Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2020 13:56
ribba

XXX.XXX.205.105

Dobrý den, takhle se nudím v práci a čtu tuhle diskuzi a vzpomněl jsme si, jak jsem nedávno koukal na Netflixu na dokument Tiger King. Viděli jste ho někdo? Co na ten způsob nakládání se zvířaty říkáte? Mě osobně úplně mrazí, když vidím fota koťat z kontaktních "zoo" u nás, na Slovensku, nebo kdekoliv jinde. Kde ty zvířata pak končí když vyrostou a nejsou OK pro fotografování? Cirkusy nevyjímaje. Nejsem žádný přehnaný aktivista jen aby bylo jasno. Dokument Tiger King byl opravdu síla a myslím, že dost poodkryl business s kočkovitými šelmami. Mám takový dojem že u nás se začíná dít něco podobného.

https://www.csfd.cz/film/826136-pan-tygru/komentare/

Myšiši

13.9.2020 10:12
Myšiši

XXX.XXX.11.210

Choří narcističtí sociopati a sektáři by vůbec neměli vlastnit zvířata, natož velké šelmy. Tam bylo špatně úplně všechno nejenom ohledně zvířat, ale i ten psychouš Antle a jeho harém zmanipulovaných nezletilých holek. Hnus.
No, podle mě u nás je to úplně totéž, akorát v menším měřítku, protože ČR je malá země. Např. ten blbeček, co venčil odrostlé lvíče jako psa a ono skočilo po cyklistovi a ještě měl tu drzost si vymýšlet, že ten cyklista do něho najel jako první. Každý cyklista když vidí jakékoli zvíře tak se mu nesnaží vyhnout, ale najíždí do něho, tak určitě... A posléze toho samého blbečka zabili jeho vlastní lvi.
Nebo jak byla u nás ta aféra s gangem, co prodával části tygřích těl na čínskou pseudomedicínu. Tam končí odrostlá mláďata z mazlících zookoutků.

15.9.2020 21:08
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Vážená Myšiši, sneslo by to trošku úcty v psaní o člověku, který zemřel, kterého jste dle toho, co píšete neznala...
Nikdo tady Vaší matku taky netituluje blbkou, která nenaučila svou dceru tomu, jak se mluví o mrtvých!

A jestli nadále trváte na titulování Michala blbečkem, rád Vám předám kontakt na jeho pozůstalého otce a můžete mu sdělit, že jeho syn o kterého přišel byl blbeček....

Netřeba toto samozřejmě dál komentovat... napsal bych Vám SZ ale nejste zde registrována, takže bohužel

Nechci nikoho napadat! Jsme lidi, děláme chyby a Vy máte práve možnost tu svou napravit nebo se aspon zamyslet a již ji neopakovat.

Mára

4.10.2020 18:32
ribba

XXX.XXX.205.105

Myšiši napsal(a):
Choří narcističtí sociopati a sektáři by vůbec neměli vlastnit zvířata, natož velké šelmy. Tam bylo špatně úplně všechno nejenom ohledně zvířat, ale i ten psychouš Antle a jeho harém zmanipulovaných nezletilých holek. Hnus.
No, podle mě u nás je to úplně totéž, akorát v menším měřítku, protože ČR je malá země. Např. ten blbeček, co venčil odrostlé lvíče jako psa a ono skočilo po cyklistovi a ještě měl tu drzost si vymýšlet, že ten cyklista do něho najel jako první. Každý cyklista když vidí jakékoli zvíře tak se mu nesnaží vyhnout, ale najíždí do něho, tak určitě... A posléze toho samého blbečka zabili jeho vlastní lvi.
Nebo jak byla u nás ta aféra s gangem, co prodával části tygřích těl na čínskou pseudomedicínu. Tam končí odrostlá mláďata z mazlících zookoutků.

Úplně s Vámi souhlasím. Myslím si to samé. Dlouho jsem čekal na nějakou reakci, třeba od nějakého českého chovatele, asi to nikdo neviděl, nebo mu nestálo za to se k tomu zda vyjádřit, což je celkem škoda. Je to zajímavá sonda do života těchto výstředních lidí.

4.10.2020 19:04
ribba

XXX.XXX.205.105

rys.leo napsal(a):
Vážená Myšiši, sneslo by to trošku úcty v psaní o člověku, který zemřel, kterého jste dle toho, co píšete neznala...
Nikdo tady Vaší matku taky netituluje blbkou, která nenaučila svou dceru tomu, jak se mluví o mrtvých!

A jestli nadále trváte na titulování Michala blbečkem, rád Vám předám kontakt na jeho pozůstalého otce a můžete mu sdělit, že jeho syn o kterého přišel byl blbeček....

Netřeba toto samozřejmě dál komentovat... napsal bych Vám SZ ale nejste zde registrována, takže bohužel

Nechci nikoho napadat! Jsme lidi, děláme chyby a Vy máte práve možnost tu svou napravit nebo se aspon zamyslet a již ji neopakovat.

Mára

No po pravdě nazvat toho bizarního pána blbečkem, mi příjde daleko méně útočné, než co jste napsal vy na adresu Myšiši. Jsem čtenář webu iDnes a od začátku, co o tomhle pánovi psali, jsem si říkal to samé, bez urážky To co předváděl bylo celkem děsivé a dost divné. A děsivě to skončilo.

Myšiši

8.10.2020 17:58
Myšiši

XXX.XXX.11.210

rys.leo napsal(a):

Mára

Potrefená husa se ozvala! :D
Přesně lidi všeho typu by krásně zapadli mezi Tiger Kinga a spol. Nikdo normální nebude obhajovat venčení lva jako pejska a ohrožování náhodných lidí a následné výmluvy a snahu shodit vinu na cyklistu. Blbeček je ještě hodně jemné slovo na někoho takového. A nevidím jediný důvod, proč by se mělo o mrvých mluvit jen v dobrém. Je to nesmysl. Mělo by se o nich mluvit jak si zaslouží a někdo, kdo ohrožuje veřejnost kvůli svému egu a potřebě předvádět se s exotickým zvířetem, si fakt žádnou přehnanou úctu jen pro úctu nezaslouží. I kdyby takovým stylem venčil obyčejného psa a nezvládl ho stejně jako nezvládl lva, oprávněně by si zasloužil, aby se na něho nadávalo (a taky se to v takových případech děje).

A věta "Nechci nikoho napadat" od vás fakt sedí po celém příspěvku, kde napadáte mě. Frajerské arogantní smajlíky nesmí chybět. Fakt síla...

ribba: Z českých chovatelů bude většina Tiger King Czech Edition, proto se k tomu nebudou vyjadřovat, nebo se budou vyjadřovat tak, že to bude znít jako by mluvil Joe Exotic - viz. ten co tu do mě arogantně šije - úplně stejný typ osobnosti.

faraon77

8.10.2020 18:37
faraon77

XXX.XXX.69.255

Ribba- Dobrý den, tak trochu se o téma zajímám. Myslíte, že web.zpravodajský portál je vhodný pro sběr informací, za účelem délání závěrů?
Jste chovatel?

9.10.2020 14:20
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den všem.

Ač již jsem ukončil chov koč. šelem vzhledem nezájmu vnuček a averzi dcery s manželem , pokusím se jako bývalý chovatel a stálý milovník těchto úžasných predátoru ,popsat situaci v chovu koč. šelem. Podotknu, že snad většinu chovatelů v ČR i v SR z
nám osobně i jsem navštívil jejich chovy a poznal je více, než pouze z jiných , informačních zdrojů. Osobní poznání čehokoliv je nad všechny mediální výstupu těch, co jsou za to placeni nebo sledují jiné své zájmy, Jiná kapitola je vyjadřování se na diskusních forech ,převážně v anonymitě. I podepsaný přispívajicí se nechová mnohokráte slušně, jak je poplatné i zdejším forum.
Předkládané informace ve zdrojích jsou ve většině případu zdramatizovány, vytrženy z kontextu, upraveny a domyšleny tak, aby byla senzace, po které sdílející prahne.
Sám jsem to poznal na vlastní kůži.

Příběh Michala Práška s jeho lvy skončil smutně, Na Slovensku byl pomordován svým lvem docela dost a prý měl štěstí , že přežil. Podruhé se mu to nepovedlo.
Znal jsem Michala osobně. Byl to obyčejný kluk, nadšenec do šelem ,který žil pro své lvy a dělal vše pro to, aby jim vytvořil nejlepší podmínky pro život. Jeho přístup byl kontaktní. Zde se pozastavím s tím, že tento způsob je ve světě běžný i u nás je pouze hrstka chovatelů, kteří jdou tím to směrem. Valná většina vede svůj chov nekontaktní, k šelmám nevstupují.

Tento způsob já prosazuji již řadu let, zejména na zdejších vláknech. Netvrdím, že je jediný a možný nebo dokonce pouze správný , ale tvrdím, že chov bez kontaktu je bezpečný, pokud dbám na základní pravidla.

Chápu čtenáře, kteří čtou různé zprávy a nemají více informací přímo od zdrojů, že uvěří mediím, které to umí zaranžovat pro čtenáře tak, aby to byla senzace. Přeci info je byznys, MUSÍ se prodat, jinak by reportér musel jít k pokladně supermarketu. Že ano.

Chovatelé šelem .

Jsou lidé , kteří od dětství si plní své sny v chovu zvířátek. Začínali jsme všichni jako dítka s různými zvířátky z přírody za hluboké totality, mladá generace se zvířátky ze zverimexu a podobně. Že někteří došly do stádia chovu predátoru - koč. šelem není divu, poněvadž jejich krása, síla, elegance fascinuje lidstvo od nepaměti. Chov těch to krasavců je však po všech stránkách velice náročný, zejména ekonomicky.
Drtivá většina chovatelů jsou srdcaři a šelmami žijí.

Nedivím se, že laici, vstřebávající info o šelmách ,poplatné mediím nejen v ČR se ,,ujistí", že jsou to šílenci, masírující si ego., ti lidé co se presentují veřejně se šelmami.
Není tomu tak. Ale je pravdou, že se najdou vyjimky , jako ve všem, že vybočí z řady .Ti však u chovu nevydrží dlouho a záhy končí. Zůstávají ti skalní chovatelé, kteří žijí se svými chovanci většinou 365 dní v roce. Já to měl tak nějak 30 let. Bez dovolených, stálé investice.
Psát o nějakém byznysu se šelmami, že se něco odkrývá je spíše zavádějící. Chovem šelem človíček nezbohatne.
Pro zbohatnutí jsou jiné komodity.
Chov šelem se vede pro tu lásku a zážitky spojené s chovem. Vím, že co jsem nyní napsal, pochopí snad pouze chovatel nebo lépe přímo chovatel koč. šelem.

Všem chovatelům šelem přeji mnoho zdraví a radostí z jejích predátoru.

I když jsem zrušil chov šelem, stále zůstávám v dění chovu šelem. Mám dobré kamarády i kolegy, s kterými jsem stále v kontaktu a mohu si stále užívat nejen co se v chovu děje. , ale při osobních návštěvách i být v blízkosti kočiček.

Závěrem.

Pokud to někoho zajímá, at si získá další informace, než někoho šmahem odsoudí a šíří nevraživost a pochybné rádoby pravdy dále.

Mohu nabídnout těm, co mají skutečný zájem o život kočkovitých šelem a poznat ty chovatele, kteří mají v chovu i několik šelem, návštěvu spojenou se vším, co se šelem týká.
Uděláte si nádherný výlet, poznáte zblízka jak šelmy, tak chovatele. Určitě pak budete mít jiný pohled i názor na ty, co šelmy vlastní.

A pokud jste začínající chovatel , mohu jen a jen doporučit. Dozvíte se to, co v knížkách nenajdete.
Pokud jste rodina s dětmi, tak povedete své děti k lásce ke zvířatům a možná i k šelmám. ...

Kontaktujte mne a můžeme společně vyrazit za šelmaři a šelmami.

Ti , kteří budou stále a nadále přesvědčení snad o zločinnosti a exhibicionismu šelmařů, zůstanou s tímto spokojeni. Vždy jde přeci v životě o to, jak to jednotlivec pobere. Pravda je věcí názoru, skupin, lobby atd...

Mějte se všichni krásně , s usměvem na rtech a optimismem do dalších dnů se loučí

RN

10.10.2020 00:00
rys.leo

XXX.XXX.184.129

začnu arogantním smajlíkem jak ho každý pozná, že?!

Romane ta pasáž o chovu,mediích, umělé senzaci a zkresleném pohledu lajka je napsaná moc hezky a trefně

Nejlepší je, když se do vlákna chovatelů přimotá ''panelákovec''.
Je to stejný, jako bych já psal do vlákna pilotů a cpal jim můj názor, že jsou to pracháči, kteří nám lítají nad hlavami a tim ohrožují naše životy...
Doufám, že si rozumíme

Hovado hovadem bude a já zůstanu taky svůj. Teď jsem přemýšlel a dospěl jsem k názoru, že se nebudu měnit kvůli lidem z ifauny a nadále zůstanu tím, kterého si před deseti lety našla moje přítelkyně. Snad se nezlobíte, že jsem se takhle rozhodl
pac a pusu

10.10.2020 00:04
rys.leo

XXX.XXX.184.129

A nebudte zklamaná, že Vám Ifauna vymazala Váše inzeráty,které zahltily každé vlákno. To se stane, prostě jste si jen spletla web

Konan001

10.10.2020 11:10
Konan001

XXX.XXX.149.182

Rys leo je hulvat, ale svůj, jak přiznal. Bude to samý jak ten co lev ho zabil. Takoví machruji a ohrožují nás život a zdraví. Velké šelmy jim nepatří do pracek
.

10.10.2020 14:05
Fernando

XXX.XXX.105.175

Pane znáte rysa lea osobně? Nebo jen přes texty

10.10.2020 16:40
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Konan tak povídej, čím machruju a ohrožuju zrovna Tvůj život? Když jsi to napsal, tak si to obhaj, jinak tady budeš za totálního hňupa!

Mozná by jsi se měl zeptat postižených lidí, dětí bez domova nebo dětí onkologicky nemocných, které pravidelně navštěvuji s rysem a vytváříme jim usměv na tváři.
Je jednoduchý psát hlouposti aniž bys mě znal. Než něco k tomu napíšeš opět moudrého, zamysli se nad tím, co jsi udělal v poslední době Ty....

Je mi naprosto u prdEle kdo a co tady o mě píše. Naprosto!!!
Ostatně kdo sem píše? Všichni anonymně, jeden nechová nic, druhej čte iDnes, třetí kouká na seriál a podle něho soudí realitu.
Nezbývá nic jiného, než Vám zatleskat

Kdyby Vás to zde omrzelo, zkuste web letectví, jaderná fyzika, makromolekularní energie atd... vy k tomu určitě máte co napsat a poučit lidi, kteří v tomto odvětví pracují

Konan001

10.10.2020 17:52
Konan001

XXX.XXX.149.182

Hnup zůstane hnupem
.

10.10.2020 17:57
Fernando

XXX.XXX.105.175

Předpokládám že se tedy osobně neznáte. Pak nechápu proč sem vůbec píšete rozumy, když jste ani jeho chovaná zvířata neviděl

Dobrota

10.10.2020 20:15
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Zdravím pane Navrátil. Vzal jste mě k chovatelům šelem. Bylo to moc pro mě poučny. Byt u šelem 20 cm a pohladit si rysa je nezapomenutelný zážitek. Pokec s chovateli šelem mi dal mnoho rád do začátku chovu koček. Dik ještě jednouJarda K.
.

11.10.2020 17:26
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Konan001 propálen!!!
Romane, Romane, nejsi už na tohle starej??

Dobrota

12.10.2020 11:28
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Konan001 propalen rysem leo a jak to umí. Pokaždy tvrdí rys že nový kdo píše je ten roman.Snad každý ví že co počítač to jedno IP. Takže se rys popalil sám. Všechny příspěvky mají jiný IP.Co IP to přispívající do vlákna. Rys dělá ze sebe trubku.

P9

12.10.2020 20:23
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Romane, nebud smesnej!
Nemusim tady doufam rozvadet, ze se kazdý dokaže prihlasit odkudkoli z jakyhokoli zarizeni, že?
Tohle Tě nekreje... jsi tak čitelnej až to není hezký! Tupec se nikdy nemůže vydávat za inteligenta!!!

buteo

16.10.2020 18:37
buteo

XXX.XXX.150.74

Dobrý den! Mluvíte mi z duše. Ano, řada šelmařů jsou srdcaři. Bohužel stačí jeden chlubil nebo množič (jmenovat nebudu, víme, o jaké lidi jde), a média si smlsnou, veřejnost odsoudí. Teď prošel zákon, který zakazuje rozmnožovat šelmy v zájmových chovech. Zkusíme tuto část napadnout stížností k ústavnímu soudu, ale tuším, že přátele velkých koček čekají krušné časy. Po šelmách možná stát zakáže chovatelům množit jedovaté hady, pak třeba opice, a nakonec jim milostivě nechá andulky a bílé myši. Zdravím všechny chovatele a kamarády velkých koček a přeju jim krásné chvíle s jejich svěřenci!

17.10.2020 17:51
selmicka

XXX.XXX.248.233

buteo napsal(a):
Dobrý den! Mluvíte mi z duše. Ano, řada šelmařů jsou srdcaři. Bohužel stačí jeden chlubil nebo množič (jmenovat nebudu, víme, o jaké lidi jde), a média si smlsnou, veřejnost odsoudí. Teď prošel zákon, který zakazuje rozmnožovat šelmy v zájmových chovech. Zkusíme tuto část napadnout stížností k ústavnímu soudu, ale tuším, že přátele velkých koček čekají krušné časy. Po šelmách možná stát zakáže chovatelům množit jedovaté hady, pak třeba opice, a nakonec jim milostivě nechá andulky a bílé myši. Zdravím všechny chovatele a kamarády velkých koček a přeju jim krásné chvíle s jejich svěřenci!

Máte pravdu o krušných chvílích šelmařů. Ale srdcař, šelmař si vždy cestu najde, samozřejmě legální , pro držení velké šelmy .Udělá vše pro to, aby tomu tak bylo. To je ten SRDCAŘ. Vím o jedné cestě, která bude v budoucnu schůdná i pro nové chovatele . Samozřejmě, že budou muset splnit několik podmínek pro chov velkých predátoru. A to vše bude finanční mazec, že si to bude moci málo kdo dovolit. Ale jak jsem řekl na začátku. Srdcař tak učiní. Ano bude mnohem méně majitelů velkých koček v ČR .
Pro něco dobré, pro někoho nee.
Že k této situaci dojde, bylo jasné již mnohem dávno, byla to otázka času ,poněvadž v jiných státech EU tomu tak je už řadu let, tak proč by jme měli být vyjímkou. Si asi i řekli uředníci.
S reálem se budou muset poprat i stávající chovatelé velkých koček.

Pěkný den všem

RN

19.10.2020 16:14
chondro

XXX.XXX.227.52

rys.leo napsal(a):
Romane, nebud smesnej!
Nemusim tady doufam rozvadet, ze se kazdý dokaže prihlasit odkudkoli z jakyhokoli zarizeni, že?
Tohle Tě nekreje... jsi tak čitelnej až to není hezký! Tupec se nikdy nemůže vydávat za inteligenta!!!

Svatá pravda to co píšete o tomto sopřečském individu

Nevím zda víte ,že pár let nazpátek byly jeho bezskrupulózní podvodné aktivity na diskuzi
inkriminovaného webu „CHOV ZVÍŔAT monitorovány majiteli a za tyto amorální praktiky byl tento Roman,šelmička ,rys a podobně jak se zove dalšími třiceti nicky
VYKÁZÁN a byl klid.

Šlo o to že si tento Roman ze Sopřeče psal na své chytrolínské vstupy SÁM SOBĚ oslavné ódy a vstupy. Samozřejmě pod jinou identitou. Na druhou stranu MAZAL vstupy které mu nebyly nakoloněny. On totiž majitel (bratři)tomuto lháři taková práva webmaistera.
Takto si toto individuum představovalo objektivitu
Jen co makotel zjistil co toto individuum dělá byl odstraněn.
Není to jediný servr z kterého musel být tento sopřečský exponát násilně odstraněn.
Tomuto amorálovi vzkazuji že na jeho zvratky nebudu reagovat

21.10.2020 00:00
rys.leo

XXX.XXX.184.129

To, že tyto jeho sebeoslavující ódy praktikuje i tady, si snad všimne každý průměrně inteligentní člověk
Jak jsem již napsal, tatar se sic může přihlásit pod jiným jménem, ale stále píše jako tatar!

Taky už ho prdim, reagovat na jeho nesmysly. Teda reagovat budu ale ne tady. Jak píše on sám: Nejlépe osobní setkání

Konan001

25.10.2020 19:11
Konan001

XXX.XXX.149.182

rys.leo napsal(a):
Konan001 propálen!!!
Romane, Romane, nejsi už na tohle starej??

Propalen, si se spálil. Ten Roman tě stále straší. Jsi vždy jinde. Roman fakt nejsem. Ať ti tu nohu lev sežere. Dej bacha ať nedopadnes jako ten, co ho lev podruhé už sejmul. Budis mu zem lehká.

Dobrota

26.10.2020 09:23
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Konan001 napsal(a):
Propalen, si se spálil. Ten Roman tě stále straší. Jsi vždy jinde. Roman fakt nejsem. Ať ti tu nohu lev sežere. Dej bacha ať nedopadnes jako ten, co ho lev podruhé už sejmul. Budis mu zem lehká.

Ahoj. O mně tvrdí.,jsem Roman taky. U něj je každej roman, kdo sem napíše co se mu nehodí do krámu
A vždy je trochu řečeno NEslusnej.

21.11.2020 21:36
selmicka

XXX.XXX.248.233

Pro milovníky velkých šelem.
Něco pozitivního a hlavně k věci, když jsme na chovatelské diskuzi
.Že ano.

Koukněte: Park lvu "Tayhan".

Nádhera, ohromné ,rozsáhlé přírodní výběhy, lépe řečeno safari lvu v členitém terénu s přírodní nádrží . Kontakt s desítkami lvu.
No jo. Jak se říkalo. O té zemi v 50 tých letech i déle. Včera znamená zítra. "Vše balšoe, vsjego mnogo a charašo " .
Nemá to chybu.

Odkaz jsem uvedl jako protiváhu vloženého příspěvku s tygry. Určitě to milovníky velkých šelem potěší. Mohou si i tam zajet .Je i odkaz a tel. číslo na správu parku.

Pěkný večer

RN

17.12.2020 21:39
Natty35

XXX.XXX.248.236

Diky za tip, ráda se podívám! Přeji krásné svátky.

17.12.2020 22:05
selmicka

XXX.XXX.248.233

Natty35 napsal(a):
Diky za tip, ráda se podívám! Přeji krásné svátky.

DOBRÝ VEČER.

Bude se Vám to líbit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík