Ppppppopoop

XXX.XXX.169.37
Dobry den.Zajimalo by mne zda se u nas da na nektere farme zakoupit a tak zachranit lisce? Ma nekdo zkusenost ? Pripadne kontakt? Podminky pro chov mam, nejsem laik...odchovala jsem jiz dvakrat mladata kun, jsem byvala vet.sestra.Predem dekuji za rozumne odpovedi.
To by se nejspíš dalo, ale připravte se, že to nebude jednoduché. Odchovat mimino samozřejmě není problém, ale liška není pes a jak bude dospívat, problémy můžou nastat. Sama jsem odchovala lišáčka, kterému nějaký blb zabil mámu a jeho nechal osudu. V prvních měsících byl naprosto úžasný, chodil na procházky volně i na vodítku, fanaticky aportoval, byl čistotný. Jak začal dospívat, začal si hájit teritorium a vyhánět vetřelce mužského pohlaví. Mě a dceru miloval a respektoval, manžela posléze nechtěl pustit ani do domu. Vzhledem k mému dlouholetému šťastnému manželství se nakonec lišák stěhoval do jedné soukromé zoo, kde žije ve výborných podmínkách. Takže když už, možná bych zkusila samičku a nebo lišáka zkusit brzy vykastrovat, ale ani to nemusí být záruka úspěchu. Jo a ještě - musíte si zařídit povolení k chovu! Snad se ozve ještě někdo další, kdo má zkušenosti, držím palce!
Ppppppopoop

XXX.XXX.169.37
Dobry den, dekuji za odpoved.Jak jsem psala, odchovala jsem postupne dve kuny...obe se tedy postupne vratily behem nekolika let do prirody a chodily se jen nazrat.Ale presne jak pisete, samec byl prudsi a nekolikrat nas vsechny slusne potrhal ( i tak s nami zil nekolik let ).Oproti nemu Eliska byla neznost sama a nikdy nikomu neublizila.Kazdopadn vim priblizne do ceho jdu, neni to momentalni rozmar, ale nekolikaleta uvaha a postupne rozhodnuti.O povoleni k chovu nebezpecnzch zvirat samozrejme vim.Dokonce znam chovatele ktery ma polarni lisky na chov, takze mam info i od nej a v nejhorsim koupim mlade od nej.Ale radeji bzch nejake zachranila primo z farmy.
S pozdravem Adela.