Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.8.2017 00:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Prosím o radu zkušenější, jak krmit 10 týdenní kotě servala.
Jedná se o kotě odchované na flašce. Jednou denně dostává stále z dudlíku Royal Canin.
V šesti týdnech jsem mu dala poprvé maso a to kuřecí prsa. Překvapilo mě, že ani nezaváhal, že má něco jiného a okamžitě se do toho pustil. Takže v současné době má mléko a kuřecí, nebo krůtí maso.
Včera jsem si všimla, že lehce kulhá na přední packu. Nic viditelného nemá. Nicméně roste velmi rychle a já se bojím, aby se neodvápnil. Stalo se mi to u kotěte rysa, které bylo odchované pod matkou, potom krmené masem a to nejen čistým, ale i celými malými zvířaty.
V osmi měsících taky trochu pokulhávala, pak se to samo spravilo, nicméně má trochu křivé zadní nohy.
Přidáváte koťatům k přirozené stravě ještě nějaké doplňky?
Od jakého věku dávat servalovi maso i s chrupavkou či kostí?
Díky za radu.

10.9.2017 05:12
chondro

XXX.XXX.18.197

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jedná se o kotě odchované na flašce. Jednou denně dostává stále z dudlíku Royal Canin.
V šesti týdnech jsem mu dala poprvé maso a to kuřecí prsa. Překvapilo mě, že ani nezaváhal, že má něco jiného a okamžitě se do toho pustil. Takže v současné době má mléko a kuřecí, nebo krůtí maso.
Včera jsem si všimla, že lehce kulhá na přední packu. Nic viditelného nemá. Nicméně roste velmi rychle a já se bojím, aby se neodvápnil. Stalo se mi to u kotěte rysa, které bylo odchované pod matkou, potom krmené masem a to nejen čistým, ale i celými malými zvířaty.
V osmi měsících taky trochu pokulhávala, pak se to samo spravilo, nicméně má trochu křivé zadní nohy.
Díky za radu.

Źe se nezeptáte na takové věci Navrátila?Ten tvrdí že krmení kočkovitých šelem velikosti rysa je levnější jako krmení psa což je samozřejmě kardinální blábol naprostého diletanta!

Šelmy samozřejmě potřebují čerstvou biologickou stravu. Že přežívají na zmrazených odkrvených kuřatech z průmyslových velkochovů je pravda ale koukněte jak tyto zvířata vypadají.
Samozřejmě toto nevhodné krmení má i negativní vliv na reprodukci.

10.9.2017 06:23
atteam

XXX.XXX.153.238

Zdravím.

Krmiť treba jednodnovýmy kuratkami, myšami, potkanmi...všetko v celku, maximálne tak narezané a otvorené žiletkou. Čisté maso a podobné sračky určené pre ludský konzum sú ochudobnené o dôležité vitamíny a minerály. V prírode matka mlá´datám prinesie celú korisť, teda aj s perím (srsťou), črevami, krvou a mladé to zhltajú rad radom všetko.

Pokulhávanie a krivé nohy možu byť spôsobené výživou ale - čo je horšia varianta - aj geneticky. Ide o to z jak dôverihodného chovu servala máte. Niekde sa to pári otec -dcéra, brat -sestra a potom sa rodia podobné kryple, ktoré trpa celý život.

Ak ste nekupovali od prekupníka tak seriózny chovatel vám určite pôvod rodičov prezradí (a doloží) ako aj poradí s výživou. V opačnom prípade...úprimnú sústrasť.

10.9.2017 19:18
selmicka

XXX.XXX.248.220

To, že se Filip - Helča - sama přesvědčila, že krmení šelmy ve velikosti rysa je několikanásobně levnější než krmení psa, poněvadž je profesionálkou výcviku slepeckých psu a tudíš muže porovnat finanční nároky - pes versus rys, poněvadž rysy a servaly vlastní, je pravda.
Sama si v hlavě srovnala informace na základě vlastních zkušeností i informací skutečných chovatelu šelem s vyloučením lží a tvrzení anonymu na zdejších vláknech, nemajících o chovu šelem ani základní znalosti, natož vlastní zkušenosti chovu šelem.

RN

10.9.2017 19:26
chondro

XXX.XXX.18.197

Pozor na scestné rady naprostého diletanta Navrátila! Jsou zcela závadné a zcestné.

Neregistrovaný uživatel

11.9.2017 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Všem Vám děkuji za super reakce!
Serválkovi už jsou čtyři měsíce a pokulhávání máme už za sebou. Je zdravý, čiperný a strašně milý! Máme z něj radost!
Jen tak pro zajímavost - má pořád zájem o mléko z flašky a jednou denně mu ho stále dáváme i když je jasný, že už to nepotřebuje, ale myslím si, že je to fajn pro upevnění vztahu.
Zatím je v bytě a hraje si s domácíma kočkama. K servalce ho zatím nedávám, ona je hodná k ledem, ale jinak neskutečná lovka všeho co se hne.
Naprosto souhlasím s tím, že průmyslové odkrvené maso může sloužit jen jako krátkodobá nouzovka.
Ještě mám dotaz - jak často a čím šelmy odčervujete?

11.9.2017 18:57
selmicka

XXX.XXX.248.220

Praxe :

Je následovná - všichni chovatelé šelem krmí převážně, ne li jenom kuřaty.
Někteří berou kuřata ze zpracovatelského závodu - kuře prošlo celou linkou. Berou 4 t naráz.
Někteří krmí pouze hlavami kuřat cca 70 % a 30 % celé kuřata z linky.

Desítky let stálé odchovy ve více druzích šelem.

Pokud platí chovatelské rčení : odchovávají li se mláďata, zvířata jsou spokojená.

Tak to platí i na chovech hlavami a těly kuřat z linky.

Že tomu tak být nemuže, dle příspěvku myš, potkan, versus žiletka je k zamyšlení teoretiku, ne chovatelu.
Chovatel se přikloní k praxi

Další možnost je krmení celými kuřaty z farmy, Jsou nevykrvená Nezávadný uhyn - infarkt, zabitá pro ruzné vady nebo pomalý rust.

Zajimavosti z praxe:

Podotknu, že jsem víše uvedené zpusoby krmení získal od několika chovatelu v mých začátcích chovu a snažil se obohatit mým šelmám ve více druzích jídelníček v přesvědčení a teoretické uvaze pestrosti krmení a dopřání šelmám to nejlepší

Výsledek:
Kanadský rys získán ze zoo v ČR na skoro dvou letech.
Krmen pouze kuřaty. Od začátku odmítal potkana, myš, morče, zvěřinu.
Pouze jednodenní kuřátko a kače - za den 3 - 4 ks, což je žalostně málo, pokud uvážím, že denní dávka kuřete byla O,80 kg den.

Zkoušel jsem hladovku pouze 4 dny a nezabrala, více jsem nechtěl riskovat a smířil se s krmením pouze kuřaty. Věc jsem konsultoval s více chovateli, kteří v té době mých začátku s šelmami byli již zkušení a měli od šelem odchovy. Ti mi řekli, že ze všeho dělám vědu, at krmím kuřaty a je to.

Ostrovidi:

Ti byli o něco lepší, přežvějkli zvěřinu, srdce jak takž, kače a jednodenní kuřátka tak 10 ks na kus. Žádná sláva. Krmeno cca 1 x 3 dny, aby měli změnu.
Snaha myš, potkan, morče - absolutní nezájem. Ze začátku jako hračka. Nic víc.
Hladovka také nezabrala.
Občas si uloví hrdličku, kosa, brabce, to sbaští. Jejich teritorium na 400 m
je rozsáhlé, takže využíjí i loveckých schopností, nemají s tím žádný problém.

Ostatní malé kočky na tom byly podobně, ač kočka arabská myši brala, byla naučená ze zoo v ČR.

Pokud je člověk začátečník a nabit teorií snaží se ve stylu: Nové koště dobře mete.
Až choy má nějaký rok. ba desítku let, seznámí se mnoha chovateli nejen v ČR při konsultacích s nimi zjistí, že chov je pouze na kuřatech a odchovy mají, již tak netlačí " na pilu" a stane se časem taktéž praktikem..Za nějakou desítku let, spíše za rok, pozná také, že chovatelé měli pravdu, když mu radili pouze kuřata. Já zustal alespoň u změn - jednodenní kuřátka, kačata a občas zvěřina, ač ji nemusí. Aby má dušička měla pokoj a snad i šelmám to i prospívá, ač kolegové zustávájí pouze u kuřat.

Dodám: pokud koč. šelmy ulovily ve výbězích potkana, vždy ho nechali z 90 % pouze načatého.

Ježka. to samé.

Zkoušel jsem i ruzné druhy křečku, osmáku - nezájem.

Ano - králíka semelou celého i s hlavou a kuží bezezbytku.

To je má praxe.

Praxe snad všech chovatelu šelem jsou ve valné většině pouze kuřata nebo hlavy kuřat a doplněk nějaké kuře.

Vím, že začátečník, který se pustí do chovu šelem časem stejně dopadne jako já nebo zustane taktéž pouze u kuřat, jak valná většina mladých chovatelu, kteří se pustili do chovu šelem,

Všem chovatelum a milovníkum šelem pěkný zbytek dne přeje

RN

RN.

11.9.2017 20:06
chondro

XXX.XXX.18.197

Zdravím,
myslím si že zdejší Navrátilovy diletantské slinospisy nikdo nečte ale kdyby prosím

POZOR, JDE O ZCELA DILETANTSKÉ, POTŘEBÁM ŠELEM NEODPOVÍDAJÍCÍ
RADY!

11.9.2017 20:43
selmicka

XXX.XXX.248.220

Krásné na chovu šelem je to, že nás je stále tak nějak mín než ptáčkařů, hlodavkářu, teraristu a jiných chovatelských oboru,
Většinou se známe a se i navštěvujeme, alespoň ti staří pardi. Mladí přibývají a to je potěšitelně více a stále, než by člověk, starý chovatel předpokládal.
Budoucnost chovu koč. šelem je otevřená a mladým bude snad stále i nakloněná. ( Pokud EU neučiní zásadní zásahy do soukromých chovu. - viz.. např. invazivní druhy - mýval, atd )

Pokud se začátečník vrátí zpět v čase a přečte si zdejší příspěvky za pár let, usoudí, že pouze chovatel šelem muže podat relevantní příspěvky na základě praxe. Pozná, že co píše jeden, koresponduje ve většině případu se všemi chovateli šelem, ač sem z nich nikdo nepřispěje se svými poznatky.

Poněvadž mají názor ubohosti o forech ifauny

Budoucnost je otevřená, minulost byla pravda...

Tož
pěkné sny všem

RN

11.9.2017 22:09
chondro

XXX.XXX.18.197

To jsou pořád jen žvásty jedné osoby Navrátila zcela irelevantní a diletantské. a nemocné Např se tu snažil všem vnutit blbost že rysů ostrovidů je jen 750.Na odpověd že jsou jich desítky tisíc se vyjadřoval k autoru jako 12ti leté dementní dítě tz posměšně.Ryzí ubožák!

. Nedávno tu tvrdil že tygrů ussurijských je jen 50 údajně jeho známí odborníci to ví...Opět výsměch pravdivým faktům.
Je to nestydatý podvodník s identitou kdy tu vystupuje a vystupoval pod x nicky jako fiktivní osoby.

Žádný zájmový chovatelský obor chov šelem o kterém tu tento neštastník Navrátil píše neexistuje !
Jde o skupinu lidí kteří chovají zvířata s různých pohnutek. od víceméně chovatelských až po egoistické. Nejde o žádný obor s koncepcí a ani zřejmě nebude.

Důvody je jasný myslím každému kdo má alespon průměrné IQ.

12.9.2017 11:06
atteam

XXX.XXX.153.238

Zdravím.

Nechcel som reagovať ale proste to nejde.

Prikladám preto skúsenosti z vlastnej 30 ročnej chovatelskej práce so šelmami v profesionálnych podmienkach.

1) nesúhlasím s líbozvučným názorom, že rozmnožovanie a odchovy sú známkou toho že zvieratá sa majú dobre. Je ta taká cirkusácka fráza pre oblbnutie ludí. Zvieratá sa budú množiť aj u množitelov či prekupníkov, aj v cirkusových maringotkách atd.. a o vyhovujúcich podmienkach tam nemože byť ani reči. V koncentráku sa tiež rodili deti ale...posudte sami

2) Krmenie kuratami resp len kuratami bych zakázal zákonom. Kurata z priemyselných chovov krmené sračkami su absolutne neprijatelnou alternatívou potravy. To že sú lacné by nemalo byť rozhodujúce. Predstavte si len jak výživné je kura na pulte supermarketu - a to prosím je určené pre ludí - a vydedukujte si kolko hovadin obsahuje kadáver nejakej vynosenej nosnice. Ak krmiť kuratami, tak len niekde z dedinského chovu, kde drubež žije jakž takž prirodzene.

3) to že vam zvieratá nežerú jednodnové kurata, myši a potkany je pravdepodobne ovplyvnené tým, že v mladosti touto potravou neboli krmené. Máme jaguára ktorý radšej zdechne než by mal zožrať králika, pritom ostatné jaguáre a ostatné šelmy sa idú za králikmi potrhať. Jagoš k nám prišiel ako dvojročný z Anglicka, kde neviem prečo nemal králika jakživ v hube. My sa snažíme naše mláďatá krmiť všetkým aby sa z nich stali "univerzálni jedlíci". Nemáme problém kde tu krmiť levíčatá myšami.

V prírode matka dovleče mláďatám raz krepelku, raz jašterku, inokedy myš alebo kus opice...a mláďatá sa učia zožrať všetko. keby žrali len napr. bažanty, tak zahynú hladom ak by na nejakého nenarazili.

Problém je, že väčšina "chovatelov" sa snaží na zvieratách čo najviac ušetriť a tak hladajú čo najlacnejšie zdroje krmenia. A čo už je lacnejšie než zdechlé jedmi nadopované skriplené slepice, že jo? tragedia je, že všetky tie sračky zo slepíc sa dostávajú do tela šelmy a to je potom záhul. Zaujímavé by bolo urobiť rozbor krvi u zvierat vyššie píšuceho odborníka a u zvierat v serióznom chove kde sa na krmive nešetrí. to by bolo rozčarování.

záverom rada chovatelom, najmä tým, ktorí ešte nejsú ovplyvnení tými starými pardami.

Nešetrite na krmive. Zaobstarajte si zdroje čo najpestrejšej potravy v dobrej kvalite. Teraristi si dokážu zaobstarať myši...určite to zvládnete aj vy. Králiky v srsti, kurata z dvorku v perí, vnútornosti...to všetko striedajte. Prachy "ušetrené" na výžive stejne vrazíte do veterinára, ktorý bude riešiť u vašich zvierat odvápnené kosti a tráviace problémy. Sú to veci, ktoré vám žiadny prekupnícky hulvát neprezradí ale je to tak.

Prajem vela uspechov.

12.9.2017 11:30
selmicka

XXX.XXX.248.220

No opět usměv.

Nemám představu, jak zajištují zoo nevykrvené kusy nebo specielně nekrmené prý sračkami, jak tu je zmínka. Pokud lev a tygr sbaští jeden ks pruměrně 8 kg den při krmení obden x 365 dní v roce.
Násobit umí snad každý a roční tonáž na 1 ks hlavy tygra či lva SI LEHCE SPOČÍTÁ.

NESLYŠEL JSEM, ŽE BY ZOO MĚLI SPECIÉLNÍ FARMY NA VÝKRM ! KVALITNÍCH! KUSU KUŘAT,
HOVĚZÍHO ATD.

Samozřejmě tomu tak není, jsou taktéž krmeny z prumyslových zdroju, tak, jak krmí soukromí majitelé.
I laik na chov zvířátek si položí otázku.
Když cíleně zde uvádí anonym sračky - kuřata- lidem to stačí, ale pozor, šelmám ne.
Ač šelma se vrací ke kadáveru i vícekrát nebo žerou velké šelmy bez rozdílu druhu i mršiny, několik dní i staré a venterinář nezasahuje při trávicích potížích.

Prostě šelmá má žaludek jako splachovací WC, člověk by pošel docela rychle i bez toho veterináře, kdyby si kousl

Takže velmi usměvné - snaha sraček zde psaných.

Faktem bude stále jednoduchá rada.

Zde něco napsal chovatel v identitě a 2 anonymové píší a píšíííí...
Kde je pravda si snadno ověří u ostatních chovatelu šelem, ale i při konsultacích v zoo.

Těch konsultací jsem již zažil dostatek v zoo a to osobně jak s chovateli tak zoology, či kurátory šelem ve více zoo v ČR.

Pominu vždy ubohé urážky, hulvátství a napadání těchto dvou anonymu.
Anonym má vždy ramena a masturbuje si své pokleslé ego.
Každý má svůj rozum a snadno posoudí dané příspěvky.

Tož pěkný den

RN

12.9.2017 12:26
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
No opět usměv.

Nemám představu, jak zajištují zoo nevykrvené kusy nebo specielně nekrmené prý sračkami, jak tu je zmínka. Pokud lev a tygr sbaští jeden ks pruměrně 8 kg den při krmení obden x 365 dní v roce.
Násobit umí snad každý a roční tonáž na 1 ks hlavy tygra či lva SI LEHCE SPOČÍTÁ.

NESLYŠEL JSEM, ŽE BY ZOO MĚLI SPECIÉLNÍ FARMY NA VÝKRM ! KVALITNÍCH! KUSU KUŘAT,
HOVĚZÍHO ATD.

Samozřejmě tomu tak není, jsou taktéž krmeny z prumyslových zdroju, tak, jak krmí soukromí majitelé.
I laik na chov zvířátek si položí otázku.
Když cíleně zde uvádí anonym sračky - kuřata- lidem to stačí, ale pozor, šelmám ne.
Ač šelma se vrací ke kadáveru i vícekrát nebo žerou velké šelmy bez rozdílu druhu i mršiny, několik dní i staré a venterinář nezasahuje při trávicích potížích.

Prostě šelmá má žaludek jako splachovací WC, člověk by pošel docela rychle i bez toho veterináře, kdyby si kousl

Takže velmi usměvné - snaha sraček zde psaných.

Faktem bude stále jednoduchá rada.

Zde něco napsal chovatel v identitě a 2 anonymové píší a píšíííí...
Kde je pravda si snadno ověří u ostatních chovatelu šelem, ale i při konsultacích v zoo.

Těch konsultací jsem již zažil dostatek v zoo a to osobně jak s chovateli tak zoology, či kurátory šelem ve více zoo v ČR.

Pominu vždy ubohé urážky, hulvátství a napadání těchto dvou anonymu.
Anonym má vždy ramena a masturbuje si své pokleslé ego.
Každý má svůj rozum a snadno posoudí dané příspěvky.

Tož pěkný den

RN

Naša zoo kupuje maso z certifikovaných jatek, kde sa produkuje maso pre ludský konzum. Pastevne odchované hovezí. Skupujeme aj jehnata od pastevcu. Myši, JDK, králiky potkany dovážame mrazené z polska, kde sa chovajú vo velkom. Ano, krmené sú granulami, ne syrom jak Tom A Jerry, ale granulami, ktoré v nich nezanechávajú šelmám škodlivé látky. je to certifikované.

Vaše tlachání o splachovacích žaludkoch u šelem je vhodné akurát tak pre nejakého neználka ktorému potrebujete nanutit zviera. Tu s týmito názormi narazíte - jak už mnohokrát - na odpor ludí, ktorí zvieratám rozumejú a majú ich radi. Evidentne zas potrebujete písemnú a argumentačnú přesdržku aby ste sa zas teatrálně stáhol z diskuse jak to tradične ku koncu roku bývá.

O kvalite chovu vašich šelem hovoria vaše odchovy, ktoré pokial viem sú u kočkovitých neco kolem nuly.

Vaše diskuse s odborníkmi ze ZOO dopadli tak, že vás každý vysmial, ignoroval alebo poslal prímo do zadku jakožto prekupníka.

Naše šelmy dostávajú krmení, o ktorom sa tým vašim može len zdát a nebojím sa tvrdit že aj vám jakožto prostému českému duchodci.

Takže zkuste nekritizovat neco o čem nemáte ani tušení.

12.9.2017 13:28
selmicka

XXX.XXX.248.220

Právě, že mám vice než tušení a to praxi a zkušenosti v chovu šelem přez deset let více jak 50 let další exoty.
Konsultace s odborníky ze ZOO mimo jiné i o tom krmení samo sebou.

Prošel jsem mnoho chovu šelem, zejména soukromých.

Zajimavostí je, že jsem přenechal 2 samice své Rysa ostrovida a 1 samici Rysa kanadaského. Odešly do zoo státní a soukromých. Jedna samice je v SR. Tož tak to je,

Anonym tvrdí lži, uráží a je hulvátem a nemusí se červenat. Osoba v identitě nese vždy kuži na trh a tvrzení si musí obhájit. Ne anonymum, ale případným zájemcum co šelmy koupili nebo kolegum.

Tak nějak to je

pěkný den chovatelum a milovnikum šelmem.
přeje

RN

12.9.2017 16:39
chondro

XXX.XXX.18.197

atteam napsal(a):
Naša zoo kupuje maso z certifikovaných jatek, kde sa produkuje maso pre ludský konzum. Pastevne odchované hovezí. Skupujeme aj jehnata od pastevcu. Myši, JDK, králiky potkany dovážame mrazené z polska, kde sa chovajú vo velkom. Ano, krmené sú granulami, ne syrom jak Tom A Jerry, ale granulami, ktoré v nich nezanechávajú šelmám škodlivé látky. je to certifikované.

Vaše tlachání o splachovacích žaludkoch u šelem je vhodné akurát tak pre nejakého neználka ktorému potrebujete nanutit zviera. Tu s týmito názormi narazíte - jak už mnohokrát - na odpor ludí, ktorí zvieratám rozumejú a majú ich radi. Evidentne zas potrebujete písemnú a argumentačnú přesdržku aby ste sa zas teatrálně stáhol z diskuse jak to tradične ku koncu roku bývá.

O kvalite chovu vašich šelem hovoria vaše odchovy, ktoré pokial viem sú u kočkovitých neco kolem nuly.

Vaše diskuse s odborníkmi ze ZOO dopadli tak, že vás každý vysmial, ignoroval alebo poslal prímo do zadku jakožto prekupníka.

Naše šelmy dostávajú krmení, o ktorom sa tým vašim može len zdát a nebojím sa tvrdit že aj vám jakožto prostému českému duchodci.

Takže zkuste nekritizovat neco o čem nemáte ani tušení.

Plně souhlasím s charakteristikou Navrátila viz výše.Tento nekompetentní, diletantský, amorální jedinec je sice všem k smíchu ale pro ryzí začátečníky může být nebezpečný pokuds uvěří jeho bludaření zde léta psané.

12.9.2017 16:41
chondro

XXX.XXX.18.197

Plně souhlasím s charakteristikou Navrátila viz výše.Tento nekompetentně, diletantský, amorálně se zde prezentující jedinec je sice všem k smíchu ale pro ryzí začátečníky může být nebezpečný pokuds uvěří jeho bludaření zde léta psané.

12.9.2017 17:12
chondro

XXX.XXX.18.197

atteam napsal(a):
Zdravím.

Nechcel som reagovať ale proste to nejde.

Prikladám preto skúsenosti z vlastnej 30 ročnej chovatelskej práce so šelmami v profesionálnych podmienkach.

1) nesúhlasím s líbozvučným názorom, že rozmnožovanie a odchovy sú známkou toho že zvieratá sa majú dobre. Je ta taká cirkusácka fráza pre oblbnutie ludí. Zvieratá sa budú množiť aj u množitelov či prekupníkov, aj v cirkusových maringotkách atd.. a o vyhovujúcich podmienkach tam nemože byť ani reči. V koncentráku sa tiež rodili deti ale...posudte sami

2) Krmenie kuratami resp len kuratami bych zakázal zákonom. Kurata z priemyselných chovov krmené sračkami su absolutne neprijatelnou alternatívou potravy. To že sú lacné by nemalo byť rozhodujúce. Predstavte si len jak výživné je kura na pulte supermarketu - a to prosím je určené pre ludí - a vydedukujte si kolko hovadin obsahuje kadáver nejakej vynosenej nosnice. Ak krmiť kuratami, tak len niekde z dedinského chovu, kde drubež žije jakž takž prirodzene.

3) to že vam zvieratá nežerú jednodnové kurata, myši a potkany je pravdepodobne ovplyvnené tým, že v mladosti touto potravou neboli krmené. Máme jaguára ktorý radšej zdechne než by mal zožrať králika, pritom ostatné jaguáre a ostatné šelmy sa idú za králikmi potrhať. Jagoš k nám prišiel ako dvojročný z Anglicka, kde neviem prečo nemal králika jakživ v hube. My sa snažíme naše mláďatá krmiť všetkým aby sa z nich stali "univerzálni jedlíci". Nemáme problém kde tu krmiť levíčatá myšami.

V prírode matka dovleče mláďatám raz krepelku, raz jašterku, inokedy myš alebo kus opice...a mláďatá sa učia zožrať všetko. keby žrali len napr. bažanty, tak zahynú hladom ak by na nejakého nenarazili.

Problém je, že väčšina "chovatelov" sa snaží na zvieratách čo najviac ušetriť a tak hladajú čo najlacnejšie zdroje krmenia. A čo už je lacnejšie než zdechlé jedmi nadopované skriplené slepice, že jo? tragedia je, že všetky tie sračky zo slepíc sa dostávajú do tela šelmy a to je potom záhul. Zaujímavé by bolo urobiť rozbor krvi u zvierat vyššie píšuceho odborníka a u zvierat v serióznom chove kde sa na krmive nešetrí. to by bolo rozčarování.

záverom rada chovatelom, najmä tým, ktorí ešte nejsú ovplyvnení tými starými pardami.

Nešetrite na krmive. Zaobstarajte si zdroje čo najpestrejšej potravy v dobrej kvalite. Teraristi si dokážu zaobstarať myši...určite to zvládnete aj vy. Králiky v srsti, kurata z dvorku v perí, vnútornosti...to všetko striedajte. Prachy "ušetrené" na výžive stejne vrazíte do veterinára, ktorý bude riešiť u vašich zvierat odvápnené kosti a tráviace problémy. Sú to veci, ktoré vám žiadny prekupnícky hulvát neprezradí ale je to tak.

Prajem vela uspechov.

Zdravím Atteam,

ve všech bodech s vámi plně souhlasím.Ano je to tak jak píšete.Nářky chovatelů že jim stejně zvíře nežere to a ono jsou bud jen výmluvy či zanedbání péče kdy je snaha krmit pohodlně levně monodietou hlavně v prvních etapách života zvířete.

To co tu Navrátil píše jsou naprosté nesmyly jeho dedukce jsou jen chybné závěry někoho kdo nemá chovatelský talent ani výsledky.
A přesto a nebo právě proto má neustálou potřebu zde radit a exhibovat

12.9.2017 17:14
chondro

XXX.XXX.18.197

Zdravím Atteam,

ve všech bodech s vámi plně souhlasím.Ano je to tak jak píšete.Nářky chovatelů že jim stejně zvíře nežere to a ono jsou bud jen výmluvy či zanedbání péče kdy je snaha krmit pohodlně levně monodietou hlavně v prvních etapách života zvířete.

To co tu Navrátil píše jsou naprosté nesmysly, jeho dedukce jsou jen chybné závěry někoho kdo nemá chovatelský talent ani výsledky.
A přesto a nebo právě proto má neustálou potřebu zde radit a exhibovat

13.9.2017 20:08
selmicka

XXX.XXX.248.220

Člověk nevlastnící žádnou šelmu, zde chrlící pouze síru a urážky na chovatele šelem jako anonymní, ustrašený človíček,. mající velká ramena, pokud nikdo noví o koho kráčí.

Já takový problém nemám, otevřená identita, každý je vítán u mého chovu.

Nářky o krmení a demagogii anonyma jsou mimo realitu chovatelu šelem.
Anonym ch je těžký závislák na počítačí a urážkách bez znalostí chovu šelem ukájející se u počítače - To sem mu to nandal., mu dělá ok až do výši orgasmu. Smích. Tento pseudopocit je mu pouze stálou odměnou již řadu let.
Je to evidentní.
Ale zpět k těm udajným nářkum ve výsledku prý šetření na krmivu. No co na takovou blbost povědít. Nic.

To bychom museli nařknout dle toho člobrdy i zoo v ČR, odkud nemálo šelem pochází v soukromých chovech získaných od 1.2 let.

Mluvím z VLASTNÍ PRAXE. Šelmy se nerozkrmily ze ZOO ČR !
To jsem i popsal víše.

Pokud se najde ojedinělý, šílený jedinec, který neví o co kráčí, smějí se chovalelé, nechovatelé se díví, staří pardi "pláčí" smíchem.

Pěkné sny, pohádka skončila

RN

13.9.2017 20:29
chondro

XXX.XXX.18.197

Návrátil zde tvrdí že se tu o něm lže, Měl by si uvědomit že i když hodně z jeho nesmyslů bylo vymazáno stále je jich v historii dosti a to i z bývalých kožešin a leze se k nim krom uzavřených témat vrátit.
To by se tu panečku nejednen nováček divil jaké zhovadilosti z tohoto "odborníka" lezly(a stále lezou)

Jeho 50 posledních tygrů ussurijských je taky dohledatelných.Tehdy zde vtáhl rodinu Ringelů které
měla na informační tabuli v místě chovu tygrů nesprávné data o počtu těchto zvířat v původním prostředí.Dokonce jsem detailně objasnil jak zřejmě k tomuto omylo došlo tento zřejmě psychopat rozjel vysměvačné komenty k relevantním údajům.Jak ubohé hodné jen pacienta...

Na základě této debaty pak Ringelovi dle jejich slov stáhli tuhle tabuli která bohužel dezinformovala návštěvníky. Ano to nakonec bylo i pozitivní

13.9.2017 21:38
Najra

XXX.XXX.157.190

Klobúk dole pán Navrátil, niekľko rokov chodím na toto forum, ale už mi to nedalo zareagovať, nedivím sa že sem už nikto nechodí.

14.9.2017 07:06
chondro

XXX.XXX.18.197

Ten ubožák se začal chválit slovensky.Pacient.

14.9.2017 13:14
selmicka

XXX.XXX.248.220

Najra napsal(a):
Klobúk dole pán Navrátil, niekľko rokov chodím na toto forum, ale už mi to nedalo zareagovať, nedivím sa že sem už nikto nechodí.

To víte, kdo chce získat relevantní info nemusí psát zde, ale napíše na kontakt ifauny chovatelovi a komunikují meilem nebo telefonem. Ti, co chtějí informace o chovu.
Ti co jsou zoufalí anymouši řádí stále zde a onanují si to své pochablé ego.
Já tu zustávám pro velmi dobrou reklamu s tím, že získávám stále nové kontakty právě tím uvedeným zpusobem.

RN.

14.9.2017 14:17
chondro

XXX.XXX.18.197

Všem Vám děkuji za super reakce!
Serválkovi už jsou čtyři měsíce a pokulhávání máme už za sebou. Je zdravý, čiperný a strašně milý! Máme z něj radost!
Jen tak pro zajímavost - má pořád zájem o mléko z flašky a jednou denně mu ho stále dáváme i když je jasný, že už to nepotřebuje, ale myslím si, že je to fajn pro upevnění vztahu.
Zatím je v bytě a hraje si s domácíma kočkama. K servalce ho zatím nedávám, ona je hodná k ledem, ale jinak neskutečná lovka všeho co se hne.
Naprosto souhlasím s tím, že průmyslové odkrvené maso může sloužit jen jako krátkodobá nouzovka.
Ještě mám dotaz - jak často a čím šelmy odčervujete?

Zdravím,
jsem překvapen že jste nepodlehla nesmyslným názorům Navrátila na krmení šelem.Tak se na to koukněte co se stalo když jste kvitovala názor jiný než jeho...!

-po naprostém nezájmu o váš dotaz začal Navrátil hned poté co jste napsala názor svůj chrlit své nesmysly a opět si hrát na odborníka šelmaře

-dále si všimněte že doted neodpověděl na vaše konkrétní dotazy.Prozradím vám proč!Vůbec ho nezajímají.Ho zajímá pouze plevelit a znehodnocovat diskuze svýmy výplody.

-dále tradiční prostoduché manipulace.Když obhajuje své proklamované nevhodné krmení šelem argumentuje že šelmy se množí...Pokud tu lobuje za vysoké ceny šelem argumentuje že šelmy se množí velmi velmi sporadicky

-včera navrátil opět podlehl svodům své morálky a začal si psát sám se sebou jako se slovákem

Ubezpečuji vás že toto je jen slabý odvárek toho jaké absurdnosti tu předváděl v minulosti.Hodně toho je uloženo na "různé"

14.9.2017 18:08
selmicka

XXX.XXX.248.220

Díky za radu.

Ahoj Helčo.

Odpovím Ti i na tento dotaz, ač oba víme, že m é zkušenosti a zkušenosti mnou získané od kolegu šelmařu již znáš i na tvoje dotazy napsané
v tomto vlákně.
Je mi jasné, že by jsi ráda slyšela názory i od jiných chovatelu, což jsem Ti i při mnohačetných návštěvách u mne radil taktéž, což je i samozřejmé, aby začínajicí chovatel čehokoliv získával informace o chovu z mnoha míst.
Pak si udělá svůj mustr na chov.

Snad jsi i pochopila, že zdejší fora jsou jen doménou anonymu, chrlících urážky, lži a výmysli na chovatele, proto a i z jiných duvodu, které zde nemusíme probírat, nikdy žádný šelmař nepřispěje, pokud nepočítam absolutní stálou vyjimku začátečníka a v minulosti kolegyně, ABYCH BYL UPLNĚ PŘESNÝ..
Je to jejich volba. Odpovědi šelmařu se zde nedočkáš.

Připomenu i možnost konsultací se zoology a chovateli šelem v našich zoo, pokud budeš mít trpělivost a přesvědčíš jmenované profese v zoo ke schuzce v ZOO. Velmi cenná zkušenost a jak víš, mluvím ze své praxe.

Odpovídám sem pouze z duvodu upřesnění pro případné začinající chovatele šelem.
At se Ti daří a šelmám táké, přeje

R

14.9.2017 18:23
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Napsal: Odpovím ti na dotaz a neodpověděl! Protože NEVÍ!
Když nevíš co dělat, tak se toč.

Sranda je, že on píše, že tady to je samej exot a de.il ale stejně jsou všichni proti němu. To je divný, ne? A když už neví kudy kam, začne se chválit pod jiným nickem.
Je to jednoduchý, kolik lidí ho tu na Fauně chválí a kolik špiní, to mluví snad za vše! V každé diskuzi je sám proti všem. A stejně je jen k smíchu
Tady jsi na chovatelský diskuzi Romčo, nevedeš tady chovatelskej kroužek a my nejsme děti, co Ti to baštěj. Už to pochoooop

# Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo

14.9.2017 18:51
chondro

XXX.XXX.18.197

rys.leo napsal(a):
Napsal: Odpovím ti na dotaz a neodpověděl! Protože NEVÍ!
Když nevíš co dělat, tak se toč.

Sranda je, že on píše, že tady to je samej exot a de.il ale stejně jsou všichni proti němu. To je divný, ne? A když už neví kudy kam, začne se chválit pod jiným nickem.
Je to jednoduchý, kolik lidí ho tu na Fauně chválí a kolik špiní, to mluví snad za vše! V každé diskuzi je sám proti všem. A stejně je jen k smíchu
Tady jsi na chovatelský diskuzi Romčo, nevedeš tady chovatelskej kroužek a my nejsme děti, co Ti to baštěj. Už to pochoooop

# Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo

Ano NEVÍ to snad víme všichni že je to naprostý neznalý diletant a věčný začátečník. Šlo mi o to at si v té záplavě planých slov jím psané paní uvědomí že ač píše a píše na její dotaz neodpoví protože je pro něj vzhledem k jeho mianiativní snaze exhibovat NEPODSTATÝ

14.9.2017 19:07
Solange

XXX.XXX.219.22

Dobrý den, máte projekty, ale nemáte žádné financování, potřebujete projektového partnera? Neváhejte nás kontaktovat. Zúčastníme se vašeho projektu na požadovanou délku.

Poznámka: Pošlete nám zprávu na naší emailové adrese: solangechristinebernard@gmail.com, pokud máte zájem, abychom vám mohli odpovědět, díky.

14.9.2017 19:07
selmicka

XXX.XXX.248.220

Přátelé!

Je potěšitelné, že zavoláte a ptáte se na ruzné věci ohledně chovu nejen šelem.
Ano, nejlepší řešení pro Vás, jak mi i sami říkáte, nechcete být vláčeni šílenci - anonymy a uráženi tak, jako zde nebo i jiní na jiných vláknech ifauny.

Kdykoliv zavolejte, odpovím.

Mohu i předat kontakt na více kolegu, chovatelu šelem.
Rádi Vám také odpoví a pokud si domluvíte schůzku, nejlepší řešení.

Pokud zavolají i další budoucí zájemci, tak pouze po 20 hod.
Jinak bohužel nejsem k dispozici.

Pěkný večer

RN

14.9.2017 19:34
chondro

XXX.XXX.18.197

Všichni ti kterým záleží na zvířatech by měli zcela ignorovat rady které jsou leta prezrentovány Navrátilem toho času se nazývající šelmička.Pozor! tento jedinec rád mění své nicky takže v minulosti se nazýval např rys, felionora atd.Krom toho používá také mnoho falešných identit např.Janekhok1 a mnoho dalších nepřihlášenych nicků
Důvody jeho neustálých změn nicku a falešných nicků je jesný _FALEŠ ve všech formách

{b}Krmení šelem je na rozdíl od krmení některých jiných zvířat jednoduché né však levné!
Základem má být biologická potrava.U malých a středních koček je krmení biologickou
potravou finančně zvládnutelní a je to nejlepší cesta k zdravým zvířatům a častým odchovům!

Toto vám řeknou opravdoví odbornící ! Né Navrátil.Tento jedinec ani nezná pojem "biologická potrava" a plete ho jak se tu výše prozradil s čerstvostí potravy což je zcela něco jiného!
{/b

14.9.2017 20:34
Najra

XXX.XXX.157.190

Bohu žial ste to zle pochopil, nie som Navrátil a môj príspevok nebol určený ako obrana p.Navrátila, skôr naopak.Nesúhlasím s jeho tvrdeniami o krmení šeliem a jeho reakciami.

14.9.2017 21:04
selmicka

XXX.XXX.248.220

Najra napsal(a):
Bohu žial ste to zle pochopil, nie som Navrátil a môj príspevok nebol určený ako obrana p.Navrátila, skôr naopak.Nesúhlasím s jeho tvrdeniami o krmení šeliem a jeho reakciami.

Děkuji za vstup.

Problém je ten, že kdokoliv za více jak 7 let vstoupil a v budoucnu vstoupí je VŽDY navrátil - to je naivní taktika anymoušu.

Usměv.

Pokud nejste ten druhý, tak není problém pochopit. že zmínka mnou o krmení je presentovaná jako praxe snad všech chovatelu nebo valné většiny. ( výjimka se vždy ve všem najde ) v soukromých chovech.
Ne jako dogma nebo snad zákon.
Proto má zmínka, zda nejste ten druhý.
Je to nepodstatné.

Snad jste pochopil, co tím, myslím.

Každý zájemce o chov a ne urážky, hnusy a ponižování v anonymitě druhých ví, že je vždy volba mnohých alternativ informací od více subjektu.
Navrátil at si píše co chce.

Podstatné je, zda to co píše koresponduje s valnou většinou chovatelu.

To si mohu ověřit osobně
, pokud mám vážný ZÁJEM o chov a ne plivat špínu v anonymitě.

A MÁM VE VŠEM JASNO.

Sem NIKDO z kolegu NENAPÍŠE.

PĚKNÝ VEČER PŘEJE

RN

14.9.2017 21:15
chondro

XXX.XXX.18.197

Pozor na Navratila

jeho neustálé manipulace s identitami je dokázaná pomicí přihlašovacích dat. Dále je zřejmá.Byl i za tyto praktiky vyhoštován ze servru!

Intriky které zde používá jsou velmi jednoduché.Pravda může být výjimka kdy se někdo ozve ale to jsou jen výjimky KTERÉ POTVRZUJÍ PRAVIDLO

14.9.2017 21:21
chondro

XXX.XXX.18.197

Najra napsal(a):

Zdravím,
a co se vám konkrétně na Navrátilovém žvanění nelíbí nebo jinak s čím tedy nesouhlasíte?

14.9.2017 22:19
Najra

XXX.XXX.157.190

ZDRAVíM VáS, nesúhlasím s tvrdeniami že krmenie šeliem je lacná záležitosť že stačí kuracie mäso, kuracie hlavy, nebudem sa tu rozpisovať o ostatných veciach, toto je vlákno o krmení, konkrétne servala, Ja osobne chovám ostrovidov a karakalov, snažím sa aby mali čo najpestrejšiu stravu, to znamená, potkany, králiky, divina, kuracie mäso, prepelice a občas hovädzie, nabehám sa teda dosť aby som toto všetko mojim zvieratám zabezpečil, A už vôbec nesúhlasím stým tvrdením, že keď sa šelmy množia tak sú spokojné,.

14.9.2017 22:25
chondro

XXX.XXX.18.197

Najra napsal(a):
ZDRAVíM VáS, nesúhlasím s tvrdeniami že krmenie šeliem je lacná záležitosť že stačí kuracie mäso, kuracie hlavy, nebudem sa tu rozpisovať o ostatných veciach, toto je vlákno o krmení, konkrétne servala, Ja osobne chovám ostrovidov a karakalov, snažím sa aby mali čo najpestrejšiu stravu, to znamená, potkany, králiky, divina, kuracie mäso, prepelice a občas hovädzie, nabehám sa teda dosť aby som toto všetko mojim zvieratám zabezpečil, A už vôbec nesúhlasím stým tvrdením, že keď sa šelmy množia tak sú spokojné,.

Tak se omlouvám že jsem vás zaměnil.Bohužel díky letité praxi Narátila vstupovat jako falešná identita se toto může výjmečně stát,

Ano máte pravdu bilgogická strava vlastně dobrému chovatelovi usnadnuje život protože si nemusí lámat hlavu s poměry živin vše je perfekntě "zabalené" se správným poměrem.Zvíře si může vybrat co instinktivnmě potřebuje.-žádný i sebelepší chovatel není sto přesně odhadnout potřeby pokud krmí jen částmi.
To nemluvím o welfare které s krmením celými zvířaty přímo souvisí.

14.9.2017 22:56
selmicka

XXX.XXX.248.220

Najra napsal(a):

Pokavad by jste četl pořádně mé příspěvky 7 a více let, se i často opakující, viděl mé výběhy pro šelmy, a mne poznal osobně, pochopil by jste snad, že PÍŠI o běžné praxi soukromých chovech s tím, že i zoo krmí komerční stravou. A to jsou OVĚŘITELNÁ FAKTA: pokud JSTE CHOVATEL ŠELEM, JAK PÍŠETE, AČ TAKTÉŽ ANONYM, TAK BY JSTE VĚDĚL O CO KRÁČÍ.

A netendenčně se tu vyjadřoval k mé osobě. Páč celou dobu se zminuji o krmení svých šelem v dané pestrosti a nezájmu o kadávery potkanu, myší, křečku, morčat.To je praxe chovatele.N e jen moje ale snad všech chovatelu co jsem to s nimi konsultoval. Vy anonym klepete na budku anonymum. Co takhle pokecat jako chlapy - otevřeně s kuži na trh - JAKO JÁ. Pak Vám mohu věřit.

VÍM, ŽE TO JE UTOPIE.,

PĚKNÝ VEČER ZAŽELÁM

r

14.9.2017 23:02
Najra

XXX.XXX.157.190

Samozrejme, máte pravdu, nikomu neprospieva jesť stále to isté, skúste jesť kuracie prsia jeden mesiac, ako budete vyzerať, keď chce seriozný chovateľ chovať zvieratá ktoré prosperujú, sú zdravé a v neposlednej rade sa aj rozmnožujú tak pestrá strava je asi tá správna cesta, samozrejme netreba zabúdať na priestorové podmienky a enrichment.

14.9.2017 23:02
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Navrátile, už ti psal, že tohle není seznamka!
Jedinej, kdo šel z kůží na trh v místní seznamce, jsi byl Ty!
Tobě se nedá věřit a to nejsi anonymní, tak jakej to má význam?

V sámošce, taky chceš vědět jak se pokladní jmenuje a až pak jí dáš spočítat nákup? Nejsi normální
chondro je Josef Frk a To čumim je Jan Oves

jsi spokojen, nebo chceš okopírovat občanky?

14.9.2017 23:08
chondro

XXX.XXX.18.197

Najra napsal(a):

A samozřejmě není to levné ani pohodlné ale o tom chovatelství je.Už jen úklid ubikací při krmení celýmu zvířaty je pracnější to nemluvím o obstarávání samotné potravy.Samozřejmě i nstinktivnost
zvířat resp volba potravy má své limity neb zvířata v zajetí mají zákonitě nižší výdej než v přírodě ale jejich instinkty jsou nastaveny na "plný provoz".

14.9.2017 23:24
Najra

XXX.XXX.157.190

selmicka napsal(a):
Pokavad by jste četl pořádně mé příspěvky 7 a více let, se i často opakující, viděl mé výběhy pro šelmy, a mne poznal osobně, pochopil by jste snad, že PÍŠI o běžné praxi soukromých chovech s tím, že i zoo krmí komerční stravou. A to jsou OVĚŘITELNÁ FAKTA: pokud JSTE CHOVATEL ŠELEM, JAK PÍŠETE, AČ TAKTÉŽ ANONYM, TAK BY JSTE VĚDĚL O CO KRÁČÍ.

A netendenčně se tu vyjadřoval k mé osobě. Páč celou dobu se zminuji o krmení svých šelem v dané pestrosti a nezájmu o kadávery potkanu, myší, křečku, morčat.To je praxe chovatele.N e jen moje ale snad všech chovatelu co jsem to s nimi konsultoval. Vy anonym klepete na budku anonymum. Co takhle pokecat jako chlapy - otevřeně s kuži na trh - JAKO JÁ. Pak Vám mohu věřit.

VÍM, ŽE TO JE UTOPIE.,

PĚKNÝ VEČER ZAŽELÁM

r

Viete čo je na tom zaujímavé?Ja som bol u vás, videl som váš chov a dokonca ste mi sprostredkoval zviera na ktorom ste ma pekne oj...bal, nechcel som to tu vyťahovať, nedal ste mi inú možnosť, Pán Navrátil, chovám sa k vám slušne neútočím na vás len som napísal svoj názor, sledujem to tu roky, nesúhlasím aj s inými vecami čo tu píšete, a nehovorte mi o tom že si máme pokecat jako chlapy, vy ste sa jako chlap vtedy nezachoval.

15.9.2017 01:12
chondro

XXX.XXX.18.197

To ale nebudete zdaleka první ani poslední který si tu postěžoval že byl Navrátilem ojebán.
Právě proto jsou na tomto webu umístěny ve vláknech informace kde je na toto upozornováno!
Podle mne nevysloudíte nic pohybuje se na hranách zákona a hlavně těží z nevědomostí a slušností lidí a jejich přirozené vlastnosti věřit.

15.9.2017 05:29
selmicka

XXX.XXX.248.220

Najra napsal(a):
Viete čo je na tom zaujímavé?Ja som bol u vás, videl som váš chov a dokonca ste mi sprostredkoval zviera na ktorom ste ma pekne oj...bal, nechcel som to tu vyťahovať, nedal ste mi inú možnosť, Pán Navrátil, chovám sa k vám slušne neútočím na vás len som napísal svoj názor, sledujem to tu roky, nesúhlasím aj s inými vecami čo tu píšete, a nehovorte mi o tom že si máme pokecat jako chlapy, vy ste sa jako chlap vtedy nezachoval.

Ano jako chlapy, jak jsem psal.

Vy stálý anonym se jako chlap nechováte. A je mi jasné, že jste ten druhý zde pusobící anonym ze SR.
Proč?
Protože mám přehled prodeje nebo zprostředkování. I kdyby vznikla chyba, což se vyloučit nedá, tak se řeší osobně a né na ubohých forech anonymně.

Vela štastie.

15.9.2017 06:52
chondro

XXX.XXX.18.197

Najra napsal(a):

Zdravím,
napište co se vám konkrétně stalo.Pan Navrátil má o publicitu vždy velký zájem takže veřejně tu napistě zkušenost s tímto jedincem.

15.9.2017 07:06
chondro

XXX.XXX.18.197

selmicka napsal(a):
Ano jako chlapy, jak jsem psal.

Vy stálý anonym se jako chlap nechováte. A je mi jasné, že jste ten druhý zde pusobící anonym ze SR.
Proč?
Protože mám přehled prodeje nebo zprostředkování. I kdyby vznikla chyba, což se vyloučit nedá, tak se řeší osobně a né na ubohých forech anonymně.

Vela štastie.

Nenechte si namluvit že mohlo jít jen o pouhou chybu.Ze skušeností z mnoha poškozenými je jasné že jde o zcela zjevný záměr.

15.9.2017 08:59
Najra

XXX.XXX.157.190

chondro napsal(a):
Nenechte si namluvit že mohlo jít jen o pouhou chybu.Ze skušeností z mnoha poškozenými je jasné že jde o zcela zjevný záměr.

Ale prosím vás, mne je úplne jasné že nešlo o chybu ale zámer., inzeroval zviera ktoré som zháňal, tak som zavolal, oznámil mi že zviera je na predaj ale je jeho kolegy ako rád nazýva chovateľov, povedal mi cenu za zviera, bola dosť vysoká ale dobre, súhlasil som.cestoval som ku nemu zhruba 7 hodín, keď som prišiel tak mi oznámil že majiteľ so zvieraťom ešte nedorazil tak musíme čakať ale ešte mi oznámil že majiteľovi ide len 400e s požadovanej sumy,300e ide jemu"to víte, telefonáty, sprostředkování.Ale majiteľovi mám povedať, keď sa ma bude pýtať že som Navrátilovi nič nedal, Trochu som zostal zaskočený ale domov sa mi na prázdno nechcelo cestovať takú diaľku.Jasné že to bola moja chyba, naletel som, mohol som sa otočiť a ísť domov.Len môj názor je že keď niekto sprostredkováva zviera, tak oznámim dopredu záujemcovi aká je cena a koľko ide kšeftárovi za sprostredkovanie, to je podľa mňa CHLAPSKé JEDNANIE.Tak teraz rozmýšľam, ako by tú chybu řešil ako píše vyššie.Nechcel som to tu rozmazávať bolo to dávno, teraz sa len smejem keď čítam jeho komenty a hlavne s toho aký on je chlapák že nevystupuje anonymne.PS urobil mi kafe-turka, za 300e.

15.9.2017 09:19
Najra

XXX.XXX.157.190

Ospravedlňujem sa že som odbočil od témy, Krmenie servala by asi ľudí viac zaujímalo ako ojebávanie chlapáka Navrátila, na to by sa malo založiť nové vlákno.

15.9.2017 09:20
chondro

XXX.XXX.227.52

Najra napsal(a):
Ale prosím vás, mne je úplne jasné že nešlo o chybu ale zámer., inzeroval zviera ktoré som zháňal, tak som zavolal, oznámil mi že zviera je na predaj ale je jeho kolegy ako rád nazýva chovateľov, povedal mi cenu za zviera, bola dosť vysoká ale dobre, súhlasil som.cestoval som ku nemu zhruba 7 hodín, keď som prišiel tak mi oznámil že majiteľ so zvieraťom ešte nedorazil tak musíme čakať ale ešte mi oznámil že majiteľovi ide len 400e s požadovanej sumy,300e ide jemu"to víte, telefonáty, sprostředkování.Ale majiteľovi mám povedať, keď sa ma bude pýtať že som Navrátilovi nič nedal, Trochu som zostal zaskočený ale domov sa mi na prázdno nechcelo cestovať takú diaľku.Jasné že to bola moja chyba, naletel som, mohol som sa otočiť a ísť domov.Len môj názor je že keď niekto sprostredkováva zviera, tak oznámim dopredu záujemcovi aká je cena a koľko ide kšeftárovi za sprostredkovanie, to je podľa mňa CHLAPSKé JEDNANIE.Tak teraz rozmýšľam, ako by tú chybu řešil ako píše vyššie.Nechcel som to tu rozmazávať bolo to dávno, teraz sa len smejem keď čítam jeho komenty a hlavne s toho aký on je chlapák že nevystupuje anonymne.PS urobil mi kafe-turka, za 300e.

Jasné podvodné jednání tohopto jedince -víme o něm.tzcv "jeho" odchovy surikat a dalších udajných jeho odchovů.Co myslíte ji i daňovým podvodníkem?

15.9.2017 09:48
chondro

XXX.XXX.227.52

Najra napsal(a):
Ospravedlňujem sa že som odbočil od témy, Krmenie servala by asi ľudí viac zaujímalo ako ojebávanie chlapáka Navrátila, na to by sa malo založiť nové vlákno.

Založte nové vlákno.Je však třeba počítat s tím že se zanedlouho po aktivaci se objeví jakési nové nicky které budou Navrátila adorovat a psát jen to nejlepší.Samozřejmě jde o jeho aktivity-jeho morálka mu umožnuje pod falšeným nickem chválit sám sebe.

15.9.2017 10:04
selmicka

XXX.XXX.248.220

No, no co takhle se se mnou spojit.

Nějak to vše nesedí.

¨¨1. Každý komu se zvíře zprostředkovalo nebo prodalo získal všechny informace.Každý kdo sem chodí ví, že JÁ za sebe krmím veškerá zvířata různorodou potravou a na to si potrpím. Ví to každý, kdo mne osobně zná. Také šelmy. K dočtení toho o mém krmení na vláknech ifauny je hafo. Nechápu, pokud jste u mne byl, jak píšete, že TATO PODSTATA Vám unikla a píšete, že nesouhlasíte s mým krmením šelem.

To, že tvrdím, jak běžně krmí valná většina chovatelu a mají desítky let odchovy je jiné kafe.

2. Nesedí způsob zprostředkování. Odměna je VŽDY POUZE od prodávajícího ne od kupujícího A kupujícímu je vždy nabídnuta cena - SOUHLASÍ S NABÍDNUTOU CENOU, nikdo by bez udání ceny nepřijel, natož ze zahraničí cestovat 7 hod a nevědět cenu. To iste volaako poplietol.

3. Odměnu mi dá prodejce zvířete. Nějak nesedí zde co píše anonym.

Uvedené body jsou indiciemi nějaké kulišárny, kterých podobných se tu i našlo by možná několik.

Pokud se mýlím, což zřejmě by bylo výjimkou, tak věřím, že anonym zavolá nebo se spojí meilem.

RN

ps. vedte si tu debaty o krmení a ochrnutí, at odpovíte na dotaz.Za mne odpovězeno. Na kulišárnu již nereaguji. Odpovězeno.

15.9.2017 10:29
chondro

XXX.XXX.227.52

Navrátil krmí jen tím nejlevnějším.O krmivařenině nemá ani páru.Vše ostatní je jen mediální bublina s kterou tady hodlá oblbovat čtoucí a tvořit si svůj medialní obraz...pacient.Jo a a jeho udajné početné odchovy ženetek jsou zcela ochočené bez flašky a umí obstojně polsky

15.9.2017 10:37
chondro

XXX.XXX.227.52

Najra napsal(a):

Nenechte se Navrátilem ošulit podruhé.Chce vás jen umlčet. O nějaké upřímné snahe věc řešit nemůže být řeč.
Mám dotaz.Vy jste odpovídal na inzerát nabídky jeho odchovů předpokládám surikat?

15.9.2017 11:12
Najra

XXX.XXX.157.190

Nie, surikaty to neboli, ale na tom nezáleží..Je mi jedno že to tomu starcovi nesedí, jednoducho to bolo tak ako som napísal, dokonca mám aj svedka, bol so mnou kamarát.Nečakám že by tento človek niečo riešil keď by som sa snim spojil.Nehodlám sa s tímto človekom vôbec zapodievať aj tak by to nemalo význam.

15.9.2017 11:19
selmicka

XXX.XXX.248.220

Najra napsal(a):
Nie, surikaty to neboli, ale na tom nezáleží..Je mi jedno že to tomu starcovi nesedí, jednoducho to bolo tak ako som napísal, dokonca mám aj svedka, bol so mnou kamarát.Nečakám že by tento človek niečo riešil keď by som sa snim spojil.Nehodlám sa s tímto človekom vôbec zapodievať aj tak by to nemalo význam.

Přeci jednou ještě odpovím:

čtvrtá indicie - svědek kamarád, je holý nesmysl v souvislostech s těmi třemi.

Již nemám pochyb cíleného špinění selmicky v dalším nicku zdejšího stálého anonyma.
Anonymové - kdo jim muže uvěřit? Snad podobně myslící jedinci.

RN

¨¨.

15.9.2017 11:20
chondro

XXX.XXX.227.52

Najra napsal(a):

Chápu je to častá reakce slušných lídí když se setkají s někým jehož morálka je podobná té Navrátila.
Tak ale berte na vědomí že z vás udělá lháře a ze sebe jen obět běsnění ostatních.

15.9.2017 11:22
Najra

XXX.XXX.157.190

Naozaj už posledná veta ohľadom tejto kulišárny, ako tvrdí chlap Navrátil, mám kontakt na človeka ktorí mi to zviera ku Navrátlovi priniesol, skúsim sa snim skontaktovať či by bol ochotný zareagovať na to čo som písal a teda objasnil tu kulišárnu, aj keď si myslím že to bude asi prd platné.Pán Navrátil, oni vás tie vaše klamstvá dobehnú a už veľmi skoro.

15.9.2017 11:24
Najra

XXX.XXX.157.190

chondro napsal(a):
Chápu je to častá reakce slušných lídí když se setkají s někým jehož morálka je podobná té Navrátila.
Tak ale berte na vědomí že z vás udělá lháře a ze sebe jen obět běsnění ostatních.

To mi je jasné, veď už urobil.

15.9.2017 11:30
Najra

XXX.XXX.157.190

selmicka napsal(a):
Přeci jednou ještě odpovím:

čtvrtá indicie - svědek kamarád, je holý nesmysl v souvislostech s těmi třemi.

Již nemám pochyb cíleného špinění selmicky v dalším nicku zdejšího stálého anonyma.
Anonymové - kdo jim muže uvěřit? Snad podobně myslící jedinci.

RN

¨¨.

Vy ste naozaj BLBEC.

15.9.2017 11:32
selmicka

XXX.XXX.248.220

CHONDRO, MĚL JSTE VYDRŽET ALESPON 20 MIN A NE REAGOVAT ZA 2 MINUTY ZRUDLÝ V OBLIČEJI A JAK MU TO OPĚT NANDÁM.VSTOUPIT JAKO CHONDRO 11.20 A IHNED KLAFAT TO ČUMÍM V 11: 22 S PRODLEVOU 2 min.

TAKŽE 5 INDICICÍ - DVOUMINUTOVOU JSTE SE PROZRADIL.

Anonym To čumím - je objasněn.

Snad ještě dodatek, nevím, že rodilý Slovák hovorí zde v písmu československy a začíná i vyhrožovat a dlouhá leta mlčel a nyní má zájem se stát druhou anonymní celebritou.
Usměvné.

PS. CHONDRO - alias To čumím přitvrdí velmi fest, ale není JIŽ CO ŘEŠIT.

Upozornění: vlákno je o krmení servala.

RN

15.9.2017 11:49
chondro

XXX.XXX.227.52

selmicka napsal(a):
CHONDRO, MĚL JSTE VYDRŽET ALESPON 20 MIN A NE REAGOVAT ZA 2 MINUTY ZRUDLÝ V OBLIČEJI A JAK MU TO OPĚT NANDÁM.VSTOUPIT JAKO CHONDRO 11.20 A IHNED KLAFAT TO ČUMÍM V 11: 22 S PRODLEVOU 2 min.

TAKŽE 5 INDICICÍ - DVOUMINUTOVOU JSTE SE PROZRADIL.

Anonym To čumím - je objasněn.

Snad ještě dodatek, nevím, že rodilý Slovák hovorí zde v písmu československy a začíná i vyhrožovat a dlouhá leta mlčel a nyní má zájem se stát druhou anonymní celebritou.
Usměvné.

PS. CHONDRO - alias To čumím přitvrdí velmi fest, ale není JIŽ CO ŘEŠIT.

Upozornění: vlákno je o krmení servala.

RN

|Co to meleš trotle!

15.9.2017 11:56
selmicka

XXX.XXX.248.220

A je tu obratem začátek toho PŘITVRDĚNÍ, přechod na tykání a ted si dá pozor nebo naopak vpustí To čumím. Je to 50 :50.
No- legrace?
V anonimitě rudne vsteky a sedí u PC a čeká, co ten n zase napíše a obratem reaguje. Možná si i šnupne, aby mu to šlo lépe. začne masakr...

Ubožáček.
To je tedy zábava a trávení volného času...

No, tak již to nechám na...

15.9.2017 12:07
chondro

XXX.XXX.227.52

Najra napsal(a):
Naozaj už posledná veta ohľadom tejto kulišárny, ako tvrdí chlap Navrátil, mám kontakt na človeka ktorí mi to zviera ku Navrátlovi priniesol, skúsim sa snim skontaktovať či by bol ochotný zareagovať na to čo som písal a teda objasnil tu kulišárnu, aj keď si myslím že to bude asi prd platné.Pán Navrátil, oni vás tie vaše klamstvá dobehnú a už veľmi skoro.

Už jen pro to že vás jako poškozeného navíc uráží neměl by jste to tak nechat.Rád bych vám poradil v postupu ale není možné se s vámi spojit neb nemáte zavedený profil.

15.9.2017 15:16
Najra

XXX.XXX.157.190

selmicka napsal(a):
A je tu obratem začátek toho PŘITVRDĚNÍ, přechod na tykání a ted si dá pozor nebo naopak vpustí To čumím. Je to 50 :50.
No- legrace?
V anonimitě rudne vsteky a sedí u PC a čeká, co ten n zase napíše a obratem reaguje. Možná si i šnupne, aby mu to šlo lépe. začne masakr...

Ubožáček.
To je tedy zábava a trávení volného času...

No, tak již to nechám na...

Ale aký detektív Tak to je neuveritelné, tomuto človeku dal niekto povolenie na chov nebezpečných živočíchov?skôr by ho mali zbaviť svojprávnosti, Pán navrátil, Chondro je Chondro a ja som ja, ale neviem či to pochopíte.A info pre vás, nerudnem vsteky, ste mi smiešny

15.9.2017 15:34
chondro

XXX.XXX.18.197

Je třeba se podívat na to jak Navrátil platí danně.Kdo zapírá provizi na 99,9% nezákonně krátí danně.

15.9.2017 15:34
selmicka

XXX.XXX.248.220

Přece jenom se zasmějeme dále.

Zajimavost - koresponduje vstup - poslední chondro 15.15 vstup To čumím 15.16 - již za jeden den 2 absalutní 100 % náhody,

Vstup chondy ověřen : 15.22 k času 15.22 - jeho poslední vstup 15.15

Špatný by jste byl zpravodajec, šíření klamných zpráv pro zmatení nepřítele.
TOŽ 6 tá indicie potvrzujicí chondra.

Dodám, že mám přehled o zprostředkování v poloze stát, jméno, příjmení, částka, zpusob zprostředkování.

Případ anonyma T o čumím, nekoresponduje s žádným zprostředkovatelským případem, jak ve zpusobu zprostředkování, tak zejména v částce.
ZajÍmavostí je, že Slováci nepoužívají obrat To čumím, že by již 7 má indicie.?

Chondro by se měl zamyslet, zda PC je jeho nejlepší kamoš a vrátit se alespoň k chovu toho páru pavouku, co měl před snad 8 lety v chovu a nabízel mláďata. po jediným inzerátem.

a NEPLEVELIT FORA VŽDY MIMO TÉMA A VŽDY CHRLIT MNOHO PŘÍSPĚVKU O SELMICCE.

Usměju se a zábava muže již pokračovat bez mé učasti.

Ačkoliv byl upozorněn, že vlákno je O KRMENÍ SERVALA A NÉ O SELMICKE.
sICE ON STÁLE PORUŠUJE PRAVIDLA DISKUSE CELÉ ROKY, CO TU FIGURUJE.

RN

15.9.2017 15:43
chondro

XXX.XXX.18.197

Hloubkovou danovou kontrolu lze oblíbenci lehce zajistit

15.9.2017 15:51
selmicka

XXX.XXX.248.220

Chudák.Už neví co by jak by. To je uroven.

Udavač?

To tu už bylo, že na udání mi přijela hloubková kontrola 6 ti uředníku z Prahy a všichni víc titulu.

Udavači nevymřeli.

RN

15.9.2017 16:10
chondro

XXX.XXX.18.197

Už mu asi p... cvaká 5ku kulatinu

15.9.2017 16:32
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Všimli jste si, že já tu nejsem anonymně a ten pablb o mě nemůže říct ani slovo? Nebo ještě, že bych byl taky chondro ?
Navrátile, ty jsi fakt nemocnej. Ty tvoje indície, moc koukáš na pevnost Boyard

Něco Ti vysvětlim. Když más chytrej telefon a zapojis se do tyhle diskuze, tak, když sem někdo něco napise, tak ti prijde email, že téma se rozsirilo. Podtim je odkaz na tuto diskuzi-kliknes a muzes hned odepisovat, takže do 20ti vteřin je rychlej pisatel schopen odpovedet. Nebylo toho na tebe moc najednou?

Dvakrát napíšeš srač.u mimo téma a napíšeš pod to, upozornění, že lidi mají psat k tématu? Jsi normální?Ty jsi něco víc?

PROČ NEOPOVÍŠ ANI NA JEDEN MŮJ PŘÍSPĚVEK, KDE JSI DOSTAL OTÁZKY? PROTOŽE VÍŠ, ŽE NA MĚ JSI KRÁTKEJ A ŽE JÁ VIM UŽ ROK O KAŽDYM TVYM KROKU DOPŘEDU, ŽE?

15.9.2017 17:08
Najra

XXX.XXX.157.190

selmicka napsal(a):
Přece jenom se zasmějeme dále.

Zajimavost - koresponduje vstup - poslední chondro 15.15 vstup To čumím 15.16 - již za jeden den 2 absalutní 100 % náhody,

Vstup chondy ověřen : 15.22 k času 15.22 - jeho poslední vstup 15.15

Špatný by jste byl zpravodajec, šíření klamných zpráv pro zmatení nepřítele.
TOŽ 6 tá indicie potvrzujicí chondra.

Dodám, že mám přehled o zprostředkování v poloze stát, jméno, příjmení, částka, zpusob zprostředkování.

Případ anonyma T o čumím, nekoresponduje s žádným zprostředkovatelským případem, jak ve zpusobu zprostředkování, tak zejména v částce.
ZajÍmavostí je, že Slováci nepoužívají obrat To čumím, že by již 7 má indicie.?

Chondro by se měl zamyslet, zda PC je jeho nejlepší kamoš a vrátit se alespoň k chovu toho páru pavouku, co měl před snad 8 lety v chovu a nabízel mláďata. po jediným inzerátem.

a NEPLEVELIT FORA VŽDY MIMO TÉMA A VŽDY CHRLIT MNOHO PŘÍSPĚVKU O SELMICCE.

Usměju se a zábava muže již pokračovat bez mé učasti.

Ačkoliv byl upozorněn, že vlákno je O KRMENÍ SERVALA A NÉ O SELMICKE.
sICE ON STÁLE PORUŠUJE PRAVIDLA DISKUSE CELÉ ROKY, CO TU FIGURUJE.

RN

To je nekonečný blbec , mele a mele pi...oviny, on to stále nechápe a asi ani nepochopí že ho má v zuboch viacej ľudí, to čumím sa používa aj v Slovenčine Kolombo.No nič, mám cestu do Prahy, tak sa zastavím a osviežime pameť o sprostredkovaní a částce

15.9.2017 17:10
Najra

XXX.XXX.157.190

Osobné stretnutie bude určite lepšie ako tel, alebo majl, určite by len machroval, uvidíme čo je za chlapa zoči voči.

15.9.2017 17:25
selmicka

XXX.XXX.248.220

Najra napsal(a):
To je nekonečný blbec , mele a mele pi...oviny, on to stále nechápe a asi ani nepochopí že ho má v zuboch viacej ľudí, to čumím sa používa aj v Slovenčine Kolombo.No nič, mám cestu do Prahy, tak sa zastavím a osviežime pameť o sprostredkovaní a částce

Konečně rozumné řešení. Už se těším...

15.9.2017 17:26
rys.leo

XXX.XXX.158.238

ROMANEEEEE.

15.9.2017 17:27
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Šelmička je rys.leo. protože indície je taková, že šelmička napsal v 17:25 a rys.leo v 17:26
Romane, vem mě k sobě do Colombo týmu

15.9.2017 17:28
selmicka

XXX.XXX.248.220

selmicka napsal(a):
Konečně rozumné řešení. Už se těším...

A budete mluvit zpruvu česky a pak si to uvědomíte a i pokus o slovenštinu ? Tak jako v příspěvku v 17.08 S

Abychom se domluvilI.

15.9.2017 17:29
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Ty se domluvíš s kymkoliv, vždyt uz jsi okradl půl světa!

15.9.2017 17:47
chondro

XXX.XXX.18.197

Najra napsal(a):

Ó je to hovado.O tom jak mu budete osvěžovat pamět napište pak report.Fotodokumentace by taky nebyla od věci.

15.9.2017 18:09
Najra

XXX.XXX.157.190

selmicka napsal(a):
A budete mluvit zpruvu česky a pak si to uvědomíte a i pokus o slovenštinu ? Tak jako v příspěvku v 17.08 S

Abychom se domluvilI.

Domluvíme sa, o to sa nebojte

15.9.2017 18:13
Najra

XXX.XXX.157.190

rys.leo napsal(a):
Šelmička je rys.leo. protože indície je taková, že šelmička napsal v 17:25 a rys.leo v 17:26
Romane, vem mě k sobě do Colombo týmu

Ja som to tušil

15.9.2017 19:52
chondro

XXX.XXX.18.197

Najra napsal(a):

Myslím že Navrátil už pochopil že má problém a je zesraný až za ušima

15.9.2017 23:13
Najra

XXX.XXX.157.190

Prepáčte že zase mimo vlákna, otázka na pána Navrátila, Otče Fura, všimol som si že pod každým príspevkom je obrázok asi vašich zvierat, Tie opice "midas a oedipus"sú zatvorené vo vykachličkovanej miestnosti alebo majú aj vonkajší výbeh?Ďakujem za fundovanú odpoveď.

16.9.2017 08:19
selmicka

XXX.XXX.248.220

Najra napsal(a):
Prepáčte že zase mimo vlákna, otázka na pána Navrátila, Otče Fura, všimol som si že pod každým príspevkom je obrázok asi vašich zvierat, Tie opice "midas a oedipus"sú zatvorené vo vykachličkovanej miestnosti alebo majú aj vonkajší výbeh?Ďakujem za fundovanú odpoveď.

Tož až prijedete, , něbuděte anonym - uvidzitě.

16.9.2017 10:51
chondro

XXX.XXX.18.197

Najra napsal(a):

Jen si prosím nemyslete že se chce s vámi Navrátil nějak chlapsky dohodnout.Ted mu jen šrotí ve škebli jak by vás mohl znemožnil.Osobnímu setkání se ve skutečnosti bude výhýbat jak to jen půjde pokud to nepůjde bude zalezlý doma jako ta krysa

16.9.2017 12:29
selmicka

XXX.XXX.248.220

K osobnímu jednání nedojde.

To čumím - je jeden z těch dvou, co tu stále provokují a opruzují. Není to tento co opět napsal štvavý příspěvek.
Mýlil jsem se, tak jako on v začátku příspěvku
To čumím.
Na To čumím, se mi ozval kolega ze Slovenska R s tím, že je vše překroucený záměrně k poškození mé osoby.Ano, mezi chovateli se leccos poví a rys leo zneužil info a uplně vše prokroutil, a vložil příspěvek To čumím, aby selmicku poškodil. Což již provedl na těchto forech několikrát.

Samozřejmě sem vstupovat nebude. kolega ze SR

chondro by se měl léčit. Neuvěřitelné.

PS : s kolegou z SR jsme stále v obchodním meilovém styku od předání zvířete.

16.9.2017 12:46
chondro

XXX.XXX.18.197

rys.leo napsal(a):
Všimli jste si, že já tu nejsem anonymně a ten pablb o mě nemůže říct ani slovo? Nebo ještě, že bych byl taky chondro ?
Navrátile, ty jsi fakt nemocnej. Ty tvoje indície, moc koukáš na pevnost Boyard

Něco Ti vysvětlim. Když más chytrej telefon a zapojis se do tyhle diskuze, tak, když sem někdo něco napise, tak ti prijde email, že téma se rozsirilo. Podtim je odkaz na tuto diskuzi-kliknes a muzes hned odepisovat, takže do 20ti vteřin je rychlej pisatel schopen odpovedet. Nebylo toho na tebe moc najednou?

Dvakrát napíšeš srač.u mimo téma a napíšeš pod to, upozornění, že lidi mají psat k tématu? Jsi normální?Ty jsi něco víc?

PROČ NEOPOVÍŠ ANI NA JEDEN MŮJ PŘÍSPĚVEK, KDE JSI DOSTAL OTÁZKY? PROTOŽE VÍŠ, ŽE NA MĚ JSI KRÁTKEJ A ŽE JÁ VIM UŽ ROK O KAŽDYM TVYM KROKU DOPŘEDU, ŽE?

Máte pravdu má IQ houpacího koně co po něm pak chcete za výkony.

16.9.2017 13:02
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Tak ja jsem nakonec vystupující slovák. Gratuluju si
Ja jsem i chondro totiz Romanku. Vzal jsem si na 2 roky dovolenou a pisu si tady pod 8mi profilama. Ty vazne nejsi normalni.

Já tě tady nespinim, ty se spinis sam a ja to tady jenom ventyluju, abych upozornil zacinajici chovatele na lidskej odpad mezi námi. Tot vse ale je pravda, ze ty reklamu nepotrebujes, ty si ji delas sam tim tvojim IQ

A když už mě tahás na slovensko, tak tam je taky takovej medved a ten mi rikal, že az te nekdy dostane do rukou, že tě zbije jak psa. Toť, že tva reklama opravdu funguje.

Myslíš, že já kterej tady píšu o tobe vse co vim a slysim pod mim profilem, že bych ted psal anonymne? Nee, tim bych prisel o body, ktery tady mam za upozornovani lidí na tvoje šméčka.

Takže asi špatná indície

16.9.2017 13:21
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Ty víš, proč mě tahás na Slovensko, vid?
Jak už jsem tady jednou na to upozornoval. Jezdil jsi na Slovensko kupovat ženetky a tady si je vydaval za svuj chov. Pak jsi byl vyfakovan a zacal jsi tam posilat za sebe jiny lidi a ty tě museli zapírat zuby nehty, jinak by jim slovák neprodal ani fň.
Jenže ten slovák je můj dobrý kamarad. Nikoli kolega, jak máš ve zvyku nazývat všechny, kdo maj doma exotickýho hada

Proto Ti to cvaklo a chtěls to točit na mě, jenže tim sis opět naběhl a já dostal nahráno na to, abych tady znovu napsal postup tvých ''vlastních odchovů'', DĚKUJI

Všimni si, že to píšu ZA SEBE! Takže otče Furo, zase bankrot

16.9.2017 15:25
chondro

XXX.XXX.18.197

Navrátil se neustále snaží mlžit že vše je spiknutí práce jednoho max dvou magorů.

Pravda je úplně jiná ! Jsou to desíttky lidí kteří se tu k němu vyjádřily o jeho závadném chování.

16.9.2017 16:32
selmicka

XXX.XXX.248.220

rys.leo napsal(a):
Tak ja jsem nakonec vystupující slovák. Gratuluju si
Ja jsem i chondro totiz Romanku. Vzal jsem si na 2 roky dovolenou a pisu si tady pod 8mi profilama. Ty vazne nejsi normalni.

Já tě tady nespinim, ty se spinis sam a ja to tady jenom ventyluju, abych upozornil zacinajici chovatele na lidskej odpad mezi námi. Tot vse ale je pravda, ze ty reklamu nepotrebujes, ty si ji delas sam tim tvojim IQ

A když už mě tahás na slovensko, tak tam je taky takovej medved a ten mi rikal, že az te nekdy dostane do rukou, že tě zbije jak psa. Toť, že tva reklama opravdu funguje.

Myslíš, že já kterej tady píšu o tobe vse co vim a slysim pod mim profilem, že bych ted psal anonymne? Nee, tim bych prisel o body, ktery tady mam za upozornovani lidí na tvoje šméčka.

Takže asi špatná indície

Poslední pinpong.

Co kde kdo říká. Za sebe bych se a styděl za svá zločinecká jednání, stálá vyhrožování i ženám, bylo smazáno v e vlákně braní velkých prachu za hlazení lva, kde jste exeloval a dostal sprchu od paní, kde jinde to je 20 x levnější, pošimrat lva za uchem, ( doufám, že platíte ty daně a máte pokladničku, jak má chondrouš starost, pozor, aby vám neposlal tu kontrolu, jak tu vyhrožuje ) kterých se běžně dopouštíte. A pomíjím vyhrožováním kolegyni o ztrátě jejího rysa, kterýho jste zprostředkoval ke krytí, pokud jej neprodá za pár tisíc atd. nebude mít nic... ani svého rysa, ani peníze. Tak nějak jsem ji pomohl a brknul tomu, u koho byl a snad i pochopíl a dopadlo vše ok..
Takže nechte si ty pohádny pro svá děcka, až nějaké možná i splodíte...

Poslédní muj vstup v tomto stylu, jak se do lesa volá, jak se z něj ozývá. Chtělo by to psychiatra.

17.9.2017 10:09
Najra

XXX.XXX.157.190

Jak sa z lesa volá, tak sa z neho ozýva, máte tam chybu, A ktoríže kolega zo slovenska vám to povedal?Na Slovensku moc chovateľov šeliem neni a tých čo poznám minimálne prekrútia očami pri spomenutí vášho mena, s pozdravom, To čumim alias rys leo alias Chondro, zabudol som ešte niekoho?PO vašom poslednom vstupe by som sa nedivil keby vás navštívil aj rys leo vy magor, a to že vám vykám to je len zásterka mojej identiti o chvíľu prejdem plynule ku tykaniu a urážkam, že Kolombo?

17.9.2017 11:54
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Takže, lev- nabídka a poptávka, na to nikdo nemuze rict ani popel. A že někdo má a nebojí se dát? No můžeš jen zavidět! A chytrej jsi zrovna Ty, ten ten kterej je tady nekolikrat rozmazanej za neskutečný provize z prodeje

A s kolegní- Aspon vidis, ze ja nevyhrozuju ale konam!
jsi směsnej, jak pises vyše, že vše diky tobe dopadlo ok- Dal jsi kolegyni takovy rady, ze nam rysa jeste ten den, co ti volala prodala! Takze rysice je dnes doma tam, kde byla na krytí, presne jak jsem chtel. Dosáhl jsem svýho a to je v zivote hlavní, Románku!
A tomu pánovi jsi nevolal, protože aby zde píšící byli v obraze, to je ten clovek, jak jsem sem kdysi psal, že mu dlužíš 3000, - a že ho můžeš kdykoliv, hned co pojede kolem, ocekavat na navstevu. Navíc je to můj hoooodně dobrej kamarád, takže hlavně netvrd, že jsi mu volal a rikal mu, co ma delat a co ne!
Utřels!

17.9.2017 13:18
Najra

XXX.XXX.157.190

selmicka napsal(a):
Tož až prijedete, , něbuděte anonym - uvidzitě.

Vyserťe sa na napodobňovanie Slovenčiny, len ju zbytočne kurvíte, veď vám nejde ani Český pravopis.

Neregistrovaný uživatel

18.9.2017 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Dle mého názoru jste trapní úplně všichni, pánové!
Myslím, že by bylo slušnější se sejít a rozbít si huby a nezatěžovat osobní nenávistí diskusní fórum, které má nějaké téma a člověk se tu chce na toto téma něco dozvědět!

18.9.2017 18:41
Najra

XXX.XXX.157.190

Dle mého názoru jste trapní úplně všichni, pánové!
Myslím, že by bylo slušnější se sejít a rozbít si huby a nezatěžovat osobní nenávistí diskusní fórum, které má nějaké téma a člověk se tu chce na toto téma něco dozvědět!

18.9.2017 22:03
Najra

XXX.XXX.157.190

Najra napsal(a):

Plne s vami súhlasím okrem toho, aby sme sa všetci strety a rozbili si huby, tu by si hubu zaslúžil rozbiť iba jeden.

21.9.2017 22:54
chondro

XXX.XXX.18.197

Již několik let se zde snažíme korigovat a kritizovat nebezečné rady které zde šíří Navratil.Hlavně pro začínající je nebezpečné podlehnout ubezpečením že vybudovat
zařízení lze svépomocí za hubičku taktéž že krmení pumy je téměř za hubičku-pes vás dle Narátila vyjde na víc a podobně.
Věřím že mnohým se po přečtení těchto oponentních vstupů " rozsvíví"a uvědomí si jak
náročné a to i finančně je vlastnit šelmy a třeba po zvážení všech +/- od svého záměru ustoupí.

Je naprosto zřejmé že zde po léta Navrátilem chrlena bagatelizace rizik a zkreslování faktů o nákladech na chov si již přineslo své "ovoce"a případy kdy majitel šelmy chov nezvládá jsou již realitou.

Tento jedinec nese za tento stav svůj díl odpovědnosti!

Přidejte reakci

Přidat smajlík