Kůň na krmení pro šelmy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2017 11:36
Appaluca

XXX.XXX.208.12

Zdravím všechny chovatele,
od jednoho známého jsem se dozvěděla, že někteří chovatelé velkých kočkovitých šelem přijímají na zkrmení např. i koně.
Hledám někoho takového v ústeckém kraji nebo v okolí Prahy a středočeského kraje.
Jedná se o klisnu malého koně (cca 400kg), která letos oslepla. Nebudu tady rozebírat co, proč a jak... velice mně tato situace mrzí, ale je pro mě mnohem "lepší" myšlenka, že budu moci pomoci nějakému dalšímu chovateli, než aby klisna skončila v kafilérce...
Pokud by někdo tušil, kdo by mohl potřebovat takovou pomoc, prosím, kontaktujte mne.
Pěkný den, Lucie.

Neregistrovaný uživatel

15.12.2017 02:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Taky mi oslepla kobylka a fakt to není důvod jí dát zabít! Pohybuje se bezpečně po pěti ha členité pastviny a i se proběhne. Nemá problém najít si vodu, či příkrm. Pod sedlem je perfektní, reaguje na myšlenku člověka. Jezdím na ní do terénu a i cváláme. Fakt nevidí vůbec nic. Ano, chvíli to trvalo, než se s tím sžila, ale to je stejné jako u osleplého člověka. Prostě se to postupně naučí. Zvíře má tu výhodu, že se nelituje a bere život takový jaký je.
Jsem od Loun, jestli je kobylka hodná a nemá bolesti, možná by tu mohla být taky. Šelmy mám taky, ale koňma fakt nekrmím.

15.12.2017 09:53
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Klidně mě považujte za lidskou hyenu, ale je mi symatičtější slepého koně rozumně porazit a zpracovat, než na něm cválat v terénu. Jo, mít ho na neměnné pastvině s ostatními hodnými koňmi, to je asi ideál, ale když ho nemůžu poskytnout, tak toho koně aspoň nezneužívám k jízdě. Když si představím, že mi někdo zaváže oči a nutí mě utíkat po lese nebo poli, přičemž není nic, na co bych se mohla spolehnout, komunikovat se zástupcem jiného druhu je dost omezené, no, nevím, asi bych radši šla do salámu.

Neregistrovaný uživatel

15.12.2017 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Určitě Vás za hyenu nepovažuji, dát uspat postižené zvíře není nic tak odsouzeníhodného. Taky jsem to chtěla udělat, když se to kobyle v 8 letech stalo. Jenže já pracuji dvacet let s nevidomými lidmi a vím, že ztrátou zraku život nekončí. I úplně nevidící lidé a zvířata mohou žít šťastný život. Studují školy, zakládají rodiny, cestují, pracují a leckdy jsou šťastnější, než třeba ti úplně zdraví. Znám mladého chlapa, který si z nešťastné lásky protřelil vlastní zbraní hlavu, chtěl spáchat sebevraždu. K jeho smůle (nebo štěstí?) nezemřel, jenom zcela oslepl. Jak potom bojoval o život a se životem! Teď je sice slepý, ale má rodinu a je spokojený.
Nevím, proč máte pocit, že jezdit na slepém koni je jeho zneužívání, vždyť ho nic nebolí a je šťastný, že se může pořádně proběhnout a nemusí dávat takový pozor na cestu, protože to za něj udělá jezdec, kterému naprosto důvěřuje. Já nemám potřebu na ní rajtovat, mám jiný zdravý koně, ale občas to udělám prostě pro ní, ona jde moc ráda. To, že si představujete, že Vám někdo zaváže oči a nutí běhat po lese je běžný pocit člověka, který vidí a neumí si představit, že by neviděl. Začátky oslepnutí jsou těžké, ale naučíte se to. Já se kvůli svojí práci taky musela naučit pohybovat bez zrakové kontroly. Ano, třeba jít poslepu do metra a na eskalátory to není jednoduchý, ale není to nemožný.
A zpátky k tématu - jsme na exotech - obraťte se tedy na Berouska - ten si takové koně odváží a krmí s nimi svoje šelmy.

15.12.2017 12:53
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Určitě Vás za hyenu nepovažuji, dát uspat postižené zvíře není nic tak odsouzeníhodného. Taky jsem to chtěla udělat, když se to kobyle v 8 letech stalo. Jenže já pracuji dvacet let s nevidomými lidmi a vím, že ztrátou zraku život nekončí. I úplně nevidící lidé a zvířata mohou žít šťastný život. Studují školy, zakládají rodiny, cestují, pracují a leckdy jsou šťastnější, než třeba ti úplně zdraví. Znám mladého chlapa, který si z nešťastné lásky protřelil vlastní zbraní hlavu, chtěl spáchat sebevraždu. K jeho smůle (nebo štěstí?) nezemřel, jenom zcela oslepl. Jak potom bojoval o život a se životem! Teď je sice slepý, ale má rodinu a je spokojený.
Nevím, proč máte pocit, že jezdit na slepém koni je jeho zneužívání, vždyť ho nic nebolí a je šťastný, že se může pořádně proběhnout a nemusí dávat takový pozor na cestu, protože to za něj udělá jezdec, kterému naprosto důvěřuje. Já nemám potřebu na ní rajtovat, mám jiný zdravý koně, ale občas to udělám prostě pro ní, ona jde moc ráda. To, že si představujete, že Vám někdo zaváže oči a nutí běhat po lese je běžný pocit člověka, který vidí a neumí si představit, že by neviděl. Začátky oslepnutí jsou těžké, ale naučíte se to. Já se kvůli svojí práci taky musela naučit pohybovat bez zrakové kontroly. Ano, třeba jít poslepu do metra a na eskalátory to není jednoduchý, ale není to nemožný.
A zpátky k tématu - jsme na exotech - obraťte se tedy na Berouska - ten si takové koně odváží a krmí s nimi svoje šelmy.

Jestli na tom koni jezdíte tam, kde to zná, kde se nic nemění a kde je dennodenně, tak OK. Ale jestli na ní jezdíte v terénu, tím myslím v cizím prostředí nebo prostředí, které se mohlo změnit (např. králík si tam vyhrabal díru), tak s tím nesouhlasím. A taky chápu, že to je tak všechno, co s tím můžu dělat.
O tom, jak to kobylu těší, že s ní jedete ven, o tom mohu pouze polemizovat, neboť ji neznám a v životě jsem ji neviděla. Nicméně pokud ji to skutečně těší, pak je velmi výjimečná. Většina slepých koní poslouchá pod sedlem na myšlenku - co jim taky zbývá jiného -, to je pravda, ale mnohem raději by byla tam, kde to zná a na toho člověka na zádech spoléhat nemusí. Proto jsem psala o zneužívání, neboť jezdci těchto koní zneužívají jejich handicap ve svůj prospěch. Slepý kůň se pod sedlem nesplaší, neboť si to nemůže dovolit, ale to neznamená, že je situace pro něj komfortní. A opět - nemůžu vědět, jak jste na tom Vy a Váš kůň, píšu obecně. Proto jsem Váš první komentář nedávala do citace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík