Založil jsem toto vlákno vzhledem mé pusobnosti na vláknech ifauny více jak 7 let.
Jsem chovatelem 58 let.
Prošel jsem si mnoho chov. oboru. Nějak to letí a mně za krátko bude 70 let.
Vzpomínám na to, když jsem v 8 letech se "posunul dál" od morčat, holubu a fauny z přírody odchycené k teraristice.
Tedy tak nějak jsem toužil mít želvu a rok jsem čekal na možnost získání. Mamka měla velkou snahu mi ji zajistit, její kolega měl dceru v zoo Praha jako chovatelku, avšak rok se to nepodařilo.
Až po 2 letech v akvaristice v Pardubicích začali dovážel suchozemské želvy ze Sovětského svazu Testudo horsfieldi a já se zapsal do pořadníku v prodejně jako čekatel na vysněnou želvu.Po 3 měsících jsem se dočkal a snad obden jsem se ptal v prodejně zda už želvy nedorazily.
S ohromnou radostí jsem si odnášel samečka a zaplatil 25 Kč. Stal se ze mě terarista. Odebíral jsem Akvárium a Terárium časopis a hltal veškeré stránky.¨
Příspívajícím každý měsíc byl Aldo Olexa. Ošetřovatel v ZOO Praha terárií.
Jako klučina 9 let jsem mu napsal dlouhý dopis s prosbou o rady v chovu mé želvičky s uvedením věku.
Do týdne jsem měl odpověd v 3 stránkovém vydání.
Aldo si našel čas, koupil známku, zašel na poštu a odeslal dopis malému klukovi, začínajícímu teraristovi. Z dnešního pohledu - ok i více...
Čas plynul.
Prošel jsem i jiným chovem a zakotvil u teraristiky, organizován v Pražském klubu, učastník staveb pražských výstav tera, učastník každoročních setkání tera v Chlumu u Třeboně a posléze jinde.
Jako již 30 letý jsem Aldu navštívil a zmínil jsem se o 9 letém klučinovi, který dostal užasnou odpověd od tehdá předního teraristy ČSSR. Vzpomněl si.K Aldovi jsem jezdil dost často, tak 2 x za měsíc do ZOO. Vždy byl skromný a ochotný mi poradit.
ČEST JEHO PAMÁTCE. Užasný člověk, terarista, cestovatel, herpetolog.
Také jsem vstoupil v 15 letech to klubu chovatelu exotického ptactva v Pardubicích.
Byl jsem sice nejmladším členem se svoji spolužačkou, ale byla to výhoda. Staří chovatelé se o nás starali jako o vlastní.
Nyní se blížím k podstatě vyznání mého.
Život utekl rychle a já jsem ve věku těch pardu chovatelu, co se ke mně vždy chovali vstřícně, otcovsky a s pochopením a vždy mi pomohli a poradili.
Ano, byla jiná doba.
Snad?
Myslím si, že pokud tu to čte tak starý prdula jako já, mohl by snad i souhlasit.
A nyní jsem u jádra pudla.
Proč?
Proč tu su a stále píšu. Ač sklízím, každým rokem a denně od stálých jednotlivcu - anonymu urážky, ponižování a hnusy?
Protože nostalgicky se vracím do dětství a mládí, kdy byli staří chovatelé vstřícní a možná mám pocit, že mohu i poradit dnešní mládeži a tím splatit dluh retro chovatelum v dobách mého mládí a dětství. kteří mi předali mnoho znalostí ze svých chovu..
Asi naivní a hloupé, co tu píšu.
Ale?
Pokud se najdou alespoň 2 zájemci z mládeže o případné rady, možná to zde stojí za to být.
Pokud mladí nepochopili a jsem auf, omlouvám se za výlev sentimentality starého muže.
Pěknou dobrou noc všem
RN
Romane, ve vší slušnosti: Můžeš tady psat seberozsáhlejsí romány, ale svoje působení a psaní hloupostí tady neočistíš.
Ani tady nespasíš svět!
-Jak píšeš, oni Ti předali znalosti na které jsi časem přišel i ty sám a tim jsi si potvrdil, že měli pravdu. Myslíš, že někdo z učastníků tady už přišel na to, že je posledních 70 tygrů v přírodě?
-Dluh jim splatíš tím, že jim jako ''jejich svěřenec'' tady nebudes delat ostudu.
-Za další tady a vůbec jako člověk nevadíš jenom mladejm- věk jde vydedukovat z příspěvků, co tu kdo píše. Když napíše dělám 15 let zedníka, asi mu nebude 20, že?
-Za posledně: Kvůli dvoum zájemcům tady ze sebe děláš vola před 10ti lidma? Smutný! Buď tak laskav a ted vážně a zkus se zamyslet nad tim, co jsi tady za elementa. Ja bych se hambou propadl. Několik vlaken jen o tvé hlouposti a sprostosti.9 z 10ti lidí o tebe tady nestojí a to je dohledatelný a očividný. Několikrát jsi zde byl prosen abys vypadl a byl o to žádán veřejně i admin, aby Tě vypnul. Je Ti dobře tam, kde Tě NIKDO nechce.
-Zamysli se, už jsi na tom tak spatně, že si sám uvedomujes, že nejsi normální a tak si tady píšeš sám sobě pod jiným jménem. Jestli to je jinak, prosím Tě o vysvětlení, proč tak teda činíš?!?!
Přiznávám, taky jsem tady vždycky nebyl slušnej a psal i mimo téma, ale NIKDY se na mě nesesypali lidi s tím, že píšu nesmysly a at už sem nelezu. Naopak, bylo mi tu několikrát přitakáváno.- Neřeš kdo, ale že vůbec někdo! Což se u Tebe nedá říct, nepočítám tvoje fiktivní jména.
A ještě jedna věc: Proč se pořád odháníš anonymama? identita má dopad na kvalitu příspěvku? NE! Někdo se nepodepíše pod kvaitní příspěvek a někdo se podepíše po 70 tygrů
Představ si, že ifauna pořádá face sraz. Všichni zdejší pisatelé už sedí a vcházíš Ty... Pěkná představa?
abych nebyl anonymní,
s pozdravem všem normálním, tedy všem krom Tebe
Marek Růžička
Karlovy Vary
mob.: 604987522
Fb: Lev Kimbo.
Již nastal čas, mé neučásti na forech ifauny.
Zustanou tu ti anymoušové - atteman, chondro - att si založil vlákno to samé jako já, to samé provedl neanonym ten ružička.
Ted tu je odborníku na chov šelem dostatek a "věřím", že se rozjede diskuze o chovu šelem.
BEZ MÉ UČASTI.
Sice možnost je prakticky navštívit toho s tím lvem a hlazením - začátečníka - ružičku, jinak anonymy nelze kontaktovat fyzicky.
Pokud se se mnou někdo spojí, kontakt je v profilu selmicka a to pouze po 20 hod, muže mi položit otázky, které by ho zajímali.
Návštěva je samozřejmostí.
Přeji všem pevné zdraví a hodně radosti z chovu
RN
selmicka
napsal(a):
Zustanou tu ti anymoušové - atteman, chondro - att si založil vlákno to samé jako já, to samé provedl neanonym ten ružička.
Ted tu je odborníku na chov šelem dostatek a "věřím", že se rozjede diskuze o chovu šelem.
BEZ MÉ UČASTI.
Sice možnost je prakticky navštívit toho s tím lvem a hlazením - začátečníka - ružičku, jinak anonymy nelze kontaktovat fyzicky.
Pokud se se mnou někdo spojí, kontakt je v profilu selmicka a to pouze po 20 hod, muže mi položit otázky, které by ho zajímali.
RN
Palec nahoru za tu prvú vetu. Konečne ste napísal niečo čo bude pre mladých chovatelov a ich zvieratá prospešné. Aj takáto malá službička môže chov šeliem v sukromných podmienkach posunúť dopredu. O úrovni ifauny resp. diskuzy o šelmách nemluvě
12.09 o 12:26 na vlákne Krmení servala som to predpovedal. (" Evidentne zas potrebujete písemnú a argumentačnú přesdržku aby ste sa zas teatrálně stáhol z diskuse jak to tradične ku koncu roku bývá.") Našťastie som sa o pár mesiacov zmýlil.
Čo dodať záverom. Za seba vám z celého srdca ďakujem a verím že sa sem už nikdy pod žiadnym nickom nenasomrujete. Já vím, vaše rozlúčkové slohové práce sme tu čítavali co pul roku, tak prosim vás, konečne budte chlap a dodržte slovo.
Prajem vela zdravička a konečne aj nejaké tie chovatelské úspechy.
AMEN.
Jak je psáno výše- už zde několikrát končil! Není chlap a tak nedrží slovo. Stejně napíše! A když ne pod šelmičkou, tak pod jednim z jeho 13ti profilů.
Románku, prosil bych ve svém příjmení, první velké písmeno, tj. látka 2. třídy, tuším a kroužek na u, děkuji. Snad to není na Tebe moc?!
Za druhé, když mě nemůžeš nazvat anonymem, tak napíšeš začátečník? To ale nijak neubírá na mém selském rozumu ani na zkušenostech, které jsem získal za 4 roky mého začátečnictví.
Po jaké době mohu změnit status na pokročilý?
selmicka
napsal(a):
BEZ MÉ UČASTI.
RN
Další rozlučka? Kolikátá už? No, co dodat. Pokud se pochlapíte(nevěřím) a zmizíte z diskuzí, snad i slzu uroním...slzu radosti.
Gogogo

XXX.XXX.96.85
selmicka
napsal(a):
BEZ MÉ UČASTI.
RN
Romane, to si děláte pozadí ! Vy a odejít ?! Vy a ukončení účasti na forech ifauny ?! Nemáte nakapáno v motorku ? Nějakej dobrej matroš. Jste mne chlape celkem rozesmál.
selmicka
napsal(a):
BEZ MÉ UČASTI.
RN
Hodně zdraví a štěstí
Boooooože, to je imbecil. Je tohle normální? Ten hňup starej nevydržel ani dva měsíce
Až umře, tak ho budou muset rozřezat na kusy, hlavu pohřbít xichtem dolu a zbytky rozvést 200 km od sebe, jako to dělali s čarodějnicema, jinak on je schopnej se za dva měsíce zase vrátit a říkat si Janek
rys.leo
napsal(a):
Boooooože, to je imbecil. Je tohle normální? Ten hňup starej nevydržel ani dva měsíce
Až umře, tak ho budou muset rozřezat na kusy, hlavu pohřbít xichtem dolu a zbytky rozvést 200 km od sebe, jako to dělali s čarodějnicema, jinak on je schopnej se za dva měsíce zase vrátit a říkat si Janek
A víte, proč je tady? Aby mohl širokou veřejnot bavit svými neustálými bláboly jako selmicka, a pak si na ně jako Janek odpovídat . Buď je to komediant nebo schizofrenik. S takovou ten jeho inzerát na seznamce bude trčet hooodně dlouho-která by ho chtěla, že?