Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.89
Dobrý den,
ráda bych měla po své tříleté rysici koťata.
Je jedinou variantou si koupit samce rysa ostrovida, nebo je možné někam dojet na připuštění?
Nevím jestli se to vůbec u šelem dělá. Na druhou stranu kočkovité šelmy kromě lvů jsou solitéři a trvalé soužití v páru pro ně není přirozené, tak si říkám, proč by to nešlo.
Mám rysici, kterou není žádný velký problém naložit a někam odvézt, není sice mazlíček (odchovaná pod matkou), ale je na známé lidi mírná.
Nedal by mi tu někdo nějaké doporučení, nebo typ?
Eventuelně nemá někdo na prodej rysa ostrovida samce?
Dobrý deň
Ak nájdete nádejného ženícha pre vašu rysicu, počítajte s tým, že by s ním mala zostať niekolko dní...Ono u rysov len málokedy funguje model, že ráno naložíte rysicu do auta, na obed ste u samca, prebehne párenie a večer v pohode doma. Rátajte s tým, že rys je predsa len divoké zviera a privykanie na nové prostredie (a zvlášť po transporte) môže trvať dlhšie.
To, že sú kočky samotári, je síce pravda ale v páre (samec+samica) sa chovajú snáď všade. Je dobré mať volieru postavenú tak aby sa dala predeliť na dve samostatné časti (napríklad zatvorením medzidverí.) Tým získate dve voliery, ktoré oceníte
a) ked si doveziete nové zviera a pár bude potrebovať čas na zoznámenie
B) ked bude mať samica mláďatá a bude útočiť na samca, príp samec by ohrozoval mladé.
Avšal k tomu béčku - z každého druhu koč. šelem poznám aspoň jeden prípad, kedy žila rodinka pekne spolu až do oldstavu mladých..
Prajem vela úspechov
P.S. Bohužial momentálne nemám kontakt na nikoho, kto by mal samca rysa na krytie alebo by takého predával a zároveň bol seriózny :(.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.89
Děkuji za odpověď.
Ano, určitě, to je mně jasný, že to nebude jako třeba se psy a samice by musela u ženicha zústat nějakou dobu. To je asi, bohužel, právě jedna z překážek, proč krytí nikdo vlastně nenabízí.
Tak budu vděčná za případné další náměty.