Útulek pro exotická zvířátka - založení?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2016 22:29
Luci M

XXX.XXX.56.61

Krásný večer,
už dlouhou dobu přemýšlím o založení útulku pro nechtěná zvířata, z cirkusu nebo ze zoo které se zavírají. Plánuju příští rok absolvovat kurz ošetřovatele zoo, mám o zvířatech načteno spoustu a myslím, že se o ně postarat zvládnu. Mám zkušenosti z chovatelství. Jsou můj život. Ovšem nevím, jak funguje zařizování takového útulku, jak dostat nějaké peníze pro zvířata apod. Vím, že existují nějaké fondy, ale na co všechno je můžu využívat (výběhy, krmení...)? Prosím o podrobnější informace. Děkuji

27.7.2016 06:00
chondro

XXX.XXX.18.197

Ahoj,
hezký záměr.Pro začátek bych doporučil vystudovat nějakou školu se zaměřením na chov exotických zvířat pak aspon 5let praxe v nějakém zařízení jako ošetřovatel nebo zoolog podle vzdělání.

30.7.2016 15:35
cherry1402

XXX.XXX.39.3

Podobné záchranné zařízení na profi úrovni už se zde v ČR buduje a činnost by mělo zahájit snad na podzim. Pro jednotlivce, navíc bez patřičného vzdělání a praxe, potřebného zázemí(pozemek, stavební firma, vybudování výběhů, zaměstnanci, financování atd.) je něco takového nemožné, i když záměr je to ušlechtilý. Na Slovensku se buduje něco podobného. Financování obvykle zajišťuje zakladatel ze svého, pokud není dotován městem, princip je podobný, jako u útulků pro psy nebo kočky, či různých záchranných stanic.

29.11.2016 15:24
Kubaexo

XXX.XXX.128.56

Sam zrizuji utulek pro agresivni psy a kdyz jsem na tohle sam nedostal od nikoho ani korunu, pochybuju ze vy na exoticka zvirata ano. nehlede na provozni naklady, prece jen takove vetsi zvire denne sporcuje jidlo treba I za 500. veterinarni zasahy muzou vlest do radu statisicustatisicuJe. Je to hezky sen, ale pokud nemate mesicni prijem alespon o sesti cislicich, je to asi stale jen sen.. prosim, neberte muj prispevek spatne.

29.11.2016 23:30
hadzim71

XXX.XXX.70.175

Ježiš marja nebo jak se to říká...to jsou ale nesmysli...
zlatý pan Navrátil...
prosím bez urážky kohokoliv...Štastné a Veselé Vánoce

8.12.2016 19:35
janekhok1

XXX.XXX.248.218

Opět zdravím.Milionový pan Navrátil... vždy psal k věci a pravdu.Hlavně ze svých mnohaletých zkušeností a toho si cením.Vždy ochotně poradí, pokud mu zavolám.

Štastné a Veselé Vánoce nejen Vám pane Navrátil.

27.1.2017 10:48
Edánek

XXX.XXX.236.81

Luci M napsal(a):
Krásný večer,
už dlouhou dobu přemýšlím o založení útulku pro nechtěná zvířata, z cirkusu nebo ze zoo které se zavírají. Plánuju příští rok absolvovat kurz ošetřovatele zoo, mám o zvířatech načteno spoustu a myslím, že se o ně postarat zvládnu. Mám zkušenosti z chovatelství. Jsou můj život. Ovšem nevím, jak funguje zařizování takového útulku, jak dostat nějaké peníze pro zvířata apod. Vím, že existují nějaké fondy, ale na co všechno je můžu využívat (výběhy, krmení...)? Prosím o podrobnější informace. Děkuji

...krásný sen, ale když to všechno sečtu a podtrhnu, tak pro Vás by bylo nejlepší vzít si jedno nechtěné nebo týrané zvíře a vše si vyzkoušet a pak když při Vás (bez urážky) bude stát zdravý rozum pochopíte, že je to jen krásný nesplnitelný sen...anebo ještě lépe, vyjednat si v takovém zařízení brigádu - třebas i bezplatně ve svém volné čase, protože ty poznatky a zkušenosti co tam vyzískáte jsou k nezaplacení...já Vám rozumím, ale spočtěte si co všechno budete potřebovat a na kolik to vyjde a vzpomeňte, jak se s existencí potýkají veškeré záchranné stanice divokých zvířat...pokud mohu poradit, zajeďte si do Terárium Praha - je tam krásná expozice terarijních zvířat a zachraňují nechtěné šelmy, jsou velice vstřícní a tam by Vám opravdu erudovaně poradili se vším...

2.2.2017 19:30
janekhok1

XXX.XXX.248.217

Napsal jste to pěkně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík