zavadilovadenisa

XXX.XXX.51.92
Dobrý den, nevěděl byste někdo, kde bych sehnala kontakt na nějakého chovatele klokanů rudých v evropě? Mám dlouhodobý zájem o chov těchto klokanů, bohužel v české republice se to zdá být nedosažitelné. V zoologických zahradách je to bez šance. Už jsem kontaktovala všechny v čr a většinu v evropě a vždy jsem dostala stejnou odpověď. Neprodáváme klokany rudé soukromým chovatelům. Máme jen malé skupiny a když už máme nějaká zvířata navíc, měníme je s jinou zologickou zahradou. Snažila jsem se sprostředkovat koupi klokana rudého ze spojených států a tam, ačkoliv chovatelů je tam dostatek, většina ani neodpověděla a ta menšina, vždy jen odpověděla, že neposílá klokany do evropy. Nechtějí se s tím vůbec zabývat, i když jim člověk nabídne, že vše zaplatí. Začínám z toho už být poměrně zoufalá, ale nechci to vzdát. Chov velkých klokanů je od dětství můj velký sen a mám i odpovídající podmínky pro jejich chov. Bydlím ve velkém statku z velkýmy pozemky, takže je tam hodně místa pro klokany. Vím, že potřebují poměrně vysoké oplocení a v zimě vytápěnou ubykaci. Ani toto není u nás vůbec problém. Jsem v kontaktu s veterináři přímo z austrálie a i náš lokální veterinář léčí klokany. Mám zkušenost s chovem klokanů. Chovám klokany Benettovi, což v čr není nic mimořádného, ale mám i zkušenosti s mláďaty krmenými lahví. Mrzí mne, že nikdo mi nechce pomoct, takže kdybyste někdo o něčem věděl byla bych hrozně moc ráda za jakou koliv pomoc! Předem vám všem moc děkuji.
Vanity

XXX.XXX.2.241
zavadilovadenisa
napsal(a):
Dobrý den, nevěděl byste někdo, kde bych sehnala kontakt na nějakého chovatele klokanů rudých v evropě? Mám dlouhodobý zájem o chov těchto klokanů, bohužel v české republice se to zdá být nedosažitelné. V zoologických zahradách je to bez šance. Už jsem kontaktovala všechny v čr a většinu v evropě a vždy jsem dostala stejnou odpověď. Neprodáváme klokany rudé soukromým chovatelům. Máme jen malé skupiny a když už máme nějaká zvířata navíc, měníme je s jinou zologickou zahradou. Snažila jsem se sprostředkovat koupi klokana rudého ze spojených států a tam, ačkoliv chovatelů je tam dostatek, většina ani neodpověděla a ta menšina, vždy jen odpověděla, že neposílá klokany do evropy. Nechtějí se s tím vůbec zabývat, i když jim člověk nabídne, že vše zaplatí. Začínám z toho už být poměrně zoufalá, ale nechci to vzdát. Chov velkých klokanů je od dětství můj velký sen a mám i odpovídající podmínky pro jejich chov. Bydlím ve velkém statku z velkýmy pozemky, takže je tam hodně místa pro klokany. Vím, že potřebují poměrně vysoké oplocení a v zimě vytápěnou ubykaci. Ani toto není u nás vůbec problém. Jsem v kontaktu s veterináři přímo z austrálie a i náš lokální veterinář léčí klokany. Mám zkušenost s chovem klokanů. Chovám klokany Benettovi, což v čr není nic mimořádného, ale mám i zkušenosti s mláďaty krmenými lahví. Mrzí mne, že nikdo mi nechce pomoct, takže kdybyste někdo o něčem věděl byla bych hrozně moc ráda za jakou koliv pomoc! Předem vám všem moc děkuji.
madam zavadilová Deniso, musíte taky brát v úvahu to, že všechna zvířata, ať už psi, kočky, nebo dokonce i klokani musejí být při převozu/přeletu přes oceán uspána sedativi a docela velke procento NEPŘEŽIJE .... takové věci by měly být zakázané z hlediska humanity a zachování zdraví zvířat.... Jenomže ze strany rozvoje chovu zvířat všech druhů ve všech zemích světa to zakázané není.
Obepisovat zoologické zahrady mi přijde absolutní nesmysl. zvířata tam jsou pro výdělečný, chovatelský a záchranný účel a co od toho proboha čekáte?
že vám jen tak šoupnou klokana do přepravky a zdarec? Jednak klokan do rukou čechů (soukromých chovatelů) nepatří.
Ledaže by jste si pořídila aspoň 4 kusy a měla to na pozemku velkým jako menší pole.
Z hlediska převozu z různých zemí přestaňte být tak sobecká a ušetřete tomu zvířeti utrpení... zapomeňte na klokana... pokud je to váš opravdový sen se do konce života mazlit s klokany, tak se přestěhujte někam, kde mívají chovné stanice a velké pozemky pro chov tohoto zvířete.
zavadilovadenisa
napsal(a):
Dobrý den.
můžete mi po 20 hod kdykoliv zavolat. Tel. je v profilu.
RN
Určitá přispívající ,ví, že na fotce nejsou klokani požadované zakladatelkou tématu a není sama. Ameriku neobjevila. Objevila prý tak dokonce nádherný překup zvířat:::::
Zadavatelka se snaží dlouhodobě získat kýžené klokany i od chovatelu mimo Evropu, jak píše a to bezuspěšně. Zminuje i naše ZOO, že tam je získání taktéž bez šance .Píše , že je z toho zoufalá, že se tím chovatelé v USA nechtějí ani zabývat.
Existuji subjekty, které umí takovýmto zájemcum vysněné zvíře zajistit a dovést.
Je to již na tom zájemci , na koho se obrátí, aby mu to zvíře, po kterém touží, běhalo doma po zahradě a naplnilo touhu zájemce.
Je mnoho zvířat, která se u nás běžně nechovají a musí se dovést ze zahraničí. Pokud se najde človíček, který nazývá dovozce takovéhoto zvířátka překupníkem, je to jeho věc. Místo toho zvířátka, které by mu ten ! překupník! dovezl si muže koupit svobodně potkánka, Chovatelu je nepřeberně. Muže je všechny navštívit a vybrat si toho potkánka svého .A mít zvířátko pouze od chovatele. A tím nepodporovat ty zatracené překupníky.
Ale i podpruměrně uvažujicí jedinec uzná, že pak by jsme v chovu nevlastnili žádná exotická zvířátka, poněvadž by je ti překupníci nikdy nedovezli.