Zdravím všechny milovníky velkých koček!
Chtěla bych vás tímto poprosit o radu. Chtěla bych si pořídit velkou kočku (uvažuji o lvu či tygru) a chtěla bych si k tomu zjistit co nejvíce praktických informací. Zejména mě zajímá jak zvíře cvičit, jak k němu přistupovat, jak budovat vztah a respekt, na co si dávat pozor. Prostě vše co musím vědět, aby mě můj miláček v budoucnu nesežral. Zákonné věci už vím.
Nevíte prosím o nějakém chovateli lvů/tygrů, kteří jsou ochotni si popovídat o chovu a psychice daneho druhu, doporučit literaturu/videa a případně mi předat nějaké praktické informace a zkušenosti?
Budu ráda za vše rady a zkušenosti na tomto fóru a pokud by byl někdo ochotný se se mnou setkat o sobně a ukázat mi svůj chov, budu velmi vděčná.
Michaela Lynnette.
Dobrý den. Mě přijde nebezpečný i velký pes. A nemusí to být ani bojový plemeno. Bože, to je hroznej termín. Třeba nejvíc lidí je pokousaných německým ovčákem, nebot ho ma policie a armáda a to do bojovýho nezařaděj. Ale našeho středoasijskýho PASTEVECKÝHO jo... no ale k věci
Nejde o to, co kdo má ale v jakejch je to rukách. A když nechápete důvod čehokoli, tak co se třeba zeptat a nedělat si hned svoje závěry a psát je sem?!
Kolik lidí znáte, co si pořídili soukromě lva a je to chudák. A ne, že to říkají lidi kolem ale, že to řekl veterinář. Ten jedíný má právo toto konstatovat.
Byl bych rád, kdyby jsme zůstaly u slušné debaty a myslím si, že je Vás s tímto názorem asi víc, než nás tech na druhém břehu a proto, by toto mohla být zajímavá debata plná zkušeností a ne doměnek, předsudků a sarkasmu.
Těším se na Vaši odpoved. Marek.
A zajímavý se lvem- no nevim. Spíše více lidí to odsuzuje. Takže pak jste za blbce a ne za frajera, že máte lva. Za další, celá tahle sranda jen na pořízení vyjde někde min cca 150.000.-
a v dospělosti počítejte 6-8 kg masa denně. A máte to na 20-25 let každodenní závazek a zodpovědnost. Nemyslíte si, že za 150 by byla luxusní mašina se kterou bych udelal urcite vic parady, nez se lvem a na zimu bych jí dal pod plachtu do garáže a hotovo. To se lvem ale nejde!
A upřímně, frajeření s nim jde cca do roka jeho života, pak už je to neudržitelný na vodítku.
A dalších těch 20 let ho budete mít doma ve výběhu a už po něm neštěkne ani pes. A tim zkončila Vaše kariéra frajera.
Je to horší závazek než dítě. To v 18ti vypadne z baráku, lev ne, tomu to musíte denně nosit pod nos pořád. A dovolená, to neznáte! Stojí mi to za to? Pokud ano, tak si ho určitě nepořídim z frajeřiny.
Neříkam, jsou lidi, co si koupí kotě, pomazlej ho do půl roka a pak ho dají pryč. Tohle odsuzuju zase já! To je lev jako doplněk
Asi jste pochopil, že jsem šťastým chovatelem lva. FB: Lev Kimbo.
Dobrý den, však v pořádku, je to věc názoru, já se tady samozřejmě nebudu pouštět do vulgárních debat, je to pod mou úroveň, domnívám se však, že diskuze je o názorech-at už se Vám to líbí nebo ne a já svůj názor sdělila, já osobně bych si takové zvíře neporidila a svůj názor nezměním, ale uznávám, když na to má někdo názor jako vy a sdělí ho, beru to, já měla ale na mysl přesně to-co ste popisoval-kotě a pryč-to jsem myslela tím chudák zvíře-poslouzilo a tím to končí. Apropo, do této diskuze ani nepatrim, jen jsem sem nahlédla a prostě a jednoduše měla potřebu se vyjádřit, to je má možnost a já ji využila.