Poradite prosim plemeno kočky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2017 21:38
Noni

XXX.XXX.152.12

Nevíte náhodou jaké plemeno by mohla být kočka na fotce?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2017 18:32

Siamská kočka (?).

Neregistrovaný uživatel

15.12.2017 02:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Myslím, že spíš thajská kočka. Ale chtělo by to lepší fotky.

15.12.2017 08:33

Pokud je to bez PP, říkala bych tomu siamka starého typu (dnešní thajka)

Teda nechci zabřednou do toho, že čistokrevná kočka bez PP neexistuje, řeším pouze podobnost.

Klidně to může být i kříženec dlouhosrsté odznakové kočky, třeba ragdolla, birmy.
Teď jsem viděla krátkosrstého křížence ragdolla a vypadal dost podobně, ovšem byla to celkem velká kočka, zvíře na obrázku mi přijde drobné.

KDyž to vezmete pravděpodobností, tak byl to viděla na tu Thajku, jsou mezi kočkama bez PP ještě dost rozšířené, pokud je to zvíře větší, uvažovala bych o kříženci ragdolla.
Ostatní kříženci mi sice možní, ale nepravděpodobní, je jich mezi lidmi ještě málo.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2017 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Mám dost podobnou kočku - a je to právě, jak píše Janae kříženka ragdolla. Otec nádherný veliký modrý lynx ragdoll a máma starý typ siamky, tedy vlastně thajská kočka. Samozřejmě, že všechna koťata byla krátkosrstá, protože krátkosrstost je dominantní nad dlouhosrstostí. Taky jsem si myslela, že bude po ragdollovi docela velká, ale je malá. Oni se vůbec kříženci v první generaci málokdy "průměrují", buď jsou spíš po matce, nebo po otci.
Jistý je, že Vaše kočička, pakliže je to kříženka, tak je kříženka koček, který nesou vlohu pro acromelanismus, tedy nemůže to být třeba kříženka siamky a ragdolla, nebo třeba ruské modré apod., protože mutace, která dělá ty krásně modré oči a světlý kabátek přes základní barvu je recesívní, tudíž musí být výrazná genetická vloha od obou rodičů.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2017 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Teď koukám, že ta Vaše má opravdu dost dlouhý uši, tam ta siamka opravdu bude.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2017 17:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Oprava - napsala jsem omylem, že to nemůže být kříženka siamky a ragdolla (to naopak může), ale nemůže to být třeba kříženka siamky a mainské, habešské, ruské atd...

Přidejte reakci

Přidat smajlík