Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

exoxc

25.8.2017 14:46
exoxc

XXX.XXX.249.251

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda tu má někdo zkušenosti s chovem psů dingo.
Pokud ano budu rád za každou vloženou fotku chovu a pár podle vás nejdůležitějších informací, které se týkají jejich chovu.

25.8.2017 20:16
chondro

XXX.XXX.18.197

Dingo je sekundárně zdivočelý domestikovaný pes domácí.Jeho chov má snad význam pro někoho kdo se vědecky zajímá etologii či podobně.Pro normálního chovatele nic moc.

28.8.2017 17:36
Adéla a spol.

XXX.XXX.26.86

No nevím, kde Vám dinga prodají...
Ale v zoo si můžete prohlédnou i ten výběh.

28.8.2017 18:02
Maaty

XXX.XXX.48.77

chondro napsal(a):
Dingo je sekundárně zdivočelý domestikovaný pes domácí.Jeho chov má snad význam pro někoho kdo se vědecky zajímá etologii či podobně.Pro normálního chovatele nic moc.

Chondro

Na tohle se vás nikdo neptal!

29.8.2017 00:45
chondro

XXX.XXX.18.197

Maaty napsal(a):
Chondro

Na tohle se vás nikdo neptal!

No nevím můj koment byl mnohem víc k dotazu jak ten váš takže...

29.8.2017 00:52
chondro

XXX.XXX.18.197

vás žádám at tu NEPRUDÍTE, mimo téma.

29.8.2017 08:51
selmicka

XXX.XXX.248.220

Dingo se více méně v soukromých chovech alespoň v ČR co vím snad ani nevyskytuje.
Pro pejskaře je nezajímavý, pro jeho necvičitelnost v požadavcích milovníku psu.
Pro zkušené chovatele exot. savcu je "neatraktivní".

Chov :

Chov ve výběhu, alespoň v páru..Jedná se o smečkové zvíře. Vzhledem k jeho aktivitě výběh alespoň 100 m2 pro pár. Lépe větší, Pak vynikne jeho celodenní aktivita i ve hře svalstva a ruznorodé činnosti.
Biotop lze napodobit z jeho domoviny, aby byl i pohled příjemný pro vlastní oko i sousedu, či známých.
Chov celoročně venku bez vytápění. Opět, místo boudy vybudovat adekvátní ukryt v napodobení z domoviny.
Pokud bude výběh větší, nepokazí se, když se vybuduje menší jezírko.
Mám takové jezírko u rysu a je i normální, že velmi rádi pijí z něj, než z misky. Ač misku stále dávám a vyměnuji čistou vodu. Po letech jsem usoudil, že by jezírko i postačilo.Vodu měním 2 x do roka bez chemie samozřejmě.
Krmení masem. Kuřata, jednodenní kuřátka, potkan, hovězí, zvěřina a jiná masa. Dávka cca: 1 kg den 6 x v týdnu, jeden den pust.
Pro krásnou a lesklou srst nepokazím 1 x týdně vajíčko nebo lososový olej.

Odchov mládat není problém, v podstatě jako u plemen psu, avšak císaře snad ani neuvidíte při porodu. Mají v pruměru 6 mládat.1 x ročně.

Problémem by určitě bylo pak mláďata udat novým chovatelum nebo majitelum.

Ano, jsou to pěkní a pro chovatele zajímaví psy, pokud bych chtěl poznat, jako milovník šelem psovitých jejich život, ač v zajetí a mít možnost denně býti i součástí smečky.

Dodám. Před cca padesáti lety jsem brigádničil v zookoutku v Pardubicích, kde měli chovný pár Dingu. Jako mladého kluka mě velmi okouzlili, poněvadž takové psa jme znali pouze z cestopisu o Austrálii. Být v jeho blízkosti a dokonce si ho i pohladit bylo vzrušující. Každý rok měli mláďata s tím, že v té době je prodával zookoutek za 500 Kč mládě.Prvím rokem vzhledem k atraktivitě a ojedinělosti nabídky se prodala, druhým rokem byl problém.
V současnosti je májí zoo ojediněle. Lze dohledat, která zoo je chová a odchovává.
Loni mi jedna zoo učinila nabídku k prodeji lonských a soudobých mládat. Prodat se mi nepodařilo.

Pokud jste propadl těmto divokým psum a jste přesvědčen, že jim vytvoříte adekvátní podmínky k chovu není problémem tyto psy běžně získat ze zoo v ČR i zahraničí.
Připomenu, že pro vybudování výběhu budete potřebovat stavební povolení.Pro chov Povolení chovu zvířat ve zvláštní péči.

Finančně náročné je vybudování výběhu ( pokud bych nechtěl Dinga týrat v kotci jako jedince s tím, že je to přeci pes..)

Pokud neumím získat masitou potravu v přijatelných cenách, tak i finančně náročný chov na krmení.

Snažil jsem se vypsat všechy důležité aspekty chovu a vím, ze zkušeností, že takový chov Dingu v případě skutečné posedlosti jedince, začínajícího chovatele zustane ojedinělý nebo se ani neuskuteční pro výše uvedené skutečnosti.

V každém případě přeji mnoho radosti v případě chovu Dingu nebo jiných exot. savcu.

Pěkný den přeje

RN

29.8.2017 21:54
chondro

XXX.XXX.18.197

Hlavně neberte vážně ty blbosti a nesmysly co tu sází šelmička

Dingo myšleno ten australský není jediný zdivočelý pes tohoto typu a někteří jsou snad i vhodnější pro chov.
Kanaánský pes je taková izraelská obdoba dinga.Dokonce je uznaný FCI a v Čr jsou chovatelé tohoto plemena.Další takovým ekvivalentem je Karolínsky pes opět pes typu dinga žijící divoce tentokráte v americe

Nejbližším příbuzným dinga je tzv pralesní dingo nebo taky novoguinejský dingo nebo zpívající pes.
Tito dingové se celkem dost chovají má je i nějaká česká zoo i jednotlivci stejně jako klasického australského dinga.Ale jak jsem již psal -není to klasická kynologie.

30.8.2017 14:03
Nicoleta

XXX.XXX.243.193

Zdravím, já sama jsem dinga nikdy nechovala, ale moje máma, když byla malá a žila s rodiči v cizině, tak našli opuštěné štěně. Měli pro něj speciální výběh, do pár měsíců vše bylo dobré, mámě bylo tenkrát 5, lezla za ním často do výběhu, pak začaly problémy, nechtěl jí pouštět ven, nikdo se k ní nesměl přiblížit, bral jí jak svoje štěně. V té době byl na všechny kromě mé mámi agresivní. Nevědělo se co s ním, o nedlouho později osud rozhodl sám. Pes utekl, roztrhal sousedovic dítěti ruku, bohužel psa zastřelili. Psal se rok 1975 + -. Nevím všechny detaily, ale pokud by vás zajímalo něco víc, tak se můžu doptat.

30.9.2017 20:52
rubi

XXX.XXX.215.105

Psy dingo u nás má jeden soukromý zoopark. Několik let byli drženi v obyčejném psím dvojkotci. Nejsou vůbec krotcí a tak trávili celé dny schováni před zraky návštěvníků v psí boudě. Před několika měsíci měli to štěstí, že onen zoopark měl k dispozici volný výběh, který byl původně určen pro vlky a dingy tam vypustili. Po tom co se dingové po několika týdnech rozkoukali, začali se sem tam i ukazovat návštěvníkům. Jsou to krásná zvířata. Ovšem až zoopark získá vlky, nebude mít kam psy dingo umístit. V létě majitelé několikrát říkali, že je dají pryč. Třeba tedy bude možná koupě.

16.11.2018 08:31
wolfun

XXX.XXX.230.52

Dobry den,

dingo je smeckove zvire a kdyz se zavre do klece kde je sam tak se neni cemu divit ze byl agresivni. Mame americkeho dinga doma(Karolinsky pes). Povahou a divokosti v tom neni moc rozdil. Pes potrebuje vedet ze je soucast smecky i te lidske. Normalne s nami spi v postely a mam v ni 100% duveru ze by nam neublizila, ale je az extremne teritorialni, s cizimi lidmi na zahrade ma trochu problem, tak musi hned na voditko a po chvili kdyz zjisti ze nejsou nebezpeci tak si zvykne a mohu pustit. Chce to psa od raneho veku socializovat s lidmi se psi a jinymi zviraty. A povahou to je zlaty pes, asi se nikdy nenauci panackovat jako borderkolie, sle to se mi na ni prave libi ze ma svoji hlavu a jistou nezavislost. Kdyz ji mam v prirode na volno tak moc u nohy nejde ale drzi si tak 100-300m okruh kolem nas. Jinak dost podobna plemena jsou Kanaansky pes, Karolinsky pes(americky dingo), Novoguinejsky zpivajici pes (lesni dingo) a pak ten australsky a ten ma taky asi 3 druhy a v ruznych oblastech muze vypadat dost odlisne. A vsechny tyto druhy ziji ve volne prirode i v zajeti a nebo jako mazlicci :)

17.11.2018 11:36
chondro

XXX.XXX.227.52

wolfun napsal(a):
Dobry den,

dingo je smeckove zvire a kdyz se zavre do klece kde je sam tak se neni cemu divit ze byl agresivni. Mame americkeho dinga doma(Karolinsky pes). Povahou a divokosti v tom neni moc rozdil. Pes potrebuje vedet ze je soucast smecky i te lidske. Normalne s nami spi v postely a mam v ni 100% duveru ze by nam neublizila, ale je az extremne teritorialni, s cizimi lidmi na zahrade ma trochu problem, tak musi hned na voditko a po chvili kdyz zjisti ze nejsou nebezpeci tak si zvykne a mohu pustit. Chce to psa od raneho veku socializovat s lidmi se psi a jinymi zviraty. A povahou to je zlaty pes, asi se nikdy nenauci panackovat jako borderkolie, sle to se mi na ni prave libi ze ma svoji hlavu a jistou nezavislost. Kdyz ji mam v prirode na volno tak moc u nohy nejde ale drzi si tak 100-300m okruh kolem nas. Jinak dost podobna plemena jsou Kanaansky pes, Karolinsky pes(americky dingo), Novoguinejsky zpivajici pes (lesni dingo) a pak ten australsky a ten ma taky asi 3 druhy a v ruznych oblastech muze vypadat dost odlisne. A vsechny tyto druhy ziji ve volne prirode i v zajeti a nebo jako mazlicci :)

v Austrálii nejsou k vidění žádné tři druhy dingů

28.4.2019 10:44
lenkalk5

XXX.XXX.255.38

Kdo me pomuze udelat vybeh vyridit povoleni k chovu a sehnat stene diky za pomoc

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2019 09:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

lenkalk5 napsal(a):
Kdo me pomuze udelat vybeh vyridit povoleni k chovu a sehnat stene diky za pomoc

Tipuji, že nikdo. Kdybyste to myslela vážně, zařídíte si všechno sama.

keremuk

19.9.2019 13:06
keremuk

XXX.XXX.47.54

Kerem pesa kúpim škodofka 18 evra kontakt 976561314 maďár ipa prosím váz.

6.2.2021 12:10
sona312@seznam.cz

XXX.XXX.29.208

Je to nebezpečný pes...Naprosto nevhodný do nezkušených rukou jako "mazlíček"

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík