípade žeby niekto predával ma kontaktujte 0908059098

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2022 12:43

Mima22222 napsal(a):
Dobrý den mám záujem odkúpiť medvedíka,nemám problém dôjsť do čr alebo celé Sk v prípade žeby niekto predával ma kontaktujte 0908059098

Upřímně, na číslo 908... bych nevolala.

Robik12

28.1.2023 16:35
Robik12

XXX.XXX.228.157

Dobrý deň... hľadám chovateľa medvedíka čistotneho..mal by som záujem o mláďa... Akékoľvek info prosím na mail akitainurs@gmail.com... ďakujem

28.1.2023 17:36

Robik12 napsal(a):
Dobrý deň... hľadám chovateľa medvedíka čistotneho..mal by som záujem o mláďa... Akékoľvek info prosím na mail akitainurs@gmail.com... ďakujem

smolíček pacholíček, je to invazní druh a rozmnožování a prodej je zakázaný.

Nataliaaa

20.5.2023 17:48
Nataliaaa

XXX.XXX.229.89

Prosím viete napísať email rada by som sa s kontaktovala na chovateľa na Slovensku dakujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík