Chov zvířat vyžadujících zvl. péči

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2019 19:57
animalsss11

XXX.XXX.249.241

Zdravím, chci se optat, koukal jsem na požadavky týkajících se velikosti ubikace např. pro surikaty a třeba lemury, zde oproti ostatním druhům (kde jsou uvedeny zvlášť parametry jak na vnitřní, tak na venkovní výběh) - zde je ale pouze jeden rozměr ''prostor'' , jak to mám chápat? že je to vnitřní a venkovní plocha dohromady, a nebo že venkovní prostor musí být stejně velký, jako vnitřní.

5.1.2019 01:32
animalsss11

XXX.XXX.249.241

Prosím o odpověd, je to důležité..

6.1.2019 17:26
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Nejlépe kontaktujte s dotazem osobu, která vám ubikaci bude schvalovat.
tj. někdo z oboru krajské vet. správy. A máte jistotu 100%, protože to je jen doporučení, nikoli prozatím nařízení. A je právě na kontrolorovi, co po Vás bude vyžadovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2019 17:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak ono zrovna surikata je zvíře z pouště Kalahari a v lednu v ČR je jí plocha případného venkovního výběhu k ničemu.

6.1.2019 17:38
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Ted jsem na to koukal a já bych si to vyložil tak, že není tedy potřeba pro tyto druhy venkovní výběh. I když v zařízení výběhu je o něm zmínka ale o rozměrech ani slovo. Takže venkovní výběh dle mého není povinný ale určitě přínosný a hlavně v létě přijemný

6.1.2019 17:52
lucias

XXX.XXX.173.128

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak ono zrovna surikata je zvíře z pouště Kalahari a v lednu v ČR je jí plocha případného venkovního výběhu k ničemu.

Tak to je omyl, pokud není opravdu velký mráz, surikaty mohou na pár hodin ven i v zimě, pokud zrovna nemají mláďata. Je tu ale podmínka propojení s vnitřní ubikací, aby mohly kdykoli do tepla a na noc samozřejmě zavřít doma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík