Chov malých šelem v bytě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2020 19:37
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den.

Založil jsem toto vlákno p
ro začínající chovatele šelem, kteří mne oslovují s dotazy o chovu malých šelem .Jsem chovatelem zvířátek 60 let.
Pokusím se z vlastní praxe napsat k tématu.

Chov v bytě vyžaduje určitá specifika, která musíme brát na zřetel.

A to: 1. Postoj partnera - spolupráce nebo tolerance

2. Zvýšená hygiena - zápach se 100% neodstraní , ale sníží na minimum různými prostředky.

3. Solo místnost, místnost např. pracovna , obývák....

4. Dostatečný prostor dle KVS pro chovaný druh šelmy - chov podléhá schválení KVS.

5. Ideál - výběh z domu na balkon ,zahradu. Dle chovaných druhu šelem.

Malé šelmy ,které lze chovat i v bytě dle. bodu č. 4.5.

1. Surikaty
2. Mangusty
3. Ženetky
4. Caracal
5. ServaL
6. Rys
7. Fenek berberský
8. Jiné dle druhu

V chovu v bytě mám zkušenosti s pol. č. 1. - 8.

Chov v bytě lze vidět i na YouTube u chovatelů ve světě.

Pokud bude zájem, můžeme toto téma rozvinout.

Po tel. dohodě můžeme sjednat i návštěvu a vše můžete vidět na vlastní oči. V současnosti mám chov v bytě 2 páru surikat s mládaty a pár Fenku berberských.

Pěkný den všem

RN

.

12.10.2020 21:41
selmicka

XXX.XXX.248.233

K věci.

Pár fotek z mého minulého chovu.

13.10.2020 10:41
selmicka

XXX.XXX.248.233

rys.leo napsal(a):
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/2549017-nelegalni-chovatel-nejdriv-tvrdil-ze-selmy-prodal-pak-ze-je-hlida-znamemu

V mém příspěvku ve vlákně Tiger King ,týkajícího se chovu šelem a chovatelů se zminuji o médiích, která vždy přepracují svůj šot tak, aby byla senzace.

Průběh byl prozaický.

Za bránou televize a chtěla natáčet můj chov. REPORTEROVI jsem řekl, že již SVÁ zvířata nemám , jsou prodaná . .
Již od brány bylo VIDĚT levharty a od plotu pumy. Zde muže posoudit čtenář co natočila a napsala televize.

Zdurazním: v příspěvku ČT : pracovnikům VETERINÁRNÍ ZPRÁVY jsem tvrdil, že zvířata jsou prodaná a žádná nemám . nevěřili a vnikli na pozemek.

ČT od získání informace ode mne, že své šelmy mám prodané, šmírovala cca 1,5 hod za plotem a natáčela. ČT jsem neumožnil vstup na pozemek.

Čtenář posoudí, že pokud kde kdo přišel k plotu a ihned vidí skákající levharty a pumy, že asi chovatel šelem těžko bude zatloukat a to vet. správě, že žádné šelmy nemá.

Zde právě ČT skutečnost náležitě překroutila ,ZDRAMATIZOVALA

Po cca 1,5 hod běhání reportéra za plotem a šmírování , přijela vet. správa, pracovníci, co ke mě jezdí na roční kontroly.
Samozřejmě již u plotu viděly zmíněné šelmy a bez problému jsem jim umožnil kontrolu a netvrdil jim, že šelmy nemám, jak je patrno v šotu i příspěvku ČT. Záměrné překroucení a manipulace s fakty pro DRAMATIČNOST. Tak to média dělají. Mnoho kolegu se s tím setkalo také.

Vet. správě jsem řekl jak se věcí mají. Že šelmy nejsou moje, že na požádání majitele exportní firmy se zvířaty jsem jejich zvířata čekající na odchod do zahraničí, umístil ve svých výbězích. ( PODOTKNU ZE DNE NA DEN, MUSELI ŠELMY ODSTĚHOVAT POD NÁTLAKEM CHOVATELE A MAJITELE, KTERÝ JIM ŠELMY PRODAL. PROTO JSEM URYCHLENĚ AKCEPTOVAL JEJICH ŽÁDOST S TÍM, ŽE POVOLENÍ BUDE DOTATEČNĚ - a toto je snad jádro pudla celého příběhu )
Firma urychleně zařídí povolení na chov zmíněných šelem na mém pozemku. Já se nebudu o toto starat.
Žádost firma vypracovala, avšak vet. správa požadovala doplnění udaju. Byla středa a víkend před námi a v pátek jsem musel odcestovat. Řekl jsem si, že v pondělí předám udaje , které majitel firmy potřeboval na doplnění.
Ve čtvrtek jsem měl velmi nepříjemný spor s kolegou, chovatelem šelem , na mém pozemku Naši rozpravu usekl a odjel jako čert.
V pátek druhý den ČT za plotem a kráčející vet. správa. Jak se v příspěvku zmínka ,přijeli NA U D Á N Í .

VET, správě jsem vše řekl, jak se co dělo. Samozřejmě, že obratem exportní firma vyřídila povolení na zmíněné šelmy na svoji firmu.
Chov uvedených predátoru na mém pozemku byl veden na exportní firmu, která byla vlastníkem .
Po ukončení vet. prohlídky jsem se rozhodl pustit reportéra a kameramana ČT na pozemek a natočit si záběry.
Domníval jsem se, že příspěvek bude dle skutečnosti, což mi reportér slíbil

Jak to dopadlo, posoudí i nezasvěcený divák a čtenář, pokud již má mé vyjádření.

Závěrem.

Bohužel se mi nepodařilo v krátkém časovém useku dodat doplnujicí udaje exportní firmě k podání žádosti o povolení, nepočítal jsem s tím, že mě nejspíš kolega udá.
Poučení si z mého příběhu udělá každý sám.

Dle vet. zprávy musí být nejdříve povolení, pak možno přivést šelmy.
Ano, já porušil to, že nejdříve byly šelmy, pak povolení.

To bylo ze zákona mé JEDINÉ pochybení.

Co ČT předložila čtenářům a divákům je mimo skutečnost.
Kdyby napsali pravdu, nebude to SENZACE .
A že spojili můj příběh s příběhy ostatních chovatelů byl záměr a hodil se do té doby.

Pozn. tyto řádky pochopí chovatel šelem, chovatel čehokoliv, laik muže tápat a nevěřit. Pochopím to.
Pochopím, že ten , co sem dal odkaz na můj příběh je svůj, jak napsal v příspěvku Tiger King , ač k mému příspěvku v Tiger King se zmínkou o překrucování médií vřele souhlasil.

Bohužel do toho vstoupilo to udání. Ten, kdo podal udání dobře byl informován, jak se věci mají. Proto mě a firmě zpříjemnil následné dny.

13.10.2020 11:20
selmicka

XXX.XXX.248.233

rys.leo napsal(a):
https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/133294/pozor-mnozitel-s-email-lucie-atletka-centru-cz

Bože ten čas letí. 15 let tomu je už?

Že konkurence v anonymitě špiní druhé je usměvné. Pokud přijede skutečný zájemce a chovatel mu ukáže veškeré své chovatelské zázemí, pochopí o co jde.

A tak tomu bylo vždy u mne. Přijel zájemce uviděl celý chov i doma, pak koupil. Chovatelům je jasné, co za hámotiny napsal anonym v té době je nesmyl. Nikdy by mladé nekupil a takový rádoby chovatel by skončil s prodejem.
Každý kdo mne zná i desítky let ví, že je to blbost, každý kdo koupil jakékoliv mládě ví, jak jsem vedl a vedu chov . Každý se muže i přesvědčit ,jak chov vypadá osobně i fotek je všude habaděj.

PS. co tím sleduje ten, kdo sem to vložil je jasné. I je jasné, že si dá na něj pozor každý šelmař i chovatel-

Fota z té doby.
.

23.10.2020 20:32
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.
Praxe mi ukázala, že skutečný zájemce zavolá. Přínos diskuse zde z chovatelského hlediska je nulová.
Vždy se zvrtne prý proti chovateli.

Takže nabízím.

Zavolejte také , tak, jak činí ti ,co mají skutečný zájem o chov malých šelem v bytě. Domluvíme se na návštěvě a vše uvidíte na vlastní oči.
Pěkný večer

RN

1.11.2020 10:24
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den.

nabízím 2 měsíční surikaty , berou si z ruky. Vlastní odchov. Vše uvidíte. Více po 20 hod. kdykoliv.

Pěkný den

RN

Dobrota

2.11.2020 10:54
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Pěknýyyy.

3.11.2020 17:19
selmicka

XXX.XXX.248.233

Ještě pár fotek na přání volajících .
RN

4.11.2020 13:08
Valentko

XXX.XXX.226.187

selmicka napsal(a):
Ještě pár fotek na přání volajících .
RN

To naozaj tie surikaty chov v byte? Klobúk dole veľmi pekný chov.

4.11.2020 17:43
selmicka

XXX.XXX.248.233

Valentko napsal(a):
To naozaj tie surikaty chov v byte? Klobúk dole veľmi pekný chov.

Děkuji.

Je lépe chov surikat mít venku. Má to výhody i nevýhody.

Výhody venku.

- vyloučení zápachu v domě
- mohu poskytnout i několikanásobný prostor v exteriéru než v bytě
- mohu vybudovat exluzivní ubykaci jak pro surikaty, tak pro oko své i návštěvníků, než v bytě
- surikaty mají mnohem více podnětu z okolí než v bytě

Nevýhody venku.

- z hlediska chovatelského přijdu o vetší počet mládat přirozenou mortalitou mládat.( mimo jiné např. v chladném období vynesou ven a nechají je tam, prochladnou, uhynou atd , je toho více )
V bytě je mám stále pod kontrolou a mohu kdykoliv zasáhnout. Uhyn je minimální. Odchov i 3 x do roka, )
- ztížený odchyt mládat při expedici.
- znevýhodněná kontrola průběhu odchovu mládat ( např. nemá samice mléko, musím zasáhnout, pokud chci mládata odchovat a nenechat to na přírodě . V bytě to zjistím vždy včas).
- ekonomicky. Musí se topit v zimě v zimovišti. Vyšší náklady na chov.
- velmi vysoká cena za postavení výběhu se zimovištěm. Svépomocí 25 - 100000 Kč.

Výhody v bytě.

- snadná kontrola při odchovu i kontrola zdravotního stavu. Zavčas mohu reagovat a učinit kroky k nápravě.
- odchovy jsou cca 95 %, umrtnost mládat minimální.
- pokud si je chci užít i v kontaktu, lze vše lépe provést, než venku. Doma se bez problému ochočí, kontakt, berou si z ruky.
- lze i pustit celou smečku pod neustálou kontrolou v bytě a na povel se vrací do své ubykace.
- minimální náklady na UVB,topnou podlážku nebo infralampu.

Nevýhody v bytě.

- prioritou je zápach, který nelze nikdy a ničím odstranit. Lze však jej snížit pravidelnou, důkladnou očistou prostor, a ovoněním vzduchu , docílit snížení zápachu cca na 25 % bych odhadl.

Z praxe mohu dát zmínku, že chovatelé, kteří muj chov navštívili ,vždy tvrdili, že vůbec není zápach cítit. Zde se pozastavím s tím, že každý chovatel to tak má, pokud přijde do velmi čistého chovu, že nic necítí.
Avšak nechovatel, ze)jména ten, co zvířata nee, nemusí mít, to silně cítí. I tak se návštěvy kamarádu a známých ,kteří zvířata nemusí, upřímně vyjádřili. Jo smrdí to. Podle nich.

Závěrem.

Protože jsem z a nějaký rok zjistil výhody chovu v bytě a vyhodnotil si plusy a mínusy, rozhodl jsem se mít chov pouze v bytě.

Mám 2 nepříbuzné páry s krví mimo ČR a SR.
Mají k dispozici 2 pokoje o celkové výměře 50 m2. Zařízené tak, aby se dalo odstavit mladé od rodičovského páru a byl zajištěn zdárný odchov další generace, která následuje cca do 3 měsíců od prvního porodu v přpadě zdržení prodeje prcku.

Musím ovšem se zmínit, že není nad výběh venku , kde se pohybuje smečka několika surikat .Je několik Zoo v ČR , kde mají velmi pěkné výběhy pro surikaty.

Pěkný den

RN

-

5.11.2020 12:46
Valentko

XXX.XXX.226.187

selmicka napsal(a):
Děkuji.

Výhody venku.

- mohu vybudovat exluzivní ubykaci jak pro surikaty, tak pro oko své i návštěvníků, než v bytě

Nevýhody venku.

- z hlediska chovatelského přijdu o vetší počet mládat přirozenou mortalitou mládat.( mimo jiné např. v chladném období vynesou ven a nechají je tam, prochladnou, uhynou atd , je toho více )
V bytě je mám stále pod kontrolou a mohu kdykoliv zasáhnout. Uhyn je minimální. Odchov i 3 x do roka, )
- znevýhodněná kontrola průběhu odchovu mládat ( např. nemá samice mléko, musím zasáhnout, pokud chci mládata odchovat a nenechat to na přírodě . V bytě to zjistím vždy včas).
- velmi vysoká cena za postavení výběhu se zimovištěm. Svépomocí 25 - 100000 Kč.

Výhody v bytě.

- snadná kontrola při odchovu i kontrola zdravotního stavu. Zavčas mohu reagovat a učinit kroky k nápravě.
- pokud si je chci užít i v kontaktu, lze vše lépe provést, než venku. Doma se bez problému ochočí, kontakt, berou si z ruky.
- lze i pustit celou smečku pod neustálou kontrolou v bytě a na povel se vrací do své ubykace.

Nevýhody v bytě.

- prioritou je zápach, který nelze nikdy a ničím odstranit. Lze však jej snížit pravidelnou, důkladnou očistou prostor, a ovoněním vzduchu , docílit snížení zápachu cca na 25 % bych odhadl.

Z praxe mohu dát zmínku, že chovatelé, kteří muj chov navštívili ,vždy tvrdili, že vůbec není zápach cítit. Zde se pozastavím s tím, že každý chovatel to tak má, pokud přijde do velmi čistého chovu, že nic necítí.
Avšak nechovatel, ze)jména ten, co zvířata nee, nemusí mít, to silně cítí. I tak se návštěvy kamarádu a známých ,kteří zvířata nemusí, upřímně vyjádřili. Jo smrdí to. Podle nich.

Závěrem.

Protože jsem z a nějaký rok zjistil výhody chovu v bytě a vyhodnotil si plusy a mínusy, rozhodl jsem se mít chov pouze v bytě.

Mají k dispozici 2 pokoje o celkové výměře 50 m2. Zařízené tak, aby se dalo odstavit mladé od rodičovského páru a byl zajištěn zdárný odchov další generace, která následuje cca do 3 měsíců od prvního porodu v přpadě zdržení prodeje prcku.

Musím ovšem se zmínit, že není nad výběh venku , kde se pohybuje smečka několika surikat .Je několik Zoo v ČR , kde mají velmi pěkné výběhy pro surikaty.

Pěkný den

RN

-

A chováte iba surikaty?

5.11.2020 17:10
selmicka

XXX.XXX.248.233

Valentko napsal(a):
A chováte iba surikaty?

Celý chov jsem výrazně zredukoval vzhledem absolutnímu nezájmu všech členu rodiny, kteří by pokračovali v chovu.
Za pár mi bude 70 let a bylo by ode mne sobecké chov táhnout do konce mých dní a nechat mladým nežádoucí pomník.
V jedné místnosti se surikatami je 1,1 Tamarin pinčí a Tamarin žlutoruký.
V obýváku 1,1 Fenek berberský.
Pár terárií pro radost v kuchyni.

RN

6.11.2020 11:46
chondro

XXX.XXX.227.52

Navrátile bavit se na fóru sám se sebou jak to s oblibou děláš ty je nemoc tomu věř

6.11.2020 17:29
selmicka

XXX.XXX.248.233

Valentko napsal(a):
A chováte iba surikaty?

Další zvířátko mimo surikaty u mne v obýváku.

6.11.2020 17:50
Natty35

XXX.XXX.248.236

Měla jsem to štěstí po telefonické domluvě chov navštívit. Určitě doporučuji všem. Pán je ochotný, vše ukáže, vysvětlí a poradí.

6.11.2020 19:04
selmicka

XXX.XXX.248.233

Natty35 napsal(a):
Měla jsem to štěstí po telefonické domluvě chov navštívit. Určitě doporučuji všem. Pán je ochotný, vše ukáže, vysvětlí a poradí.

Děkuji.

RN

9.11.2020 12:44
chondro

XXX.XXX.227.52

Natty35 napsal(a):

Natty35 uplně stačí se kouknout do hstorie tvých vstupů a je jasné že tento nick učelově píše jen za navratila.
Jinak 0 vstupů.
Směné jako vše v souvislosti s tímto jedincem
Jde o zcela jasné zneužívaní těchto for podivnými delegáty

10.11.2020 16:44
Fernando

XXX.XXX.105.175

U Romana jsem byl, chov má fakt hezký, jen tak se to nevidí. Fenečci nemaj půl chyby, surikaty to sa mý

11.11.2020 11:59
selmicka

XXX.XXX.248.233

Toto mám v kuchyni.
Cestování k vodopádu napít se.

11.11.2020 12:04
rys.leo

XXX.XXX.40.153

Pěkný👍🏻

Dobrota

14.11.2020 17:44
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Natty35 napsal(a):

Měli jsme to taky tak. P9

17.11.2020 19:06
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.

Koukněte na YouTube - BobCat TB , rusky mluvicí mladá dáma, vlastníci rys ostrovid ,caracal, serval, puma a kočky ušlechtilé.
Nemá to chybu . Opět dokonalé.
RN

Dobrota

19.12.2020 17:05
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Pěkný svátky rodince vám zvířátka pane Navrátil

21.12.2020 22:40
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrota napsal(a):
Pěkný svátky rodince vám zvířátka pane Navrátil

Také tak.

RN

Hordgirldo300

28.12.2020 15:03
Hordgirldo300

XXX.XXX.251.78

selmicka napsal(a):
Další zvířátko mimo surikaty u mne v obýváku.

Náhoda mě přivedla na ifaunu.divim se, co lidé v bytě nechovají. Nádherné zařízení. Ale pro mne něco tak jiného než je standart domácích zvířátek by nepripadalo v úvahu. Ale pokud někdo to má a rozumí věci zvířátka se mají velmi dobře. Proč ne, když to ostatní spolubydlící strpi.

28.12.2020 15:12
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Rozumi, rozumi... kdo rozumi reci zvirat?
Nekdy vlastne ani nevime jake potreby maji lide kolem nas... doufam, ze chapete, jak to myslim.
Proste zvirata chovame a hotovo. Je to tak, ted a tady.
Bohuzel svet je tak nastavenej. Nehledi na pohodu kazdeho jedince.
Trosku mozna fylozoficke ale k zamysleni.
Nekdy vybirame auto rok. Rok chodime pesky a bojime se nevybrat si poruchove auto. Rok zivota v čudu🤷🏼‍♂️
Jednou jsem slysel: V ty mnozirne se asi nemaji spatne, kdyz se tam mnozi. I v koncentraku se ale rodily deti☝🏻

Mozna mimo misu ale chtel jsem tohle napsat, tak to pisu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2020 16:09

rys.leo napsal(a):
Rozumi, rozumi... kdo rozumi reci zvirat?
Nekdy vlastne ani nevime jake potreby maji lide kolem nas... doufam, ze chapete, jak to myslim.
Proste zvirata chovame a hotovo. Je to tak, ted a tady.
Bohuzel svet je tak nastavenej. Nehledi na pohodu kazdeho jedince.
Trosku mozna fylozoficke ale k zamysleni.
Nekdy vybirame auto rok. Rok chodime pesky a bojime se nevybrat si poruchove auto. Rok zivota v čudu🤷🏼‍♂️
Jednou jsem slysel: V ty mnozirne se asi nemaji spatne, kdyz se tam mnozi. I v koncentraku se ale rodily deti☝🏻

Mozna mimo misu ale chtel jsem tohle napsat, tak to pisu.

Ja pozoruju snahu vybirat zvire jako modni doplnek, kdy lide ocekavaji, ze na luxusnim gauci bude pokojne spinkat serval, kdyz ne levhart.. A pritom si staci poridit jezka, nebo vakoveverky, nebo cokoli trochu jineho nez bezna zvirata a chovatel si uvedomi, jak moc se mylil 😉

28.12.2020 18:13
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.

Dovolím se krátce zamyslet.

Kdo je to chovatel?
Proč chce omezovat svobodu zvířat?
Proč chce na nich vydělávat?
Proč?

Chovatel je každý, kdo chová a odchová jakékoliv zvíře. Můžeme chovatele "zařádit " do 3 základních skupin.

1. Mazlíčkář ( není chovatelem, mládata neodchovává, ale laická veřejnost jej považuje za chovatele .Proto jsem jej umístil na 1. místo.

2. Chovatel "skalní" - takový to člověk se již narodil s "bunkami" chovatele a od dětství ,až po poslední vydechnutí jej tento kun nese na svém hřbetě. Odchovává a prodává své odchovy. Pokud má i bunky na obchod. Prodává i odchovy kolegů. Většina chovatelů to tak má. Zejména ti, co nemají velké příjmy z jiných činností.

3. Chovatelem ted a hned . Jsou to i lidé, kteří k chovatelství nemají až takový vztah a domnívají se, že vydělají slušné peníze.
Některým se to v začátku i zadaří, jiní skončí dříve. Jak letití chovatelé vědí, nastane vždy zvýšený zájem cca po 6 - 8 letech s modností určitého zvířete a tudíž i poptávka. Kde je poptávka je nabídka. Všeho do času. Zájem poptávky pomine a pomine i zájem této skupiny o další chov čehokoliv.

U exluzivních exot. zvířat ( opice, šelmy, krokodýly..) se můžeme pozastavit v úvaze.

Proč taková zvířata vlastnit jako skupina výše uvedená 1. - 3 ?
Gauč majitele? Předvádět se? Pocit, že mám něco , co nemá každý ?

Tak i tak .Od každého něco, zejména u skupiny č. 1

Skupina č. 2 - chovatelé. Pořídí takové zvíře s přáním pokud možno i odchovat. Ale jsou si i vědomi, že odchov je vyjímečný nebo i nesnadný a jim je chov ve většině případů výzvou. Není vyjimečné, že i odchov bude ojedinělý, jediný nebo i pravidelný, každý rok. Zde nel
ze paušalizovat. Záleží na druhu zvířete, štěstí , samozřejmě i na zkušenostech ....

A sk. č. 3 není oblíbená v laické veřejnosti. Ale valná většina chovatelů i ze skupiny č. 2 si prošla touto cestou.

Snad bych i uvedl sk. č. 4 a to jsou ti majitelé exluzivních, velmi drahých exot. zvířat. Jsou paušalizování ,zejména laickou veřejností do jednoho pytle .A to zbohatlík. Neví už co by , kde by. Chce se chlubit se šelmou. atd.....
I tací se najdou. Ale zase. Většina těchto lidí měla a má vztah ke zvířatům. Má dostatek financí, aby si i takové zvířátko pořídili. A proč ne.
Úvahy, o tom , co by jim mělo stačit, zda pejsek, kočička nebo slepička, jsou otázkami, těch , co takhle přemýšlejí.
Ti co zvíře chtějí , si jej pořídí.
Tak, jako se nespokojí vášnivý automobilista s jedním autem a vlastní vozový park i desítek aut renomovaných a drahých značek.
A nikdy si neuvědomí a nechce, že se moc mýlil, že by mu stačil přeci jeden Trabant. Který ho spolehlivě doveze po celém světě a opraví ho šroubovákem a hasákem.

Na chovatelství čehokoliv je krásné byt denně ve styku s němou tváří, sledovat projevy svých chovanců a mít výzvy, naděje a stále se učit novému.

Protože cestou chovatele kráčím již mnoho desítek let, pokusil jsem se o něco netradičního a to chov malých šelem i v bytě. Určitě to není pro každého. Je to jen pohled na věc z jiného ranku.

S pozdravem

Chovu zdar! ( at potěším v této době retro chovatele ... )
RN

Pamětník

28.12.2020 19:11
Pamětník

XXX.XXX.250.234

selmicka napsal(a):
Dobrý večer.

Dovolím se krátce zamyslet.

Kdo je to chovatel?
Proč chce omezovat svobodu zvířat?
Proč chce na nich vydělávat?
Proč?

Chovatel je každý, kdo chová a odchová jakékoliv zvíře. Můžeme chovatele "zařádit " do 3 základních skupin.

1. Mazlíčkář ( není chovatelem, mládata neodchovává, ale laická veřejnost jej považuje za chovatele .Proto jsem jej umístil na 1. místo.

2. Chovatel "skalní" - takový to člověk se již narodil s "bunkami" chovatele a od dětství ,až po poslední vydechnutí jej tento kun nese na svém hřbetě. Odchovává a prodává své odchovy. Pokud má i bunky na obchod. Prodává i odchovy kolegů. Většina chovatelů to tak má. Zejména ti, co nemají velké příjmy z jiných činností.

3. Chovatelem ted a hned . Jsou to i lidé, kteří k chovatelství nemají až takový vztah a domnívají se, že vydělají slušné peníze.
Některým se to v začátku i zadaří, jiní skončí dříve. Jak letití chovatelé vědí, nastane vždy zvýšený zájem cca po 6 - 8 letech s modností určitého zvířete a tudíž i poptávka. Kde je poptávka je nabídka. Všeho do času. Zájem poptávky pomine a pomine i zájem této skupiny o další chov čehokoliv.

U exluzivních exot. zvířat ( opice, šelmy, krokodýly..) se můžeme pozastavit v úvaze.

Proč taková zvířata vlastnit jako skupina výše uvedená 1. - 3 ?
Gauč majitele? Předvádět se? Pocit, že mám něco , co nemá každý ?

Tak i tak .Od každého něco, zejména u skupiny č. 1

Skupina č. 2 - chovatelé. Pořídí takové zvíře s přáním pokud možno i odchovat. Ale jsou si i vědomi, že odchov je vyjímečný nebo i nesnadný a jim je chov ve většině případů výzvou. Není vyjimečné, že i odchov bude ojedinělý, jediný nebo i pravidelný, každý rok. Zde nel
ze paušalizovat. Záleží na druhu zvířete, štěstí , samozřejmě i na zkušenostech ....

A sk. č. 3 není oblíbená v laické veřejnosti. Ale valná většina chovatelů i ze skupiny č. 2 si prošla touto cestou.

Snad bych i uvedl sk. č. 4 a to jsou ti majitelé exluzivních, velmi drahých exot. zvířat. Jsou paušalizování ,zejména laickou veřejností do jednoho pytle .A to zbohatlík. Neví už co by , kde by. Chce se chlubit se šelmou. atd.....
I tací se najdou. Ale zase. Většina těchto lidí měla a má vztah ke zvířatům. Má dostatek financí, aby si i takové zvířátko pořídili. A proč ne.
Úvahy, o tom , co by jim mělo stačit, zda pejsek, kočička nebo slepička, jsou otázkami, těch , co takhle přemýšlejí.
Ti co zvíře chtějí , si jej pořídí.
Tak, jako se nespokojí vášnivý automobilista s jedním autem a vlastní vozový park i desítek aut renomovaných a drahých značek.
A nikdy si neuvědomí a nechce, že se moc mýlil, že by mu stačil přeci jeden Trabant. Který ho spolehlivě doveze po celém světě a opraví ho šroubovákem a hasákem.

Na chovatelství čehokoliv je krásné byt denně ve styku s němou tváří, sledovat projevy svých chovanců a mít výzvy, naděje a stále se učit novému.

Protože cestou chovatele kráčím již mnoho desítek let, pokusil jsem se o něco netradičního a to chov malých šelem i v bytě. Určitě to není pro každého. Je to jen pohled na věc z jiného ranku.

S pozdravem

Chovu zdar! ( at potěším v této době retro chovatele ... )
RN

Moooc pěkně napsáno. Tak Chovu zdar

Galaxie

28.12.2020 23:34
Galaxie

XXX.XXX.250.251

Přidám se ke chvále. Patřím ke staré garde chovatelů. Co pan napsal je svatá pravda. Co má doma, podle fotek tady, tak nemám slov

PANTHERALEO

29.12.2020 09:49
PANTHERALEO

XXX.XXX.248.62

Stará garda nerezavi. Romane zdravíčko a chovu zdar v 2021

Guzy2

30.12.2020 10:35
Guzy2

XXX.XXX.156.146

selmicka napsal(a):
Dobrý den.

Založil jsem toto vlákno p
ro začínající chovatele šelem, kteří mne oslovují s dotazy o chovu malých šelem .Jsem chovatelem zvířátek 60 let.
Pokusím se z vlastní praxe napsat k tématu.

Chov v bytě vyžaduje určitá specifika, která musíme brát na zřetel.

A to: 1. Postoj partnera - spolupráce nebo tolerance

2. Zvýšená hygiena - zápach se 100% neodstraní , ale sníží na minimum různými prostředky.

3. Solo místnost, místnost např. pracovna , obývák....

4. Dostatečný prostor dle KVS pro chovaný druh šelmy - chov podléhá schválení KVS.

5. Ideál - výběh z domu na balkon ,zahradu. Dle chovaných druhu šelem.

Malé šelmy ,které lze chovat i v bytě dle. bodu č. 4.5.

1. Surikaty
2. Mangusty
3. Ženetky
4. Caracal
5. ServaL
6. Rys
7. Fenek berberský
8. Jiné dle druhu

V chovu v bytě mám zkušenosti s pol. č. 1. - 8.

Chov v bytě lze vidět i na YouTube u chovatelů ve světě.

Pokud bude zájem, můžeme toto téma rozvinout.

Po tel. dohodě můžeme sjednat i návštěvu a vše můžete vidět na vlastní oči. V současnosti mám chov v bytě 2 páru surikat s mládaty a pár Fenku berberských.

Pěkný den všem

RN

.

Už nepůjde chovat jako je rys serval doma. Bude nový zákon o zákazu chovu pro jednotlivce

30.12.2020 10:57
Fernando

XXX.XXX.21.11

Prosím kde jste to četl? Já se o problematiku zajímám, ale pouze vím, že novela zákona výrazně zpřísní chovy. S tím uplně souhlasím, mnozí mají šelmy v min.prostorech bez vybavení. Srdcař si cestu vždycky najde

30.12.2020 12:34
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den.

Novela zákona o chovu a odchovu některých šelem, která má vstoupit v platnost začátkem roku 2021 je nekompromisní.
Působnost novely zapříčiní určitě výrazný pokles majitelů kočkovitých šelem a noví majitelé budou mít velmi těžší podmínky pro držení šelmy, než tomu je doposud.
Zejména při vybudování větších výběhů, než byla platná doporučení velikosti zařízení pro daný druh šelmy. Tudíž i velmi zvýšené náklady na vybudovaná zařízení. Nebude si to moci dovolit každý z finančních důvodů. Návratnost chovu nulová, poněvadž odchovy budou v soukromých chovech zakázány.
V chovu si ponechají šelmy někteří majitelé zoo zařízení , která jsou již funkční.
Získání šelmy bude velmi obtížné.
Žádaní "flaškáči" legálně budou nedostupní. ( Zde se pozastavím s tím, že cca 90 % zájemců o šelmy byli ti, co trvali vždy pouze na odchovu na flašce , mluvím z vlastní zkušenosti i kolegů .. )
Nastínil jsem v předešlém mém příspěvku zařazení majitelů šelem do 4 skupin ( dle mých zkušeností ).
Zákon odstraní skupiny chovu a odchovu, obchodu pro soukromé chovatele bez licence ZOO u jmenovaných šelem v novele. ( uvítají zejména ochránci zvířat a vedoucí pracovníci státních zoo )

Zůstanou tu jen ti " SRDCAŘI" ve velmi úzkém kruhu. Držení šelmy , bude velmi nákladné z hlediska finančního. Bude si moci dovolit držení predátora pouze hrstka movitých lidí, která bude schopna chovanci zajistit velmi dobré podmínky ( což je i správně ) . A ti majitelé zoo zařízení , kteří již šelmy mají.
Čas ukáže, co novela přinese.

I já se domnívám, jako kolega fernando, že srdcař si cestu vždy najde. Ale bude velmi, ale velmi trnitá .

Pěkný den a hodně zdraví do roku 2021 přeje všem přátelům i nepřátelům

RN

SalamandrXZ

30.12.2020 19:50
SalamandrXZ

XXX.XXX.146.35

selmicka napsal(a):
Dobrý den.

Novela zákona o chovu a odchovu některých šelem, která má vstoupit v platnost začátkem roku 2021 je nekompromisní.
Působnost novely zapříčiní určitě výrazný pokles majitelů kočkovitých šelem a noví majitelé budou mít velmi těžší podmínky pro držení šelmy, než tomu je doposud.
Zejména při vybudování větších výběhů, než byla platná doporučení velikosti zařízení pro daný druh šelmy. Tudíž i velmi zvýšené náklady na vybudovaná zařízení. Nebude si to moci dovolit každý z finančních důvodů. Návratnost chovu nulová, poněvadž odchovy budou v soukromých chovech zakázány.
V chovu si ponechají šelmy někteří majitelé zoo zařízení , která jsou již funkční.
Žádaní "flaškáči" legálně budou nedostupní. ( Zde se pozastavím s tím, že cca 90 % zájemců o šelmy byli ti, co trvali vždy pouze na odchovu na flašce , mluvím z vlastní zkušenosti i kolegů .. )
Nastínil jsem v předešlém mém příspěvku zařazení majitelů šelem do 4 skupin ( dle mých zkušeností ).
Zákon odstraní skupiny chovu a odchovu, obchodu pro soukromé chovatele bez licence ZOO u jmenovaných šelem v novele. ( uvítají zejména ochránci zvířat a vedoucí pracovníci státních zoo )

Zůstanou tu jen ti " SRDCAŘI" ve velmi úzkém kruhu. Držení šelmy , bude velmi nákladné z hlediska finančního. Bude si moci dovolit držení predátora pouze hrstka movitých lidí, která bude schopna chovanci zajistit velmi dobré podmínky ( což je i správně ) . A ti majitelé zoo zařízení , kteří již šelmy mají.

I já se domnívám, jako kolega fernando, že srdcař si cestu vždy najde. Ale bude velmi, ale velmi trnitá .

RN

Minareta

2.1.2021 14:29
Minareta

XXX.XXX.244.10

Zdravim. Přemýšlíme o chovu jiné šelmy malé do pokoje než jsou tu n a psaný. Co by jste mi poradili. Prosím pište jen ti co máte zkušenosti s tou selmou. Uvítáme foto i zařízení. Děkujeme.

3.1.2021 13:12
Fernando

XXX.XXX.1.77

Jak se můžete na něco ptát, když ani nenapíšete o co jde? Čékáte, že každý Vám bude ukazovat chov aby jste se rozhodli jako s čím začnete? Kolik je Vám let??? Pouze do neuzpůsobeného pokoje neni vhodná žádná.. Musíte přizpůsobit Váše bydlení a né málo. Krom vnitřních ubykací můžou být potřeba i venkovní. Je třeba zvážit jestli jsem schopný zvířeti dopřát dobrý a plnohodnotný život bez strádání. Hlavně si uvědomit jestli opravdu to zvíře potřebuji k životu a že to neni nápad z rozmaru či módního trendu.

Denlak

3.1.2021 16:52
Denlak

XXX.XXX.245.6

Kdybych neviděl fotky zadavatele tohoto fóra řeknu že je blbost mít malou selmu v bytě. Ale já jsem i u něj byl a všechno i viděl. A mám jasno. Stavíme si taky zařízení v obýváku a to pro mangusty.
.

4.1.2021 09:38

selmicka napsal(a):
Dobrý den.

RN

Jakouze to trnitou cestu? Bude-li platit zakaz rozmnozovani, jedinou cestou by bylo stat se schvalenym zařízením, napr zoo, jinak to legalni nebude, v zadne podobe a velke srdicko to za vas nevyresi..

4.1.2021 09:50
chondro

XXX.XXX.227.52

selmicka napsal(a):
Dobrý den.

RN

Navrátile navrátile opět se ukazuje že jen ŽVANÍŠ o nečem co jsi v životě neviděl a nerozumíš tomu .KdYyby jsi žvanil doma je to tvoje věc ale tady dezinformuješ a mateš ty co tu chodí.
Jinak zajímavé že jsi tvrdil že flaškáči zakázání nebudou ale jen co jsem poslal výnatek zákone děláš chytrého a píšeš že zakázani budou

Nejde o žádný zákon o chovu a dochovu šelem jak zde Navrátil píše

Jedná se o novelu zákona zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání,

Araxygion90

4.1.2021 10:56
Araxygion90

XXX.XXX.247.240

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jakouze to trnitou cestu? Bude-li platit zakaz rozmnozovani, jedinou cestou by bylo stat se schvalenym zařízením, napr zoo, jinak to legalni nebude, v zadne podobe a velke srdicko to za vas nevyresi..

Tu kráčí o řeč malých šelem. Takže si trnitou cestu asi ten co to bude chtít tu kočku najde jak tu kdosi psal. Koukám že jste na nerv když napíše ta selmicka dává fotky ze svyho chovu a praxe a je vidět že věci rozumí. Vy velké Nic mooc rokov. Píšu jednou nemato cenu ani tomu tak nehovim.

4.1.2021 10:59

Araxygion90 napsal(a):
Tu kráčí o řeč malých šelem. Takže si trnitou cestu asi ten co to bude chtít tu kočku najde jak tu kdosi psal. Koukám že jste na nerv když napíše ta selmicka dává fotky ze svyho chovu a praxe a je vidět že věci rozumí. Vy velké Nic mooc rokov. Píšu jednou nemato cenu ani tomu tak nehovim.

Jeho 60-ti lete zkusenosti se momentalne omezuji na vypousteni chameleonu po kuchyni - co na tom mam obdivovat, ci snad zavidet? Aspon si sam nelikuju prispevky a nepisu odpovedi na ne..

4.1.2021 12:14
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den.

Děkuji za Váš příspěvek. I když se jedná z vaší strany o virtuální pokec bez zájmu o docílení konce, tj. vlastnění poredátora "trnitou cestou ".

Má odpověd nepřispěje ani těm šelmařům. Ti vědí sami co mají dělat. Úsměv a zdravím je.

Ale všem zvídavým lidem dobré vůle možná pootevře obzor s tím, že pokud se chce ,vždy všechno jde. ( mno ..vyjma umrtí, čeká každého , letění na Mars - pár vyvolených z miliard lidiček , být presidentem státu.... )

Jak jsem psal.
Ukáže zejména čas co bude dál. Zdůraznil jsem, že hrstka movitých lidí si to bude moci dovolit. Zde snad se nemusím o cestách zminovat. Jsou jasné.
Jiná cesta : deponace ze zoo ( pokud budu mít adekvátní zařízení, přesvědčím zodpovědné pracovníky zoo o umístění do mého zařízení, prokážu znalosti, a zajištění šelmy, velmi pravděpodobně mi zoo predátora přenechá do deponace. Zoo uvolnuje výběhy a obsazuje novými druhy a pak je problém šelmu umístit. )
Jiná cesta muže být ( opět pro movitého člověka ) vybudování centra záchrany exot. zvířat.
Jak jsem uvedl výše. Má odpověd je pouze nástin možností.
Praxe s novelou a časem ukáže jak na to.

Vrátím se k mé domněnce. Hrstka "srdcařu" bude moci jít po té trnité cestě.....

A těm přeji z celého srdce vše nej .

RN

4.1.2021 12:20
chondro

XXX.XXX.227.52

Navrátil se snaží psát odborně ale nedaří se.Jeho oblíbený termín "predátor" je v souvislosti s tím co píše směšný.Tomuto jedinci vůbec nedochází že když napíše "predátor" muže jít třeba o kudlanku,štiku nebo jezevce
Prostě odborník se pozná

4.1.2021 12:36
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den všem , kteří čtou toto diskuzní vlákno .

Jak je patrné, příspěvek jsem založil pro začínající chovatele exot. zvířat, zejména malých šelem.

Cílem je pootevřít dveře do chovu exot. zvířátek začínajícím chovatelům a ukázat jim , že i svět malých šelmiček je fascinující a nejen svět predátorů v rouše tygra nebo lva.
A velkou výhodou je, že je můžeme ty prcky chovat v bytě. Né každý má domek, zahradu.

NEBUDU nadále odpovídat na příspěvky nic neříkající, urážející, vytržené z kontextu .....

Vážní zájemci, uvažující o něčem podobným, mají možnost po dohodě mne navštívit, popovídat, než se rozhodnou si něco také pořídit.

A pro ty zde jsem.

Pěkný den.

RN

Araxygion90

4.1.2021 13:21
Araxygion90

XXX.XXX.247.240

selmicka napsal(a):
Dobrý den všem , kteří čtou toto diskuzní vlákno .

Jak je patrné, příspěvek jsem založil pro začínající chovatele exot. zvířat, zejména malých šelem.

Cílem je pootevřít dveře do chovu exot. zvířátek začínajícím chovatelům a ukázat jim , že i svět malých šelmiček je fascinující a nejen svět predátorů v rouše tygra nebo lva.
A velkou výhodou je, že je můžeme ty prcky chovat v bytě. Né každý má domek, zahradu.

NEBUDU nadále odpovídat na příspěvky nic neříkající, urážející, vytržené z kontextu .....

Vážní zájemci, uvažující o něčem podobným, mají možnost po dohodě mne navštívit, popovídat, než se rozhodnou si něco také pořídit.

A pro ty zde jsem.

Pěkný den.

RN

Ahoj. Sem tady poprvé. Kde vás najdu.?

4.1.2021 15:16
selmicka

XXX.XXX.248.233

Araxygion90 napsal(a):
Ahoj. Sem tady poprvé. Kde vás najdu.?

Rozkliknete profil. Je tam tel. číslo.

Araxygion90

4.1.2021 16:21
Araxygion90

XXX.XXX.247.240

Děkuji

Toro89

4.1.2021 17:57
Toro89

XXX.XXX.245.250

chondro napsal(a):
Navrátil se snaží psát odborně ale nedaří se.Jeho oblíbený termín "predátor" je v souvislosti s tím co píše směšný.Tomuto jedinci vůbec nedochází že když napíše "predátor" muže jít třeba o kudlanku,štiku nebo jezevce
Prostě odborník se pozná

Co chováte za šelmy. Přispívate tu dlouho a stále. Jak jsem pročetl diskuse. O chovu nic. Profil žádný. Děkuji za odpověď.

4.1.2021 19:19

Toro89 napsal(a):
Co chováte za šelmy. Přispívate tu dlouho a stále. Jak jsem pročetl diskuse. O chovu nic. Profil žádný. Děkuji za odpověď.

A musi nekdo chovat selmy, aby tomu rozumel? Zamestnanci zoo, lide s veterinou atd.? Da se i u nas koupit kvalitni literatura, muzete byt c kontaktu s zahraničními chovateli a jeste nekolik dalsich moznosti..

Toro89

4.1.2021 19:45
Toro89

XXX.XXX.245.250

Nemusí. Může sem psát kdo chce co chce. Tak tomu je. Vím ale. Ten selmicka má fotky. Telefon. Můžu k němu jet. Chondro?tu nic tam nic. Tak si odpovím. Kdo se chová slušně ne fóru?podle návštěvy ta mi napoví si udělám svůj úsudek. A sem doma. Takže řekni že pilot b1 může mít kámoše jinde přečte si příručku. Hodí si papírovou vlaštovkou a bude radit eskadre B1 jak mají lítat a kam a jak kydnout bomby. Ses fak borec.

4.1.2021 19:49

A ty tu nejak plodne radis, ze ti na tom tak zalezi? Studiem literatury zacina seriozni chov, ne slintanim nad cizimi fotkami a pritakavanim

Toro89

4.1.2021 20:02
Toro89

XXX.XXX.245.250

A ty tu nejak plodne radis, ze ti na tom tak zalezi? Studiem literatury zacina seriozni chov, ne slintanim nad cizimi fotkami a pritakavanim

Co to meleš za k. Ravoviny..?dělám si svůj úsudek podle toho co kdo říká. A pokud vidím fotky lelefon a můžu jet k němu i retard pochopí o co go. Mletí chytrolina prázdnou slámu nemusím. Keci a machrovani s literaturou nech dětem do školky..

4.1.2021 20:09

A vejde se laskave do tveho obriho mozecku informace, ze nektera zvirata nestoji 2 koruny padesat a ze chovatel neni povinen komukoli delat cirkus a cokoliv zverejnovat a provazet te svym chovem??

Toro89

5.1.2021 04:20
Toro89

XXX.XXX.245.250

chondro napsal(a):
Navrátile navrátile opět se ukazuje že jen ŽVANÍŠ o nečem co jsi v životě neviděl a nerozumíš tomu .KdYyby jsi žvanil doma je to tvoje věc ale tady dezinformuješ a mateš ty co tu chodí.
Jinak zajímavé že jsi tvrdil že flaškáči zakázání nebudou ale jen co jsem poslal výnatek zákone děláš chytrého a píšeš že zakázani budou

Nejde o žádný zákon o chovu a dochovu šelem jak zde Navrátil píše

Jedná se o novelu zákona zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání,

Chondro. Co chováš za šelmy.? Děkuji za odpověď.

AtonXXL

5.1.2021 10:58
AtonXXL

XXX.XXX.247.176

Nic nechová. Nerozumi tomu.

5.1.2021 11:10

Hlavne ze fotek ubikaci i vasich zvirat tu je plno, ze?

BáraHladik

5.1.2021 18:55
BáraHladik

XXX.XXX.245.239

Zdravím. V profilu máte i foto opicek.ty máte taky v bytě?

5.1.2021 19:53
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.

Ano v bytě.

Zdůrazním, že opičky mají svůj prostor v místnosti 45 m2 , který je jeden z výběhu surikat. V tomto pokoji jsou 2 ubikace pro drápkaté opičky 2 druhů.
Navzájem se neruší a nemají spolu problém již nějaký rok. A to od začátku. Jak oba druhy opiček, tak surikaty.

RN

7.1.2021 19:30
raduz

XXX.XXX.123.98

Dobrý večer,

kam zmizel poslední příspěvek od neregistrovaného uživatele?
Pokud byl vymazán adminem, rád bych znal důvod. Jestli je má doměnka správná.
Děkuji Nesvačil

7.1.2021 20:03

raduz napsal(a):
Dobrý večer,

kam zmizel poslední příspěvek od neregistrovaného uživatele?
Pokud byl vymazán adminem, rád bych znal důvod. Jestli je má doměnka správná.
Děkuji Nesvačil

Dobrý večer,
byli jsme požádáni o smazání příspěvku s vysvětlením, že text psalo jedenáctileté dítě a není tedy potřeba, aby příspěvek dával příčinu k případným spekulacím.
S přátelským pozdravem
redakce webu iFauna.cz

7.1.2021 20:32
raduz

XXX.XXX.123.98

Tak pokud tento příspěvek psalo 11ti leté dítě, tak to kloubouk dolů, styl psaní a sloh nápadně připomíná písmo mnohem staršího člověka.

Když už Vás tu mám admine, neuvažuje ifauna v Novém roce o nějakých změnách.
Především v diskuzních forech, pouze pro přihlšené a ověřené uživatele apod.?
Děkuji Nesvačil

8.1.2021 07:48
chondro

XXX.XXX.227.52

Dle MŽP byla platnost novely zákona zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání odložena na 01.01.2022

8.1.2021 10:05

raduz napsal(a):
Tak pokud tento příspěvek psalo 11ti leté dítě, tak to kloubouk dolů, styl psaní a sloh nápadně připomíná písmo mnohem staršího člověka.

Když už Vás tu mám admine, neuvažuje ifauna v Novém roce o nějakých změnách.
Především v diskuzních forech, pouze pro přihlšené a ověřené uživatele apod.?
Děkuji Nesvačil

Dobrý den,
děkujeme za návrh, ale nyní o změnách neuvažujeme, to co požadujete už přece na iFauně bylo. Za existenci iFauny jsme už zkusili mnohé – původně byla jen jedna diskuze, která se později rozdělila na moderovanou a nemoderovanou, následovaly diskuze anonymní a autorská, ty byly změněny na jednu diskuzi jen pro registrované/přihlášené uživatele. Nesouhlas návštěvníků iFauny byl však tak velký, že jsme se v řádu měsíců rozhodli opět povolit přispívat i neregistrovaným. A tak stále platí, že na webu s návštěvností jakou má iFauna, není možné zavděčit se všem.
Děkujeme za pochopení.
S přátelským pozdravem
redakce webu iFauna.cz

8.1.2021 17:37
chondro

XXX.XXX.227.52

Celé vlákno založené notorickým přispivatelem a popularizátorem chovu šelem do velikosti rysa v bytě je zcela zbytečné ,zavadějící a dovolím si říct velmi nechovatelské a hloupé.
Novela a její dodatky jistě zamezí chovu zvířat v takových podmínkách takže perspektiva je víc než nejistá.

Ano, zákony se obcházejí jak zde byl uveden odkaz na nezákonné jednání p.Navrátila ale to snad není důvod k následování.

A to bylo vlákno založene před dvěma měsící a souběžně s tím zadavatel tvrdí že o novelel ví a zná ji Děká si sranud.lže? Vzdyt schválená novela a dodatky nebyla oficiálně zveřejněna.

Jeho upozorńovaní na fasinující videa je taktéž pofidérní.Vzdyt v naprosté většině případu nejde o žádný dlouhodobý chov.
Nevím jak působí popularicaze chovu opiček v místnosti bez čerstvého vzduchu slunce a deního světla na jiné ale na mne tak že jde o politováníhodnou aktivitu.
Napsat naprosto nezajímavý udaj o velkosti místnosti ( nepravdivý?)ale nenapsat jakou mají velikost volierky pro marmonesky o kterých píše to prostě nejde chápat jinak než že zcela ignoruje ty co se ptají a snaží se vyhnout otázce kolik že opičky mají vyhrazeného prostoru.
Takže za mne novela dřív neboi později ve většině zamezí chov zvířat v špatných podmínkách a o to jde

8.1.2021 18:33
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer všem lidem dobré vůle.

Nevím , co je hloupé a nechovatelské ( takovou hloupost napíše nechovatel.. ) , pokud se někdo podělí o informace s tím, že malé šelmy lze chovat v bytě za určitých podmínek ( jak stále opakuji a doloží vše vlastní fotodokumentací . Jeho chov je pod kontrolou KVS. Ta v žádném případě nepovolí chov a to zejména v bytě, neodpovidajicím podmínkám daného druhu. ( v současnosti jsou pracovníci KVS velmi přísní s tím, že někteří pracovníci KVS ani chov nepovolí ,že prý čekají na platnost novely o týrání zvířat. Mám info od žadatelů. )

Upozornění na videa, která jsem sem vložil, je pro ty, kteří se chtějí potěšit krásou šelem v kontaktu v exluzivních podmínkách chovatelů ve světě . Ti co spekulují v anonymitě tu řádí leta. A lže tu stále a pořád ,ten jeden abonent. Je již k smíchu.

Napsat o mé nezákonnosti chovu malých šelem v bytě je úsměvné.

A to .

Nějaký rok sem píši, stále je chov pod dohledem KVS a takových rádoby čtenářů ( kteří by mne okamžitě udali, pokud by se jednalo o NEZÁKONNOST , by se ihned vyřádilo . ) I to jsem již zažil - udání - nejen já na vlastní kůži. Smutné.
Ale nyní pouze již k smíchů.
Před měsícem byla uskutečněna kontrola KVS u mne v bytě.

Určitě každý chovatel pochopil toto vlákno. Začínající chovatel se vše dozví nejen ode mne, ale od všech chovatelů šelem, pokud by chtěl nás následovat. Jak se zminují výše, trnitá cesta. Nedoporučuji.

Valná většina si přečte toto vlákno se zájmem, jiní s údivem, někteří se zamyslí, jeli to normální.
Ale všichni vidí něco , co není běžné, ale existuje to v plné zákonnosti.

Pěkný den všem rozumným lidem
přeje

RN

Neregistrovanýclovek

8.1.2021 19:31
Neregistrovanýclovek

XXX.XXX.167.72

chondro napsal(a):
Celé vlákno založené notorickým přispivatelem a popularizátorem chovu šelem do velikosti rysa v bytě je zcela zbytečné ,zavadějící a dovolím si říct velmi nechovatelské a hloupé.
Novela a její dodatky jistě zamezí chovu zvířat v takových podmínkách takže perspektiva je víc než nejistá.

Ano, zákony se obcházejí jak zde byl uveden odkaz na nezákonné jednání p.Navrátila ale to snad není důvod k následování.

A to bylo vlákno založene před dvěma měsící a souběžně s tím zadavatel tvrdí že o novelel ví a zná ji Děká si sranud.lže? Vzdyt schválená novela a dodatky nebyla oficiálně zveřejněna.

Jeho upozorńovaní na fasinující videa je taktéž pofidérní.Vzdyt v naprosté většině případu nejde o žádný dlouhodobý chov.
Nevím jak působí popularicaze chovu opiček v místnosti bez čerstvého vzduchu slunce a deního světla na jiné ale na mne tak že jde o politováníhodnou aktivitu.
Napsat naprosto nezajímavý udaj o velkosti místnosti ( nepravdivý?)ale nenapsat jakou mají velikost volierky pro marmonesky o kterých píše to prostě nejde chápat jinak než že zcela ignoruje ty co se ptají a snaží se vyhnout otázce kolik že opičky mají vyhrazeného prostoru.
Takže za mne novela dřív neboi později ve většině zamezí chov zvířat v špatných podmínkách a o to jde

Hele chytrá hlavo. s.res se do něčeho, čemu ale vůbec nerozumíš. Chovatel nejsi. Nám chovatelům To Je jasný.

Neregistrovanýclovek

8.1.2021 20:08
Neregistrovanýclovek

XXX.XXX.167.72

Prostě ještě větší blbec, než jsme mysleli. Je ten chondro.

8.1.2021 20:42

Neregistrovanýclovek napsal(a):
Prostě ještě větší blbec, než jsme mysleli. Je ten chondro.

My neregistrovani jsme mysleli?? Fakt? A cim? A kterou klavesnici jsme pouzili?

RaptorXXX

9.1.2021 12:04
RaptorXXX

XXX.XXX.240.115

U pana jsme byli 2 X. Máme hady a ještěrky. Chceme i nějakou tu mrnavou selmu. To,že je ta možnost k němu zajet a podívat se jak to má ve skutečnosti je k nezaplacení. Je moc ochotný, všechno ukáže, odpoví na co se ptáme. Prostě ten chov co má je raketa! Děkujeme za vsechno. Monca. Peťa. Dan.
.

9.1.2021 21:14
dobryden

XXX.XXX.234.118

dobrý den, před nějakou dobou jsem s přítelem vážně uvažovala o chovu tamarínů tedy drápkatých opiček. Přečetla jsem co se dalo, objela asi 4-5 chovatelů od několika si vyslechla povídání o chovu. Nakonec jsem si udělala vlastní úsudek a od chovu opiček upustila. Dovodem bylo poznání že nejsem schopna těmto zvířatům poskytnout to nejlepší. Chovatelé kteří měli podle mne nejhezčí nejzdravější opičky a odchovy měli velké nebo i menší venkovní voliéry napojené na vnitřní většinou menší. Někteří mi takový chov důrazně doporučovali.
Protože jsem v té době bydlela v třípokojovém bytě bez zahrady nemohla jsem takové zařízení vybudovat. Původně jsem chtěla opičky chovat v části poslední místnosti
ale prohlídky chovných zařízení zavedených úspěšných chovatelů a zdravý rozum mi nakonec velil jít od toho :-)
Dnes jsem ráda že jsem se takto rozhodla.
Lidi neblbněte, pokud na chov zvířat nemáte podmínky nebo prostředky zřekněte se jejich chovu.

9.1.2021 21:57
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.

Přesně tak.

Navštívit více chovatelů, popovídat s nimi , vidět vše o chovu daného zvířátka a posoudit své možnosti a podmínky pro chov zvoleného zvířátka , nejen opičky, než se rozhodnu o pořízení vyvolené opičky nebo šelmičky.

Nikdy se neukvapit. !

Přemýšlet, zvážit VŽDY plus a mínus, než se rozhodnu si zvířátko i jakékoliv pořídit.

Pokud se jedná o opičku, tak jde o závazek a to sakrblé velmi vážný , možná i na 30 let ??

Závazek v podstatě skoro na celý život človíčka.

A proto jsem na tomto foru.

Vždy se snažím vyvrátit laické představy o chovu opiček a šelmiček.
Je na každém, jak ten pouze můj názor přijme. Rád uvěřím, že se zájemce zamyslí a vše zváží. UKVAPENOST není nikdy na místě.

Vždy tvrdím.

Než se dáte cestou chovu opiček a šelmiček, navštivte více chovatelů. at máte jasno.

Chov malých šelem a opiček FAKT není skutečně pro každého ! ( Tím nechci nikoho urazit, prosím .. )

Volá mi mnoho zájemců o šelmy, opičky.
S tím, že opičky budou volně v bytě s plínkami, jak je vidět na videích ve světě. A to jedna , jako miláček. VŽDY odpovím.

Za mě nee.

Jde i zřejmě o týrání. Prominte , je to mé přesvědčení,

Chov opiček jakýkoliv VŽDY v páru. Člověk jim nikdy nenahradí partnera. Vždy musí být v páru. Věřte nebo ne, možná i přeháním, opičky jsou fakt snad jako lidi. Určitě mi dají chovatelé opiček za pravdu. Alespon při po kecu se tak vyjadřují.

Prosím.
Všichni zájemci si to ZAPAMATUJTE.!!

Snad jsem nikoho neurazil, nebylo to mým záměrem.

Mějte se všichni lidé dobré vůle fain.

Přeje Vám to

RN

Vždy se opakuji těm, co mi volají.

9.1.2021 21:58
raduz

XXX.XXX.123.98

dobryden napsal(a):
dobrý den, před nějakou dobou jsem s přítelem vážně uvažovala o chovu tamarínů tedy drápkatých opiček. Přečetla jsem co se dalo, objela asi 4-5 chovatelů od několika si vyslechla povídání o chovu. Nakonec jsem si udělala vlastní úsudek a od chovu opiček upustila. Dovodem bylo poznání že nejsem schopna těmto zvířatům poskytnout to nejlepší. Chovatelé kteří měli podle mne nejhezčí nejzdravější opičky a odchovy měli velké nebo i menší venkovní voliéry napojené na vnitřní většinou menší. Někteří mi takový chov důrazně doporučovali.
Protože jsem v té době bydlela v třípokojovém bytě bez zahrady nemohla jsem takové zařízení vybudovat. Původně jsem chtěla opičky chovat v části poslední místnosti
ale prohlídky chovných zařízení zavedených úspěšných chovatelů a zdravý rozum mi nakonec velil jít od toho :-)
Dnes jsem ráda že jsem se takto rozhodla.
Lidi neblbněte, pokud na chov zvířat nemáte podmínky nebo prostředky zřekněte se jejich chovu.

Jeden z mála smysluplných příspěvků. Je zvláštní, že jste registrovaná jako přihlášený uživatel, zatímco všichni ostatní v tomto vláknu, kteří schvalují chov v podmínkách u p.Navrátila nebo v bytě jsou neregistrovaní uživatelé. Bavíme se v obecné rovině..

Nicméně stačí se podívat do zdejší inzerce, viz tento inzerát :
https://www.ifauna.cz/exoticti-savci/inzerce/r/detail/3619172/koupim-galago-kombu-usatou/

lidé, kteří chtějí chovat zvíře a nejsou schopni zjistit si ani takové základní věci jako jsou podmínky pro chov..to samé pokud sem nějaký trubec, vloží inzerát typu koupím marmoset opici, nebo kapucínskou opici, lenochoda, mravenečníka apod.
u nezletilého dítětě to ještě jakž takž jde pochopit, ale u dospělého člověka to je otřesná ukázka toho kam to všechno směřuje, a to zcela pominu legislativu s tím spojenou

speciálně u opic a malých šelem, je chov přímo v bytě nebo místnosti, zkrátka jeden velký problém, u mě osobně jen z pohledu návštěvy, která k Vám přijde na kafe a nejedná se o stejného magora chovatele, který už nevnímá zápach to prostě nikdy nebude optimální řešení. Ještě předtím, než se do mě opět někdo ze zdejších uživatelů začne navážet..vyjadřuju se pouze k tomu co jsem choval nebo chovám...

a kočkovité šelm, hned po drůbeži to je luxus odér, který v bytě ani při sebe lepším úklidu prostě nezlikvidujete - zlatý opice myšleno s nadsázkou, oni ani ty zakrslíci když zančkují nevoní jak fialky...

9.1.2021 22:05
selmicka

XXX.XXX.248.233

raduz napsal(a):
Jeden z mála smysluplných příspěvků. Je zvláštní, že jste registrovaná jako přihlášený uživatel, zatímco všichni ostatní v tomto vláknu, kteří schvalují chov v podmínkách u p.Navrátila nebo v bytě jsou neregistrovaní uživatelé. Bavíme se v obecné rovině..

Nicméně stačí se podívat do zdejší inzerce, viz tento inzerát :
https://www.ifauna.cz/exoticti-savci/inzerce/r/detail/3619172/koupim-galago-kombu-usatou/

lidé, kteří chtějí chovat zvíře a nejsou schopni zjistit si ani takové základní věci jako jsou podmínky pro chov..to samé pokud sem nějaký trubec, vloží inzerát typu koupím marmoset opici, nebo kapucínskou opici, lenochoda, mravenečníka apod.
u nezletilého dítětě to ještě jakž takž jde pochopit, ale u dospělého člověka to je otřesná ukázka toho kam to všechno směřuje, a to zcela pominu legislativu s tím spojenou

speciálně u opic a malých šelem, je chov přímo v bytě nebo místnosti, zkrátka jeden velký problém, u mě osobně jen z pohledu návštěvy, která k Vám přijde na kafe a nejedná se o stejného magora chovatele, který už nevnímá zápach to prostě nikdy nebude optimální řešení. Ještě předtím, než se do mě opět někdo ze zdejších uživatelů začne navážet..vyjadřuju se pouze k tomu co jsem choval nebo chovám...

a kočkovité šelm, hned po drůbeži to je luxus odér, který v bytě ani při sebe lepším úklidu prostě nezlikvidujete - zlatý opice myšleno s nadsázkou, oni ani ty zakrslíci když zančkují nevoní jak fialky...

No je vidět, že nevíte co je to praxe.

Přijdte si čuchnout k chovatelům opiček. I v tom bytě.

A pak prosím pište fakta !

Nic ve zlém.

Pouze konstatování skutečnosti.

S úctou

RN

9.1.2021 22:56
raduz

XXX.XXX.123.98

Pane Navrátile, neznáte mě a o tom co jsem kdy choval nebo koho znám víte prd!
Už několikrát jsem s Vámi zkoušel diskutovat a oba víme, že je to zbytečné.
Chovatele opic znám dobře a o tom co píšu vím stejně tak.
Nejste jediný člověk, který má doma pinčáky. midase nebo rysy. Jen ne každý člověk má nutkavou potřebu se s tím chlubit na ifauně.

Pokud přijde nechovatel k někomu kdo má, kterékoli zvíře doma v bytě pozná to. To je holý fakt.

Jen sem nemusím neustále dokola vkládat fotky a ukájet zde svoje ego.

Ještě než se do mě opět začnete navážet, rovnou píší, že s člověkem jako Vy nehodlám ztrácet čas. Váš největší problém je vaše ego, a stejně tak jako v případě aatema (toho je obzvlášť škoda) nebo chondra nedokážete skousnout, že jste do teď nedokázal zjistit o koho se jedná. Vaše příspěvky typu anonym apod. si nechte, oba víme proč jste musel opustit pozici administrátora na chovu a proč zde byly mazány Vaše příspěvky v minulosti, než jste konečně pochopil jak funguje ip adresa a diskuze obecně.V mém případě to naštěstí máte jednodušší.

A o praxi toho vím víc než si myslíte.

Nic ve zlém.

S úctou

RN

9.1.2021 23:31
selmicka

XXX.XXX.248.233

raduz napsal(a):
Pane Navrátile, neznáte mě a o tom co jsem kdy choval nebo koho znám víte prd!
Už několikrát jsem s Vámi zkoušel diskutovat a oba víme, že je to zbytečné.
Chovatele opic znám dobře a o tom co píšu vím stejně tak.
Nejste jediný člověk, který má doma pinčáky. midase nebo rysy. Jen ne každý člověk má nutkavou potřebu se s tím chlubit na ifauně.

Pokud přijde nechovatel k někomu kdo má, kterékoli zvíře doma v bytě pozná to. To je holý fakt.

Jen sem nemusím neustále dokola vkládat fotky a ukájet zde svoje ego.

Ještě než se do mě opět začnete navážet, rovnou píší, že s člověkem jako Vy nehodlám ztrácet čas. Váš největší problém je vaše ego, a stejně tak jako v případě aatema (toho je obzvlášť škoda) nebo chondra nedokážete skousnout, že jste do teď nedokázal zjistit o koho se jedná. Vaše příspěvky typu anonym apod. si nechte, oba víme proč jste musel opustit pozici administrátora na chovu a proč zde byly mazány Vaše příspěvky v minulosti, než jste konečně pochopil jak funguje ip adresa a diskuze obecně.V mém případě to naštěstí máte jednodušší.

A o praxi toho vím víc než si myslíte.

Nic ve zlém.

S úctou

RN

Dobrý večer pane Nesvačil.

Děkuji za Váš čas, který jste i v negaci mně věnoval.

Že stále nechápete o co tady jde je Váš problém.
A opět nic ve zlém.
.
.
. Zminujete Attmana ,chondra . mé ego. Jste fakt mimo. To je problém zmíněných lidiček a možná i Váš. NÉ MŮJ.

Chovatelé a začátečníci pochopili o co mi stále jde. A mně to utvrzuje v mnohočetných návště
vach v mém chovu a provázením zájemců v chovů kolegů , které nabízím.

Ano.

My se neznáme.

Ale nemusíme být nepřátelé.

S přátelským pozdravem , chovu zdar

RN

10.1.2021 06:08

selmicka napsal(a):
Dobrý večer.

Přesně tak.

Navštívit více chovatelů, popovídat s nimi , vidět vše o chovu daného zvířátka a posoudit své možnosti a podmínky pro chov zvoleného zvířátka , nejen opičky, než se rozhodnu o pořízení vyvolené opičky nebo šelmičky.

Nikdy se neukvapit. !

Přemýšlet, zvážit VŽDY plus a mínus, než se rozhodnu si zvířátko i jakékoliv pořídit.

Pokud se jedná o opičku, tak jde o závazek a to sakrblé velmi vážný , možná i na 30 let ??

Závazek v podstatě skoro na celý život človíčka.

A proto jsem na tomto foru.

Vždy se snažím vyvrátit laické představy o chovu opiček a šelmiček.
Je na každém, jak ten pouze můj názor přijme. Rád uvěřím, že se zájemce zamyslí a vše zváží. UKVAPENOST není nikdy na místě.

Vždy tvrdím.

Než se dáte cestou chovu opiček a šelmiček, navštivte více chovatelů. at máte jasno.

Chov malých šelem a opiček FAKT není skutečně pro každého ! ( Tím nechci nikoho urazit, prosím .. )

Volá mi mnoho zájemců o šelmy, opičky.
S tím, že opičky budou volně v bytě s plínkami, jak je vidět na videích ve světě. A to jedna , jako miláček. VŽDY odpovím.

Za mě nee.

Jde i zřejmě o týrání. Prominte , je to mé přesvědčení,

Chov opiček jakýkoliv VŽDY v páru. Člověk jim nikdy nenahradí partnera. Vždy musí být v páru. Věřte nebo ne, možná i přeháním, opičky jsou fakt snad jako lidi. Určitě mi dají chovatelé opiček za pravdu. Alespon při po kecu se tak vyjadřují.

Prosím.
Všichni zájemci si to ZAPAMATUJTE.!!

Snad jsem nikoho neurazil, nebylo to mým záměrem.

Mějte se všichni lidé dobré vůle fain.

Přeje Vám to

RN

Vždy se opakuji těm, co mi volají.

Pochopila jsem správně, že movitá majitelka má 1 opičku a to s plínkami? Neboli obojí špatně.

10.1.2021 08:01
selmicka

XXX.XXX.248.233

Pochopila jsem správně, že movitá majitelka má 1 opičku a to s plínkami? Neboli obojí špatně.

Dobré ráno.

Opičku sháněla cca 3 roky a nějak se jí to nedařilo.

Již jednu , jiného druhu vlastnila a ta ji zemřela stářím. Opičku na foto získala cca před 4 - 5 lety. ( foto pochází z té doby ) Opička má své dokonalé zázemí a jak vidíte , samozřejmě bez plínek a samozřejmě, že opičce byl do půl roku pořízen partner.

Pěkný den přeje

RN

10.1.2021 08:25

selmicka napsal(a):
Dobré ráno.

Opičku sháněla cca 3 roky a nějak se jí to nedařilo.

Již jednu , jiného druhu vlastnila a ta ji zemřela stářím. Opičku na foto získala cca před 4 - 5 lety. ( foto pochází z té doby ) Opička má své dokonalé zázemí a jak vidíte , samozřejmě bez plínek a samozřejmě, že opičce byl do půl roku pořízen partner.

Pěkný den přeje

RN

Na fotu je napsáno mnou dodaná, takže v té době jste ji prodal do samoty? Nerýpu, ptám se, nemůžu se časově zorientovat.

10.1.2021 08:42
selmicka

XXX.XXX.248.233

selmicka napsal(a):
Děkuji.

Výhody venku.

Nevýhody venku.

Výhody v bytě.

Nevýhody v bytě.

Závěrem.

Pěkný den

RN

-

Dobré ráno ještě jednou.

Vždy mi jde o fakta a pravdivé informace.

Zde jsem vložil článek o chovu surikat. Jak je patrné zdůraznuji ZÁPACH. Opakování matka moudrosti. Zdůraznovat to jadrně ( kolega Nesvačil ) ) , budiž proč né.

Ale se zamyslíme.
Ač to tu já ZDŮRAZNUJI, tak až ten zájemce příjde vše zhlédnout osobně ucítí vše sám. A to je určitě více, než info o této skutečnosti ve virtualitě. A přesvědčí se, že drápkaté opičky jsou cítit mnohem méně, než surikatky. ) POZN: pro laika zvláštní poznání, poněvadž má zafixováno, že opice přímo smrdí. Brrr, to je smrad. Vím to ze ZOO . A i se říkalo: smrdíš jako opice . I chovatel to má i trochu takto. I pro chovatele poznání vlastní u chovu opiček mile překvapí )

Že ano.

A že výběh ven pro opičky je ideál .A jak se vždy zminuji, tak
i pro ostatní zvířata chovaná v bytě.

Že i někteří chovatelé opiček to tak nemají ( a není jich až tak málo ) , mají je pouze v bytě , lze vidět, pokud je navštívíme.

Pokud se najde nový zájemce, je na něm, aby vše viděl, cítil, popovídal, než si jakoukoliv OPIČKU pořídí.

A to bych VŽDY doporučil všem, než si opičku pořídí.Navštívit více chovatelů a utvcrdit dse v tom, že vím, do čeho jdu !!

Samozřejmě i na KVS velmi záleží , která udělí nebo neudělí povolení k chovu ( Podotknu: spekulace, že KVS tak či onak? Nesmysl. Chov primátu NIKDY nepovolí, pokud chovatel nemá vhodné podmínky.)

Omlouvám se těm co vidí rudě, že tu zase opruzuji.

Ale prosím pro pořádek věcí jsem znovu sem přispěl.

S pozdravem

RN

10.1.2021 08:47
selmicka

XXX.XXX.248.233

Na fotu je napsáno mnou dodaná, takže v té době jste ji prodal do samoty? Nerýpu, ptám se, nemůžu se časově zorientovat.

Dobré ráno.

Pokud nerýpete, tak si to ještě jednou prosím přečtěte.

Není ani v dnešní době vždy možné i dodávku pro zoo sladit tak, aby byli zajištěni oba zvířecí a to nepříbuzní partneři druhů těžko sehnatelných v jeden den.
Natož v té době, kdy taková opička byla ještě i spíše raritou v soukromých chovech v ČR. Majitelka se snažila cca prý 3 roky sehnat opičku a nepodařilo se jí to.
Pěkný den

RN

Pozn: oprava k foto - zprostředkoval jsem dodání. Chovatel ji opičku osobně dovezl a předal , samozřejmě se všemi doklady i CITES.

10.1.2021 10:39
raduz

XXX.XXX.123.98

Dobrý den,

tak ještě jednou, slušná diskuze s Vámi pro mě skončila ve chvíli, kdy jste začal na svou obhajobu zakládat neregistrované uživatele a sám sebe začal kladně hodnotit. To asi hovoří za vše.
Tato vlastnost Vám v jiné podobě zůstala dodnes, když lajky přidáváte sám sobě i nadále.
Mimochodem ADMINE - tohle je další nesmysl, který na ifauně přetrvává, jak může přispěvatel hodnotit sám sebe?

To co jste v minulosti odsuzoval sám, nyní vehementně bráníte..
Cherry a její zážitkové programy a nyní sám pořádáte zájezdy po chovatelích šelem.
Flaškáči a v současné době obrat kdy jste zásadně proti.
Chov šelem v bytě, kdy podle Vás stačil balkon jako výběh.

Důvod je jednoduchý viz. Váš poslední příspěvek o "movité" paní, od počátku Vám jde pouze o zisk - klasický obchodník.

Welfare a enrichment, na který se v současné době klade jak v soukromém chovu tak v zoo takový důraz jsou pojmy pro Vás neznámé.

Kladné recenze na chovatele nebo obchodníka, vypadají opravdu jinak, než pár řádků od neregistrovaného uživatele.

A šlo by pokračovat dál...

RN

10.1.2021 11:12

raduz napsal(a):
Dobrý den,

tak ještě jednou, slušná diskuze s Vámi pro mě skončila ve chvíli, kdy jste začal na svou obhajobu zakládat neregistrované uživatele a sám sebe začal kladně hodnotit. To asi hovoří za vše.
Tato vlastnost Vám v jiné podobě zůstala dodnes, když lajky přidáváte sám sobě i nadále.
Mimochodem ADMINE - tohle je další nesmysl, který na ifauně přetrvává, jak může přispěvatel hodnotit sám sebe?

Cherry a její zážitkové programy a nyní sám pořádáte zájezdy po chovatelích šelem.

Důvod je jednoduchý viz. Váš poslední příspěvek o "movité" paní, od počátku Vám jde pouze o zisk - klasický obchodník.

Welfare a enrichment, na který se v současné době klade jak v soukromém chovu tak v zoo takový důraz jsou pojmy pro Vás neznámé.

Kladné recenze na chovatele nebo obchodníka, vypadají opravdu jinak, než pár řádků od neregistrovaného uživatele.

RN

Dobrý den,

"Svůj příspěvek nelze hodnotit", to je informace, která se Vám zobrazí, když budete chtít dát hlas svému vlastnímu příspěvku. (Když najedete myší na počet hlasů, vidíte, kdo je udělil. Možnost mají pouze registrovaní uživatelé.)

Hezkou neděli
redakce webu iFauna.cz

10.1.2021 11:19

selmicka napsal(a):
Dobré ráno.

Pokud nerýpete, tak si to ještě jednou prosím přečtěte.

Není ani v dnešní době vždy možné i dodávku pro zoo sladit tak, aby byli zajištěni oba zvířecí a to nepříbuzní partneři druhů těžko sehnatelných v jeden den.
Natož v té době, kdy taková opička byla ještě i spíše raritou v soukromých chovech v ČR. Majitelka se snažila cca prý 3 roky sehnat opičku a nepodařilo se jí to.
Pěkný den

RN

Pozn: oprava k foto - zprostředkoval jsem dodání. Chovatel ji opičku osobně dovezl a předal , samozřejmě se všemi doklady i CITES.

Číst umím. Z původního příspěvku (fota) to tak nevyznělo.

10.1.2021 11:27
selmicka

XXX.XXX.248.233

raduz napsal(a):
Dobrý den,

RN

Dobrý den.

Děkuji za Váš názor .

Vzhledem k tomu, že se stýkám v zájmové činnosti s mnoha stálými i novými lidmi a zejména jsem profesně pracoval s lidmi 30 let, nikdy bych si nedovolil bez znalosti věci ( a to je osobní poznání ) abych spekuloval s kusými a neověřenými informacemi ohledně mně neznámé osoby.

Ale to je můj názor a přesvědčení, které se mi vyplácelo jak v době minulé, tak současné.

Né všichni lidé jsou splachovací.
Nebo lépe: možná někteří umí být i nad věcí.

Nespekulujte o nějakém zakládání neregistrovaných uživatelů mojí maličkostí ( apropo: nedávno jste na ifauně vyžádal informace o údajné mé této činnosti a ta vám JASNĚ vyvrátila vaše DOMNĚNKY , které zde vydáváte za skutečnost ! ) IP je jen jedno - a stálé mého počítače - Wify

Závěrem si dovolím myšlenku.
Virtualita je věc dobrá ve správných rukou. V rukou nesprávných muže zapříčinit problémy. Avšak většinou slušní lidé, než něco odsoudí, si VŽDY ověří fakta a poznají věci reálně, než se začnou vyjadřovat. Takovým lidem jde skutečně o tu PRAVDU, kterou lidstvo stále hledá a nemůže se nějak stále mezi sebou domluvit.

Mějte se pěkně přeje

RN

10.1.2021 11:30
selmicka

XXX.XXX.248.233

iFauna napsal(a):
Dobrý den,

"Svůj příspěvek nelze hodnotit", to je informace, která se Vám zobrazí, když budete chtít dát hlas svému vlastnímu příspěvku. (Když najedete myší na počet hlasů, vidíte, kdo je udělil. Možnost mají pouze registrovaní uživatelé.)

Hezkou neděli
redakce webu iFauna.cz

Tak máte rychlou odpověd p. Nesvačil opět od ifauny.

Pěkný den přeje

RN

10.1.2021 11:31
selmicka

XXX.XXX.248.233

Číst umím. Z původního příspěvku (fota) to tak nevyznělo.

Děkuji. za pochopení.
S pozdravem

RN

10.1.2021 12:04
raduz

XXX.XXX.123.98

iFauna napsal(a):
Dobrý den,

Hezkou neděli
redakce webu iFauna.cz

Děkuji za rychlou odpověď,

moje chyba - nepochopil jsem jednání pana Návratila, který se mnou nesouhlasí, ale na můj příspěvek reaguje plusovým bodem..No nic.

Vyjádření admina k problematice přihlášování Vaší osoby pod více údaji které se tu řešilo v minulosti je zde usnadním Vám práci.

Dobrý den,

možná se nejedná o váš zlý úmysl, ale máme dostatek technických dat k tomu, že je zřejmé, že uživatelský účet panter i uživatelský účet selmicka patří vám. Včera i dnes jste nám psal z emailu sph54 pod kterým je uživatelský účet panter zaregistrován. Jedná se o starou registraci, na kterou jste asi zapomněl (účet byl použit naposledy 21.3.2010), ale je zjevně vaše.

Inzeráty pod emailem sph54 jste zřejmě nepozorností vložil na iFaunu omylem, ale díky tomu, že jste použil tento email, se inzeráty logicky přiřadili k vašemu účtu panter. Nejedná se ani o útok hackera ani o technickou chybu iFauny.

Redakce webu iFauna.cz

A ano p. Navrátile, už mě s tou vaší věčně omýlanou pohádkou o tam jak vystupujete pod jedním přihlašovacím údajem pijete krev. Oba víme, že je to lež.
Velice dobře víte, z jakého důvodu jste byl donucen opustit pozici administrátora na konkurečním webu chovzvířat.

Ze strany ifauny to považuji, za zcela nevhodné chování. které se zde opakovaně táhne od vstupu osoby p.Navrátila na zdejší fora.

Dál se k tomu vyjadřovat nehodlám, lidé kteří zde nezažili celou anabázi kolem Vašeho působení, nemají šanci se v současnosti v celé problematice orientovat.

RN

10.1.2021 12:27

Mimochodem,vazeny pane selmicko, pokud byste opravdu nejakou zoo navstivil, a to vcetne zazemi, vedel byste, ze disponuji karantenimi zazemim, kde mohou ubytovat i lva, natoz drapkate opicky, a mohou je spojit az ve vybehu pro ne urcenem najednou?

10.1.2021 16:11
selmicka

XXX.XXX.248.233

Mimochodem,vazeny pane selmicko, pokud byste opravdu nejakou zoo navstivil, a to vcetne zazemi, vedel byste, ze disponuji karantenimi zazemim, kde mohou ubytovat i lva, natoz drapkate opicky, a mohou je spojit az ve vybehu pro ne urcenem najednou?

Dobrý den.

Děkuji za Vaši reakci, avšak jste asi špatně pochopil, co jsem napsal v odpovědi pro kometu v 8:47

cituji fragment příspěvku...... dodávku pro zoo......... tak, aby byli zajištěni v jeden den.

Je z toho patné, že i zoo zajistí jedince na dopárování ,tak, aby nebyl celý život sám. a než jej sežene, muže to trvat i rok a více , dle vzácnosti druhu.
Takže musí být jedinec do té doby sám. Ale nebude sám celý život.

Podotku: není řeč o drápkaté opičce, ale o Malpě, poprosím, vždy pořádně se soustředte a čtěte .Než se vyjádříte.
Karantena uvedená vámi v mnou uvedeném případě je trocha mimo. Je samozřejmostí, že dovezená zvířata se zásadně v zoo dávají do karantény .

RN

10.1.2021 16:13
rys.leo

XXX.XXX.184.129

raduz napsal(a):
Děkuji za rychlou odpověď,

moje chyba - nepochopil jsem jednání pana Návratila, který se mnou nesouhlasí, ale na můj příspěvek reaguje plusovým bodem..No nic.

Vyjádření admina k problematice přihlášování Vaší osoby pod více údaji které se tu řešilo v minulosti je zde usnadním Vám práci.

Dobrý den,

možná se nejedná o váš zlý úmysl, ale máme dostatek technických dat k tomu, že je zřejmé, že uživatelský účet panter i uživatelský účet selmicka patří vám. Včera i dnes jste nám psal z emailu sph54 pod kterým je uživatelský účet panter zaregistrován. Jedná se o starou registraci, na kterou jste asi zapomněl (účet byl použit naposledy 21.3.2010), ale je zjevně vaše.

Inzeráty pod emailem sph54 jste zřejmě nepozorností vložil na iFaunu omylem, ale díky tomu, že jste použil tento email, se inzeráty logicky přiřadili k vašemu účtu panter. Nejedná se ani o útok hackera ani o technickou chybu iFauny.

Redakce webu iFauna.cz

A ano p. Navrátile, už mě s tou vaší věčně omýlanou pohádkou o tam jak vystupujete pod jedním přihlašovacím údajem pijete krev. Oba víme, že je to lež.
Velice dobře víte, z jakého důvodu jste byl donucen opustit pozici administrátora na konkurečním webu chovzvířat.

Ze strany ifauny to považuji, za zcela nevhodné chování. které se zde opakovaně táhne od vstupu osoby p.Navrátila na zdejší fora.

Dál se k tomu vyjadřovat nehodlám, lidé kteří zde nezažili celou anabázi kolem Vašeho působení, nemají šanci se v současnosti v celé problematice orientovat.

RN

👏🏻👏🏻👏🏻
K tomuhle se zrejme nevyjadri😂

Vranapavel

10.1.2021 16:27
Vranapavel

XXX.XXX.178.53

Zajímavý vlákno. Co lidi doma nechovaj.Nejak nevidím. že by ostatní přispěli s něčím o chovu. Jen uráží toho selmickou který založil diskusi. Příspěvky selmicka píše pokaždy k daný věci.

10.1.2021 16:40
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Je velmi usmevny, ze za minuly rok sem napsalo 5 neregistrovanych lidi a po Navratilovo odmlce, kdy zacal opet psat, kazdy den mu pritakava 6 neregistrovanych.
Navratil objevil server, ktery umi pokazde menit IP adresu.
Romane gratulace, to nas ucili v prvaku😂👏🏻👏🏻

Jakou ma Ifauna najednou sledovanost 😂

Romane, muzes se vyjadrit k tomu, co napsal Raduz??🤷🏼‍♂️

Na fotce moji pinčáci. Nejsou to zvirata kamaradu, jako vklada Navratil🤦🏻‍♂️

10.1.2021 16:52
selmicka

XXX.XXX.248.233

rys.leo napsal(a):
Je velmi usmevny, ze za minuly rok sem napsalo 5 neregistrovanych lidi a po Navratilovo odmlce, kdy zacal opet psat, kazdy den mu pritakava 6 neregistrovanych.

Dobrý den i vám.
Spekulace o návštěvnosti tohoto vlákna je mimo fakta .

Stačí se podívat na můj inzerát o návštěvě kolegu... je tam cca 4400 náhledů. Snad valná většina čtenářů usoudí, že z takového počtu se nějaké lidičky našli a jeli jsme se podívat. Jeden tu je přihlášen a přispěl mi příspěvkem. Jiní přispěli jednorázově v anonymitě. Je to tu zcela běžné. Není nic na tom divného. Více lídí, více rozumu a více příspěvku na diskusi..
Co se týče raduze? Odpověděl jsem. Nevím, že by se někdo bál velmi slušných slov?

RN

Neregistrovano

10.1.2021 18:06
Neregistrovano

XXX.XXX.178.137

Co příspěvek. To špína na selmicku. Je to trapnost. Co si tu dokazujete? Kecejte si jak co jste chovali nechovali. Podívejte se o čem je zakládající článek. Jo a selmicka nejsem. To tedy nee.

10.1.2021 18:11
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Neregistrovano napsal(a):
Co příspěvek. To špína na selmicku. Je to trapnost. Co si tu dokazujete? Kecejte si jak co jste chovali nechovali. Podívejte se o čem je zakládající článek. Jo a selmicka nejsem. To tedy nee.

Jestli chci kazat vodu a pit vino, mel bych si prvne dat par facek.
Ze jste sem dal vy neco o svem chovu. Jen jste podporil nyni debatu mimo chov👍🏻

Proc ma nekdo snahu branit jedince o kterem tady 6lidi tvrdi, ze je to hnup? 🤔🤔

10.1.2021 18:29
dobryden

XXX.XXX.234.118

Dobrý večer všem, můj vstup nebyl myšlen tak že bych zde chtěla dikutovat ,na to nemám ani chuť ani čas a nakonec ani přímé zkušenosti. Napsala jsem zde proto že mě opravdu šokoval název diskuze a to co se v ní lze dočíst a vidět.

Pane Navrátile, zřejmě jste nepochopil co a proč jsem psala. Měl by jste se vážně zamyslet nad tím co děláte a navštívit dobré a úspěšné chovatele jako já aby jste viděl A POUČIL SE JAK SE MAJÍ DRÁPKATÉ OPIČKY CHOVAT! FOTO KTERÉ ZDE PUBLIKUJETE JE MUSÍM ŘÍCT UDĚSNÉ.NIC CO JSEM VIDĚLA A TO JSEM OBJELA DOST SE V NEGATIVNÍM SLOVA SMYSLU NEVYROVNÁ TĚM VAŠIM PODMÍNKÁM.
TO ŽE TYTO FOTOGRAFIE POVAŽUJETA A PUBLIKUJETE JAKO INSPIRACI A SNAŽÍTE SE DOKONCE RADIT JAK A CO JE OPRAVDU JAKO ZE ŠPATNÉHO FILMU A VYMYKÁ SE MÉMU CHÁPÁNÍ.
PŘEČETLA JSEM SI CELOU DISKUZI A MYSLÍM ŽE JSEM ZORIENTOVANÁ NATOLIK ABYCH ZDE JIŽ NEPSALA.

10.1.2021 18:54
selmicka

XXX.XXX.248.233

dobryden napsal(a):
Dobrý večer všem, můj vstup nebyl myšlen tak že bych zde chtěla dikutovat ,na to nemám ani chuť ani čas a nakonec ani přímé zkušenosti. Napsala jsem zde proto že mě opravdu šokoval název diskuze a to co se v ní lze dočíst a vidět.

Pane Navrátile, zřejmě jste nepochopil co a proč jsem psala. Měl by jste se vážně zamyslet nad tím co děláte a navštívit dobré a úspěšné chovatele jako já aby jste viděl A POUČIL SE JAK SE MAJÍ DRÁPKATÉ OPIČKY CHOVAT! FOTO KTERÉ ZDE PUBLIKUJETE JE MUSÍM ŘÍCT UDĚSNÉ.NIC CO JSEM VIDĚLA A TO JSEM OBJELA DOST SE V NEGATIVNÍM SLOVA SMYSLU NEVYROVNÁ TĚM VAŠIM PODMÍNKÁM.
TO ŽE TYTO FOTOGRAFIE POVAŽUJETA A PUBLIKUJETE JAKO INSPIRACI A SNAŽÍTE SE DOKONCE RADIT JAK A CO JE OPRAVDU JAKO ZE ŠPATNÉHO FILMU A VYMYKÁ SE MÉMU CHÁPÁNÍ.
PŘEČETLA JSEM SI CELOU DISKUZI A MYSLÍM ŽE JSEM ZORIENTOVANÁ NATOLIK ABYCH ZDE JIŽ NEPSALA.

Dobrý večer.

Správně píšete.

Objet a vidět více chovu. Udělat si svůj úsudek.

Ale nějak mi nesedí tento váš vstup a nechtění diskuse a já Vás tak velice zaujal, že se musíte vyjadřovat a mne poučovat, kam mám jet a učit se.

Jsem rád, že jste si přečetla celou diskusi, která vás zaujala natolik, že jste strávila tolik času na čtení, jak píšete v prvním příspěvku, že čas nemáte , aniž by jste v budoucnu chtěla chovat zde uvedená zvířátka, jak jste se v prvním vstupu vyjádřila. A přesto srovnáváte mé podmínky s jinými.

PS. špatný pokus zdejšího notorického přispívajícího anonyma. Bude dobrýden to vyvracet? Ale neodpustí si alespon jeden vstup, že ano.

DOBRÝ VEČER

RN

10.1.2021 19:23
dobryden

XXX.XXX.234.118

Ano přečetla a tím jak mi odepisujete sdílím stejný názor na vás jako ostatní rozumné příspěvky. Opravu jste hulvát ignorant a vůbec podivná existence.
Budu se opakovat navštívila jsem s přítelem několik chovatelů opiček s větším počtem druhů i s mladými ale žádný nemluvil o chovu jako vy a zařízení měli důstojné a hezké.
Opravu vám doporučuje rozjet se po česku a podívat se jak se opičky chovají na úrovni
Vy tu promińte mi ostatní ten výraz machrujete s hnusným zařízením a ještě se naparujete.
Sbohem zdravý rozume.
ps: můj přítel vám doporučuje nechat si své dojmy pro sebe a věnovat se již jiným příspěvkům kde vás nemohou vystát a kterých tu máte opravdu požehnaně.

Ahoooj

10.1.2021 20:14
Ahoooj

XXX.XXX.132.198

Ahoj. Neuvěřitelný. Co lidi dokáží v nenávisti. Byla jsem u vás s dcerkou na fenkach a viděly jsme i ostatní zvířátka. Je to úžasné. Kerku rysa u mne pro vás mate po coronovi. Jak to bude možné. Nezapomněla jsem. Mějte se. Zavolám.

10.1.2021 20:31
raduz

XXX.XXX.123.98

selmicka napsal(a):
Dobrý den i vám.
Spekulace o návštěvnosti tohoto vlákna je mimo fakta .

Stačí se podívat na můj inzerát o návštěvě kolegu... je tam cca 4400 náhledů. Snad valná většina čtenářů usoudí, že z takového počtu se nějaké lidičky našli a jeli jsme se podívat. Jeden tu je přihlášen a přispěl mi příspěvkem. Jiní přispěli jednorázově v anonymitě. Je to tu zcela běžné. Není nic na tom divného. Více lídí, více rozumu a více příspěvku na diskusi..
Co se týče raduze? Odpověděl jsem. Nevím, že by se někdo bál velmi slušných slov?

RN

Dobrý večer,

p.Navrátil bohužel nevím co bylo obsahem Vaše příspěvku, který admin vymazal. Proto absolutně nerozumím Vaší soukromé zprávě kterou jste mi zaslal.

Je spíše úsměvné, že zde velice nevhodně hovoříte o všech neregistrovaných a tudíž anonymních přispěvatelích, kteří jsou proti Vám. Ale veškeré příspěvky těch samých anonymů, které hovoří pro Vaši obhajobu už Vám nevadí - trošku alibistické chování nezdá se Vám.

10.1.2021 20:46
selmicka

XXX.XXX.248.233

raduz napsal(a):
Dobrý večer,

p.Navrátil bohužel nevím co bylo obsahem Vaše příspěvku, který admin vymazal. Proto absolutně nerozumím Vaší soukromé zprávě kterou jste mi zaslal.

Je spíše úsměvné, že zde velice nevhodně hovoříte o všech neregistrovaných a tudíž anonymních přispěvatelích, kteří jsou proti Vám. Ale veškeré příspěvky těch samých anonymů, které hovoří pro Vaši obhajobu už Vám nevadí - trošku alibistické chování nezdá se Vám.

Odpověd máte ve vší slušnosti na osobní zprávě. Budíž. Chcete se podělit se všemi i zde.

Odpovím Vám také zde.

Pokud jste nepochopil Vám daný palec nahoru ode mne , tak asi takto. Souhlasím co jste napsal. Nejsem nenávistný. Uznám i soupeře, pokud má šmrnc, glanc a jde k věci. Začátek Vašeho příspěvku opomíjím.

Proto palec nahoru Vložil, jste příspěvek ráno. Je jediný, který jsem vám dal palec. Přečtěte si jej ještě jednou.
A k těm anonymum . Jsou tu anonymové , kteří urážejí, vymýšlejí, sprostá slova, hnus a lži na moji osobu. Ale pořevážně jeden ten samý, který jde v mých stopách od začátku věků. Tedy těchto for Však víte. Sledujete to od začátku a pravidelně. To Vám nevadí.?! Zajímavé.

Rád jsem si s Vámi popovídal a děkuji za Váš příspěvek.
S pozdravem
RN

10.1.2021 20:50
selmicka

XXX.XXX.248.233

Ahoooj napsal(a):
Ahoj. Neuvěřitelný. Co lidi dokáží v nenávisti. Byla jsem u vás s dcerkou na fenkach a viděly jsme i ostatní zvířátka. Je to úžasné. Kerku rysa u mne pro vás mate po coronovi. Jak to bude možné. Nezapomněla jsem. Mějte se. Zavolám.

jo a děkuji

10.1.2021 21:11
raduz

XXX.XXX.123.98

selmicka napsal(a):
Odpověd máte ve vší slušnosti na osobní zprávě. Budíž. Chcete se podělit se všemi i zde.

Odpovím Vám také zde.

Pokud jste nepochopil Vám daný palec nahoru ode mne , tak asi takto. Souhlasím co jste napsal. Nejsem nenávistný. Uznám i soupeře, pokud má šmrnc, glanc a jde k věci. Začátek Vašeho příspěvku opomíjím.

Proto palec nahoru Vložil, jste příspěvek ráno. Je jediný, který jsem vám dal palec. Přečtěte si jej ještě jednou.
A k těm anonymum . Jsou tu anonymové , kteří urážejí, vymýšlejí, sprostá slova, hnus a lži na moji osobu. Ale pořevážně jeden ten samý, který jde v mých stopách od začátku věků. Tedy těchto for Však víte. Sledujete to od začátku a pravidelně. To Vám nevadí.?! Zajímavé.

Rád jsem si s Vámi popovídal a děkuji za Váš příspěvek.
S pozdravem
RN

Proč by mi měli vadit lidé, kteří mají vůči Vaší osobě nějakou zášť. Je čistě na Vás jak se k takovým lidem stavíte a z jakého důvodu mají na Vás takový názor.
Já pouze poukazuji na to, že pokud s Vámi člověk nesouhlasí je to sprostý anonym, který Vás uráží, ale pokud jiný anonymní účastník zdejší diskuze pěje ódy na Váš chov tak to už Vám nevadí. To je také dosti zajímavé nemyslíte.

Skutečně si myslíte, že přispěvatel s nickem dobrýden je stejný člověk jako rys.leo?
Už dle psaného projevu je jasné že se o něj nejedná.

A abych nebyl vůči Vám pouze kritický, s postojem a vyjadřování pana rys,leo nesouhlasím ale chápu jej. A opět v případě ifauny, nechápu proč nechá znovu rozjet diskuzi kde to znovu sklouzne k urážkám a vulgaritám.

10.1.2021 21:16
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Kdyby ten starej parez urazel Vasi pani, mel by jste pro nej kloudnejsi slova nez ja?

Nehlede na to, ze je takovy... ani ho nechci titulovat, si po jeho verejnem vystupovani nezaslouzi nic jineho nez linč nikoli vlidne slovo!
A abych nebyl uplne za hovadko, nekolikrat jsem Navratilovi dal plec hore, kdyz to nemelo 179 radku samochvali a psal vecne k tematu. Taky umim uz at neci pravdu☝🏻

10.1.2021 21:25
selmicka

XXX.XXX.248.233

raduz napsal(a):
Proč by mi měli vadit lidé, kteří mají vůči Vaší osobě nějakou zášť. Je čistě na Vás jak se k takovým lidem stavíte a z jakého důvodu mají na Vás takový názor.
Já pouze poukazuji na to, že pokud s Vámi člověk nesouhlasí je to sprostý anonym, který Vás uráží, ale pokud jiný anonymní účastník zdejší diskuze pěje ódy na Váš chov tak to už Vám nevadí. To je také dosti zajímavé nemyslíte.

Skutečně si myslíte, že přispěvatel s nickem dobrýden je stejný člověk jako rys.leo?
Už dle psaného projevu je jasné že se o něj nejedná.

A abych nebyl vůči Vám pouze kritický, s postojem a vyjadřování pana rys,leo nesouhlasím ale chápu jej. A opět v případě ifauny, nechápu proč nechá znovu rozjet diskuzi kde to znovu sklouzne k urážkám a vulgaritám.

Rys leo to není. Není dobře tu stále spekulovat. Já nespekuluji. Tvrdím fakta. Vyjimka je dobrýráno nebo tak nějak ...
A pokud se ozve někdo , kdo u mě byl a viděl a dokonce jsme jeli k chovatelům , tak nevím, proč by nedal podporu, jako bonus, za to, že jsem se mu nebo jim věnoval celý den.? A přesvědčili se, že co píše anonym je nesmysl?
Má to nejen logiku a faktem je, že tu ti lidé byli a dali příspěvek.

Děkuji jim.

. Ač nesouhlasíte s leem, ale chápete ho. No. Nekomentuji to ..

V životě je toho k nechápání a souhlasím i já s Vámi, co se týče toho nepochopení.......

Bohužel žádný člověk nemůže prosadit, zařídit vše.

Mějte se fajn
RN

Neregistrovaný.

11.1.2021 09:44
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

Mám od pana selmicky surikaty. Veškerá jeho zařízení předčí foto. Jeho přístup k zacatecniku suprovny. Psaní o malých se lmach dobrý pokus. Hnůj na jeho hlavu k ydaji ti, co musí vždy a všechno za každou cenu pomlouvat. ZEK

11.1.2021 10:02
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Je smutne, ze ho oslovujete pan selmicka.
Romaneeee, ty hlavo, uz po nekolikaty jsi napsal suprovny!!!
Pise se suprovy☝🏻
Jak se doznat svoji tuposti😂😂

Neregistrovaný.

11.1.2021 10:16
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

rys.leo napsal(a):

Můžeš dát fotku klece v které máš pincaky? Připadá mi mrnava.

11.1.2021 10:27
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Mas pravdu. Je mrnava, jak je jasne patrne z fotky, kterou jsem sem dal a podle niz soudis👍🏻

Neregistrovaný.

11.1.2021 10:41
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

Tak v tom co jsou to je hrůza! A to se nestydís sem to dát? Typalce co u toho máš musí být. Dolů,,! Otřesné držení opicek.

11.1.2021 10:44
rys.leo

XXX.XXX.27.243

😂😂 prosim uved presne rozmery moji vnitrni a venkovni ubikace. At si zde ostatni udelaji taky obrazek o mě chovu pincaku.
At zde nejsi za vola ale za jasnovedce😂😂

Neregistrovaný.

11.1.2021 10:57
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

Hele. Bez volu a vytacek by to šlo?Fotku. Jinak to vypadá na týrání. I moc skarede prostředí.

11.1.2021 11:01
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Ne. Protoze podle takovy fotky posoudit velikost vybehu muze jen vul!
Skarede prostredi mam. Premyslim, ze od Navratila okopcim ty zeleny dlazdicky🤔

Tvl, ty jsi sem nedal fotku ani sousedovic psa a chces tady nekoho soudit a delat chytryho??
Nepises ze spani?

Neregistrovaný.

11.1.2021 11:15
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

rys.leo napsal(a):
Ne. Protoze podle takovy fotky posoudit velikost vybehu muze jen vul!
Skarede prostredi mam. Premyslim, ze od Navratila okopcim ty zeleny dlazdicky🤔

Tvl, ty jsi sem nedal fotku ani sousedovic psa a chces tady nekoho soudit a delat chytryho??
Nepises ze spani?

Co ta fotka?? Kecy ti nepomůžou. Ať vidíme jak to má být? Jinak jasný. Že sem nedáš fotku hroznyho a splacanyno vytvoru
.

11.1.2021 11:31
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Neznamena, ze Ty musis doma poslouchat, ze ja budu slakat, jak ty piskas👊🏻
Ja jsem ti napsal at napises rozmery meho
maleho vybehu a tez jsi nereagoval.
Az trefis rozmer volier, muzes slusne poprosit o fotku.
Poslu ti ji do sz. Nemam ambice jako Navratil, se chlubit svou kuchyni😂

I kdyz nerikam, ma to pekny☝🏻

Neregistrovaný.

11.1.2021 11:42
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

Nic. Je to jasný. Nikdo neukáže skaredou manželku tu pěknou bude vodit po ulici. Já jen. Kdo to ru radi. V kůži Lea? Konečně vím.

11.1.2021 12:40
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Ja jsem nekomu radil ty vocase?
Koncim debatu s jasnovedcem.
Jeste si to zavrs svym prispevkem, ze jsem utekl, at mas pocit, ze jsi vyhral valku ☝🏻

Jinak ja aspon mam profil a vkladam fotky.
Ty???? Odpovez si sam.

A kdyby jsi nekdy nasel koule mi to rict do xichtu, kdykoli! 604987522

Neregistrovaný.

11.1.2021 12:52
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

rys.leo napsal(a):
Ja jsem nekomu radil ty vocase?
Koncim debatu s jasnovedcem.
Jeste si to zavrs svym prispevkem, ze jsem utekl, at mas pocit, ze jsi vyhral valku ☝🏻

Jinak ja aspon mam profil a vkladam fotky.
Ty???? Odpovez si sam.

A kdyby jsi nekdy nasel koule mi to rict do xichtu, kdykoli! 604987522

TyyyyHustyyy. Necháš strkat ruce lvovi..?.??Jedna paní to udělala u HK a už jednu nemá....aby byl ten.zakon nový o tyrani zvířat. Dá ti prez pazury aby si toho lva netyral. Žádné lidi a prachy který na komedii s rkou na lvu tu předvadis. Tak tak to funguje? Ne! Hrozný!

11.1.2021 13:06

Neregistrovaný. napsal(a):
TyyyyHustyyy. Necháš strkat ruce lvovi..?.??Jedna paní to udělala u HK a už jednu nemá....aby byl ten.zakon nový o tyrani zvířat. Dá ti prez pazury aby si toho lva netyral. Žádné lidi a prachy který na komedii s rkou na lvu tu předvadis. Tak tak to funguje? Ne! Hrozný!

Vazeny neregistrovany provokatere! Kdyz uz jsi takovy znalec, mohl bys vedet, ze u Hradce slo o tygra, nikoli lva a uvedom si, ze zakazem nebo omezenim chovu to teprve zacina! Co nasi milování zakonodarci shledaji nebezpecnym, nebo nevhodnym dal? Vlastnictví motoroveho vozidla, rybareni, dovolene v zahraničí??

Neregistrovaný.

11.1.2021 13:22
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

Tak nevím. Jeli normální radit návštěvám jako chovatel ať si strčí ruce ke lvovi a fotit a vivesit na net. Jsi asi rozumu znalý že se to nedělá. Pro prachy udělá ten majitel co tu píše vsechno
. I dítě tam strčí? Je jedno kdo ukousl paní ruku určitě bude mávat ta paní na zdejšího Lea......

11.1.2021 13:28
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Skeeve, vubec to nekomentuj. Jeho psany projev mluvi za vse. Podle me je to cistokrevny Tatar.
A navic vseznalek.
Podle fotky tamarina posoudil velikost vybehů a podle fotky damskych zad posoudil, ze se jedna o navstevu a ne mou partnerku.
A jeste mi za to dala prachy, jak pise😂

A foto at ma o cem psat ten vocas😂

Neregistrovaný.

11.1.2021 13:42
Neregistrovaný.

XXX.XXX.131.127

Tak to už je vrchol.. Dítě tam strčí... Provokuje.. Brzy mu dají zákony prez ten jeho namachrovany čumák.

EL78

11.1.2021 16:45
EL78

XXX.XXX.183.157

U p. Růžičky jsme byli s přítelkyní. Řekl si 2000 Kč. Chlubil se co má lidi na hlazení lva. Za tu chvilku je to rána ale nikdo jinde nebyl.

11.1.2021 16:47
rys.leo

XXX.XXX.27.243

😂😂😂 tak to Vam ty penize nekde vypadli ne??
Tak sem dejte fotku z navstevy at nejste zase za dalsiho pisalka. Diky

11.1.2021 16:50
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Jak se da chlubit tim, ze ma nekdo jiny taky lva? To je dost divna chlouba, ne? To jen Navratil se tady chlubi cizima zviratama.
A byli jste u me chvilku???
No uz se nemuzu dockat fotky.
Jen podotykam, ze nikdy u me nebyl nikdo, kdo by se nefotil☝🏻
Pro pripadny vymluvy.

11.1.2021 16:51
rys.leo

XXX.XXX.27.243

A dalsi vec. I kdybych chtel 12.000,- tak jak muzete posoudit, ze je to rana, kdyz jste psal, ze nikdo jinde nebyl a tudis nemate s cim srovnavat?
Tohle zase jen smrdi anonymem ze Soprece😂😂

EL78

11.1.2021 17:34
EL78

XXX.XXX.183.157

Nějak nechcete rozumět. Napsal jsem. Zopakuji. Chlubi se co má lidi na hlazení svého lva. Z toho plyne velký obchod se zvířetem. Prostě na zvířeti vydelavate těžké peníze za pár chvil.!

11.1.2021 17:36
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Vyridte si povoleni a muzete taky bohatnout a kupovat si z toho drahy auta a motorky. A kdyz si koupite jeste sovu, vydelate i na vrtulnik za mesic.
Koncim debatu s tim samym exotem jen pod jinym nickem🤦🏻‍♂️

Posli foto odeme nebo drz mlc tluc hubo.

11.1.2021 18:23
Fernando

XXX.XXX.23.218

Osobně jsem za Kimbíčkem byl s přítelkyní. Je to úchvatný zvířátko .. Celoživotní zážitek to byl. Doufám, že se brzy budu moct přijet zase kouknout. Stále mám kocoura před očima jak jsme na sebe koukali. No nepopsatelné . Jinak Marku ať se daří v tom novém roce co nejlépe, že zdravim lvíčka a rysáky
Foto z léta, jestli můžu
Ps: Velkej dík za možnost pohladit si rysy a lva

11.1.2021 21:49
raduz

XXX.XXX.123.98

Opět se ukázalo, že diskuze na této sekci je nemožná. Prakticky pokaždé to tu dopadne z opakovaných důvodů stejně...

Ochrancezvirat.

12.1.2021 00:11
Ochrancezvirat.

XXX.XXX.135.24

Zdravíme. Neuvěřitelné. Podnikání se lvem v podobě vkládání rukou návštěvníků do klece se lvem. Novela zákona o týrání zvířat tomu to zločinemu počínání majitele lva konečně zabrání.

12.1.2021 00:13
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Fernando dekuji.
I kdyz nevim o koho jde, doufam, ze se to dozvim pri prvni prilezitosti😁
Tak aspon jste si udelal obrazek o zde prispivajicich anonymech. 2000,- za par chvil 🤷🏼‍♂️😂😂😂

Take preji v novem rove jen to nej🙏
Pozdravy vyridim👍🏻

12.1.2021 00:19
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Ochrancezvirat. napsal(a):
Zdravíme. Neuvěřitelné. Podnikání se lvem v podobě vkládání rukou návštěvníků do klece se lvem. Novela zákona o týrání zvířat tomu to zločinemu počínání majitele lva konečně zabrání.

Pise sem jedinec a napise zdravime. Takovej clovek se fakt hodi jen za vuz aby hnuj nepadal.
Blb, kterej se schovava za dav. My vam ukazem. To bylo heslo komousu! Gratujuju.
Tohle stejne pise ten blb Navratil. To je porad dokola to same. Ty novelo zakona😂
Ja lidi necham hladit svyho lva. Ty kocky svych kamaradu☝🏻 Zamysli se!

Jen jedna otazka, kterou vyjasnis jaky jsi tupec. Ty vis, komu patri ty ruce na fotce? Ze to neni ma pritelkyne, ktera lva vychvala??????? K tomuto prosim vyjadreni, jinak Te povazuji za dementa a nehodlam s tebou ztracat cas.

Ochrancezvirat.

12.1.2021 00:33
Ochrancezvirat.

XXX.XXX.135.24

Jste lhář. Přispívající Fernando jasně píše že si hladil lva a rysy. Takže kšeft s hlazením lva u vás existuje.! A vy si koledujete o malér.

12.1.2021 00:44
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Ja jsem se nekdy tajil tim, ze muj lev se da pohladit? Neee! Takze, kdo je tady lhar??

Ja nemam ani rysy mezi ktere musim lezt s lopatou a nazyvat to poloochočené.

Moji rysove jezdi kouzlit usmev na tvari detem, postizenym, onkologicky nemocnym detem a starym lidem do domovu duchodcu a to prosim pekne zcela zdarma 💋

A maler??? Jsi retard? Neco mi zakazuje aby meho lva hladil nekdo jiny nez ja?
😂😂😂

Haloooo, Romane, uz nechlastej a popremejslej, jak jsi spolecnosti prospesny Ty❗️

12.1.2021 07:24
Fernando

XXX.XXX.23.218

Jen vidím, že jsem jediny, kdo lea zná, byl za ním, mluvil s ním, dal fotku, že jen nekecám asi jako skoro každý..
To co děláš Marku pro lidi co nemaj takové štěstí jako my, je výborné . Jinak si tykáme
Možná si mě pamatuješ. Se ti během dne zkusim připomenout

Generol002

12.1.2021 09:41
Generol002

XXX.XXX.177.42

Napsal sem Fernando 2 X. Byl u Růžičky v KV. Potvrdil fotkou lva. Napsal, že si lva a rysy hladil. Chovatel zde tvrdí. Jen přítelkyně si ho hladí. Protože ho chovala. Důkaz strkani rukou do klece se lvem je potvrzen návštěvníkem.! Hrůza! Čeká nás další ukousnutl končetiny, nebo i smrt návštěvníka nezodpovednosti a mamonui chovatele

12.1.2021 09:45
rys.leo

XXX.XXX.27.243

😂😂😂😂😂😂

12.1.2021 10:02
chondro

XXX.XXX.227.52

Navrátil je dnes ve formě a mrská falešné identity jak Baťa cvičky

12.1.2021 10:03
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Presne. Je jen k smichu😂😂😂

12.1.2021 10:04
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Najednou se ani jako selmicka nevyjadruje😂😂

12.1.2021 10:33
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobré ráno.

K smíchu je zde tvrzení, že příspěvky anonymu jsou mé.

Stále sedím u jediného počítače se stálou jedinou IP! 248.233

Nemusím se vyjadřovat k vašim aktivitám , o kterých se dělíte s přispívajicími. Je to vaše věc .
Vtáhnout mne opět do diskusí pokud nevím kudy kam s tvrzením, že příspěvky mimo představy přispívajícího rys-lea jsou vždy mé je pouze úsměvné.

S pozdravem

RN

12.1.2021 15:32
Fernando

XXX.XXX.23.218

Generol002 a ochrancezvirat- se na mě nezlobte, ale co to plácáte? Píši něco o strkání rukou do klece? Leo a ty 2 litry mě taky pobavily

12.1.2021 15:34
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Fernando, to nema cenu. To je hadka s jednim muzem mnoha tvari🤦🏻‍♂️
Kazdej at se stara o sebe a o to kam strka ruce.

12.1.2021 15:38
Fernando

XXX.XXX.23.218

Romane sry, že ti píši do vlákna, ale musel jsem se vyjádřit ohledně Lea.. Jinak tě zdravím

12.1.2021 17:01
selmicka

XXX.XXX.248.233

Fernando napsal(a):
Romane sry, že ti píši do vlákna, ale musel jsem se vyjádřit ohledně Lea.. Jinak tě zdravím

Petře, zdravím Tě také.

Na vlastní oči poznáváš , jak se věci mají v reálu .
Virtualita oproti reálu je nebe a dudy .
Úsudek a názor si uděláš sám. A o to VŽDY KRÁČÍ. Virtualita je nástrojem informačním. Vlastní poznání věci samé buduje budoucnost.
.Navštívil jsi nás chovatelů šelem několik.
Poznal plus a mínus chovu šelem ,nejen se mnou, když jsme celý den navštěvovali prátelé, chovatelé šelem a ty tak i učinil návštěv několik sám. .

Není od věci, aby tak i učinili ostatní, pokud budou koketovat s myšlenkou vlastnění kočkovité nebo jiné šelmy.
A jsem i rád, že jsi si nechal poradit a dal jsi se cestou chovu ušlechtilého plemene z krve šelmy.
Savanah.
Má budoucnost .

Pozn: pokud zvážíš mou nabídku, můžeš sem vložit fotky kocoura Savanah. Je velmi pěkný a má do šelmy docela blízko.

S pozdravem

Roman

12.1.2021 17:24
Fernando

XXX.XXX.23.218

Čerstvě 4 měsíční kotě .. Váha cca 3kg..

12.1.2021 17:57
selmicka

XXX.XXX.248.233

Jak jsem psal v předešlých příspěvcích - Savanah - místo koč. šelmy, proč né. V bytě ideál.

RN

12.1.2021 18:03
Fernando

XXX.XXX.23.218

Ono to jen do bytu moc nebude. Venkovní voliéra
jako doplněk k domu bude pro nás nutnost aby se měl jak prase v žitě Je to neskutečný živel I když jsem věděl do čeho jdu, tak to předčilo mé očekávání Je to povahou spíš takovej akční pes šmrnclej s kočkou a snad i opicí, takže je to cvrkot . Co dokazuje s dalšíma 2 kocourama a 2 psama

12.1.2021 19:05
selmicka

XXX.XXX.248.233

Fernando napsal(a):
jako doplněk k domu bude pro nás nutnost aby se měl jak prase v žitě Je to neskutečný živel I když jsem věděl do čeho jdu, tak to předčilo mé očekávání Je to povahou spíš takovej akční pes šmrnclej s kočkou a snad i opicí, takže je to cvrkot . Co dokazuje s dalšíma 2 kocourama a 2 psama

Schvaluji. Výběh ven VŽDY pro jakékoliv zvíře ideál. Pokud mám možnost.

RN

12.1.2021 19:09

Fernando napsal(a):

Nebylo by video cvrkotu?

Agama900

12.1.2021 19:17
Agama900

XXX.XXX.151.254

Zdravím. Mám dotaz. Ten nový zákon. Co udělá s tím chovem v bytě? To půjde také mít v bytě rysa, serval..? Děkuji za odpověď janina

12.1.2021 19:53
Fernando

XXX.XXX.23.218

Agama900 napsal(a):
Zdravím. Mám dotaz. Ten nový zákon. Co udělá s tím chovem v bytě? To půjde také mít v bytě rysa, serval..? Děkuji za odpověď janina

Musíte mít schválené zařízení pro chov. Když si pak zvíře (servala) vemete do obýváku na večer třeba, je Vaše věc. Ale bez venkovní a vnitřní schválené ubikace Vám nikdo povolení nedá.

12.1.2021 20:06
Fernando

XXX.XXX.23.218

Nebylo by video cvrkotu?

Pokusím se zítra natočit, co bude dělat na sněhu, pokud nebude mrznout . Ještě sníh nepoznal Dnes u nás sněží celej den. Tak kolem 15-20 cm napadlo

12.1.2021 20:10
selmicka

XXX.XXX.248.233

Agama900 napsal(a):

Dobrý večer.

No. Zajímavá otázka.

Zmíním se, že nejsem paranoidní a nepředpokládám, že se jedná o provokaci.
Takže asi tak.

Vlákno jsem založil 10. měsíce minulého roku s tím, že případné zájemce, kteří mi volají o informace , odkazuji na toto vlákno a ušetřím si dlouhé povídání do telefonu.
Funguje to.
Novela zákona č. 2461992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání byla odložena na 1.1.2022.
V době kdy jsem vložil toto vlákno novela v platnost nenabyla. S posunutím se počítalo.
Alespon jsem byl tak informován z důvěryhodného politického zdroje.
Současnost je složitá.
A to.
Šelmu nelze LEGÁLNĚ chovat bez povolení chovu zvířat ve zvláštní péči , udělené KVS dané spádové oblasti žadatele.
Postup je jednoduchý.
Požádám písemně KVS o chov zvířete ve zvláštní péči s uvedením druhu, přiložím 1000 kč kolek a do 1 měsíce ze zákona musím obdržet odpověd. Ze zkušeností mé? Funguje to bez problémů. Čest KVS.

Ale?

Současnost. ?

Kolegové dají informací, že mají zájemce na prodej šelmy, ale ten povolení nějak nedostává, prý se čeká na rozhodnutí uzákonění jmenované novely.
Nebudeme diskutovat. Že se jedná o porušení stávajicího zákona ze strany KVS?
Opět Ale.

KVS rozhodne nebo nerozhodne.

Není zde řešení . ( Jo , pokud mám fůru času a prachů, můžu si hrát se soudy....)
.
Nic nezmůžu, jen jsem skončil u daných orgánů.............
Pozor. Je to má upřímnost.
Ne dogma.

Takže k věci.

Zatím odpovím. Nevím. Ale řešerní je vždy. A uvedení zákona v platnost v roce 2020 ukáže více.

Dovolím se zamyslet: pokud sledujete zdejší inzerci Ifauna, nějak se vyrojilo mnoho inzerátů v podobě koupení lvů, kočkovitých šel, servalů, caracal atd...

Proč?

Tot otázka.

Asi jsem Vám úplně neodpověděl , ale snad alespon trochu ano.

Osobní jednání je vždy o něčem jiném.

Pěk
ný večer a jsem s pozdravem

RN

12.1.2021 20:10
selmicka

XXX.XXX.248.233

Fernando napsal(a):
Pokusím se zítra natočit, co bude dělat na sněhu, pokud nebude mrznout . Ještě sníh nepoznal Dnes u nás sněží celej den. Tak kolem 15-20 cm napadlo

12.1.2021 20:14
selmicka

XXX.XXX.248.233

selmicka napsal(a):
Dobrý večer.

No. Zajímavá otázka.

Zmíním se, že nejsem paranoidní a nepředpokládám, že se jedná o provokaci.
Takže asi tak.

Vlákno jsem založil 10. měsíce minulého roku s tím, že případné zájemce, kteří mi volají o informace , odkazuji na toto vlákno a ušetřím si dlouhé povídání do telefonu.
Funguje to.
Novela zákona č. 2461992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání byla odložena na 1.1.2022.
V době kdy jsem vložil toto vlákno novela v platnost nenabyla. S posunutím se počítalo.
Alespon jsem byl tak informován z důvěryhodného politického zdroje.
Současnost je složitá.
A to.
Šelmu nelze LEGÁLNĚ chovat bez povolení chovu zvířat ve zvláštní péči , udělené KVS dané spádové oblasti žadatele.
Postup je jednoduchý.
Požádám písemně KVS o chov zvířete ve zvláštní péči s uvedením druhu, přiložím 1000 kč kolek a do 1 měsíce ze zákona musím obdržet odpověd. Ze zkušeností mé? Funguje to bez problémů. Čest KVS.

Ale?

Současnost. ?

Kolegové dají informací, že mají zájemce na prodej šelmy, ale ten povolení nějak nedostává, prý se čeká na rozhodnutí uzákonění jmenované novely.
Nebudeme diskutovat. Že se jedná o porušení stávajicího zákona ze strany KVS?
Opět Ale.

KVS rozhodne nebo nerozhodne.

Není zde řešení . ( Jo , pokud mám fůru času a prachů, můžu si hrát se soudy....)
.
Nic nezmůžu, jen jsem skončil u daných orgánů.............
Pozor. Je to má upřímnost.
Ne dogma.

Takže k věci.

Zatím odpovím. Nevím. Ale řešerní je vždy. A uvedení zákona v platnost v roce 2020 ukáže více.

Dovolím se zamyslet: pokud sledujete zdejší inzerci Ifauna, nějak se vyrojilo mnoho inzerátů v podobě koupení lvů, kočkovitých šel, servalů, caracal atd...

Proč?

Tot otázka.

Asi jsem Vám úplně neodpověděl , ale snad alespon trochu ano.

Osobní jednání je vždy o něčem jiném.

Pěk
ný večer a jsem s pozdravem

RN

oprava uvedení zákona v roce 2022, nelze již editovat.

Agama900

12.1.2021 20:39
Agama900

XXX.XXX.151.254

Děkuji mooc za odpověď. Provokace to není. janina

12.1.2021 20:45
selmicka

XXX.XXX.248.233

Agama900 napsal(a):
Děkuji mooc za odpověď. Provokace to není. janina

Rádo se stalo.
RN

Kočičkakocici

13.1.2021 09:34
Kočičkakocici

XXX.XXX.146.38

Fernando napsal(a):
Generol002 a ochrancezvirat- se na mě nezlobte, ale co to plácáte? Píši něco o strkání rukou do klece? Leo a ty 2 litry mě taky pobavily

Tady píšete, že jste ruce tam nestrkal na to hlazení lva. Tak jak jste ho hladíl? Jen jednou rukou? Když co se tu ptá, placa? Nebo jste byl celý v kleci?. Nerypu, jen to nemá hlavu, patu. Protože minule. Jste napsal. Že jste toho lva hladil. Tak nevím jak.

13.1.2021 10:17
Fernando

XXX.XXX.18.58

Kočičkakocici napsal(a):
Tady píšete, že jste ruce tam nestrkal na to hlazení lva. Tak jak jste ho hladíl? Jen jednou rukou? Když co se tu ptá, placa? Nebo jste byl celý v kleci?. Nerypu, jen to nemá hlavu, patu. Protože minule. Jste napsal. Že jste toho lva hladil. Tak nevím jak.

Pane, nevím jestli se nemýlím, ale Váš skoro český jazyk je náramně podobný s neregistrovaným nickem- Generol002, ochrancezvirat, kočičkakocici. Zřejmě jste měli stejnou pani učitelku č.j.
Nebudu reagovat

13.1.2021 10:38
chondro

XXX.XXX.227.52

Fernando napsal(a):
Pane, nevím jestli se nemýlím, ale Váš skoro český jazyk je náramně podobný s neregistrovaným nickem- Generol002, ochrancezvirat, kočičkakocici. Zřejmě jste měli stejnou pani učitelku č.j.
Nebudu reagovat

Víte , jazyk je komolen záměrně neb pistal si myslí že takto nebude odhalen

Kočičkakocici

13.1.2021 10:41
Kočičkakocici

XXX.XXX.146.38

Fernando napsal(a):
Nebudu reagovat

Žádná odpověď. Taky odpověď! Vše je napsaný na tomto vláknu.

13.1.2021 10:52
rys.leo

XXX.XXX.27.243

Fernando i chondro 👏🏻👏🏻
Mam z toho totozne pocity jako vy🤔

Na fotce zrakove postizena slečna, pri svem prvnim osahani a poznani rysa❤️

13.1.2021 18:50
raduz

XXX.XXX.123.98

Admine, s klidným svědomím to můžete smáznout od shora komplet.

13.1.2021 21:10
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Ifauno ale ten prispevek, co venoval Navratil me, jste tady nechat mohli.
Ten byl celkem vecnej a bez jakekoli valecne nalady👍🏻

Jak psal raduz, smazat a napiseme si to znovu, nebudeme absolutne reagovat na jakekoli utocne prispevky od neregistrovanych a tim je proste pripravime o chut psat nesmysly.
Myslim, ze kdyz se semknem, vymytime dabla, tak pak muzem dobre pokecat👍🏻

Vas slusnej Mara😂😂

14.1.2021 20:29
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.

Příspěvek se týkal skutečnosti: Hlazením lva někým - NEPORUŠUJETE SOUČASNÝ ZÁKON - a o to šlo.

MĚJTE SE PĚKNĚ.

Chválihodná činnost - návštěva domova důchodců a postižených dětí.
Pěkný večer

RN

14.1.2021 20:57

Dobrý den,
snad vše důležité k tématu vlákna bylo již napsáno, proto si dovolujeme vlákno uzamknout.
Díky za pochopení.
S přátelským pozdravem
redakce webu iFauna.cz

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.