Obrana servala

Serval (Leptailurus serval)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PetrJinx

29.7.2020 21:21
PetrJinx

XXX.XXX.105.175

Dobrý den,
poprosil bych Vás zkušených o radu.. Pokud bych byl na procházce se servalem (velký dospělí kluk) a zaútočil by na nás pes, střední až velký, jak je serval schopný ,,zařídit" si pořádek?
I když blbě, ale radši se zeptám...
děkuji Petr

30.7.2020 13:41
Valentko

XXX.XXX.227.132

PetrJinx napsal(a):
Dobrý den,
poprosil bych Vás zkušených o radu.. Pokud bych byl na procházce se servalem (velký dospělí kluk) a zaútočil by na nás pes, střední až velký, jak je serval schopný ,,zařídit" si pořádek?
I když blbě, ale radši se zeptám...
děkuji Petr

Serval nemá co robiť na prechádzke. Patria do prírody a nie na ulicu.

PetrJinx

30.7.2020 16:03
PetrJinx

XXX.XXX.105.175

Však ano.. Čekal jsem takovou odpověď, děkuji mnohokrát...
Jinak šlo o procházku na mém vlastním pozemku s vysokým plotem a max zabezpečeným.
Otázka byla pouze pro zajímavost a teoretická.
Jinak samozřejmě k procházce je vhodný pejsek nebo kočička a ne šelmička

30.7.2020 23:05
rys.leo

XXX.XXX.184.129

šelmička celkově stojí za vyliž kapsu, to se tady na fauně obecně ví

Jinak k Vašemu dost divnému dotazu... nebudu řešit, že na Vašem pozemku oplocenym vysokym plotem na vás zautočí velký pes....

Mám dvě zkušenost s rysem. Německý ovčák 8 měsíců starý a dospělý stafbull.

Podotýkám, že rys byl na vodítku a oba psi na volno a neodvolatelní svým páníčkem.
Oba nastěstí byli normální a vinu přijmuli za svou.

Přirovnal bych souboj psa a kočky k souboji muže s pěstmi a muže s nožema.
Než se pes zakousne, dostane smršt 20ti nabroušených drápů

2.8.2020 19:42
Kočkomil Obecný

XXX.XXX.98.8

Psy na volno jsou v mém okolí běžným jevem, ač to na veřejnosti zakazuje obecní vyhláška a v lese lesní zákon. Čím menší slečna, tím větší pes. Ještě jsem neviděl ani jednoho, co by svého pána poslechl a to u sebe obvykle nenosím kočku.
Pokud jdu ven s malými dětmi, nebo někam musím nést kočku, vždy mám u sebe nabitou pistoli tak aby v případě nouze šla jednou rukou vytáhnout a hned střílet. Naštěstí jsem zatím vystřelit nemusel, ale párkrát moc nechybělo. Pokud se psí zuby ocitnou blízko krku vašeho, nebo vašich blízkých, není na co čekat, psy v ČR každý rok někoho zabijou. Zapomeňte na to, že vás před zuřivým psem zachrání pepřový sprej nebo něco nesmrtícího.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2020 20:36

Jé, vy jste srandista, kočkomile.

Možná by nebylo špatné upozornit policii na troubu, který se kasá v diskuzi (snad legálně drženou) nabitou zbraní na veřejnosti a je vždy připraven jednou rukou tasit a hned střílet - Divoký Západ hadr.
Nepřicestoval jste z jiného časoprostoru?

Docela bych vás ráda potkala, se psem i dětmi.

2.8.2020 21:37
Valentko

XXX.XXX.98.59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Možná by nebylo špatné upozornit policii na troubu, který se kasá v diskuzi (snad legálně drženou) nabitou zbraní na veřejnosti a je vždy připraven jednou rukou tasit a hned střílet - Divoký Západ hadr.

Pan hovorí o obrane a teda o krajnej núdzi. Ked má zlé skúsenosti zo psami a v jeho okolí je ich veľa tak nevidím nič zlé v tom že chce byť pripravený. Ale zase sme mierne odbočili od témy.

2.8.2020 21:54

Valentko napsal(a):
Pan hovorí o obrane a teda o krajnej núdzi. Ked má zlé skúsenosti zo psami a v jeho okolí je ich veľa tak nevidím nič zlé v tom že chce byť pripravený. Ale zase sme mierne odbočili od témy.

Pes na volno pro mě není krajní nouze. Ale každý to máme jinak.

3.8.2020 11:11
Kočkomil Obecný

XXX.XXX.98.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Na rozdíl od trollů fantazírujících ve vlákně o "střílení po kočkách" postupuji zcela v souladu se zákonem.

Skryté nošení nabité zbraně v souladu s §12 a §28 Zákona o střelných zbraních a střelivu je zcela v pořádku.
Nutná obrana dle §29 trestního zákoníku je definovaná velmi stručně a vágně, jediná jasná část je tučně:
"(1) Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem."
(2) Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.

Zbraň je potřeba mít připravenou k okamžitému použití jednoruč a mít v tom alespoň nějaký výcvik. V opačném případě její nošení postrádá smysl a v krizové situaci spíše uškodí. Použití zbraně ve vypjaté situaci není žádná sranda. Od okamžiku, kdy se obrana střelbou stane přiměřenou do okamžiku, kdy utrpíte vážné zranění máte asi tak 2 vteřiny. Vaše reakce rozhodne o osudu vašem nebo vašich blízkých. Existují na to výborné kurzy pořádané policejními instruktory. Mají připravené situace z reálného života a figuranty, co mají nastudováno chování nebezpečných existencí, se kterými se při práci setkávají. Situace, kdy musíte na člověka vystřelit, byť barevnou kuličku na figuranta, je dost stresující a nikdo to nezvládne bez chyb na poprvé. Velmi doporučuji.
Nejedná se o jiný časoprostor, mám v rodině člověka, co má trvalé následky po přepadení na ulici v bezpečné čtvrti nedaleko domova. Nebyl připraven, nebyl ozbrojen. Pachatel nebyl vypátrán, případ byl odložen. Budete-li mít smůlu, můžete být další.

Půlmetrákové psí hovado může být doma mazlíček, co nikdy neublížil nikomu ze členů rodiny, se kterými vyrůstal, ale může se změnit v zuřivou bestii, pokud na ulici potká cizího člověka, ze kterého třeba cítí cizí kočku. Takový pes dovede smrtelně zranit dospělého člověka, natož dítě.

Potkat mě můžete, i s dětmi a kočkou. Lépe však na střelnici, kde se můžete seznámit se zbraněmi a zjistit, že na nich není nic démonického. Na blízko je podobně nebezpečný nůž, který má v kapse každá nepředvídatelná fetka.

3.8.2020 21:59

Kočkomil Obecný napsal(a):
Na rozdíl od trollů fantazírujících ve vlákně o "střílení po kočkách" postupuji zcela v souladu se zákonem.

Skryté nošení nabité zbraně v souladu s §12 a §28 Zákona o střelných zbraních a střelivu je zcela v pořádku.
Nutná obrana dle §29 trestního zákoníku je definovaná velmi stručně a vágně, jediná jasná část je tučně:
"(1) Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem."
(2) Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.

Zbraň je potřeba mít připravenou k okamžitému použití jednoruč a mít v tom alespoň nějaký výcvik. V opačném případě její nošení postrádá smysl a v krizové situaci spíše uškodí. Použití zbraně ve vypjaté situaci není žádná sranda. Od okamžiku, kdy se obrana střelbou stane přiměřenou do okamžiku, kdy utrpíte vážné zranění máte asi tak 2 vteřiny. Vaše reakce rozhodne o osudu vašem nebo vašich blízkých. Existují na to výborné kurzy pořádané policejními instruktory. Mají připravené situace z reálného života a figuranty, co mají nastudováno chování nebezpečných existencí, se kterými se při práci setkávají. Situace, kdy musíte na člověka vystřelit, byť barevnou kuličku na figuranta, je dost stresující a nikdo to nezvládne bez chyb na poprvé. Velmi doporučuji.
Nejedná se o jiný časoprostor, mám v rodině člověka, co má trvalé následky po přepadení na ulici v bezpečné čtvrti nedaleko domova. Nebyl připraven, nebyl ozbrojen. Pachatel nebyl vypátrán, případ byl odložen. Budete-li mít smůlu, můžete být další.

Půlmetrákové psí hovado může být doma mazlíček, co nikdy neublížil nikomu ze členů rodiny, se kterými vyrůstal, ale může se změnit v zuřivou bestii, pokud na ulici potká cizího člověka, ze kterého třeba cítí cizí kočku. Takový pes dovede smrtelně zranit dospělého člověka, natož dítě.

Potkat mě můžete, i s dětmi a kočkou. Lépe však na střelnici, kde se můžete seznámit se zbraněmi a zjistit, že na nich není nic démonického. Na blízko je podobně nebezpečný nůž, který má v kapse každá nepředvídatelná fetka.

To jako fakt, že na mě zaútočí pes, protože jsem cítit kočkou? V mém případě dvěma kocoury. Tak to jsem měla vždycky štěstí, že si to pesové šli jenom "přečíst".

Gentlemanjago

4.8.2020 10:33
Gentlemanjago

XXX.XXX.96.128

Kockomil obsáhlým příspěvkem vysvětlil právním jednání případného činu. I s tim nožem má pravdu. Útok člověka je castejsi. než útok psa. Někteří lidi se chovají jako stvury. Nepoužil jsem záměrně přirovnání ze zvířecí říše. Byla by to degradace přírody. Ta si to nezaslouží. Ani psi si nezaslouží střílet. Na víně jeVZDY neschopný páníček. Pokud to neumím se psy. TAK morče. Pokud má človíček bohužel psa a neovládá jej. Pouze košík. vodítko. Možná i civavu. I to bych se rozmyslel. zda mu ji svěřit. Mohl by ublížit ji. Nemusely by se řešit budoucí karamboly se psy. Psy si to nezáleží. Milovník psů bojových plemen.

Gentlemanjago

4.8.2020 11:19
Gentlemanjago

XXX.XXX.96.128

Oprava konce příspěvků. Psy si to Nezaslouží.

4.8.2020 11:24
rys.leo

XXX.XXX.120.7

Psi si to nezaslouzi. Psi jako páni.
Panecku a ja jsem prej nesvepravnej😂😂

4.8.2020 13:37

rys.leo napsal(a):
Psi si to nezaslouzi. Psi jako páni.
Panecku a ja jsem prej nesvepravnej😂😂

Správně - psi si to nezaslouží. K obsahu se nevyjadřuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík