Osobne nemám proti podávaniu šlahačky nič, ak sa podáva v optimálnom množstve. To môže byť u každého jedinca individuálne. Podobne ako u ludí, niekomu nesadne, niekomu nevadí, niekomu sposobuje problémy...treba to odpozorovať. Ak je šlahačka niečo, za čím zviera "blázní" a pojmeme ju ako odmenu za niečo, prečo ne? Každá motivácia je dobrá a čím je motivácia silnejšia tým lepšie sa so zvieraťom pracuje. Videl som leva, ktorý si nechal bez narkózy odobrať krv so žily na chvoste (samozrejme vo fixačnej klietke) a práve vďaka nesladenej šlahačke tento tréning trval rekordne krátko. Ja osobne používam ako pamlsky libové maso alebo hovädzie srdce.
Gepardům šlehačku nedávám, ale dalším 8 šelmám ano. Rysi i oceloti by mi neodpustili, kdyby denně nedostali aspoň malou misku šlehačky. Jen je třeba dávat pozor na průjem, protože kočky jím mohou reagovat na obsaženou laktózu. Dávám jim šlehačku rostlinnou, bez tuku. Kolegové na Slovensku dávají šlehačku tygrům i lvům stále a bez potíží na jejich zdraví. Nevidím v tom problém.