Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či je možné niekde zohnať kombu ušatú ako domáceho maznáčika. A ak áno, odkiaľ a aký je postup?
Ďakujem 😊
Lidi jsou úchylní. V inzerci tuto kombu někdo schání na mazlíčka, ilustrační foto má toto zvířátko v oblečku a s přívěskem P na krku. To je na zvracení, promiňte. Ty, co chtějí divoká zvířata na mazlíčky, aby z nich mohli dělat panenky, když už chudáci malí psi nejsou dost ,,in", fakt se vám tohle líbí?
juhaj
napsal(a):
Lidi jsou úchylní. V inzerci tuto kombu někdo schání na mazlíčka, ilustrační foto má toto zvířátko v oblečku a s přívěskem P na krku. To je na zvracení, promiňte. Ty, co chtějí divoká zvířata na mazlíčky, aby z nich mohli dělat panenky, když už chudáci malí psi nejsou dost ,,in", fakt se vám tohle líbí?
I bych s Vámi i souhlasil ,ale možná to i tak není, jak to vypadá.
Ano , to foto je zavádějící, jak píšete. Píšete, že ti co chtějí divoká zvířata na mazlíčky ,aby z nich mohli dělat panenky ...
Dovolím si na odkaz panenek v Japonsku za statísice naších Kč v přepočtu , které si pořizují muži v jmenované zemi ( a živou babu nechtějí.... ) i ve velkém počtu, dovolím se opakovat, za statisíce našich kaček a pokud shlédnu video a nejsem extremista, nechám je žít. Usměv, jejich život. Zamyslíme se ?
Nějaké zvířátko, pokud se má dobře je ok .
RN
Tento príspevok je už neaktuálny, len bohužiaľ neviem ako ho vymazať 🤷♀️ Nikde túto možnosť neviem nájsť 🙈
Reakcie pred tým aj tak neboli a teraz už nepotrebujem, aj keď odpovede na otázky som aj tak nedostala 🤔 Opravujem sa, dostala som ešte v marci jednu reakciu k veci.
Ja som foto oblečenej komby nepridala, pridala som fotku mláďat hlavne pre upútanie, čo aj tak nesplnilo účel 😁
Tak Vám prajem pekný zvyšok večera 😊
kyra6
napsal(a):
Tento príspevok je už neaktuálny, len bohužiaľ neviem ako ho vymazať 🤷♀️ Nikde túto možnosť neviem nájsť 🙈
Reakcie pred tým aj tak neboli a teraz už nepotrebujem, aj keď odpovede na otázky som aj tak nedostala 🤔 Opravujem sa, dostala som ešte v marci jednu reakciu k veci.
Ja som foto oblečenej komby nepridala, pridala som fotku mláďat hlavne pre upútanie, čo aj tak nesplnilo účel 😁
Tak Vám prajem pekný zvyšok večera 😊
ok
V ČR je chovatelka komb, na Slovensku 1 chovatel. Nereagují na fora, nemusí nabízet odchov v
mediích. Taková rarita se prodává sama v komunitě evropských chovatelů.
Pěknou dobrou noc
RN
selmicka
napsal(a):
ok
V ČR je chovatelka komb, na Slovensku 1 chovatel. Nereagují na fora, nemusí nabízet odchov v
mediích. Taková rarita se prodává sama v komunitě evropských chovatelů.
Pěknou dobrou noc
RN
Už som si čo sa dalo medzitým zistila a poriešila.
Ale aj tak ďakujem 😊
Dobrú noc 🙂
kyra6
napsal(a):
Už som si čo sa dalo medzitým zistila a poriešila.
Ale aj tak ďakujem 😊
Dobrú noc 🙂
Dobré ráno.
Dovolil bych si podotknout, že takto je správný přístup k chovu exotických zvířat. Zjistit si veškeré dostupné zdroje informací o vyhlédnutém zvířeti, zejména o jeho chovu, specifických potřebách, nároků na vet. péči, krmení, vybudování zázemí.
Chov a pořízení exotického savce není levnou záležitostí a v chovu je to většinou běh na dlouhou trat´.
A k těm mazlíčkářům .
Většina chovatelů exot. savců si zájemce "prolustruje" , zejména chovatel malých a velkých šelem. Není pravdou, že se taková zvířata prodají každému kdo zaplatí. Není to možné.
Není pravdou, že i méně nebezpeční exotičtí savci se prodají každému, kdo pošle sms nebo si brnkne. Alespon´ co já vím, vždy následuje návštěva kupujicího v chovu nebo jej zprostředkovatel do chovu zaveze. ( ..zmíním se, že v Německu byla praktika nepouštět do chovu zájemce a předaní proběhlo na benz. pumpě za cca dvojnásobnou cenu cen v ČR v té době. Ano, ceny naše kamarádka z PL znala a již měla od nás kotata, kočky, Ale do chovu trvala na jiné krvi druhého kocoura i za cenu způsobu předání . Zmíním se , že měla fotky z chovu a ověřeného chovatele )
Zpět k těm mazlíčkářů.
Znám několik majitelů a majitelek i v ČR a viděl jsem i některá zařízení na vlastní oči , co mají několik kočkovitých šelem , jako mazlíčky, ochočené, vycvičené a denně se jím věnují. Obětovávají veškerý volný čas, finance. Jedna dokonce postavila V Praze pro své šelmy barák a zařízený dle jejich potřeb. Neuvěřitelný luxus. Ocení nejen chovatel.
Možno shlédnout na YouTube. I jiné chovatele, mazlíčkáře šelem.
Ano, pokud takoví mazlíčkáři vlastní exot. savce, nic proti tomu. Naopak.
A snad ještě dodám. Pokud se jedná o exot savce, zejména kočkovité šelmy apeloval bych na zájemce, kteří koketují s myšlenkou pořízení, aby vše důkladně zvážili, zjistili si veškeré info a určitě navštívili chovatele dané šelmy a vše na místě viděli a na vše se zeptali.
Dnes je doba a bude hůře, že pokud z jakéhokoliv důvodu budu muset po čase zvíře přenechat jinému chovateli, tak to bude velký problém. Zákony i situace toto řešení neumožní.
Zmíním se. Již nyní se na mne obracejí chovatelé a nabízejí mi šelmy zadarmo.
Takže šelmu? Důkladně vše zvážit , než se rozhodnu pro pořízení. Od kotěte mne čeká život i 25 let se šelmou. Chov a držení šelmy je úplně něco jiné než vlastnit psa nebo kočku.
Pěkný den všem
RN
Uživatel s deaktivovaným účtem

selmicka
napsal(a):
Dobré ráno.
Dovolil bych si podotknout, že takto je správný přístup k chovu exotických zvířat. Zjistit si veškeré dostupné zdroje informací o vyhlédnutém zvířeti, zejména o jeho chovu, specifických potřebách, nároků na vet. péči, krmení, vybudování zázemí.
Chov a pořízení exotického savce není levnou záležitostí a v chovu je to většinou běh na dlouhou trat´.
A k těm mazlíčkářům .
Většina chovatelů exot. savců si zájemce "prolustruje" , zejména chovatel malých a velkých šelem. Není pravdou, že se taková zvířata prodají každému kdo zaplatí. Není to možné.
Není pravdou, že i méně nebezpeční exotičtí savci se prodají každému, kdo pošle sms nebo si brnkne. Alespon´ co já vím, vždy následuje návštěva kupujicího v chovu nebo jej zprostředkovatel do chovu zaveze. ( ..zmíním se, že v Německu byla praktika nepouštět do chovu zájemce a předaní proběhlo na benz. pumpě za cca dvojnásobnou cenu cen v ČR v té době. Ano, ceny naše kamarádka z PL znala a již měla od nás kotata, kočky, Ale do chovu trvala na jiné krvi druhého kocoura i za cenu způsobu předání . Zmíním se , že měla fotky z chovu a ověřeného chovatele )
Zpět k těm mazlíčkářů.
Znám několik majitelů a majitelek i v ČR a viděl jsem i některá zařízení na vlastní oči , co mají několik kočkovitých šelem , jako mazlíčky, ochočené, vycvičené a denně se jím věnují. Obětovávají veškerý volný čas, finance. Jedna dokonce postavila V Praze pro své šelmy barák a zařízený dle jejich potřeb. Neuvěřitelný luxus. Ocení nejen chovatel.
Možno shlédnout na YouTube. I jiné chovatele, mazlíčkáře šelem.
Ano, pokud takoví mazlíčkáři vlastní exot. savce, nic proti tomu. Naopak.
A snad ještě dodám. Pokud se jedná o exot savce, zejména kočkovité šelmy apeloval bych na zájemce, kteří koketují s myšlenkou pořízení, aby vše důkladně zvážili, zjistili si veškeré info a určitě navštívili chovatele dané šelmy a vše na místě viděli a na vše se zeptali.
Dnes je doba a bude hůře, že pokud z jakéhokoliv důvodu budu muset po čase zvíře přenechat jinému chovateli, tak to bude velký problém. Zákony i situace toto řešení neumožní.
Zmíním se. Již nyní se na mne obracejí chovatelé a nabízejí mi šelmy zadarmo.
Takže šelmu? Důkladně vše zvážit , než se rozhodnu pro pořízení. Od kotěte mne čeká život i 25 let se šelmou. Chov a držení šelmy je úplně něco jiné než vlastnit psa nebo kočku.
Pěkný den všem
RN
Zadavatelka se ptala na kombu, ale to nevadí, vy jiste svou 'osvetu' budete ochotne sirit dal za jakoukoliv cenu?
napsal(a):
Zadavatelka se ptala na kombu, ale to nevadí, vy jiste svou 'osvetu' budete ochotne sirit dal za jakoukoliv cenu?
Dobrý den.
Naváži na ?.
Ano, ptala se na kombu, což jsem ji vyčerpávajícím způsobem odpověděl v příspěvku minulém.
Příspěvek pro Vás kontraverzní , na který jste reagoval , byl dán jako i malé vysvětlení a zamyšlení pro ty, kterým
se chce z mazlíčkářu zvracet, jak získala i odpověd zadávajicí, byl myšlen jako bonus k návaznosti na míláčkáření , jak se zadavatelka vyjádřila .
Osvěty v chovatelství není a nebylo nikdy dost, zejména, pokud vstupuje na veřejnost na základě i šedesátiletých zkušeností v chovu exotických zvířat a savců.
Je na příjemci informacích, jak si je vyhodnotí a zda mu budou k užitku. A pokud s informacemi je nabízena i fyzická přítomnost příjemce informací v chovu píšícího informace, jsem přesvědčen, že to je velkým bonusem pro čtenáře .
Což mi dává za pravdu několik let nemálo návštěv mého chovu i z ciziny.
Popřeji všem chovatelům mnoho zdraví, štěstí, dlouhá léta v roce 2021.
Pěkný den všem
RN

selmicka
napsal(a):
Dobrý den.
Naváži na ?.
Ano, ptala se na kombu, což jsem ji vyčerpávajícím způsobem odpověděl v příspěvku minulém.
Příspěvek pro Vás kontraverzní , na který jste reagoval , byl dán jako i malé vysvětlení a zamyšlení pro ty, kterým
se chce z mazlíčkářu zvracet, jak získala i odpověd zadávajicí, byl myšlen jako bonus k návaznosti na míláčkáření , jak se zadavatelka vyjádřila .
Osvěty v chovatelství není a nebylo nikdy dost, zejména, pokud vstupuje na veřejnost na základě i šedesátiletých zkušeností v chovu exotických zvířat a savců.
Je na příjemci informacích, jak si je vyhodnotí a zda mu budou k užitku. A pokud s informacemi je nabízena i fyzická přítomnost příjemce informací v chovu píšícího informace, jsem přesvědčen, že to je velkým bonusem pro čtenáře .
Pěkný den všem
RN
Ani po 60-ti letech zkusenosti nedokazete spravne napsat slovo kontroverzní? Ona se ptala na moznost ziskani komby, a ne vase rozsahle zkusenosti s prodejem jinych zvirat, natoz selmicek..
napsal(a):
Ani po 60-ti letech zkusenosti nedokazete spravne napsat slovo kontroverzní? Ona se ptala na moznost ziskani komby, a ne vase rozsahle zkusenosti s prodejem jinych zvirat, natoz selmicek..
Dobrý večer.
Děkuji za "přátelskou" opravu.
Zmíním se a věřte nebo ne, že reálný život není o čárkách, slovech a písmenech . Zejména pokud už klepete na dveře krematoria.
Ale Vy jste jako chovatel strašílek zřejmě velmi mlád, dávejte si pozor na plynulost souvětí a používejte tečky a čárky ,aby jste nemusel opravovat staré dědky ,když Vám chyby v Č.J. vadí u druhých. Vy tu češtinu budete potřebovat třeba při ucházení se o nové zaměstnání.
Podotknu, že nemálo současných absolventu i vysokých škol, si nechávají dizertační práce opravit jazykozpytci, než je pustí do éteru. Tím nechci urazit vysokoškoláky, vím, že to pochopili...
Douška:
Důvod ,proč se čím dál častěji setkáváme v mluveném i písemném projevu se slovem kontraverze, je přiřazením latinské předložky KONTRA - ke zbytku slova ( Kontrarevoluce, kontrarozvědka.. ).
Správný tvar je pouze kontroverze.
Vrátím se k dotazu zakladatelky.
Pokud bude mít někdo ,zájem o Kombu ušatou, muže zavolat po 20 hod. na chov, to znamená v páru, což u tohoto zvířátka bude zejména dobré pro jeho samotného.
Pěkný večer
RN

Doporucuji kvalitnejsi optiku nebo pomaleji cist - cloveku, ktery se pta na chov dubii, doporucovat vetsi 'vzteklejsi', hure zkrmitelne portentosy, plus vase douska o vyzkouseni vsech druhu svabu dostupnych v CR je opravdu vtipna...
napsal(a):
Doporucuji kvalitnejsi optiku nebo pomaleji cist - cloveku, ktery se pta na chov dubii, doporucovat vetsi 'vzteklejsi', hure zkrmitelne portentosy, plus vase douska o vyzkouseni vsech druhu svabu dostupnych v CR je opravdu vtipna...
Dobré ráno.
Příspěvek jste napsal v pomatení smyslů nebo spíše pod vlivem omamné látky?
Nemá co děla s dotazem zadavatelky !
Spletl jste si sekci tera? Nebo záměrně zde děláte ze mne slušně řečeno pomateného staříka ?
Vzhledem k vašemu mládí bych tipoval to druhé.
Vliv a záměr.
Ale jste vedle. Pokud čtenář přečte v tera skutečný příspěvek, bude mu jasno. Tu optiku potřebujete určitě vy, na ty interpunkce, které vás stále míjejí a pomaleji číst, aby jste pochopil napsaný text.
Přeložím: 1. - napsal jsem svůj poznatek o chovu a je na čtenáři, zda si jej vyzkouší nebo ne. K poznatku jsem přišel právě tou cestou omyl a pokus, proto ty madagaskary. Nejlépe se chovají, je jich hafo, a agamy ( dotaz zadavatele - krmení šváby agamy ) je melou s velkou chutí .
2.pokud hledám šváby pro zkrmovaní mnou uvedených chovanců, tak si to fakt vyzkouším a poznatek jsem po delší době našel a funguje. Že jsem se podělil i s čtenáři není vtipné, ale těm , co si to vyzkouší, odpadne hledání vhodných švábu po zhodnocení veškerých plus a mínus daného druhu , jako mě.
Jsem rád, že jsme si to vysvětlili a není potřeba tu šířit nesmysli ( hlavně , že jste vtipně reagoval o psaní mimo téma ,tento váš příspěvek je totálně MIMO TÉMA komba a nevadí vám to ....jsou lidé, co mají dvojí meter, hlavně, když se to týká jich samotných ... ).
Pěkný Nový rok
RN
selmicka
napsal(a):
Dobrý den.
Naváži na ?.
Pěkný den všem
RN
Vidno že sa vyznáte a viete o com hovoríte. Kazdého tu trcíte do vrecka. Ale skoda že tu často utocia ludia ktory sa v tom vobec nevyznajú. Iba moj názor.

Valentko
napsal(a):
Vidno že sa vyznáte a viete o com hovoríte. Kazdého tu trcíte do vrecka. Ale skoda že tu často utocia ludia ktory sa v tom vobec nevyznajú. Iba moj názor.
Holt kazdy neni takovy frajer, aby na dotaz o dostupnosti komby odpovidal 16-ti strankovym elaboratem o chovu selmicek, nikoli poloopic..
Valentko
napsal(a):
Dobrý večer.
Děkovat za Váš názor by bylo i možná z mé strany odvážné.
Neposuzuji lidi zda se v daném názoru nevyznají , či vyznají ,ale je to jejich názor. A o to by vždy mělo v diskusi jít.
Každý má svůj názor na danou věc. A zde ho muže sdělit. A je na každém, který jej přečte, aby si ho vyhodnotil, ten názor.
Diskuse by měla být dle mého názoru o věcných faktech a ne o urážkách některých diskutujících ,jak je ve většině případech na ifauně patrné.
Že vy jste zde projevil odvážný svůj názor vůči mému příspěvku je velmi neobvyklé v zdejší komunitě a máte v závěru přeci jen mé poděkování.
Pěkný večer přeje
RN
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Nolvafanynka

XXX.XXX.179.161
Musím konstatovat že jsem si tuto debatu prověrka 2x a s poklonu vám musím zatleskat. S dekorem Jste mu fakt hezky útok vrátil jako bumerang a jeste jste si ho k snídani pěkně navázal na chleba👈 vážně zážitek, boží muhehe

Nolvafanynka
napsal(a):
Musím konstatovat že jsem si tuto debatu prověrka 2x a s poklonu vám musím zatleskat. S dekorem Jste mu fakt hezky útok vrátil jako bumerang a jeste jste si ho k snídani pěkně navázal na chleba👈 vážně zážitek, boží muhehe
1) Na koho reagujete?
2) Šlo by to napsat česky = srozumitelně?
No, odpověď by mě opravdu překvapila.
Michalsru

XXX.XXX.70.242
Dobrý den, koupím Komba ušatá. Bohužel se mi toho mazlíčka nedaří nikde sehnat. Pokud budete mít nějaký tip, klidně mi napište nebo zavolejte +420777242955 Děkuji Michal PS: přijedu kamkoliv.

juhaj
napsal(a):
Komby, prosím, koupím komby. Jedná je týrání.
Doufám, že jednu kombu mu nikdo neprodá. A pokud možno, ani dvě.
Mně to přijde, že zase chce někdo něco, co každý nemá.
Koupit kombu.?
Je roztomilé, jaké dotazy jsou na ifauně napříč vláknům různých chov. oboru dává
ny s tím, jak na ně reagují ti samí dlouholetí účastníci debat a jejich emocionální ego "pracuje".
Ti co dotaz vloží si nenajdou ani elementární odpověd na strýcovi G a myslí si, že zde dostanou odpovědˇ v podobě " prasete na porážku " .Nehledí již na to, co to prasátko stálo odchovat chovatele k té porážce.
Dotaz tazatele na kombu je bud erudovaný ,což bych i pochyboval, vzhledem k zmínce na miláčka.
Nebo spíše unáhlený, že tázajicí nemá představu co chov komby obnáší. Až to zjistí, mohl by dotaz pozměnit tak, aby bylo patrnější ,že ví ,"která bije".
Pokud bude mít ještě zájem.
Natož, až zjistí prodejní částku za tak vyjímečné a velmi těžko snad i dostupné zvířátko.
V ČR jsou asi 2 chovatelé, kteří by mohli zájemcům o kombu i snad jejich přání vyplnit.
RN
Celý život se řídím.
Pokud mne někdo osloví s dotazem ,zeptá se , poprosí o něco, odpovím mu.
Nu.
Jak by odpověděl současný prezident.
Doporučuji s úctou si přečíst příspěvek můj po třetí.
Pokud ani to nepomůže, tož již nevím.
Butˇ Vaše ego se vzepřelo a pokrytecky se chová nebo se poradˇte u odborníka. Možností je taktéž již nemyslet a jít si po svém. Myšlení prý bolí. Člověk má vždy svoji volbu. Život si většinou řídí každý človíček sám.
Mějte svůj život pevně v rukou , atˇ Vás podobné příspěvky i od jiných autorů v budoucnu k nepochopení nevyděsí.
To Vám s úctou přeje
RN

raduz
napsal(a):
Přečetl jsem si Vaši odpověď dvakrát, ale nepochopil jsem z toho zhola nic...
Tak nevím komu to tu pracuje " emocionální ego".
RN
Co vám není jasné? Vzneste dotaz, pokusím se o interpretaci
Pane Nesvačil Radku.
Ano, zahradničím rád, předevšim keře a stromy.
Pokud jste někdy byl hyeně zblízka, popřípadě se zajímal o něco více z jejich žívota, než co je jim laickou veřejností přisuzováno, poznal by jste, že jsou to krásná a úžasná stvoření, kterým dala příroda do vínku přežití nejen v týmu. Možná i víte, že ten tým hyen se na dálku svolá a i lva - lvy , odežene od jejich kořisti.
Ale pan prezident i při snůšce klanu hyen to ustál zdravotně, při komplotu na něj a pokus o odvolání jeho z funkce prezidenta a určitě, dáli mu prozřetelnost zdraví ,ještě ze své nové ,důchodcovské kanceláře ,kterou si zařizuje i překvapí. Pouze již myšlenkami ,či slovy..
Asi je vyjimkou, že se český lev hyenami nenechal zahnat, či zlikvidovat. Ty hyeny v lidském hávu na lva neměly.
Vyíimka potvrzuje pravidlo. Ač se snažili co se dalo....
Ale víme, že i slovo je někdy více než facka. Napřiklad i zde .
Takže .hyeny ano.
PS. pokud jste ani do třetice nepochopil, tak máte nabídku od zdejších příspívajícího,že vám s tím pomůže. Ušetříte za odborníka. Jsou 2 ,jak je patrno s palce hore.
Tak pěkný den a rozum do hrsti s úctou přeje.
RN
Pane Nesvačile.
Je vidět, že jste již vše pochopil.
Buggyra vám vše osvětlil - la na základě vaší soukromé zprávy pro bugyrru.
Tak to má být.
Je vidno, že diskuse jsou zde plodné a chválihodné.
PS. pokud by jste chtěl řešit slohová cvičení a gramatiku , tak si prosím založte vlákno k tomu určené. Zde je diskuse komba.
RN

selmicka
napsal(a):
Pane Nesvačile.
Je vidět, že jste již vše pochopil.
Buggyra vám vše osvětlil - la na základě vaší soukromé zprávy pro bugyrru.
Tak to má být.
Je vidno, že diskuse jsou zde plodné a chválihodné.
PS. pokud by jste chtěl řešit slohová cvičení a gramatiku , tak si prosím založte vlákno k tomu určené. Zde je diskuse komba.
RN
Chvályhodné.
Nemám v úmyslu zakládat gramatické vlákno.
Zřejmě vám jde čeština asi , možná lépe než chov , znalosti o zvířatech. DENNĚ to dáváte najevo desítky let napříč všech vláken ifauny.
Budíš. Každý sám za sebe.
Vašim koníčkem není fauna, ale zřejmě čeština.
Již v ČR češtinu proplétá jazyk ze západu a možná se VY i dočkáte i jiného jazyka z východu. Budete již mít velkého KONĚ. V podobě 3 jazyků.
Pěkný den a češtinářům ZDAR.
RN

selmicka
napsal(a):
Zřejmě vám jde čeština asi , možná lépe než chov , znalosti o zvířatech. DENNĚ to dáváte najevo desítky let napříč všech vláken ifauny.
Budíš. Každý sám za sebe.
Vašim koníčkem není fauna, ale zřejmě čeština.
Již v ČR češtinu proplétá jazyk ze západu a možná se VY i dočkáte i jiného jazyka z východu. Budete již mít velkého KONĚ. V podobě 3 jazyků.
Pěkný den a češtinářům ZDAR.
RN
Desítky let? Tak dlouho tady nejsem.
O zvířatech něco vím, vzhledem k mému vzdělání a celoživotnímu zájmu. Nejsem technický typ, vždycky mě bavila spíš biologie a chemie než matematika a fyzika. A byla jsem dobrá i v češtině.
A budiž. A napříč všemi vlákny. Ale to byla dozajista provokace.
Varaxi
napsal(a):
Ale co Vy jste za arbitr? Já uznávám, že někdy se lingvistické okénko přehání, ale copak je povinnost jednat, jak si přejete?
Já to prostě přejdu a začtu se do témata, které je mi bližší.
Mně je ten pán sympatický, přijde mi, že toho hodně ví...
A tak mi přijde hloupé se soustředit na formu, a opomíjet obsah.
Přijde mi to takové dehonestující.
Jako arbitr ničeho se necítím.

Doron
napsal(a):
Kometo...
Už zase?!?!?😱
Ano, zase.
Hrubky prostě nepřecházím. Ano, chápu, že to tady hodně lidí irituje. Ale mě taky.

Když už je tedy to téma nekonečně zahnojené, tak si přihnojím taky, no... Taky mě ta gramatika tahá za oči - a jako dost. Zejména u pána, který píše jinak obsahově zajímavé věci, a snaží se o kultivovaný (no právě že) jazyk. A o to víc to bije do oka, když se snaží přispěvatel svůj projev vyšperkovat a zároveň je schopen dopustit se takového prohřešku. Nicméně v rámci zachování udržitelného rozvoje se snažím držet zpět a na tyto hrůzy neupozorňovat. Když to ovšem kometa (za mého PLNÉHO pochopení) nevydrží, tak ji podporuji - protože ani já nemám za to, že bychom tu měli komunikovat jako dementi (diagnoza). Navíc myslím, že takové upozornění sebereflexivnímu jedinci může dokonce i pomoci, a může si ho i vážit, považme.
Vážení přátele.
Opět.
Jako vždy totální únik od tématu.
Budiž.
Takže se přidám.
1. Děkuji za názory.
Ale.
Jsme na zájmové diskusi ,kde se muže vyjádřit ten super českého jazyka znalec i ten d.ment ( jak se vyjádřil jeden přispívající ).
Otázkou je, co přinese ten první s mateřským jazykem a co naplní ten druhý s demencí.
Za nás se říkalo. Čím blbější sedlák, tím větší brambory. A ono to i dost funguje. Jsem přesvědčen, že valnou většinu na vláknech ifauny zajímá odborný obsah, zkušenosti, poznatky, než ta čárka nebo i.y. Nejsme ve škole. Ale v zájmu svého koníčka.
To co sem lidi nápíší, tak 95 % je v každém příspěvku chyba z hlediska č.j. Takže chcete měřit stejným metrem, vytvořte kontrolní skupinu a každý článek oznámkujte. A budete mít klid na duši. Že ano.
2. Život není o gramatice. Víme, že to ví a koná tak 99 % občanů všech zemí na světě. Pokud je iritují občani s chybami v gramatice, měli jít se živit v tomto směru a možná by je to uklidnilo, ba naplnilo jejich život. Přidám i tu gramatiku vysokoškoláků, kde se člověk nestačí i divit. To mluvím z praxe.
3. Pokud tu chce někdo a to se opakuji, na zájmovým , chov. webu pranýřovat ty , co zakopnou chybně o češtinu, je asi zbytečné se usmát. Katastrofou pro český jazyk a český národ je, že snad každé čtvrté slovo je v cizí řeči, zatím jedné mocnosti. Dotáhli jsme to tak daleko, že některá slova se již česky nepoužijí, pouze tou řečí.
Nic proti té řeči. Naopak. Kolik řečí znáš ,tolikrát jsi člověkem. Ale všeho moc škodí.
Zavzpomínám , vzhledem k mému věku. Podobnost nadvlády ideologie v mém mládi byla menší , než je tomu nyní. Učili jsme se cizí jazyk ve škole z východu, ale abychom jsme museli žvatlat jejich řečí ve sdělovacích prostředcích a dokonce i mezi sebou od útlého věku , tomu tak nebylo.
Zde je větší problém pro dehonestaci českého jazyka , národa ,než nějaké , i y , či čárka laického obyvatelstva v komunikaci mezi sebou.
Ano , ,jste mladí a většině vám to připadá normální. Ano.
A o to jim jde.
PS.: jsem rád, že se o sebe postarám bez problému a demence mi snad zatím neklepe na rameno. Když si to myslí někteří zde. Je to jejich problém a ne můj.
Hlavně vy mladí se zamyslete nad národními zájmy , než nad písmenky v diskuzích.
Budoucnost máte v rukách vy.
Pěkný den
RN

Ad 2) Já se tím živím. A když vidím, co vysokoškoláci dokážou vyplodit...
Ad 3) Jsem ráda, že coby "nemladá" se nemusím nad národními zájmy zamýšlet.

Možná trochu zkratkovitě, uznávám, ale tím jsem chtěla říci, že pokud bychom se o stranu správného a pochopitelného vyjadřování nestarali, diskuse by k jakodementnímu projevu klidně mohla směřovat. Nikoli, že už v tom bodě jsme.
Dobrý den.
Pro kometu.
Vzhledem ,že se živíte Č.j. ,jak jste napsala, tak vám navrhuji.
Aby vaše vstupy nepůsobily pro ty d.menty neuctivě, když vám to nedá a musíte opravit daný text.
V poloze lingvistiky textové, či gramatické.
Návrh.
Dovoluji si opravit vámi zadaný text v zájmu čistoty českého jazyka a tím posílení národního sebevědomí. Jsem profesionální odbornice na lingvistiku. Děkuji za pochopení. kometa.
PS: na všech vláknech ifauny budete mít denně nějakou tu hodinu práce 365 dní v roce. A vaše profesní ego by bylo uspokojené. Vaše práce by měla smysl? !
Než zde zareagovat na nežádoucí osobu v zájmu dehonestace. ( to nevztahuji na sebe ) nebo totálního zmatku češtiny-nečeštiny, anonymního pisatele .
Pěkný den přeje
RN

selmicka
napsal(a):
Dobrý den.
Pro kometu.
Vzhledem ,že se živíte Č.j. ,jak jste napsala, tak vám navrhuji.
Aby vaše vstupy nepůsobily pro ty d.menty neuctivě, když vám to nedá a musíte opravit daný text.
V poloze lingvistiky textové, či gramatické.
Návrh.
Dovoluji si opravit vámi zadaný text v zájmu čistoty českého jazyka a tím posílení národního sebevědomí. Jsem profesionální odbornice na lingvistiku. Děkuji za pochopení. kometa.
PS: na všech vláknech ifauny budete mít denně nějakou tu hodinu práce 365 dní v roce. A vaše profesní ego by bylo uspokojené. Vaše práce by měla smysl? !
Než zde zareagovat na nežádoucí osobu v zájmu dehonestace. ( to nevztahuji na sebe ) nebo totálního zmatku češtiny-nečeštiny, anonymního pisatele .
Pěkný den přeje
RN
Ne, neživím se ČJ. Vyučuji jiné předměty, ve kterých na čistotu českého jazyka dbám
Ano, jsem divná. Tímto se s vámi loučím.
RM
Závěrem debaty mimo téma chovatelství a to komba, na téma lingvistika ,dodám.
Je běžné na diskusích reagovat na dotaz tázajícího s tím: Pokud je gramatika kulhající ,tak okamžitý útok na přispívajícího . Výsměch, že tu nemá co dělat, páč je negramota. Aha. Takže pokud nemá dokonalý lingvistický projev , nesmí se ptát, patří do pomocné školy a ne mezi nás .( vyvolené _ Lepšolidi ? ).
No. Za těch 7 křížků jsem poznal mnoho lidí. Ač ve škole samé jedničky a nikam to nedotáhli. Nebo čtyřky a jsou významnými podnikateli i v té politice někoho znám.
Takže. Věřte nebo ne, ale v češtině a její znalosti to určitě nebude. Úspěch životní, získání majetku, postavení.... ( Zmíním se, že na ZDŠ a v učení jsem měl skoro často za 1 , na střední za 2 a maturita 2. Č.J. a bavil mne. Ale to je již bezmála 50 let . Sejde z očí, sejde z mysli. Živil jsem se reálem ..... ).Čj pozbyl v praxi opodstatnění. A za nás se i říkalo. Mluv, jak ti zobák narostl.
Takže asi tak.
Hodně radosti v diskuzích a pěkný večer přeje
RN

Hodně radostí by v diskuzích bylo, kdybyste taky pustil ke slovu někoho jiného..

napsal(a):
Hodně radostí by v diskuzích bylo, kdybyste taky pustil ke slovu někoho jiného..
A tak každý se tady může realizovat.
Ale málokdo dokáže vyplodit takový elaborát.
Já si vždycky příspěvky od selmicka s velkým zájmem přečtu.
Myslím, že málokdo tady, má takové chovatelské zkušenosti, jako on.
A líbí se mi i jeho, takový trochu starosvětský a slušný, styl vyjadřování:)
Tahle debata o gramatice mi tedy přišla poněkud rozvláčná, ale on ji, tuším, nezačal.
Zdravím zadavatelku ze zahraničí.
Snad se podělí, až komby získá na základě zde informací.
Doufám, že v budoucnu se zdejší přispívající budou držet POUZE tématu zadání . Ač asi by bylo vláko bez dramatické zápletky fádní pro další čtenáře. Kterým o sdělení odpovědi pro zadavatelku nejde. Tak tomu je u všech vláken napříč ifaunou v drtivé většině případů.
Tímto přeji budoucím žadatelům o radu na ifauně, aby se jí dočkali.
A nesklidili pouze výsměch, urážky a gramatické rady , jak je na vláknech ifauny zcela běžné.
RN
selmicka
napsal(a):
Zdravím zadavatelku ze zahraničí.
Snad se podělí, až komby získá na základě zde informací.
Doufám, že v budoucnu se zdejší přispívající budou držet POUZE tématu zadání . Ač asi by bylo vláko bez dramatické zápletky fádní pro další čtenáře. Kterým o sdělení odpovědi pro zadavatelku nejde. Tak tomu je u všech vláken napříč ifaunou v drtivé většině případů.
Tímto přeji budoucím žadatelům o radu na ifauně, aby se jí dočkali.
A nesklidili pouze výsměch, urážky a gramatické rady , jak je na vláknech ifauny zcela běžné.
RN
Selmicka, mohu na Vás prosím mít otázku, když jste zrovna tady?
Netýká se tedy komby..
Teď jsem byla venčit s kamarádkou psy ,a ta mi vyprávěla, že dostali s manželem od syna k Vánocům chameleona ( asi jemenského, neví), radost jim to neudělalo, ale oblíbili si ho.
Informace získávají ve Zverimexu, tam jim poradili jako potravu cvrčky a kobylky a chameleona třikrát denně rosit vodou z rozprasovače, prý se mu to nelíbí.
Chameleon má asi dvacet centimetrů a po celém bytě mají cvrčky:(
Neporadil byste nějaký zdroj z kterého můžou čerpat, nějakou teraristickou bibli:)?
Je mi líto kamarádů i chameleona a omlouvám se za zcela laický dotaz.
Doron
napsal(a):
Netýká se tedy komby..
Teď jsem byla venčit s kamarádkou psy ,a ta mi vyprávěla, že dostali s manželem od syna k Vánocům chameleona ( asi jemenského, neví), radost jim to neudělalo, ale oblíbili si ho.
Informace získávají ve Zverimexu, tam jim poradili jako potravu cvrčky a kobylky a chameleona třikrát denně rosit vodou z rozprasovače, prý se mu to nelíbí.
Neporadil byste nějaký zdroj z kterého můžou čerpat, nějakou teraristickou bibli:)?
Dobrý večer.
Ve Zverimexu kupující získá ve většině případů pouze základní informace. I ty jsou někdy velmi strohé i zavádějící.
Více info lze získat napříč netem, zejména od chovatelů chameleonů.
"Bybli" neporadím. Za 60 let zkušeností vycházím se svými poznatky. Samozřejmě, že při setkávání starých pardů, ale i mladých teraristů ,si vyměníme zkušenosti.
Já rosím ráno a večer chovancům tera, kteří to potřebují. Chameleon patří mezi ně.
Krmení chameleonů .Ten cvrček, saranče, šváb dubia, smýkaný hmyz v létě, zoophobas, moučný červ. Vždy adekvátní velikost ke stáří a velikosti chameleona.
Že někdy cvrček unikne a není sám, je i údělem teraristů. Ale za ta léta mohu i říci, že se my v bytě nerozmnožili. V topné sezoně mám v mém bytě cca 7 měsíců 26 st.C a u zvířat i 29 st.C. Co jsme přešli na pevná paliva . Cvrček potřebuje k vývoji i vlhko a potravu.
Atˇ se jim daří .Časem si vaši kamarádi zvyknou. A cvrček je rozčilovat nebude. Zemře v bytě . Dodám. Pokud uteče i šváb dubia, v bytě se nerozmnoží.
Pěkný večer
RN
selmicka
napsal(a):
Dobrý večer.
Ve Zverimexu kupující získá ve většině případů pouze základní informace. I ty jsou někdy velmi strohé i zavádějící.
"Bybli" neporadím. Za 60 let zkušeností vycházím se svými poznatky. Samozřejmě, že při setkávání starých pardů, ale i mladých teraristů ,si vyměníme zkušenosti.
Já rosím ráno a večer chovancům tera, kteří to potřebují. Chameleon patří mezi ně.
Krmení chameleonů .Ten cvrček, saranče, šváb dubia, smýkaný hmyz v létě, zoophobas, moučný červ. Vždy adekvátní velikost ke stáří a velikosti chameleona.
Že někdy cvrček unikne a není sám, je i údělem teraristů. Ale za ta léta mohu i říci, že se my v bytě nerozmnožili. V topné sezoně mám v mém bytě cca 7 měsíců 26 st.C a u zvířat i 29 st.C. Co jsme přešli na pevná paliva . Cvrček potřebuje k vývoji i vlhko a potravu.
Atˇ se jim daří .Časem si vaši kamarádi zvyknou. A cvrček je rozčilovat nebude. Zemře v bytě . Dodám. Pokud uteče i šváb dubia, v bytě se nerozmnoží.
Pěkný večer
RN
Napsat slovo Bibli s tvrdým to chce už opravdu odvahu nebo velký "talent"
CHONDRO.
napsal(a):
Napsat slovo Bibli s tvrdým to chce už opravdu odvahu nebo velký "talent"
Nebo mám tvrdýho i v 70 ti? Proto y.?
Co nato chondro v 2 podobách?
Velká písmena CHONDRO , malá písmena chondro . 2 IP. A stálý srandista. Dvojí kabát nasazen! Léta utíkají a chondro je tu ... A provokatér. Jo. To y je k smíchu. To je fakt .. Směji se...Č.j. je i potřeba trochu změnit, když ho mění jiní ze západu..v jiné řeči .
Trochu zábavy neuškodí...?
Sranda je mimo chovatelství asi také. Na Václaváku přez 100000 lidí s vlajkami státnosti ČR si dělali srandu také.....?
PS. omlouvám se slušným chovatelům za můj vstup a reakci na chondro. Prostě jsem jiný a nedalo mi top neodpovědět. Úsměv přes celou pusu ...

selmicka
napsal(a):
Velká písmena CHONDRO , malá písmena chondro . 2 IP. A stálý srandista. Dvojí kabát nasazen! Léta utíkají a chondro je tu ... A provokatér. Jo. To y je k smíchu. To je fakt .. Směji se...Č.j. je i potřeba trochu změnit, když ho mění jiní ze západu..v jiné řeči .
Sranda je mimo chovatelství asi také. Na Václaváku přez 100000 lidí s vlajkami státnosti ČR si dělali srandu také.....?
PS. omlouvám se slušným chovatelům za můj vstup a reakci na chondro. Prostě jsem jiný a nedalo mi top neodpovědět. Úsměv přes celou pusu ...
Kdo tady tvrdil něco o úspornosti a výstižnosti ideálního příspěvku, týkajícího se především daného tématu?? Aha..
selmicka
napsal(a):
Dobrý večer.
Pěkný večer
RN
Děkuju za rady:)
A jak je to s tím rosením?
Oni rosí přímo toho chameleona , jakože stříkají tu vodu přímo na něj.
To se tak má dělat?
Šváby se báli kupovat, aby jim neutekli, řeknu jim teda, že to nevadí.
No, snad se do toho vpraví, byl to nevyžádaný dárek, ale mají ho už rádi.
Děkuju moc a hezký večer:)!
Doron
napsal(a):
To se tak má dělat?
Rosit mimo chamíka bych to viděl. A bude to ok.
RN
Doron
napsal(a):
Taky jsem si to tak myslela:)
Řeknu jim to a budu dělat chytrou;)
Dobrou noc a dílky🌷
Nikdy si nedovolím říkat, že rada má je dogma. Pouze moje sdělení, na základě mých mnoholetých zkušeností. Je na každém, jak si to přebere. A zejména si zjistí i jiné názory a pak může posoudit . Jak na to . Děkuji za Vaše reakce.
Jsem tu i pro to, že vím , že mé názory i padnou na úrodnou půdu
A zejména pro ty, kteří se přijedou přesvědčit osobně. A to je pro mne zpětná vazba.
Děkuji.
RN
selmicka
napsal(a):
Nikdy si nedovolím říkat, že rada má je dogma. Pouze moje sdělení, na základě mých mnoholetých zkušeností. Je na každém, jak si to přebere. A zejména si zjistí i jiné názory a pak může posoudit . Jak na to . Děkuji za Vaše reakce.
Jsem tu i pro to, že vím , že mé názory i padnou na úrodnou půdu
A zejména pro ty, kteří se přijedou přesvědčit osobně. A to je pro mne zpětná vazba.
Děkuji.
RN
Přesvědčit osobně?
Jako, že byste nám ukázal svoje zvířata a mohli bysme si popovídat?
To by bylo skvělý 👍
🌷🌷🌷
Zrovna chameleon jemenský rosení nepreferuje. V Jemenu moc vysoká vlhkost nebývá. A chovatelský web doporučuje nerosit zvíře, ale pouze listy,aby se napil. Jinak běžná vlhkost stačí. Podle těchto rád dělá známému chamík radost docela dlouho, zajímalo mi to, proto vím, že třeba rosení je podle druhu a prostředí zvířete, ne univerzální.
http://www.tp-faq.reptile.cz/chameleon-jemensky/
juhaj
napsal(a):
Zrovna chameleon jemenský rosení nepreferuje. V Jemenu moc vysoká vlhkost nebývá. A chovatelský web doporučuje nerosit zvíře, ale pouze listy,aby se napil. Jinak běžná vlhkost stačí. Podle těchto rád dělá známému chamík radost docela dlouho, zajímalo mi to, proto vím, že třeba rosení je podle druhu a prostředí zvířete, ne univerzální.
http://www.tp-faq.reptile.cz/chameleon-jemensky/
Zdravím,
přesně tak kdyby pan Šelmička velký to 60ti letý praktik dával pozor ve škole ne jen v češtině ale i v zeměpisu dozajista by věděl kde se biotopy chameleona jemenského nacházejí. Běžně tam žijí v 20-40% vzdušné vlhkosti.
CHONDRO.
napsal(a):
Zdravím,
přesně tak kdyby pan Šelmička velký to 60ti letý praktik dával pozor ve škole ne jen v češtině ale i v zeměpisu dozajista by věděl kde se biotopy chameleona jemenského nacházejí. Běžně tam žijí v 20-40% vzdušné vlhkosti.
Taky zdravím, plazy asi nikdy chovat nebudu, ale zvířata mě zajímají všechna a když je někdo v mém okolí chová, ráda si o nich zjišťuji víc. A kdo je pan Šelmička vím 😀.
Doron
napsal(a):
To se tak má dělat?
Zdravím,
spíš odkažte své přátele na nějakého odborníka na tyto zvířata. Informace které dostáváte od pana Navrátila alias Šelmička ve své době asi dalších 32 nicků jsou velmi zavádějící, nekompletní, nesprávné ale hlavně OHROŽUJÍCI ZDRAVÍ A ŽIVOT ZVÍŘAT.
Hezký den.
selmicka
napsal(a):
nebudu komentovat vaši nechutnou nejapnost první věty.
Podle vás je prznění rodného českého jazyka legrace pro mne a mnoho jiných né. Hlavně pak když je v míře tak hrubé a četností až nepochopitelné jak to činíte vy.
Co je ale ubohé je to že vy pro kterého je s/z a í/y a další pod vaši rozlišovací schopnost buzerujete jiné za nedodrženou interpunkci.
Žádný kabát není převlečen je to hloupá dedukce od někoho kdo kabáty převléká v míře víc než hojné.
Hezký den
Doron
napsal(a):
Netýká se tedy komby..
jelikož se ve zverimexech v naprosté většině vyskytuje pouze chameleon jemenský bude to na 99,9% právě ten.
Musím vám sdělit že tyto chameleony přivezl v 80ých letech z Jemenu do Evropy pan Petr Nečas a za tímto jeho dovozem stojí celá dnešní x milionová populace ex situ v Evropě a USA. Pan Nečas jich odchoval tisíce a dnes je uznávaný odborník chameleonů napříč chovatelským světem.
Jeho skvělá kniha "Chameleoni" je právě tou biblí na kterou se ptáte. Mnoho informací od něj získáte taky na internetu.
Chov chameleona jemenského - zdroje.
1. Terachov.cz Pšovlky
Vlhčení: denně vlažnou vodou.
2. Wikipedie
Vlhčení: 2 x rosit - ráno a večer.
3. MY reptiles
Vlhčení: 3 x za týden.
Mnoho dalších chovatelů, kteří chameleony množí jak na běžícím páse tvrdí to samé.Nějaké chovy jsem i viděl .
Takže někdo ve škole spal nebo zde mystifikuje ostatní. A měl by se nad sebou zamyslet, než sem něco nasází.
Ale každý, kdo chameleona bude chtít chovat umí klepnout do klávesnice a vyběhne mu hafo odkazů na danou problematiku.
Věřím, že Doron si ty informace vyhledala. A vtipnost šprýmaře je zde mimo mísu. Školák jeden.
RN
selmicka
napsal(a):
1. Terachov.cz Pšovlky
2. Wikipedie
3. MY reptiles
Mnoho dalších chovatelů, kteří chameleony množí jak na běžícím páse tvrdí to samé.Nějaké chovy jsem i viděl .
Takže někdo ve škole spal nebo zde mystifikuje ostatní. A měl by se nad sebou zamyslet, než sem něco nasází.
Ale každý, kdo chameleona bude chtít chovat umí klepnout do klávesnice a vyběhne mu hafo odkazů na danou problematiku.
Věřím, že Doron si ty informace vyhledala. A vtipnost šprýmaře je zde mimo mísu. Školák jeden.
RN
Chameleoni potřebují vlhkost v noci protože je to způsob jakým pijí ale za nízkých teplot pod 18°C. Vašich 28°C a současné rosení je pro chameleona smrtelné.
Moc složité na vás
Takže z komby se uniklo na chameleona.
Chameleon j. se odchovává jako myši, což na inzerci můžeme zjistit. Nabídek je nepřeberně.
Rosit jenom v noci naráz, předtím snad vůbec né, páč v Jemenu je nízká vlhkost zde znalec zeměpisu a pilný žáček ZDŠ poučil ostatní truhlíky, poněvadž to neví .
Jako zábava ok.
Informace o ničem. Poněvadž chov ch. j. je na netu popsán detailně. Odchovy není problém. Problém tu vytvořil ten fantom CH. Kde jeho ego žije asi v té vysoké teplotě a vlhkosti.
Jeho rady uvítají na tera, tam je dotazů hafo. Např. padající chamík. Zatím nikdo neodpověděl. CH by měl být první. Aby sdělil svá moudra stáhnutá z netu.
Pěkný večer všem
RN
Dobré ráno,
obsah vašich rad a vstupů je ryzí diletantismus který je velmi nedobře následovat.
U chameleonů obecně je zásadní věc v chovu která nesmí být nezmíněna ventilace
tz pohyb vzduchu.Ideální je chovat chameleony v klecích.To vaše tera se pro chameleony
vůbec nehodí, nehodí se ani způsob vyhřívání a substrát.Co je to za druh víte?
Pokud tedy říkám A musím říct B.pokud zvlhčuji což u ch.jemenského není téměř potřeba musím mít vyřešenou ventilaci. Vaše kombinace kterou radíte 29°C + 2x rosení bez ventilace je pro chameleony smrtelná. Chameleon ale potřebuje jako každy tvor vodu kterou získává v přírodě z velké části z noční mlhy takže mlhovat né rosit.
A prosím vás vy jste chyběl ve škole kdy se učilo sčítání? 3x týdně je něco jiného jak 14x týdně a pokud jste chyběl při dělení sdělím vám že to je 4,7x více.
Kdo vám asi tak dal ten jeden hlas o půlnoci ???Vy sám
selmicka
napsal(a):
Je úsměvné, že letitý účastník for ifauny CHONDRO, vypustil na podporu svých opisů z netu malého chondra .
Tím bych ukončil z mé strany toto rozvinuté vlákno CHONDRO mimo téma komba ušatá.
RN
Je smutné že někdo kdo by se měl učit má nutkavou potřebu nekompetentně radit.
Málokdo vám to tu baští ale najdou se -pak to odnesou zvířata
ahoj1

XXX.XXX.92.26
selmicka
napsal(a):
1. Terachov.cz Pšovlky
2. Wikipedie
3. MY reptiles
RN
jelikož se ve zverimexech v naprosté většině vyskytuje pouze chameleon jemenský bude to na 99,9% právě ten. NEEEEE
PŘEDSTAVTE SI TO TO TICHO, KDYBY VŠICHNI ŘÍKALI JEN TO CO VĚDÍ!!! řekl údajně nějaký klasik
NA FOTCE JE CHAMELEON PARDÁLÍ, V CHOVU I ZVEREXECH taktéž ZCELA BĚŽNÝ. a o dost více vlhkomilný, jen mimochodem
Nevadí vám vůbec, že chameleon jemenský prostě vypadá jinak?? Co vás jako vedlo k téhle odpovědi? Jen nutkavá potřeba ukojení grafomanie nekorigovaná úvahou zda k tématu máte co říci nebo ne?
Nechcete se třeba vy zamyslet pro začátek sám nad sebou, než to budete doporučovat jiným? Nebo nechcete, abych vás já poučila třeba o lokomotivách nebo Lichtenštejnsku? Vím o nich totiž absolutně KULOVÝ, ale to přece není vůbec ničemu na překážku, žejo?.

Kterou fotku myslíte? Já jsem si nevšimla, že by Doron dávala fotku.
ahoj1

XXX.XXX.92.26
napsal(a):
Kterou fotku myslíte? Já jsem si nevšimla, že by Doron dávala fotku.
v Navrátilově příspěvku, který cituju - prostě mě pobavilo, jak se v příspěvku nadepsaném chov ch. jemenského Navrátil rozohňuje, cituje poučuje a radí a napomíná a nakonec k tomu přiloží fotku pardála, asi odněkud z netu. Při citaci příspěvku se v něm obsažené fotky už nezobrazí. Doron se fakt obrátil/a na toho pravého exotického savce.
ahoj1
napsal(a):
v Navrátilově příspěvku, který cituju - prostě mě pobavilo, jak se v příspěvku nadepsaném chov ch. jemenského Navrátil rozohňuje, cituje poučuje a radí a napomíná a nakonec k tomu přiloží fotku pardála, asi odněkud z netu. Při citaci příspěvku se v něm obsažené fotky už nezobrazí. Doron se fakt obrátil/a na toho pravého exotického savce.
zdravím, o co jde? To že pan Navrátil je schopný radit o zvířatech které ani nerozezná od jiných se tu ví.
Ale že by byl pardalis ve zverimexech běžný to není pravda. Často je již zadaný u chovatelů nebo ho naleznete na burzách. A to se nebavím o tom kolik populací se chová a o prodeji importů
ahoj1
napsal(a):
jelikož se ve zverimexech v naprosté většině vyskytuje pouze chameleon jemenský bude to na 99,9% právě ten. NEEEEE
PŘEDSTAVTE SI TO TO TICHO, KDYBY VŠICHNI ŘÍKALI JEN TO CO VĚDÍ!!! řekl údajně nějaký klasik
NA FOTCE JE CHAMELEON PARDÁLÍ, V CHOVU I ZVEREXECH taktéž ZCELA BĚŽNÝ. a o dost více vlhkomilný, jen mimochodem
Nevadí vám vůbec, že chameleon jemenský prostě vypadá jinak?? Co vás jako vedlo k téhle odpovědi? Jen nutkavá potřeba ukojení grafomanie nekorigovaná úvahou zda k tématu máte co říci nebo ne?
Nechcete se třeba vy zamyslet pro začátek sám nad sebou, než to budete doporučovat jiným? Nebo nechcete, abych vás já poučila třeba o lokomotivách nebo Lichtenštejnsku? Vím o nich totiž absolutně KULOVÝ, ale to přece není vůbec ničemu na překážku, žejo?.
Nevím ,co vás tak rozjitřilo.
Pokud si přečtete můj příspěvek, na který reagujete, opět a pozorněji, zjistíte, že : mne k odpovědi vedla reakce CH. který popletl informace.
Zveřejnil jsem informace od 3 zdrojů k posouzení tázající se na její dotaz i s odkazem na více na netu.
Vaše úvahy o nekorigovaných úvahách mých jsou zcestné. Zamyslet by jste se nad sebou měla vy, než odpovíte na slušnou odpověd pro tázající se.
Nikdy nikomu nic NEDOPORUČUJI, ale vždy napíší pouze své poznatky se zvířaty, které jsem choval nebo chovám. A je na každém, jak si to přebere a posoudí s ostatními zdroji, na které odkáží také.
O tom diskuze mezi slušnými subjekty vždy je.
Odborníci na poučování o " lokomotivách" kterou viděli na netu nebo na ČT 1 jsou tu . Oslovte je, poradí vám . Žejo. !
Pro klid duše: Pardál na fotce je můj - pod fotkou je napsáno - můj další chamík. A není nikde tvrzeno, že je to jemen. I začátečník pozná, co to je za chamika. Že ano.
Prozřetelnosti ( Bože ) budˇ milostiv i lidem nepochopeným!
AHOJ.
RN
ahoj1
napsal(a):
Je pěkné, že znáte klasiky.
Jak vypadá chameleon jemenský ví každý začátečník.
Že vás irituje fotka s dovětkem : další můj chamík ( bez udání druh jemenský nebo pardálí ) je váš problém. Nikde není psáno, že pod příspěvek musí se dát foto o diskutujícím objektu.
Ukájení vaše je zcestné. Poněvadž jsem pouze zveřejnil 3 zdroje k danému tématu.
Vždy píši o svých zvířatech i s odkazem na další zdroje s tím, že tázající se sám rozhodne, jak se zařídí.
A o to by mělo jít na slušné diskuzi . Žejo.!
O lokomotivách oslovte zdejší odborníky, který je viděli jet na netu nebo na ČT 1. Ti vám poradí rádi.
Prozřetelnosti ( Bože ) ty to vidíš a bud´ milostiv k zdejším anomálním jedincům.
Ahoj.
RN

CHONDRO.
napsal(a):
Někdo kdo napíše Bible s tvrdým Y, lže a podvádí se tu odvolává na boha .
Bych se zase tak nehroutila z "byble". Však to bylo v uvozovkách, zjevně autor jen provokoval... A vyšlo mu to...
napsal(a):
Bych se zase tak nehroutila z "byble". Však to bylo v uvozovkách, zjevně autor jen provokoval... A vyšlo mu to...
No konečně někdo prokoukl "Bybli".
A bůh je v závorkách následného příspěvku , jako alternativa PROZŘETELNOSTI. Jako ateista respektuji i ty , co věří v Boha.
Vím, že to všichni pochopili, jen CHONDRO s chondrem ( cítí se silný jako lev, když stvořil ještě na pomoc svým písánkám ,malého chondra s palci nahoře .... )

napsal(a):
Tak tak. pánové si opět poměřují p.... A vlákno opět ztratilo smysl.
napsal(a):
TAK TEDY ZJEVNĚ KOUKNĚTE KDE TY UVOZOVKY VZAL.ON JE TAM NEDAL ÚMYSLNĚ ON JE OPSAL OD TAZAJÍCI JEN SE JAK SE MU ZJEVNĚ STAVÁ PONĚKUD NETREFIL DO PRAVOPISU.STEJNĚ ZJEVNĚ PODLE VÁŠ PROVOKOVAL JINDE JEN LETMÝM POHLEDEM ..Budíš.... chválihodné.? TO ZJEVNĚ TAKY NAPSAL JAKO PROVOKACI? ALE HAJÍ JE TAM JINAK
napsal(a):
Tak tak. pánové si opět poměřují p.... A vlákno opět ztratilo smysl.
Přesně:(!
Jak se chlapi začnou bít na nože, já se klidím.
Zvyk z východního Slovenska 🤣
Já bych sem zítra, s dovolením, dala fotku toho chamíka a jeho terária.
Zatím se mu snad docela daří, tedy žere a žije..
Děkuju moc za rady a zájem, nechtěla jsem rozpoutat hádku 🌷
selmicka
napsal(a):
No konečně někdo prokoukl "Bybli".
A bůh je v závorkách následného příspěvku , jako alternativa PROZŘETELNOSTI. Jako ateista respektuji i ty , co věří v Boha.
Vím, že to všichni pochopili, jen CHONDRO s chondrem ( cítí se silný jako lev, když stvořil ještě na pomoc svým písánkám ,malého chondra s palci nahoře .... )
nemohu mluvit za všechny jako vy který máte mandát za všechny hovořit ale jsem si jist že většina pochopila že jste jen NEGRAMOTA který se pouze vymlouvá :-)

Doron
napsal(a):
Nerozpoutala. To je tady takový kolorit. Selmicka versus chondro.

CHONDRO.
napsal(a):
to se velmi pletete.
Tak se asi tak často nehádáte. Ale vaše slovní přestřelky mi přesto utkvěly v paměti.
napsal(a):
Nerozpoutala. To je tady takový kolorit. Selmicka versus chondro.
Nerozpoutala.
Kolorit: chondro ( nyní s odstupem času asi 3 let - CHONDRO a chondro ve 2 kabátech ) .
Dovolím si pro zvídavé čtenáře, kterým jde o informace.
Selmicka - osoba s identitou, možno ji navštívit. 60 let praxe v chovu tera. exot zvířat.
CHONDRO plus jeho klon chondro - spekulace, vtáhl do těch her zde malého vnuka ).Fantom, bez identity, bez informací, jaká zvířata chová, choval, již 11 let na zdejších forech s covid přestávkou.
Proč tu jsem?
Několikrát jsem se zmínil, že reklama je věcí dobrou. Je dostatek chovatelů, kteří sem nenapíší , ale na základě těchto for mne kontaktují tel. posléze i osobně.
Proto tu jsem.
Ne jako ten neznámý anonym CH/ch , který se ukájí denně u počítače nyní již ve 2 kabátech , aby si své nulové ego masíroval jak toho p.. ( jak se zmínila paní kometa ).
Přátelé.
Jste vítání.
Pěkný den vinšuje
RN
Doron
napsal(a):
Zdravím.
Dejte. Zdravím "východńáry". Byl jsem s nimi 2 roky na vojně. Super.OK. Dobří " bratja ".
raduz
napsal(a):
Případný zájemce o chov komby se zde dozví skutečně cenné informace.
Diskuze nahlášena adminovi ať sám posoudí kvalitu příspěvků.
RN
Ano.
Případný zájemce o komby získal informace, o které požádal.
Tedy. Požádala..
Pokud by měl někdo i zájem a podmínky k chovu komby ušaté.
Zajistím mu je.
Samozřejmou podmínkou pro zajištění je povolení k chovu.
Na miláčka určitě nee.
Pěkný den p. Radku i ostatní zdejší čtenáři
RN
V případě osobních sporů, aby uživatelé využili soukromé zprávy.
Diskuze by se v ideálním případě měla držet tématu, avšak máme tu množství vláken, kde tolerujeme jiná témata. Tudíž je možno přesunout debatu i tam. Vzájemné urážení by však bylo vhodnější, s ohledem na ostatní uživatele, přesunout do soukromí. Pokud by někdo měl tu potřebu.
Děkujeme za respektování pravidel diskuze.
S pozdravem
Redakce webu iFauna.cz
napsal(a):
Tak se asi tak často nehádáte. Ale vaše slovní přestřelky mi přesto utkvěly v paměti.
Nejenom to ale velmi mnoho slušných lidí narazilo na tuto poruchu osobnosti.Pan má pocit že je jeho minulost nedohledetalná nebot po odhalení a velké kompromitaci střídá nicky.
Např se zde lze dočíst to měl nick Rys že na světě je jen 112 rysů ostrovidů. Každý kdo s tím nesouhlasil byl tímto jedincem dehonestován. Tak se moc nedivte ...
Dovolím si na lživý útok Chondra ač nerad i reagovat.
Lež .Nic takového o světe rysů jsem nenapsal.
Natož, abych někoho urážel, dehonestoval a pronásledoval pro jeho názor.,jak lživě opět píše anonym CHONDRO.
To tu dělá anonym - chondro. Ubohé.
K zamyšlení?!
A nedá si pokoj.
Neví kudy kam. Vytasí lži, polopravdy jim upravené .
Stálý válečný štváč!
Mne může každý navštívit. CHONRA s chondrem NE. Schovává se za anonyma.
Z očí do očí by se p.sr.l!
RN
napsal(a):
pan Navrátil se vybavil armádou falešných identit kterými napadal každého kdo s jeho nesmysly, falešnými diskuzemi sám se sebou a neustálou inzercí v diskuzich nesouhlasil. Byl mnohokrát zablokován... Píšu o dnes již neexistující rubrice "Kožešinová zvířata"
V roce 2012 kdy situace s Navrátilem byla již neunosná jsem se ještě s jednou velmi nespokojenou diskutérkou domluvil že oslovíme redakci a založíme novou rubriku s tím že do ní už Navrátil nebude mít přístup. Tak si i stalo a rubrika byla po krátké rozpravě s majitelkou ifauny pojmenovaná "Exotičtí savci"
Vážení přátelé.
S CHONDREM, ale i s chondrem . Druhé jeho JÁ, anonymním jedincem ,již z mé strany nediskutuji.
Je to osůbka záludná a v anonymitě chrlící vymyšlené lži ,špínu a libující si v útocích na přízpívající.
Zřejmě to pozná někdo jiný, pokud by mu i odpověděl "pingpongem". Na hrubý pytel hrubá záplata.
Dodám. Stačilo by odpovědět rázněji na pokus kometa. A pokračovat a je to tu!
PÁ páá !
RN
raduz
napsal(a):
Případný zájemce o chov komby se zde dozví skutečně cenné informace.
Diskuze nahlášena adminovi ať sám posoudí kvalitu příspěvků.
RN
Ano, zájemce se dozvěděl zásadní informace i s nabídkou možnosti zajištění páru Komb ušatých.
Je vidět, že fora plní svůj i účel, pokud se vede diskuse na úrovni a slušně.
Admin posoudil vaše nahlášení a postavil se věci čelem s pokračováním vlákna.
Pěkný den RN.
RN
selmicka
napsal(a):
Ano, zájemce se dozvěděl zásadní informace i s nabídkou možnosti zajištění páru Komb ušatých.
Je vidět, že fora plní svůj i účel, pokud se vede diskuse na úrovni a slušně.
Admin posoudil vaše nahlášení a postavil se věci čelem s pokračováním vlákna.
Pěkný den RN.
RN
Dobrý den,
ano, usoudili jsme, že vlákno uzavírat nebudeme, nicméně není doufejme třeba nadále vyvolávat tímto způsobem konflikty.
Primárně by vlákno mělo sloužit ke svému účelu, ne k osobním dohadům. Ty je možné si řešit v soukromých zprávách. Tento příspěvek po několika dnech jen za účelem popudit, byl zbytečný.
Děkujeme za respektování.
S pozdravem
Redakce webu iFauna.cz
iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
ano, usoudili jsme, že vlákno uzavírat nebudeme, nicméně není doufejme třeba nadále vyvolávat tímto způsobem konflikty.
Primárně by vlákno mělo sloužit ke svému účelu, ne k osobním dohadům. Ty je možné si řešit v soukromých zprávách. Tento příspěvek po několika dnech jen za účelem popudit, byl zbytečný.
Děkujeme za respektování.
S pozdravem
Redakce webu iFauna.cz
Děkuji za reakci a věřím v budoucnost Ifauny pod novým vedením a majiteli.
Ač již nemám mnoho času .Vzhledem k mému věku.
Přeji úspěch a spokojenost čtenářů.
S pozdravem
RN
Dobrý den.
Bylo by i dobré, pokud je vlákno založeno a rozvinuto s tím, že se zadavatel dozvěděl informace zde od píšících , má možnost více informací získat z netu a samozřejmě osobní návštěvou jak soukromých chovatelů, soukromých ZOO, státních ZOO.
Informace ,které získal ( nejen v ifauně na diskuzi ) , mu budou pro začátek pro chov důležité.
Mohl by se zde podělit o začínajícím chovu.
Tím by smysl zdejších vláken byl naplněn. A byl by k užitku všech chovatelů dané odbornosti.
Poznámka: Snad jsem neviděl na žádném vlákně tuto zpětnou vazbu.
Je možné, že jsem to přehlédl. Nečtu všechny vlákna všech oboru na ifauně.
Možná, že zdejší přispívající v anonymitě vloží příspěvek "srandovní" a tím se vzedme i někdy vlna "válek" eg.
Ano, nic i proti tomu, v demokracii je "zatím" svoboda slova. Každý se může vyjádřit.
Otázkou zůstává hodnota diskuzí.
Zářná " vlaštovka "ve vlákně tera, dle mého skromného názoru : Pandinus, Jiří 5 , 2 další, Jako odpovídající .
Možná diskuze nemají sloužit k odborným diskuzím, ale k pobavení a srandě. Pomíjím urážky, dehonestace, gramatické experty. K odborným dotazům si musí zvídavý čtenář najít cestu asi v odborných kruzích.
Pěkný den
RN
Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.