Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

togi

29.10.2016 14:19
togi

XXX.XXX.89.165

Koupim fenka berberskýho jestli nekdo neproda info o nem diky.

Byl bych moc rád.

25.1.2017 16:53
selmicka

XXX.XXX.248.218

Mám zatím pár v chovu, Druhý až v létě.

25.1.2017 20:44
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Já nemám zatím nic, kdyby to tady někoho zajímalo...

26.1.2017 01:07
chondro

XXX.XXX.18.197

To je ale hnus takhle týrat tyto hyperaktivní tvory v takovém malém prostoru tak jak to má ten viz výše...
Komické už jen pak je že do toho kouta vylepí tapetu z mohavské pouště a kolem nasází kaktusy jako by biotop chudák neví že se fenek z ničím podobným nikdy nepotká prostě IQ tykve.

26.1.2017 10:15
selmicka

XXX.XXX.248.218

Zatím mají místnost 12 m2, na jaře přibude venkovní výběh ( jak již byla zmínka o možnosti řešení balkonu s propojením do bytu u malých šelem v začátku diskuzích o šelmách ) o 18 m2 aby si i užívali přirozeného slunění, nejen v zimních měsících pouze UV. ( viz. foto )

Pro zajímavost napíši, že v zahraničí chovají tyto šelmy volně v bytě a naučí se na kočičí WC.
Stačí juknout na FB.

RN

26.1.2017 15:44
chondro

XXX.XXX.227.52

Nó evidentně někdo chyběl při výuce matematiky ve škole takže...

http://www.vypocitejto.cz/obsah-obvod/trojuhelnik.html.

26.1.2017 20:38
selmicka

XXX.XXX.248.218

A takto na volno chová pár kolegyně z Litvy. Je udajně dle jejich slov, jediná chovatelka v soukromém chovu fenku v Litvě.

26.1.2017 21:03
rys.leo

XXX.XXX.158.238

O chovu fenka nevim nic, a nikdy jsem ho neviděl ani z rychlíku ale selskej rozum mám.
Rozdíl je chovat na volno v bytě nebo v terárku. Určitě nikdo nemá byt 12m2, že?
A jak jsem už zde psal. Ne vše co se praktikuje v zahraničí je správně! Nevim, proč se chcem furt podobat lidem ve světě. Židi mají všichni obřízku, tak je to teda správně a uděláme si jí taky?
Nechci rejpat ale Romane,12 m2 je např 4x3 Ty skla na fotce mi přijdou stejně široký jako ty dveře v pozadí, nebo se mýlim? Tu ubikaci na fotce bych tipoval 2x2 m což je 4m2 a ne 12
Díky Ti za slušné objasnění.

26.1.2017 21:11
rys.leo

XXX.XXX.158.238

To já bych je chovat mohl. Já mám 32m2 a 6m na výšku.
přikládám foto pro nevěřící. Nezávazná návštěva u nás podmínkou!

26.1.2017 21:49
selmicka

XXX.XXX.248.218

Pokoj je ´5x9...45 m2.

Pokud někdo informuje svým příspěvkem, pro rozumné lidičky je to informace.

Zapojí svoji inteligenci a realizuje své představy i s pomocí informací již chovatelu co mají i praxi
.A není problém se o všem přesvědčit na místě samém a vidět prostory pro chov.

27.1.2017 17:39
rys.leo

XXX.XXX.158.238

...jo hele ružička je ke čtení na forech že jsi koupil samici rysa od slováka. Určitě sa pochlapíš na těch tvých stránkách s fotkami...

2.2.2017 19:13
janekhok1

XXX.XXX.248.217

Tak to je krása takto chovat fenky.Jsou to nádherná zvířátka.Držím palce, aby byla i drobotina.

3.2.2017 09:17
selmicka

XXX.XXX.248.218

Odchovy v ZOO se daří. Ale nikdy nelze říci, že pár, který sestavím, odchová nebo bude pravidelně odchovávat mláďata.
Základem je při sestavení páru, dát dohromady nepříbuzné jedince:( Ti moji jsou mláďata odchovaná v Evropských ZOO - nepříbuzná, pes i fena pochází z jiné zoo. )
Pak doufat, že si takzvaně " sednou".
Další samozřejmostí je pestrá a kvalitní strava a podmínky v chovu.
Velkou roli hraje především i štěstí.
Pak je to již na přírodě.
Zkušený chovatel sice doufá, ale i počítá s možností, že odchovy i nemusí z jakýchkoliv příčin v budoucnu být.

3.2.2017 17:51
chondro

XXX.XXX.18.197

Ověřeno Návrátil a jenekhok1 je jeden a tentyž.

3.2.2017 17:53
rys.leo

XXX.XXX.158.238

No tak to snad bylo všem jasný, ne?
Retardace je vrozená, ta se nedá zakrýt jiným nickem.

4.2.2017 11:42
chondro

XXX.XXX.18.197

selmicka napsal(a):
Odchovy v ZOO se daří. Ale nikdy nelze říci, že pár, který sestavím, odchová nebo bude pravidelně odchovávat mláďata.
Základem je při sestavení páru, dát dohromady nepříbuzné jedince:( Ti moji jsou mláďata odchovaná v Evropských ZOO - nepříbuzná, pes i fena pochází z jiné zoo. )
Pak doufat, že si takzvaně " sednou".
Další samozřejmostí je pestrá a kvalitní strava a podmínky v chovu.
Velkou roli hraje především i štěstí.
Pak je to již na přírodě.
Zkušený chovatel sice doufá, ale i počítá s možností, že odchovy i nemusí z jakýchkoliv příčin v budoucnu být.

Zkušený chovatel ví že o žádné především štěstí nejde nejde o loterii.
Pak jsou ale takoví co když dodoufají vyšmelí někde mládata a pak je za své odchovy vydávají že?

4.2.2017 11:46
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Tak tak. Např. odchovy ženetek od pana Fridmana ze Slovenska, jak on sám potvrdil, že jde o jeho zvířata.
To je hodný daní přez hubu

5.2.2017 11:07
selmicka

XXX.XXX.248.218

Je pěkné, že se nemálo zájemcu přesvědčilo u nás na místě, že mládata nejen ženek, jsou mým odchovem, poněvadž inzerát dávám již po narození a zájemce si přijede mládě rezervovat nebo se jen podívat. Takže vidí mláďata u matky již ve věku cca 7 dní. Tož zdější písmáci jsou pouze a stále ve svých představách škudci pro mé jméno jenom ve svých zlých makovičkách Avšak nekalý dojem, který by velmi rádi vzbudili u čtenáře, zustavá pouze a pouze jejich zbožným přáním. Nefunguje to.
Návštěvník vidí vše na vlastní oči a zejména ten, který si prcky KOUPÍ.

5.2.2017 14:44
chondro

XXX.XXX.18.197

Taková pohádka na nedělní odpoledne jo že vše nakonec dopadá dobře což zde znamená jednoduché pravidlo ojebat=prodat a taky prodat = ojebat.

7.2.2017 18:02
selmicka

XXX.XXX.248.218

Realita v chovu mém je taková, že nezávazná návštěva na základě telefonátu se objedná ke zhlédnutí nejen nabízených mládat na inzerci z mého odchovu ( což se vždy dozví, když si zájemce zavolá, zda jde o odchov muj - což uvidí potěr u rodiču nebo zprostředkování prodeje od tuzemských, či zahraničních chovatelu ).

Tato praxe je samozřejmostí a potvrzením mi je to, že zájemci jsou nejen spokojení z návštěvy, ale i si odvezou mládě, které si vyberou s patřičnými doklady. Pokud mají i zájem v budoucnu o informace, jsem k dispozici 365 dní v roce, čehoš i mnozí, kteří si koupili jakékoliv mládě i využívají.

Ono to totiž ani jinak nejde, pokud budu v budoucnu chtít nabízet nová mláďata.

RN

7.2.2017 19:35
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Nazávazná návštěva podmínkou- To je komik, fakt!
Já jsem se setkal jen s názory opačnými a to, že Tvoje jednání lidi dokonce obtěžovalo. Neustálé vnucování zvířat a spolupráce tvými pověstnými hodinovými telefonáty, které Ti jsou stejně vlastní jako každodenní popíjení.

Dokonce jsi tak schizofrenní, že si zapisuješ SPZ návštěv. Očividně se o sebe bojíš- ani se nedivim. A máš proč!

Zapamatuj si SPZ toho dvoumetrového pána z K.V. který má u tebe uloženou zálohu na rysa. Není si jist, jestli Ti nezapomněl říct, že to je na úrok. Tak jen pro osvěžení paměti.
Další pán sice ne dvoumetrový ale rusky hovořící též z K.V. dodnes postrádá Cites ke zvířeti zprostředkovaným tebou... ooooo to je nemilé
A to bych mohl pokračovat do nekonečna. Již několikrát se mi stalo, že se mě lidi ptali, jak se Tě zbaví, že jim voláš opakovaně několikrát denně i přez jejich nezájem.
Několik lidí přijelo ke mě od Tebe a slyšel jsem- Zvířata dobrý ale ten člověk by se měl léčit. Každej je idiot a každej mu jen ubližuje a škodí. Je to chudinka, slýchám. A to, že se rád posloucháš, tak to potvrzuješ i zde svými obsáhlými romány uplně mimo mísu.

Hlavně se ted nezapomen sám bránit pad jninýma nickama jako zde v diskuzi.
janekhot1 Tě zdraví

7.2.2017 20:20
selmicka

XXX.XXX.248.218

Chudinka a hlupák jste vy, mladíčku ve věku mé vnučky. Je velice smutné a z Váší strany NEURVALÉ, ŽE NEVÍTE, JAK S E K STARŠÍM O 2 GENERACE CHOVAT. TYKÁNÍ TO ASI NEBUDE, KULTURA INDIÁNU, JE ASI naivní saensviction. Kde byla k starším ucta.
Asi stále zustanete ´ŠAŠKEM TĚCHTO FOR.

7.2.2017 20:27
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Věk je něco, co mi ubírá na kvalitě čehokoliv, že to tady omíláš?
Pravda je něco co se nesluší ke starším? pamatuj- STÁŘÍ NENÍ ZÁSLUHA!
Měj aspon tolik soudnosti a nepoužívej termíny jež neumíš ani napsat- již několikrát jsem tě na to upozornoval Románku

Jen pro upřesnění- projdi si zde na fauně zdejší fora a najdi tam něco o mé osobe ve spatnem svetle nebo neco o me nekale nebo prasacke praktice. nebo snad, ze by me nekdo vyzival at sem jiz nevstupuji a ze jsem zde nežádaný. napsal o mě zde nekdo neco ve spatnem smyslu?
Vzpamatuj se... jsi pro smích všem a ostudou Tvé vnučce

9.2.2017 13:03
chondro

XXX.XXX.227.52

Tak jako mu nedělá absolutně problém se tady jako fiktivní osoba oslovovat, zdravit a chválit tak nedělá problém zde prezentovat fiktivní „prvoodchovy“.

evan

9.2.2017 18:18
evan

XXX.XXX.32.176

selmicka napsal(a):
Chudinka a hlupák jste vy, mladíčku ve věku mé vnučky. Je velice smutné a z Váší strany NEURVALÉ, ŽE NEVÍTE, JAK S E K STARŠÍM O 2 GENERACE CHOVAT. TYKÁNÍ TO ASI NEBUDE, KULTURA INDIÁNU, JE ASI naivní saensviction. Kde byla k starším ucta.
Asi stále zustanete ´ŠAŠKEM TĚCHTO FOR.

Cože? Hm, pokud nepomůže vystřízlivět, zkuste s tím teda jít k Vašemu gerontologovi

9.2.2017 19:49
lucias

XXX.XXX.173.128

chondro napsal(a):
Tak jako mu nedělá absolutně problém se tady jako fiktivní osoba oslovovat, zdravit a chválit tak nedělá problém zde prezentovat fiktivní „prvoodchovy“.

Tak ale... ať už si o zde diskutujících myslím cokoli a rozhodně se nechci kohokoli zastávat, v rámci objektivity musím říct, že ženetky se u p. Navrátila skutečně narodily, neb jsem mláďata u rodičů viděla. Maličká, pijící mléko od mámy. Nevím, jak moc jsem důvěryhodná, ale v tomhle případě jsem se ozvat prostě musela.

9.2.2017 22:37
selmicka

XXX.XXX.248.218

Mé vstupy po celou dobu bytí na těchto forech nemají sloužit, jako narcistické, či snad senilní nebo dokonce proto, že si nemám s kým povídat.

Pragmaticky:

Že jsou dokonalou reklamou i díky takovým, co tu stále a nějaký rok v anonymitě vykřikují lži o mé osobě nebo i ti, co jsou se svoji osobou i na štíru, ti dva poslední mohykáni zdejších for, co si myslí, že lživými výmysly nebo vytržením z kontextu oslní zdejší čtenáře a mně tahají kanály, se nedá pochybovat, neboť reklama je alfa a omega dnešního bytí.

A to je důvodem mým zde stále býti. Funguje to dokonale.

Že se nalezla alespoň jedna osoba, která nejen mláďata ženetek u mě viděla
( ač z chov. branže byla nějaká desítka zhlédnout mláďata ženetek u mě doma ) a již nemohla ty lživé slinty zde číst a musela se vyjádřit v rámci objektivity, jak píše, je potěšující právě v rámci té objektivity.

Bohužel je minimum lidiček, ba se najde ojedinělý jedinec, který nestrpí, aby objektivita trpěla.

Vaši duvěryhodnost muže pouze zesměšnit opět jenom anonym kalibru zdejšího jedince.

Vaše jméno v chovatelské branži exot. zvířat, zejména savcu, je velmi dobře, kladně známé.

Děkuji

RN

10.2.2017 15:30
selmicka

XXX.XXX.248.218

Tak poslední mládě našich ženetek, holka odešlo 8.2.2017 do Litvy a mám již informace, jak se mu daří i s fotem. Vždy potěší, pokud kupujicí zustane v kontaktu se mnou a informuje mne, jak vše dopadlo. Zejména, pokud se jedná o zahraničí. Přikládám i foto naší holky a chci věřit, že se ji to podaří, tak, jako fenky i jiná exot. zvířata, která ještě vlastní.

16.2.2017 19:49
janekhok1

XXX.XXX.248.217

Malý ženetky jsem u pana Navrátil viděl taky, jak je máma kojí.

13.3.2017 20:25
selmicka

XXX.XXX.248.218

Vlákno je o Fenkách, TAKŽE zpět K NIM.

Na základě dosti telefonátum, zde uvedu podstatné informace k chovu Fenku.
.Ne, že bych nerad odpovídal, těm co mne prosí telefonicky o informace.

V tomto článku je schnu a pro mne zbyde více času.

Samozřejmě, pokud někdo zavolá a v tomto příspěvku nenajde odpověd na jeho otázky, muže zavolat a já mu odpovím.

Získání těchto krasavcu je možné ze soukromého chovu do soukromého chovu, jak jsem se již zmínil. Státní ZOO nesmí prodat do soukromého chovu vzhledem koordinovanému programu. Možná však vyjimečně by byla i cesta deponace do vynikajících podmínek. Ale tato možnost není běžná a u fenku zatím ani žádaná ze stran státních ZOO.
Muj pár má 12 m2 plochu do výše pokoje, jak je patrno z foto. Na jaře přibude venkovní výběh na balkon.V místnosti pro fenky je teplota 22 - 24 st. C s vlhkostí 35 - 42 %.Ve výšce 1,4 m mám na zdi namontován teplomet, který je seřízen na sepnutí při poklesu pod 22 st. C.Záložní zdroj v případě poruchy topení a přelom jaro - podzim, kdy topení nebude zapnuté.
Ze stropu jsou umístěné 2 zdroje.1 je 100 W infra lampa,30 cm od podlahy.Pod ní je teplota 47 st.C. Sepíná v 18 hod, vypíná 22,30 hod. Zajimavostí snad i je, že obě zvířata pod infra zaléhají takřka s pravidelnou přesností a to je v 20,45 hod.Vydrží se "opalovat" do vypnutí zdroje.
Druhá lampa je již pouze žárovka 100 W, pod kterou je teplota 37 st. C ve výšce 30 cm. Je zapnutá po 2 hod.2 x za den. K večeru leží pod tímto zdrojem.
Pokud neleží pod zmíněnými zdroji tepla, tak jsou namáčknuti na topen í nebo leží nad topením v rohu u okna.
Místnost je osvětlena zářivkou 12 W. K večeru zapíná modré led osvětlení.
Všechny el. zdroje jsou řízeny spínacími hodinami.
Vzhledem k tomu, že se jedná o noční tvory, je jejich aktivita v noci. Přes den jsou vylezlí a leží na zmíněných místech.Ačkoliv mají několik umělých nor, tak zatím v nich nijak čile neparkují. Slouží jim k honičkám. Pokud by se podařil odchov, budou potřeba. Mají možnost si vybrat z více možností v ukrytu.Což by i odpovídalo přírodním podmínkách, kde jejich systém nor je dlouhý a početný.
Jak jsem spároval, tak do týdne si "padli" do oka a již si spolu hrají, lítají, dovádějí a leží.Jako jedno tělo a duše. Však se jedná o společenská zvířátka a dopřát jim alespoň jednoho partnera vidím jako řešení pro jejich životní spokojenost.
Pravdou však je i to, že v zahraničí jsou majitelé, kteří vlastní jedno zvířátko a chov je veden jako pes - kočka. Na vycházky ven na vodítku v teplém období a na WC i doma, jako kočka.

Zatím mám pár krátkou dobu, uvidím co a jak bude dále.

RN

Přidejte reakci

Přidat smajlík