Vakoveverka, zkušenosti s chovem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2019 22:34
Kim152

XXX.XXX.102.158

Chtěla jsem se zeptat jak se chovají vakoveverky? Dělají večer rachot? Jaká je strava? Atd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2019 15:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vakoveverice majú široký jedálniček- jedia ovocie, zeleninu, piškóty, múčne červy, semená, jogurty atď.
V noci veľmi hlasno vrieskajú, skáču, rušia...
Pri manipulovaní Vás často poškriabu alebo pohryzú- nie sú ľahké na chov.

7.7.2020 17:59
Aza

XXX.XXX.229.36

Vakoveverky mám, a musím říct že jsou to nejnáročnější zvířata co jsem zatím měla.
Je těžké správně trefit stravu aby jim nic nechybělo. Musí mít velkou klec/voliéru. Snadno se začnou nudit. Musí být minimálně po dvou. Smrdí. V noci dělají brutální rámus (běhají po pletivu, štěkají, skáčou na nerezové dno voliéry, běhají ve svém (speciálním pro veverky a drahém jak bestie) kolečku.... Ne všechny se nechají ochočit. Svůj páreček mám oba od miminka, sameček je mazel, spí mi v podprsence, samička si ode mě sotva vezme červa. Jejich chov dost leze do peněz.
Doporučuji si pročíst zahraniční fóra o jejich chovu, a pořádně jej zvážit. Jsou to úžasná zvířata, ale ne zrovna nejlepší 'mazlíčci'.
Pokud chcete nějaké exotičtější, roztomiloučké, chlupaťoučké zvířátko, vřele doporučuji samečka vačice krysí. Relativně nenáročné zvíře, nedělá hluk (kromě občasného funění), dá se snadno vymazlit, jednodušší složení potravy, menší sklony k úrazu... a to, jak nosí seno v ocásku je asi ta nejroztomilejší věc co jsem kdy viděla ❤️

Přidejte reakci

Přidat smajlík